Spring naar bijdragen

Sprietje

Leden
 • Aantal bijdragen

  23762
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Sprietje geplaatst

 1. Ja dat is zeker een interessante prijs.
 2. In Noord-Holland zit een satellietshop die hem voor €83,50 verkoopt.
 3. Hoe heb je bepaald dat er voor Joyne bomen in de weg staan?
 4. Sprietje

  Johansson 9738

  Met die afmetingen gaat het om een Triax 88 van 85cm breed en 95cm hoog zonder de rand mee te meten. Op een Triax 88 kun je losse lnb's nemen met een kop van 60cm, dus ook eventueel wideband lnb's. Tja, een duo-lnb van Canal Digitaal past erg slecht op een Triax 88. Daar zul je geen geweldig signaal van krijgen want je moet zowel schipperen met de Astra 23,5 als ook met de Astra 19,2. Twee losse lnb's zullen dus zonder meer al een stuk beter signaal opleveren. Ik zou gewoon gaan voor 2 lossen twin-lnb's zoals de switch van Johansson ook voor schrijft. Dan ben je voor 2x €16,95 klaar. Nog wel een dubbele lnb-houder kopen.
 5. Sprietje

  Johansson 9738

  Ja, de tekening betreft de Johansson Stacker / Destacker Nee, er bestaan geen duo-lnb's of monoblocken voor Unicable Je kunt van een afstand al zien of het een Triax 64 of 78 is. Het schotelblad van een Triax 64 zit op 4 plaatsen vast, een Triax 78 op 5 plaatsen.
 6. Sprietje

  Johansson 9738

  Je gebruikt nu een Canal Digitaal duo-lnb. Die is gemaakt voor een schotel van 60cm. Ik ga er dus van uit dat je schotel ongeveer 60cm breed is. Wideband-lnb's hebben altijd een kopdiameter van 60mm, kleinere koppen zijn er niet. Dan heb je minimaal een schotel van 85cm breed nodig om ze voor de ontvangst van de Astra 19,2 en 23,5 te gebruiken. Je kunt ook 2 losse schotels nemen. Tja, a33 is toch wel de diseqc-specialist. Als die zegt dat het wel kan zoals jij het nu hebt, dan zal dat wel zo zijn. De Johansson Stacker / Destacker 9645 kit is zeker te gebruiken. De signalen van de twee uitgangen worden gestapeld voordat ze de enkele coaxkabel in gaan. Daarbij kan het een signaal zijn van zelfs 4 satellieten. Een duo-lnb voor slechts 2 satellieten is dus geen enkel probleem.
 7. Dan zul je er toch ook een internet abonnement bij moeten nemen. Dan ben je veel duurder uit dan bij Joyne.
 8. Een internetaansluiting kost al snel €25,-/maand. Daar komt dan nog €7,95 bij voor NLZIET, dan zit je al aan €32,95/maand. Dan ben je goedkoper uit met Joyne met €9,95.
 9. Ik hoop voor je dat je een gebruikte Joyne CI-module kunt vinden. Ik zie er geen. Er worden alleen nieuwe aangeboden.
 10. Sprietje

  Nostalgie in Beeld

  Ja maar het kenteken is van 1962.
 11. Sprietje

  Nostalgie in Beeld

  Ja maar het bouwjaar van de auto is 1962 en zover gaat je tabel niet terug.
 12. Sprietje

  Johansson 9738

  Ja het is gewoon een dubbele 2/1 diseqc-switch in één behuizing zoals Spaun die ook heeft. Alleen zit er bij Spaun geen VHF-UHF aansluiting op.
 13. Sprietje

  Nostalgie in Beeld

  Ja, toen was de kans groot dat er in deze auto niet voor 25 Gulden ( 11,36 Euro) in kon. Nu is het heel wat meer.
 14. Sprietje

  Johansson 9738

  Beste Ber Welkom op dit forum Je hebt de Johansson 9738. Hier staat de specificatie daarvan: https://unitrongroup.com/en/products/CAT/MUL/DSCR/9738.html Dan zie je dat als je signaal van 2 verschillende satellieten ontvangt, je er ook nog een Johansson 9920 voor moet zetten, zie de bijlage. Zoals je het nu hebt, heb je een duo-lnb waar al een diseqc-switch in zit waar achter je weer een Johansson 9738 multiswitch zet en dat gaat niet goed werken. Ik hoop wel dat je nog voldoende signaal over houdt want je krijgt dan een diseqc-switch in de duo-lnb die je weer aan moet sluiten op een dubbele diseqc-switch en die zit weer op de multiswitch.
 15. Sprietje

  Uit de Krant Vandaag

  Ja, als je het zo ziet, dan lijkt het of de afstand zo'n 20km is. Het komt wel vaker voor dat Mallorca vanaf Barcelona te zien is maar het gebeurt sporadisch. Het wordt ook wel kimduiking genoemd, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Horizon_(lijn) en https://nl.wikipedia.org/wiki/Astronomische_refractie
 16. Sprietje

