Ga naar inhoud

Frans B

Leden
 • Aantal items

  2262
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Frans B

 • Titel
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Kreta
 • Interesses
  techniek

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Metaaldraad voor de schotel geeft altijd signaalverlies. En kabel vervangen kan geen kwaad.
 2. Ik vond de concerten van iConsert best wel leuk. probeer het ook op te nemen. Alleen is de EPG zo'n 7 uur te vroeg! Is hier een oplossing voor, of doe ik echt iets fout?
 3. Coax kabel kan wel degelijk stuk zijn, of een slecht aangesloten stekker. LNB kan ook. Kan je niet profesorisch een kabel van de schotel naar je ontvanger aansluiten? Of het signaal bij de schotel meten, als je die app. hebt
 4. Naar boven/onder schuiven heeft geen effect. Wel kan de skew misschien wel een verbetering geven. En langzaam alles nog een beetje bijstellen.
 5. De elevatie hoek is ook erg belangrijk bij het afstellen. Die is zeker afwijkend van de hotbird! een SD transponder op de 23,5 is de 12070 H. Die gebruik ik altijd om een schotel op de 23,5 af te stellen.
 6. Blauwe LED's hebben een grotere spanningsval dan de groene. Normaal zit er een stroombegrenzende weerstand in het circuit. Dat kan ook een driver IC zijn. Dus de groene zullen het echt wel gaan doen.
 7. Je kan de blauwe LED's wel vervangen door groene. Alleen moet je op de polariteit letten. En LED heeft namelijk een anode en een kathode, dus polariteit. Het zal wel een hele klus worden om ze allemaal te vervangen. Je kan eens proberen door er bij 5 te vervangen en te kijken hoe het eruit ziet.
 8. pak een multimeter en meet het! kan een spanning uitgang zijn, of misschien een relais contakt? of een open collector die een ralais kan sturen?
 9. Schema heb ik niet voor je. Wel wat tips. Bijna altijd staat erop de hoofdprint bij de voeding de spanning op. 12v is erg gebruikelijk. Condensatoren zijn vaak een probleem.
 10. Wat is het probleem dat de recorder heeft? Zijn het de aandrijfriemen enzo?
 11. je kan ook een 7" tv ofzo nemen. die hebben een RCA input zodat je de decoder eenvoudig kan aansluiten. Is veel kleiner en lichter.
 12. Frans B

  Internet plat.

  ik lees dat het over T-Mobile gaat.
 13. Je kan er een hobby project van maken door de schotel recht te maken en uit te deuken. Als ik de foto's zo zie maak je aardig kans dat het redelijk goed komt.
 14. Gewoon met dreamboxedit eerst je lijst inladen op de pc, daarna bouquet toevoegen en alles terugsturen naar de Dreambox.
 15. De image opnieuw downloaden? Misschien bootloader vernieuwen? Als de decoder erg lang heeft aangestaan kan je ook nog het condensator probleem hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid