Ga naar inhoud


Kabel duurder


Psychosammie

Aanbevolen berichten

Vandaag in de Volkskrant.

 

De kabelaansluiting wordt enkele euro's per maand duurder.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


O mijn god...

 

Jammer dan, aangezien de meeste mensen een kabelaansluiting nodig hebben voor hun kabelinternet.

 

Al deze kosten bijelkaar zijn nog steeds goedkoper dan de vergelijkbare tijd op internet doorbrengen met ISDN/POTS.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ehh vertel eens meer..!

Waarom wordt het duurder.? Als je iets duurder maakt, moet daar normaal gesproken iets tegenoverstaan, zoals een groter programma aanbod en betere service. Dus niet van die Patat & Mayonaisse zenders zoals Tel&Sell en van die troep.

Mij betreft het niet want ik woon niet in NL en ik heb sat ontvangst en Business ADSL met 2,3 Mb/s. Grinnik, grinnik.. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alstublieft:

 

Kabelbedrijven verliezen volgend jaar hun monopoliepositie. Dat is het gevolg van een convenant dat kabelaars, programma-aanbieders en overheid gesloten hebben na twee jaar overleg. Kabelbedrijven gaan meer tv-, telefoon-, en internetdiensten aanbieden en hun netwerken openstellen voor concurrenten.

 

Bijkomend gevolg is dat kabeltelevisie een stuk duurder wordt. Gemiddeld stijgen de kosten voor de consument met enkele euro's per maand. Het convenant is een doorbraak op de kabelmarkt. De definitieve tekst wordt naar verwachting komende maand ondertekend.

 

Prijsverhoging

Voor programma-aanbieders en internetproviders wordt de toegang tot de kabel goedkoper. Consumenten gaan voortaan een vast maandbedrag betalen voor hun kabelaansluiting. De precieze hoogte van de prijsverhoging is moeilijk aan te geven, zegt directeur Van Esch van brancheorganisatie Vecai. Deze zal per gemeente verschillen. Voor kabeldiensten als internet en televisiepakketten moet de gebruiker extra gaan betalen.

 

Van Esch: "Als we iedereen op een moderne infrastructuur willen aansluiten, is het redelijk daar een hogere prijs voor te vragen. De huidige tarieven zijn een ratjetoe. Die willen we standaardiseren. Bovendien werken sommige kabelbedrijven voor een te lage prijs'', aldus Van Esch.

 

Kiezen

De Vecai pleit voor een nationale toezichthouder, bijvoorbeeld de Nederlandse Mededingingsautoriteit of telecomtoezichthouder Opta, om de prijsstijging te reguleren. De Opta staat positief tegenover het convenant. Het bevordert immers de concurrentie en klanten moeten kunnen kiezen, aldus een woordvoerder.

 

Internetproviders als Planet, Xs4all en Freeler hebben jarenlang aangedrongen op toegang tot de kabel. Nu het zover is, spreken ze van "mosterd na de maaltijd". Xs4all richt zich inmiddels voornamelijk op adsl, het snelle internet via de gewone telefoonlijn. Na KPN-dochter Planet is Xs4all met zestigduizend aansluitingen de tweede adsl-leverancier.

 

gr,

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

zal wel aan mij liggen....

 

omdat de kabel maatschappij wil uitbreiden moeten WIJ méér gaan betalen voor producten waar WIJ helemaal niet om gevraagt hebben...laat staan gebruik van gaan maken.

 

weird....erg weird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is Nederland, op zijn smalst.

Of hoe je het ook noemen wilt.

<img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

gr,

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

groningen - Kabeltelevisie wordt volgend jaar behoorlijk duurder. Volgens directeur Rob van Esch van brancheorganisatie Vecai gaat het tarief per maand met enkele euro's omhoog. Dit tot grote woede van de Consumentenbond, die protestacties voorbereidt en spoedoverleg wil met minister Heinsbroek van Economische Zaken.

 

Volgens woordvoerder Harry Weites van Essent Kabelcom, met de meeste klanten in de noordelijke provincies, is het duidelijk dat er straks meer betaald moet worden. Al is het, stelt hij, nog niet te zeggen hoe de tarieven er precies uit komen te zien. Nieuw is dat volgend jaar een vast bedrag per maand betaald moet worden voor de kabelaansluiting, net als nu voor de telefoon gebeurt. Voor geleverde diensten als televisiepakketten of internettoegang moet dan extra worden betaald. "Straks is het zo dat hoe meer diensten de consument afneemt, des te meer er betaald moet worden. Misschien wil iemand wel een pakket pornozenders hebben. Dat moet allemaal kunnen", zegt Weites.

 

Hij kan over de samenstelling van de door Essent te leveren tv-pakketten en de kosten daarvan nog niets zeggen. Duidelijk is wel dat de mogelijkheid dat de kabelkijker in het Noorden voor een vast bedrag zowat alle zenders kan ontvangen op de helling gaat.

 

De prijsverhoging en andere maatregelen zijn een gevolg van een afspraak die kabelbedrijven, programma-aanbieders en overheid na twee jaar onderhandelen hebben gemaakt. Dat is gebeurd onder druk van de Tweede Kamer en de Europese Commissie die de kabelbedrijven meer armslag willen bieden én tevens meer onderlinge concurrentie wensen.

