Ga naar inhoud


De knuppel in het hoenderhok........


sheeplover

Aanbevolen berichten

Ik las net in dit nieuwsforum dat er "waarschijnlijk zo'n 7000 anderen zijn die het alleen maar om gratis kijken te doen is". Deze zin is elders en zeer recent op dit forum te lezen. Nu durf ik een moedige stelling te plaatsen die mij waarschijnlijk de waardering van vele leden gaat kosten. Kunnen we er bv door een jaarlijkse bijdrage van 10 Euro(als afschrikprijs) niet voor zorgen dat de mensen die even snel wat code's willen pikken zich wel twee keer zullen bedenken !? Op deze wijze kun je het koren van het kaf scheiden en hoef je veel minder in herhalingen te vallen met het geven van dezelfde antwoorden. Bovendien lijkt het me een goede beloning voor de moderatoren en anderen die op deze wijze de kwaliteit van het forum kunnen onderhouden. Ik heb geen zonnesteek en heb ook niets gebruikt. Ik weet dat dit voor een Nederlander een gewaagde uitspraak is, maar toch. Groetjes: John.

Link naar reactie
Delen op andere sites


dat er een hoop leden zijn die het alleen maar om het gratis kijken gaat kan haast niemand ontkennen, en als je hier € 10.- gaat vragen zal het inderdaad een aantal van die personen afschikken, maar ze willwn toch GRATIS kijken dus gaan ze daarvoor naar een ander forum die dan wel gratis is, en zo komen ze toch aan de info die ze willen hebben (files worden toch wel weer op het net gezet), wat ik veel erger vind zijn al die handelaaren die er honderden euro's mee verdienen en via o.a. dit board aan de info komen en die dan over de rug van de gene die er vaak uren mee bezig is om een werken file te maken een hoop geld verdienen, aan de andere kant vind ik ook dat de moderatoren die er ook uren in steken om dit board draaiend te houden er wat aan mogen verdienen ze steken er per slot van rekening een hoop vrije tijd in en zelfs dan zijn er vaak nog een hoop mensen die hun dit niet in dank afnemen.

M.A.W. een moeilijk onderwerp of betalen en een hoop leden kwijt of een hoop leden en een hoop vrije tijd kwijt, ik denk dat hier niet uit te komen is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een zeer gewaagde uitspraak, maar ik dacht dat op dit forum geen code's gewisseld werden. Sterker nog, het is ten strengste verboden, vandaar dat de upload en downloadsectie verdwenen is en bedelaars direct "aangepakt" worden.

 

Dartie

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Dartie

Jou stelling klopt als een bus maar ik denk dat sheeplover bedoelt dat deze sleuteltjes vragen worden beantwoord via pm en dan de key's via email worden verstuurd...

en ik ben het ook eens met deenja ..Er is altijd wel een manier om gratis betaalde zenders te kijken.......

 

Je doe er niks aan (helaas) <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

P.s in het begin gaat het denk ik iedereen om het tv kijken,maar als het dan je hobby wordt om nieuwe dingen te proberen komt er van tv kijken niet zo veel meer....

mzzl <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Alvon...

 

Je slaat de spijker op de kop! <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" />... Ik denk dat bij het overgrote deel van de hobbyisten zo is begonnen. Bij mij ging het in het wel zo, tenminste om te kunnen kijken naar NL zenders (Ik woonde voor m'n werk in Dld en kon dus geen NL zenders op een legale manier krijgen)... Ik had een Duitse kameraad die me op de Humax attent maakte.. Ik moest hem echter nog wel vaak vragen om hulp daar hij veel meer van de materie afwist...

Nu woon ik inmiddels weer in NL (met kabel tv), maar het werd een hobby, uitbreiden van apparatuur etc., verdiepen in coderingen (tenminste proberen <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> ), met als resultaat dat ik nu misschien 1 of 2 uur per dag TV kijk, en dan 99% van die tijd naar de Nederlandse zenders.

 

Ook kijk ik of ik andere dingen kan vinden op andere sats (feeds etc.)....

Maar het is inmiddels al zo dat die Duitse kameraad mij om hulp vraagt.. <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

*Dreambox 7020S (Iolite en gemini) -Stab HH120-1 mtr Gibertini -MM 1.02-Conax cam-[color:"red"]onbruikbare[/color] M-II kaart-seasonII -Mastercrd2* Hauppauge Nova CI met Progdvb +Yankse

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je zou je stelling misschien ook een kleine zwaai richting (alweer?)canaal+ kunnen richten.

A.Waarom kan ik als nederlander ook als ik netjes wil betalen en woonachtig in het buitenland geen nederlandse uitzendingen ontvangen?

B.Wie heeft verzonnen om de nationale omroepzenders van radio en t.v (ned 1,2 etc)in een betaalpakket te stoppen?

Zijn wij volgens mij in ned. de enigste mee ter wereld!

C.Zolang je je klanten gewoon goed laat betalen voor abonnee t.v via ontvangers die je laat maken met allerlei beperkingen en het gros van je klanten "dom"weet te houden,krijg je als provider vroeg of laat de deksel op je neus.

 

En zo zijn er nog wel een aantal redenen aan te geven waarom misschien de meerderheid dit board bezoekt voor files gegeven jouw stelling.

Praat ik voor mezelf (maar da,s misschien niet zo interessant)ik bezoek dit board omdat ik een jaar of 3 geleden in aanraking kwam met een d-box en daarna het satelliet virus mij volledig in mijn macht heeft genomen.

Zelf jaag ik graag op feeds en probeer het maximale uit mijn setje te halen.

