Jump to content


CDS huurt 5de transponder op Astra3


Guest Paullo

Recommended Posts

Guest Paullo
Citaat:
Vijfde transponder voor CanalDigitaal op Astra3

M7 Group S.A, de Luxemburgse eigenaar van onder andere CanalDigitaal en TV Vlaanderen, heeft een meerjarige huurovereenkomst met SES ASTRA voor een vijfde transponder op de Astra3-satelliet gesloten.

Het gaat om de transponder waarop de regionale omroepen uitzenden. Tot verleden jaar huurden de regionale omroepen die via de satelliet zijn te ontvangen zelf transponderruimte op de Astra3-satelliet bij de Luxemburgse satellietoperator SES Astra. Door het aflopen van deze huurovereenkomst en de verplichte Europese aanbesteding voor een nieuwe overeenkomst zijn veel van de op de satelliet te ontvangen regionale omroepen een nieuwe distributieovereenkomst met het Luxemburgse M7 Group S.A aangegaan. Op zijn beurt heeft de Luxemburgse televisieaanbieder nu de transponder waarop de regionale omroepen te zien zijn van SES ASTRA gehuurd.

Op de transponder waarop de regionale omroepen te zien zijn komt binnen enkele maanden meer bandbreedte beschikbaar omdat enkele regionale omroepen in de periode van 1 april tot 1 juli in het bandbreedte besparende MPEG4 gaan uitzenden. Deze vrijgekomen bandbreedte gaat M7 Group S.A gebruiken om het HD-aanbod verder uit te breiden. Op dit moment bestaat het HD-aanbod bij CanalDigitaal al uit meer dan 25 HD-zenders. Dit komt mede doordat, naast het eigen HD-aanbod, veel buitenlandse HD-zenders ongecodeerd via de één van de ASTRA-satellieten te ontvangen zijn. Het aantal ongecodeerde HD-zenders via de ASTRA-satellieten gaat in de komende jaren nog verder toenemen.

Door deze overeenkomst beschikt M7 Group inmiddels over vijf transponders op ASTRA 23.5 Oost, naast vier transponders op ASTRA 19.2 Oost. Dankzij de succesvolle introductie van de ASTRA DUO LNB in 2007, is de overgrote meerderheid van de Nederlandse satelliethuishoudens in staat om beide ASTRA-satellietposities te ontvangen. Bill Wijdeveld, Managing Director ASTRA Benelux: “We zijn erg blij met het nieuwe contract met M7 Group en het feit dat regionale omroep via satelliet beschikbaar blijft. Het bevestigt ook de belangrijke rol die ASTRA 23.5 Oost in vier jaar tijd in Nederland heeft opgebouwd.”


Bron: Bron: Totaal TV
Auteur : Jarco Kriek
Datum: 1 maart 2011

Blijkbaar zouden er dus bijkomende HD-zenders worden toegevoegd op de beschikbare ruimte.

Greets
Link to comment
Share on other sites


  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Knap.... want ik zie nu 3 AXN zenders voor SkyLink komen op die transponder. Zovel plek komt er dan niet bij... zeker als ze de transponder (nog) niet om kunnen zetten in DVB-S2... Meer HD kanalen zie ik alleen komen als ze de overige transponders omzetten naar andere parameters (8PSK 2/3, 3/4 of zo).

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link to comment
Share on other sites

Guest Paullo
Citaat:
Meer HD kanalen zie ik alleen komen als ze de overige transponders omzetten naar andere parameters (8PSK 2/3, 3/4 of zo).


Littlesat, laat ons daarover aub niet nog eens beginnen. Het was daar nu een tijdje stil over. Die discussie is ondertussen al ruim gevoerd.

Greets
Link to comment
Share on other sites

Guest Paullo
Citaat:
Ik ben het met littlesat eens, er is geen reden om dat niet te doen.


Dat wil ik best geloven, maar daarover is denk ik ondertussen al zoveel geschreven dat als we het moesten uitprinten er een paar bomen zouden moeten worden omgezaagd om aan voldoende papier te raken.

Greets
Link to comment
Share on other sites

Kan ook RTL8 HD op vijfde transponder gebruiken????

Groetjes Jan (Meijelsat)

Ik ben gehandicapt met slechthorend, moeilijk praten/lopen/bewegen/leren en 100% geestelijke goed. ik weet alles over satelliet-tv en DVD/BLU-RAY

DM7020HD TRIAX 90cm LNB`S

Link to comment
Share on other sites

Guest Bigbro

Leuk hoor dat speculeren. Komt er een Hd variant van een SD simulcast dan kan de SDvariant inderdaad verdwijnen. Iedereen kan nu geacht worden een juiste decoder te hebben. En nu we toch aan het speculeren zijn, TravelchannelHD lijkt mij een fantastische aanvulling. Daar is overigens niet eens ruimte voor nodig want die kan gedeeld worden met die buitenlandse partner, de Tsjechen geloof ik.

Link to comment
Share on other sites

Verder speculeren:

 

Het wordt tijd dat de eredivisie live abonnees waar krijgen voor hun geld. Wanneer het SD kanaal t.z.t. verdwijnd dan blijft er volgens de huidige situatie niet veel over. Dat is dan ook een reden geweest voor voormalige CDS klanten om te kiezen voor de kabel met 4 eredivisie kanalen.

Link to comment
Share on other sites

EL2HD delen met Penthouse HD, EL1HD en Hallmark weer 24/7, en eventueel als EL3 en/of EL4 nodig is EL2HD terugschakelen naar SD. Als ze overschakelen naar bijvoorbeeld 8PSK 27500 2/3 of zo dan is er genoeg plek. (per HD transponder kan er dan ongeveer een HD en een SD zender bij) Ook voor Animal Planet HD en RTL-8HD is er nog plek over voor Film1ActionHD... met 8PSK 27500 3/4 is dat ook nog - alleen wordt het dan net met een regenbui kantjeboord met de triple sat....

 

Hoeft nog niet eens transponderruimte extra voor bijgehuurd worden...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link to comment
Share on other sites

Guest BBsat
Origineel bericht van: SalimRMAF
AnimalPlanet HD, RTL8 HD en TravelChannel HD. :D SVP 1 Maal


Gooi dat RTL8 er maar helemaal af.
3x RTL is genoeg van hetzelfde sick

Die andere 2: graag!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.