 

Zo gaan de kabelaars hun netwerken openstellen voor concurrenten en daarop meer telefoon- en internetdiensten aanbieden. Nu hebben ze allemaal hun eigen internetproviders, maar straks kunnen UPC-klanten die geen breedband internet van UPC's dochterbedrijf Chello willen bijvoorbeeld kiezen voor Wanadoo of @Home van Essent. Weites:"Wij waren als Essent altijd principieel tegenstander van het openstellen van ons kabelnet. Maar dit schept voor ons natuurlijk de mogelijkheid om @Home bijvoorbeeld ook in Amsterdam op de kabel aan te bieden."

 

De woordvoerder vindt het verder een groot voordeel dat de kabelbedrijven straks af zijn van allerlei afspraken uit het verleden, die nog steeds de prijs van de kabelaansluiting mede bepalen. Zo bedongen gemeenten bij de verkoop van hun netwerken aan kabelbedrijven dat de tarieven voor een aantal jaren niet te veel mogen stijgen. Vandaar dat Essent in Groningen en Drenthe verschillende tarieven hanteert. Volgens Van Esch van de Vecai ligt het gemiddelde tarief van 10,32 euro daardoor vaak vijftig procent achter bij dat in het buitenland, waardoor de kabelbedrijven onvoldoende geld hebben voor investeringen.

 

Ben ik blij dat ik een schotel heb. :--)))

 

Mazlzlz

Avalon

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Volgens Van Esch van de Vecai ligt het gemiddelde tarief van 10,32 euro daardoor vaak vijftig procent achter bij dat in het buitenland,

 

Dat klopt een beetje. In Duitsland betaal je 14 € per maand, maar zonder technische vooruitgang zoals kabelinternet enzo.

 

In Luxemburg betaal ik nu 16 € voor kabel tv.

Maar als ik de kwaliteit vergelijk met de NL kabel is deze kwaliteit wel een stuk beter in Luxemburg.

 

Snopper

 

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat het kabelaanbod in Luxemburg internationaal gezien uitgebreider is dan in nederland is natuurlijk geen wonder.

In ons piepklein landje is er dan ook maar plaats voor de Letzeburgse RTL en een muziekzender. Voor de rest Duits-Belgisch-Portugees-etc en ook een nederlandse zender (RTL4).

Ik heb de Lux-kabel de deur uitgedaan en geniet veel liever van het sat aanbod.

Als men de kabel niet voor het internetten nodig heeft, dan zie ik hierin geen echt voordeel, m.u.v. misschien hier en daar een lokale zender.

 

Greetz

 

Jonas

Greetz van Jonas

 

Pioneer 506-XDE plasma met Yamaha YSP-1000 Surround receiver; DM800; DM7000; DM500; Iphone 3G(S); iMAC 2.7i met SNOW leopard OSX; PS3 en WII; Apple TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door de slechte ervaringen en belabberde service van UPC ging ik over naar satellite en toen ging een hele wereld voor mij open.

 

Wat betreft de andere diensten - ik bel veel naar Zuid Afrika. UPC tarief is 60cpm. - 5cpm via 1649.

 

Voor het internetten, ben ik zeer tevreden met ADSL.

 

Als BBC1 en 2 via de schotel zijn te ontvangen - sluit ik UPC helemaal af.

 

 

 

Hoe meer ik leer - hoe meer ik besef hoe onwetend ik ben..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je internet via de kabel hebt en je wilt de tv via de kabel afsluiten dan kan dit gevolge hebben dat je je internetverbinding via de kabel ook moet stop zetten. Want ze halen dat wanddoos weg als je de tv stop zet.

 

Hetzelfde probleem heb ik op dit moment: heb de TV, Internet via de Kabel (UPC) en ik kan alle kanalen via de schotel ontvangen en dus wil ik de TV stopzetten, maar dan kan ik ook niet meer internetten via de kabel dan en de andere alternatief is dan ADSL, maar dat heeft zo'n hoge aansluitkosten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had ook kabeltv en internet bij UPC (haarlem)

Nadat Upc een puinhoop had gemaakt van de facturen (6 keer innen op 1 dag) heb ik de boel geheel opgezegd. keek toch al veel via schotel op een pc-kaart..

Heb inmiddel 7Mbit adsl en bevalt een stuk beter ;P

Bij mij hebben ze gewoon alles laten zitten ook de spiltkast..

Misschien omdat ik zelf met het modem naar de winkel ben gegaan ?

Signaal staat er ook nogsteeds op.. Geen idee of het mogenlijk is om per gebruiker de kabel te stoppen in de wijkkast

 

Groetjes

steven

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij in Zoetermeer is dat wel mogelijk.

 

Ik heb ruim 2 jaar geleden de kabel opgezegd, het kastje zit er nog steeds alleen geen signaal meer erop.

 

Ik heb gezien dat ze dat d.m.v. een schakelaar in een klein kastje op straat regelden.

 

Ze vragen hier trouwens nu al ruim 11 Euro wil je alle Nederlandse zenders zien.

 

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (Digitenne via DVB-T2 en FTA-zenders via DVB-S2X en streams) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...