Ik kan zelf gerust een paar uurtjes op het dak aan het klooien zijn met m,n satfinder om m,n Triax 1.10 net weer een paar db,tjes winst te geven op die ene verre satelliet.Dat is voor mij pas,je zult het niet geloven:ontspanning!!

Het fasinerende voor mij en vele anderen op dit board blijft toch het zelf kunnen bepalen wat je wil zien (dit niet opgelegd door een of andere kabelmaatschappij) en of dit gecodeerd of free to air is doet niet terzake.

Vraag je recht op de man af:Wie is dan ook bereid om hiervoor te gaan betalen?dan denk ik als Freek zijn werk(en klanten) ook wat serieuzer begint te nemen de overgrote meerderheid bereid is de knip te trekken.

 

Groeten

Piet

 

Ditmaal eindelijk uit een zonnig Gorinchem <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als we dan toch knuppels in het hok aan't gooien zijn;

@Avlon hier stem je er mee in dat het geen goede zaak is om toch de sleutels of filesetjes per PM uit te delen.... Wat verstuur je hier dan Geen C+ <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

Begrijp me niet verkeerd ik ben niet tegen het helpen van mensen, maar als mensen met 3 postings om files vragen.... Regel4 was het toch??

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

een discussie forum -speciaal- met de bedoeling om sateliet televisie gebruikers te helpen inzake allerlei probleempjes is een prachtig medium.

 

dit, om naast de onduidelijke instructies en handleidingen van de fabrikanten en ook de waardeloze service van providers een andere bron aan wetenswaardigheden te hebben, is een service van alle leden tesamen.

 

daar het hier om een discussie forum gaat zou het wel erg gek zijn om de leden van dat forum entreegeld te laten betalen.

 

-a) het forum wordt een dienstverlener (moet dus aangemeld zijn bij de kamer van koophandel, belasting etc.)

-B) er wordt een drempel ingevoerd die financieel minder draagkrachtigen wederom een por in de rug geeft.

-c) wat voor kaf er dan effectief wordt gescheiden is bedenkelijk.

-d) de auteursrechten zullen dan ook nog een issue geworden zijn waar wederom een nieuw setje regels voor gevonden moet worden....

 

neen liever niet het institutionaliseren van een hobby... middels contributie en alle gevolgen die daarme verbonden zijn.

 

@sheeplover, misschien is je roeping wel de politiek - daar weten ze ook met goede ideen nieuwe problemen te creeren. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Smile

Nat King Cole

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou de politiek...dan heb ik geen tijd meer om met deze prachtige hobby bezig te zijn. Als iedereen nou via message board de ledenlijst aanklikt, dan zul je moeten constateren dat het aantal "leden" met 0 berichten de overgrote meerderheid uitmaakt. Te bewijzen valt natuurlijk nooit dat het die mensen alleen om files te doen is, maar het zijn in elk geval geen doorgewinterde hobbyïsten. Nu is daar natuurlijk niks mis mee, maar ik vind het zo jammer dat veel mensen zo aan de oppervlakte van het satellietgebeuren blijven. En in dat kader moet je mijn voorstel zien; niet als de beste oplossing, maar als de minst slechte.....Maar ook ik besef heel goed dat moderatoren wel wat beters te doen hebben dan zich te gaan bekommeren om administratieve beslommeringen. En zo mijmeren we af en toe over mogelijke oplossingen. Maar goed, als alle coderingssystemen nu over gaan tot versie 2 dan is het voor de meesten toch einde verhaal. Nu ga ik weer de zonin...groetjes van John uit Den Bosch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

99 van de 100 problemen die iemand kan hebben met zijn ontvanger zijn hier reeds besproken, dus hoeven ze ook geen vraag te posten.

Resultaat user met 0 postings.

Link naar reactie
Delen op andere sites

"99 van de 100 problemen die iemand kan hebben met zijn ontvanger zijn hier reeds besproken"

 

Als je echt met de hobby bezig bent heb je altijd wel een vraag die je op het board stelt of een antwoord op een vraag van een mede user van dit board.

 

 

compu's leuke dingen,had ik er maar meer verstand van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof er niet in dat leden met weinig of geen postings het alleen om de files te doen is.

Zeer regelmatig kom ik posting tegen van leden die reeds meer dan een jaar lid zijn en maar enkele postings hebben geplaatst. Aan de inhoud van de posting kun je echt wel opmaken of iemand weet waarover hij/zij praat of dat het alleen maar om files/open deuren te doen is.

 

Kan mij ook goed voorstellen dat je als "new bee" cq nieuw lid niet meteen op je bek wilt gaan wanneer je een vraag plaatst waar misschien al wel 100 maal is op geantwoord.

 

Je hebt leden die binnen enkele weken een 100 voud aan postingen op hun naam hebben staan omdat zij overal op reageren en daar integen natuurlijk ook mensen die alleen reageren op de onderwerpen die zij interessant vinden.

 

Wat betreft een betaalsite voor info.

Voor mensen die het alleen om de files te doen zijn is die 10 euro ook een schijntje. Dit weegt niet op tegen de nadelen zoals genoemd door Tonskidutch.

 

Succes,

Michel, <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het volkomen met osg eens.

Trouwens voor je overal doorheen bent om alle informatie over deze site tot je te nemen ben je toch (afhankelijk van je tijd) misschien wel een half jaartje verder.

En voor ik een vraag zal stellen wil ik toch graag voor mijzelf het idee hebben dat ik me voldoende voorbereid heb op deze vraag.

Zonder me <img src="/ubbthreads/images/icons/blush.gif" alt="" />

Dus voor mij zal er bij posting nog wel een tijdje o blijven staan.

Groeten van

Grasparkiet.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...