Ga naar inhoud


[Buitenland] CNN+ (Spaanse 24-uurs TV-nieuwszender) stopt ermee


Mrbeam

Aanbevolen berichten

Vertaling van het Engels in het Nederlands:

 

Spanje alle nieuwszender CNN + zal uitzenden om middernacht eindigt op dinsdag, zei een woordvoerder van de Spaanse mediagroep Prisa, die het station in 1999 gelanceerd als een joint venture met Turner Broadcasting, een onderdeel van Time Warner.

De sluiting van CNN + is een indirect gevolg van de verkoop door zwaar endebted Prisa van zijn free-to-air televisiezender Cuatro naar rivaliserende omroep Telecinco, eigendom van de groep Mediaset van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Prisa, eigenaren van de toonaangevende Spaanse krant El Pais, zei dinsdag het een overeenkomst had met Cuatro verkopen aan Telecinco evenals een overeenkomst om 44 procent van de betaal-TV-toestel Digital + verkopen aan Telecinco en de Spaanse telecomgigant Telefonica voor 976 miljoen euro ondertekend ( 1,282 miljard dollar).

Het kader van de toe te kennen aan Cuatro verkopen aan Telecinco, Prisa behouden het recht om een 24-uurs nieuws-dienst over digitale TV via de ether wat betekende dat het zou hebben gehouden CNN + op lucht.

Maar in plaats daarvan gekozen voor de uitzending rechten aan de nieuwe eigenaren van Cuatro's, Telecinco, die besloot niet te gebruiken geven.

Zakenkrant Cinco Dias, die ook behoort tot Prisa, zei Telecinco het besluit was gebaseerd op het feit dat CNN + verliest jaarlijks meer dan 40 miljoen euro en legt een publiek marktaandeel van slechts 0,6 procent.

Turner Broadcasting, die wereldwijd nieuws provider CNN opereert, heeft gezegd dat het "betreurt" het besluit van Prisa en zou blijven zoeken naar manieren om nieuws te dienen aan het Spaanse publiek, zowel op televisie en digitale media.

CNN + heeft ongeveer 190 medewerkers en Cuatro nog eens 180 die nu toetreden tot de staf van Telecinco, de grootste private Spanje TV-kanaal.

Telecinco heeft momenteel 14,7 procent van de tv-Spanje publiek terwijl Cuatro is 7,2 procent.

Vorige maand in Spanje mededingingsautoriteit goedgekeurd Prisa's verkoop van Cuatro aan Telefónica, alsmede de verkoop van een 44 procent belang in Digital +.

Telecinco en Telefonica zullen ieder voor zich, een 22 procent belang in de betaal-TV-toestel. Beide Telecinco deals werden voor het eerst aangekondigd in december 2009.

 

Bron: AFP

Datum: 28-12-2010

Auteur: Onbekend

Wavefrontier T90, Vu+ Duo 4k SE (DVB-S2x/FBC & DVB-T2), Octagon SF4008 (2x DVB-S2x & 1x DVB-T2), Mut@nt HD51 (DVB-S2x & DVB-C), TBS6920 & TBS6925

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik vind dit anders wel waardevol. In principe kan je via het grijs (of zwart!!) circuit wel een abo krijgen en kan je deze zender probleemloos ontvangen.

 

Canadese zenders zitten voor ons achter de horizon en kunnen dus niet eens ontvangen worden. DAT is het verschil.

 

Alleen jammer van de gebrekkige vertaling. Dit stukje leest geen zinnig mens. Dan kan je het beter in het engels laten staan.

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ik vind dit anders wel waardevol. In principe kan je via het grijs (of zwart!!) circuit wel een abo krijgen en kan je deze zender probleemloos ontvangen.


Hmm CNN+ zit op het gratis DVB-T hier, en nu komt er een Big Brother(Het Spaanse Gran Hermano) op deze plek vanaf 30 december.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: spongebob

Canadese zenders zitten voor ons achter de horizon en kunnen dus niet eens ontvangen worden. DAT is het verschil.


Via een slingbox kunt u deze zenders wel ontvangen. laugh
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...