Ga naar inhoud


ASTRA 3 gran canaria


laspalmas

Aanbevolen berichten

hola ,

We wonen en werken in las palmas , nu dat TV vlaanderen naar de 23,5 overschakeld zouden we graag ook deze aanpassing willen laten uitvoeren .

Kan er iemand me vertellen of de duo LNB nu perfect werkt in Gran canaria ? en misschien ook gelijk welke sat instalateur men kan aanbevelen :-) waar dat we ook de geschikte HD ontvanger kunnen kopen .

Alvast bedankt .

Dirk

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste laspalmas

Op de Canarische eilanden heb je een schotel van 120cm nodig. Zie de footprint van SES-Astra: https://sat.ses.com/webservice/images/7408887

Omdat de Canarische eilanden zo westelijk liggen, ontvang je de signalen onder een hele schuine hoek. Normaal gesproken past een duo-lnb nooit op een 120cm-schotel maar op de Canarische eilanden wel echter, maar ik raad het je niet aan.

Je beter twee hele goede losse lnb’s nemen, het liefst twee Inverto Black Ultra’s. De kans is ook erg klein dat je in Las Palmas een duo-lnb kunt kopen voor de Astra 1 en 3.

Als ik op Google intoets: “antena parabolica 120cm las palmas”, dan zie ik een 120cm offsetschotel voor rond de 100 euro. Dit is waarschijnlijk een schotel van de Spaanse fabrikant Fagor.

Ook zie ik een 120cm-schotel voor 79 euro, zoek op Google: “Antena Offset 120cm Tecatel Ref.K120P1”.

Ik heb voor je uitgerekend hoe de lnb-afstanden in Las Palmas moeten zijn voor een 120cm-schotel. Dat is 56mm.

Als je twee Inverto Black Ultra-lnb’s iets schuin naast elkaar plaatst, dan staan ze hart op hart 58mm uit elkaar. Dat is prima want die 2mm verschil maakt niets uit.

Je moet de lnb van de Astra 23,5 in de klem zetten en de lnb van de Astra 19,2 er rechts naast laten hangen. De Astra 19,2 lnb moet 43mm lager staan dan de Astra 23,5-lnb die in de klem zit, dit als je naar de binnenzijde van de schotel kijkt.

Ik weet niet of ze daar een houder hebben om een extra lnb naast een ingeklemde lnb te kunnen plaatsen maar een prima klem die je hiervoor kunt gebruiken is de “Multi 2 LNB houder”, toets maar in op Google afbeeldingen

Als je perse een duo-lnb wilt gebruiken, dan moet je een duo-lnb hebben voor een 80-85cm-schotel.

Je moet nog wel de keuze maken hoeveel aansluitingen je wilt hebben, 1, 2 of 4.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Sprietje ,

hartelijk bedankt voor uw snelle respons , maar ik vrees dat ik toch een vakman moet inschakelen voor deze upgrade naar de 23,5 ! Als het iets met grote scheepsmotoren had gewwest was ik wel de geschikte man maar nu bij deze materie moet ik een specialist contacteren .Dus als iemand mij de geschikte man kan aanbevelen voor Gran canaria dan lees ik het graag . De schotel diameter is niet het probleem , we werken nu met een 60 cm met perfect beeld op 19,2 maar heb in de garage nog een maatje groter nl 110 cm , een geschikte decoder moet ik me ook nog aanschaffen maar dit lijkt me ook niet echt simpel ...maar ben nog steeds hoopvol om alle zenders terug te ontvangen .

Mvgr

Dirk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Sprietje ,

Nu twijfel ik of het de triax 110 is of de jonas 120 , maar we deze is niet geinstaleeerd , we werken momenteel met een 60 cm op de ASTRA 1 ( met perfect beeld ) . MAAR om welke reden moet ik de ASTRA 1 houden ? kan ik nu nog niet de meeste vlaamse zenders op de ASTRA 3 bekijken ? zoja dan is de operatie toch vele makkelijker, dan is het enkel een kwestie van de bestaande wat te verdraaien tot 23,5 en een HD ontvanger ! klopt dit een beetje ? of ben ik totaal mis :-)

Dirk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste laspalmas

Je hoeft de Astra 19,2 er niet bij te hebben maar dat heeft wel een aantal nadelen.