  Uit de Krant Vandaag

  Gisteren was Mallorca te zien vanaf Barcelona en omgekeerd, een afstand van 206 km. Dat is niet normaal want door de kromming van de aarde kan dat niet op zo'n grote afstand. Maar door de juiste weersomstandigheden (inversie) worden de lichtstralen zo gekromd dat je om de horizon heen kan kijken, zie één van de vele foto's die op internet en in de krant verschenen.
 17. Sprietje

  Formule 1 in 2019

  Het dochterteam van Red Bull, Toro Rosso mag waarschijnlijk Alpha Tauri gaan heten. De eerste toestemming is verleend. De Honda motor van Red Bull kreeg 25 pk meer door nieuw brandstofmengsel plus Spec 4 aanpassing. F1 teambazen vandaag bijeen voor beslissende onderhandelingen van de 2021-regels.
 18. Sprietje

  Nostalgie in Beeld

  Philips Eindhoven richtte in 1948 een busnetwerk op om het personeel naar de fabriek te brengen. Het waren de VIPRE-bussen later gemaakt door DAF. VIPRE staat voor Vervoer Industrieel Personeel Eindhoven. Ze vervoerde wekelijks zo'n zesduizend Philipsarbeiders. Het waren veelal truck-opleggers. Ik heb de bussen jarenlang zien rijden.
 19. Sprietje

  Formule 1 in 2019

  Red Bull gaf vorig jaar een recordbedrag uit van € 351,5 miljoen aan de ontwikkeling van de huidige auto. Jan Lammers heeft "signalen" dat Honda in de toekomst Red Bull gaat overnemen.
 20. Sprietje

  Formule 1 in 2019

  De klacht van Racing Point kan er voor zorgen dat Renault uit Formule 1 stapt. Renault heeft de ene na de andere tegenvaller en daarom heeft het bestuur van Renault eerder dit jaar al te kennen gegeven niet zeker te zijn dat ze deel blijven nemen aan de F1 na 2020. Een van de tegenvallers was dat McLaren bekend maakte dat het na 2020 niet langer gebruik maakt van Renault-motoren. Racing Point diende na afloop van de GP in Japan een klacht in over de rembalans van Renault. ABS maar ook rembekrachtiging is streng verboden in de F1. Je ziet regelmatig dat bij het hard afremmen voor- en in de bocht, het voorwiel van de binnenbocht blokkeert omdat daar minder druk op komt dan het wiel in de buitenbocht. Dit resulteert in een rokende vlakke kant aan de band. Renault heeft dit probleem dus illegaal verholpen. Renault heeft tot vandaag de tijd de beschuldiging te weerleggen. De stuurtjes van Renault zijn al eerder in beslag genomen. Racing Point zegt deze illegale handeling te hebben opgemerkt door bestudering van onboard-camera's maar er gaan geruchten dat een voormalig Renault medewerker zijn mond voorbij heeft gepraat.
 21. Zondag was het ook sun outage, het moment dat de zon precies achter de satelliet door draait. Dat kan ook de oorzaak zijn geweest.
 22. Hier staat welke zenders er in het Light-pakket zitten. Je moet nog wel een module met ingebouwde chip kopen van €99,- en je moet dus ook een ontvanger hebben met een Common Interface sleuf.
 23. Zenders verwijderen doe je met de rode knop, zie bijlage.
 24. Sprietje

  snipe 3

  Een Snipe 3 is een automatische antenne die normaal voor een camper of caravan gebruikt wordt. Als de camper of caravan stil staat, kun je hem opdracht geven een satelliet te zoeken. Dat doet hij totdat hij hem gevonden heeft. Daarna is hij klaar. Een boot is meestal constant in beweging. Zodra je je verplaatst op de boot, staat de schotel al niet goed meer op de satelliet gericht. Voor een boot heb je een "Marine schotel" nodig. Dit systeem blijft continue de satelliet volgen meestal m.b.v een gyroscoop en heeft daarom geen last van deining en golven. Alleen zijn deze marine-systemen wel 10x zo duur. Ik neem aan dat je een vaste ligplaats hebt in Torrevieja. Heb je toevallig geen meerpaal naast je boot? Dan kun je daar een gewone schotel aan bevestigen. Heb ik een paar jaar geleden ook voor iemand op dit forum gedaan in de haven van Cartagena. Hij had een beugel met flinke degelijke spanbanden aan een meerpaal vastgemaakt. Tja iets anders mag niet want je mag geen gaten boren of schroeven in een meerpaal draaien. Ik heb de schotel toen voor hem uitgericht en hij had prima beeld.
 25. Je zou een SmartWi kunnen nemen. Ik gebruik precies dezelfde al 15 jaar. Op een of andere tweedehands site koop je hem voor €75,-. Binnen 8 maanden heb je hem er uit en kost het je geen €9,50/maand meer. Je kunt hem alleen binnen één huis gebruiken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid