Jump to content


090X nummers,zouden vooraf moeten zeggen wat het kost.


sattv4iedereen

Recommended Posts

Hi,

ik heb niks tegen de zogenaamde belgische 090X nummers,maar ik heb er wel moeite mee dat bepaalde eigenaars van die telefoon's niets vermeld,of een loopje nemen met de wet.

voorbeeld zijn er site's die het zo aangeven 09/05123456.

als iemand zo'n nummer leest en belt,en die niks afweten ervan,denken ze dat ze naar gent bellen,maar niks is minder waar,je betaalt mogelijk een duur 0905 gesprek.ook als je belt met een gsm staat er bvb 1€+ EVT gsm kosten tired .

daarom zou de bevoegde instantie moeten verplichten van bvb 10 sec een bandje te laten lopen om te zeggen bvb "dit nummer kost u 1€ per minuut.dan weet je ook wat je degelijk kwijt bent,maar nu is dit soms moeillijk ahterhaalt.

zelfs een sponsor hier doet bovenstaande praktijken mad

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een sefsat h50D via de vu zero 4K.cd riant tvv satelliet . en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link to comment
Share on other sites


Volgens mij is dit in Nederland wel verplicht. Hier krijg je voordat de teller gaat lopen keurig een berichte "Dit gesprek kost .. cent per minuut", eventueel met toevoeging "plus de kosten voor het gebruik van uw mobile telefoon".

 

Ik kan zo tenminste geen betaalde nummers bedenken die dit niet doen. En aangezien bedrijven dit zeker niet vrijwillig willen vertellen leid ik er maar van af dat het hier verplicht is om te vermelden. Mocht dat in belgie niet zo zijn dan zou inderdaad snel verboden moeten worden om mensen zonder het te weten flink geld te laten betalen...

VU+ Solo2,

VTI

Visiosat BIG Bisat met Alps op 28,2E; 23,5E; 19,2E; 13E; 5E; 1W; 5W; 15W

Link to comment
Share on other sites

Op de onderstaande website kunt u zien hoe duur het is om vanaf een GSM te bellen naar een 0900 nummer. Nummers welke duurder zijn dan 15 cent per minuut dient een maximum aan te zijn verbonden. Dit geld voor Nederland op de Belgische gedeelte van bellen.com kon ik geen kopje bellen naar 09 nummers vinden helaas.

 

http://www.bellen.com/content/mobiel-naar-0900-nummers-bellen.aspx

 

Citaat:
Met 0900-inbelnummers kunt u goedkoop naar het buitenland bellen, ook vanaf uw mobiele telefoon. Sommige mobiele aanbieders hanteren echter exorbitant hoge 'verkeerstarieven' voor het bellen naar 0900-nummers, waardoor uw gesprek wel eens duurder kan uitpakken dan u had verwacht. Dit geldt met name voor prepaid. Daarom heeft Bellen.com de tarieven voor bellen naar 0900-nummers vanaf een mobiele prepaid aansluiting op een rijtje gezet.

 

Aanbieder Kosten prepaid bellen naar 0900 Bijzonderheden

AH mobiel € 1,15 per minuut + € 0,07 starttarief Elke minuut volledig. Sommige 0900 nummers zijn niet te bellen.

***geen-reclame*** onbekend Vermeldt geen tarieven

AY YILDIZ 0900 tarief + standaard gesprekskosten

Ben 0900 tarief + standaard gesprekskosten

Chippie € 1,25 per/minuut + € 0,07 starttarief Elke minuut volledig. Bellen naar beperkt aantal 0900-nummers/tarieven kunnen afwijken

DekaMobiel 0900 tarief + € 0,20 Afhankelijk van het servicenummer wordt per minuut of per gesprek afgerekend

HEMA € 1,30 per minuut + € 0,07 starttarief Maximaal € 65,- per gesprek

Hi € 1,30 per minuut Eerste minuut volledig. Maximumtarief per gesprek bij minuuttarief hoger dan €0,15

KPN € 1,30 per minuut Eerste minuut volledig

Kruidvat € 1,30 per minuut Eerste minuut volledig

Lebara Mobile € 1,75 per minuut Enkele 0900-nrs. hebben lagere tarieven. 0909- en 0906-nrs bellen niet mogelijk

Lycamobile vermeldt geen tarieven Vermeldt geen tarieven

ortel mobile € 2,50 per minuut + € 0,24 starttarief Elke minuut volledig

qick € 1,30 per minuut Maximumtarief per gesprek

Rabo Mobiel €1,00 p/minuut + €0,60 starttarief Enkele 0900-nummers hebben afwijkende tarieven. Maximumtarief per gesprek.

Simyo 0900 tarief + standaard gesprekskosten Bellen naar 0909- en 0906-nrs niet mogelijk

T-Mobile 0900 tarief + € 0,35 per minuut + € 0,07 starttarief Elke minuut volledig. Starttarief Bonus SMS € 0,09.

Technos onbekend

 

Vermeldt geen tarieven

Tele2 0900 tarief + € 0,40 p/min + € 0,10 starttarief

Telfort

 

€ 1,25 per minuut + standaard gesprekskosten

Maximum van €15 p/gesprek (excl. standaard gesprekskosten)

Vodafone 0900 tarief + tarief naar vast

 

Deze informatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Aansprakelijkheid kan Bencom niet aanvaarden. Peildatum: november 2010.

 

Opvallend is dat er bij prepaid vaak een vast tarief per minuut geldt, ongeacht de hoogte van het tarief dat officieel is gekoppeld aan het 0900-nummer (n.a.v. nieuwe wetgeving per 1-10-'08 zijn Vodafone en T-Mobile hier gelukkig vanaf gestapt!). Daardoor is bellen vanaf een prepaidaansluiting naar 0900-inbelnummers niet interessant. Immers, zelfs voor een toegangsnummer van bijvoorbeeld 1 cent per minuut moet u op deze manier ruim een euro per minuut betalen!

 

Heeft u een abonnement bij uw mobiele operator, dan betaalt u het 0900-nummer tarief, opgehoogd met het tarief voor nationaal bellen dat behoort bij uw abonnement. Bij abonnementen met een belbundel geldt doorgaans het buitenbundeltarief. Deze tarieven kunt u terugvinden in de Tariefvergelijking Mobiele Telefonie van Bellen.com

 

Let op: Per 1 oktober 2008 is wet- en regelgeving van kracht waardoor het voor de consument duidelijker wordt welke tarieven hij betaalt voor bellen naar informatienummers: Voor het bellen naar een 0900 nummer met een minuuttarief van meer dan 15 cent per minuut geldt, dat naast het tarief per minuut, het maximumtarief per gesprek gemeld moet worden. Daarnaast moet het duidelijk zijn hoe hoog de extra kosten zijn voor het gebruik van een mobiele telefoon om naar betaalde informatienummers te bellen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.