Ga naar inhoud


Woede over aanhouding Bavaria-Babes


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Citaat:

 

Woede over aanhouding Bavaria-Babes

 

 

PRETORIA - De Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika is hevig ontstemd over de aanhouding van de 36 Bavaria-Babes tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken, die gisteren in Soccer City in Johannesburg plaatsvond.

 

“We hebben opheldering gevraagd bij de politie op basis waarvan de dames zijn aangehouden”, aldus ambassadewoordvoerder Christoph Prommersbergen. “Het is ons niet duidelijk waarom dames die een oranje jurkje dragen urenlang ondervraagd moeten worden.”

 

Volgens Prommersbergen bestond de groep meiden uit drie Nederlandse vrouwen en 33 Zuid-Afrikaanse hulpkrachten. “Ze zijn niet naar een politiebureau gebracht, maar ter plekke ondervraagd. Twee van de drie Nederlandse vrouwen zaten drie uur vast, de rest twee uur.” Volgens de zegsman hebben de dames na afloop van hun botsing met justitie overigens nog wel gezellig samen gegeten en gedronken.

 

De actie van de politie heeft te maken met het beleid van wereldvoetbalbond FIFA om alle merken te weren die geen officiële sponsor zijn. Het officiële biermerk tijdens het WK is Budweiser – honderden fans die op de Oranjecamping overnachten moesten daarom gisteren hun (gratis) Heineken Pletterpet inleveren bij de ingang van het stadion. Sommigen konden de ‘makarapa’ binnensmokkelen door inderhaast de merknaam eraf te krassen.

 

De Zuid-Afrikaanse politie (SAPS) ontkent overigens iets te maken te hebben met de urenlange ondervraging van de Bavaria-Babes. “Wij waren het niet,” aldus SAPS-woordvoerder Vish Naidoo. ”De politie heeft de dames niet uit het stadion verwijderd en niet ondervraagd.” Volgens Naidoo was het de beveiliging van de wereldvoetbalbond FIFA die de dames tijdens de tweede helft in de kraag greep en urenlang aan de tand voelde. “Zij hebben het recht om dat te doen als de merkrechten worden geschonden,” aldus Naidoo.

 

 

Bavaria-directeur Peer Swinkels vindt het belachelijk dat de voetbalmeiden gearresteerd zijn. „Er staat niet eens een merk op die jurkjes, dus wat doen we verkeerd? Sinds wanneer bestaat er een kledingvoorschrift tijdens wedstrijden?”. De Bavaria-jurkjes zijn voorzien van een miniem label dat de naam van het biermerk draagt. “Als ze daarmee de merkregels hebben overtreden dan kunnen de jurkjes in beslag genomen worden, maar dat is nog geen grond voor aanhouding door de politie,” aldus Prommersbergen van de ambassade.

 

De FIFA en de Zuid-Afrikaanse politie hebben nog niet op het incident gereageerd. Naar verluidt zou de FIFA zelfs even hebben overwogen de meiden de jurken uit te laten trekken. Maar al snel realiseerden de officials zich dat zo’n actie nog veel meer publiciteit zou opleveren.

 

De Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika heeft de politie om opheldering gevraagd en is ontstemd dat dames in oranje jurkjes zolang kunnen worden vastgehouden. De groep bestond uit drie Nederlanders en 27 Zuid-Afrikaanse hulpkrachten. FIFA wil alle merken te weren die geen officiële sponsor zijn. Het officiële biermerk tijdens het WK is Budweiser.

 

 

Bron: Telegraaf 15-06-2010

Auteur: Joël Roerig

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 55
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Weten we gelijk weer waar dit stompzinnige toernooi over gaat.

 

Centen!

 

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

leuke reactie gelezen op de NOS site zelf als commentaar van een lezer

Citaat:
Gemiddelde vrouw van een Bavaria-drinker zal niet in dit jurkje passen, wat haar er helaas niet van zal weerhouden om het toch aan te trekken. One-Size-Fits-All.
:D

Op naar de 2000 .....duurt nog even :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Domste wat de FIFA ooit had kunnen doen.

Als ze die dames gewoon hadden laten zitten had er nooit een haan naar gekraaid.

 

Op TV had je ze waarschijnlijk niet of nauwelijks opgemerkt.

 

Nu staan ze op iedere voorpagina inclusief commentaar van de brouwer zelf.

 

Dit is een typisch gevalletje bedankt voor de aandacht.

 

Ze zijn er ingetuind :D

CanalDigitaal, blijf met je vingers van onze opnamemogelijkheden af!

Xtrend ET-9000, Samsung HD322HJ 320Gb, OpenPLi 2.1

Visiosat G4 Quadro, Astra 19.2, Hotbird 13.0, Astra 28.2, Astra 23.5

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geweldige actie van Bavaria om als Deense verkleed het stadion in te komen, het lukt ze steeds weer in het nieuws te komen.

 

Dat filmpje wordt een hit op youtube. Is ook erg goed gemonteerd want ze hebben bijvoorbeeld Frank de Boer zodanig in beeld alsof hij ziet dat ze net dat jurkje uittrekken, hilarisch!

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is echt een geweldige (bijna) free publicity stunt die z'n weerga niet kent!

 

De bedenker kan op een dikke bonus rekenen!

 

En die babes......die zie ik niet gauw in jouw prachtige dorpje aan de rijn voorbij komen, maar mocht je ze zien bel me even, ik woon vlakbij! blush

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

En het is nog niet afgelopen.

 

 

Politie arresteert twee Bavaria-vrouwen

Uitgegeven: 16 juni 2010 10:00

Laatst gewijzigd: 16 juni 2010 10:17

JOHANNESBURG - De politie in Zuid-Afrika heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee Nederlandse 'Bavaria-vrouwen' in hun hotel aangehouden. Dat zei een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

"We worden nu van ons bed gelicht en opgepakt. Waarschijnlijk vandaag nog voor de rechter", meldt Barbara Castelein, die voor een Nederlands PR-bureau werkt dat de actie met Bavaria heeft opgezet.

Ruim dertig Zuid-Afrikaanse en Nederlandse vrouwen waren maandag het voetbalstadion in Johannesburg, uitgedost als Deense supporters, binnengekomen om de wedstrijd Denemarken - Nederland te bekijken.

 

In de eerste helft van de wedstrijd stripte de groep het rood-wit van Denemarken en werden oranje jurkjes van het biermerk getoond die daaronder verborgen zaten.

Op last van FIFA-officials werden de vrouwen uit het stadion verwijderd en enkele uren vastgehouden in een kantoor van de wereldvoetbalbond. Het biermerk Budweiser is de officiële sponsor van het WK.

 

 

Bron Nu.nl

Grt Rudie

 

Rebox 9000.

Logitech Harmony 900.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...