Je mist dan een zee aan zenders, hoofdzakelijk Duitse vrij te bekijken zenders maar ook diverse nieuwszenders. Maar goed dat kun je zelf het beste beslissen of je dat erg vindt.

Wel is het zo dat als je geen Astra 19,2 meer kunt ontvangen, je de fastscanlijst niet meer in je ontvanger kunt laden want die komt van de Astra 1 transponder waar ook de zender BVN op zit. Als je ontvanger alleen maar werkt via de fastscanlijst, dan heb je een probleem want zodra zenders of transponders veranderen, kun je ze niet meer ontvangen.

Ook zijn eventuele firmware-updates voor je ontvanger niet meer binnen te halen.

Waarschijnlijk zal het zo zijn dat als TvVlaanderen helemaal van de Astra 1 afgaat, deze service vanaf de Astra 3 gaat komen maar er is nog niet over gecommuniceerd wanneer dat gaat gebeuren.

Als deze argumenten niet van belang zijn voor je, dan kun je gerust kiezen om alleen de Astra 3 te ontvangen. Dat gaat echter niet met een 60cm-schotel. De ontvangst van de Astra 3 is namelijk veel zwakker dan van de Astra 1 op de Canarische eilanden.

Zoals ik je al eerder heb aangegeven met de footprint van SES-Astra, heb je een schotel van 120cm nodig. De maat die hiervoor gerekend wordt is de breedte van de schotel, niet de hoogte van de schotel. Een Triax 110 is maar een 100cm-schotel. Met een goede lnb erop, kun je de Astra 3 daarmee best ontvangen maar bij slecht weer zal het beeld toch eerder wegvallen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi sprietje ,

Nee de duitse etc zijn echt niet van belang , nu wat betreft de schotel deze is Jonas en ja 1,20 breed :-), tot hiertoe alles in de goede richting .

Nu ik kan wel via via de philips ontvanger M7 DSR 8141 aankopen maar heb geen enkel idee omtrent de termen fastscanlijst en firmware update. is dit volgens jou het geschikte toestel voor onze toepassing ?

Al uw hulp is meer dan welkom .

Alvast bedankt

Dirk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste laspalmas

 

Je hebt een Jonas-schotel schrijf je. Ik neem aan dat je bedoeld een Jonsa van het Taiwanese schotelfabrikant Jonsa Technologies Co. Ltd. Deze maakt ook de bekende Maximum E85 multifeed schotel, zie bijlage. Wel grappig van je om die laatste twee letters te verwisselen.

Of je met de M7 DSR 8141 transponders toe kunt voegen weet ik niet. Ik ben niet zo thuis in die CanalDigitaal ontvangers. Misschien dat iemand anders dat weet. Als het niet kan, heb je voor de toekomst wel een probleem.

post-60869-0-20097900-1352391122_thumb.jpg

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Typ foutje :-),

Tja als het moet dan toch maar met 2 LNB ( astra 1 en 3 ) met de grote jonsa ! of de grote schotel ( voor de Astra 3 ) kan ook nog naast de kleine ( van de Astra 1 ) geplaats worden toch ? voor zolang tv vlaanderen nog verder wilt werken met de fastscan op de 1 .

De M7 is een goedgekeurde ontvanger van TV vlaanderen dus tot daar al goed !

Met heel kleine stapjes komen we misschien wel tot een (hopelijke) oplossing ...

Groeten

Dirk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste laspalmas

Het kan allebei. Twee koppen op de Jonsa 120 of twee schotels nemen. Als de kiest voor twee lnb’s op de Jonsa, dan kan ik wel voor je uitrekenen hoe de lnb’s dan geplaatst moeten worden. Ik moet dan de afstand weten van het midden van de lnb-klem tot de schotel op 40% van de hoogte gemeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...