Jump to content

Sprietje

V.I.P.
 • Posts

  28,592
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  294

Everything posted by Sprietje

 1. Ja dat kan maar je hebt precies dezelfde beperkingen als dat je 2 ontvangers op een lnb met 1 uitgang wilt aansluiten. Je kunt maar vanuit 1 ontvanger de satelliet, de lage of hoge band en horizontale of verticale polarisatie kiezen.
 2. Ik vind het een goede optie dat bij een draaibare schotel de skew van de lnb op +3° ingesteld moet worden als die naar het zuiden gericht is. De skew van de Astra 1-2-3 staat dan 7,5 - 3 = 4,5° verkeerd De skew van alle Eutelsat satellieten staat dan 0,5° verkeerd De skew van alle overige satellieten staat dan 3° verkeerd Hiermee voorkom je dat de skew van de Astra 1-2-3 7,5° verkeerd komt te staan.
 3. Dit betekent dus dat je op verschillende posities de skew van de lnb optimaal gaat instellen. Maar dat is tocht raar? Uiteindelijk staat hij dan optimaal op de laatste satelliet en niet op de anderen.
 4. Een Gibertini OP100SE is een uitstekende schotel. Daar moet je een rail bij kopen met 3 stuks in hoogte verstelbare lnb-houders, zie afbeelding. De vierde lnb-houder zit al bij de schotel geleverd. Maar in de UK is die op dit moment niet te koop, wel in Duitsland. Er bestaat ook de versie OP 100 L maar die heeft een dunne aluminium arm en die vind ik minder geschikt voor een multifeed rail met 4 lnb's. Dit is de schotel die in diverse kleuren leverbaar is: https://www.gibertini.it/index.php/de/antennas-de/se-series-de
 5. En dan is er ook nog Candlelight Radio: https://www.candlelight.nl/webplayer3/player3.html
 6. Het lijkt me een onmogelijke opgave om de lnb met die metalen houders precies in het verlengde van de lnb-arm te plaatsen. Dat kan er alleen maar naast en dat is vragen om moeilijkheden met een draaibare schotel. Een aluminium lnb-houder van Triax is beter als de buis 20x50mm is.
 7. Wat betreft de skew van de lnb zou ik die gewoon recht zetten. Zou je hem aan gaan passen, dan staat de skew voor alle overige satellieten weer niet goed en bovendien zijn de 3 Astra-satellieten sterk genoeg om enig verlies te hebben. Je zou nog kunnen overwegen de skew op -3 graden te zetten, dan staan alle Eutelsat satellieten precies goed, de Astra's maar 4,5 graad verkeerd en alle overige satellieten slechts 3 graden verkeerd. Meestal staat de lnb goed in het brandpunt van de schotel als de kop 5-6mm van de klem af staat. Om er voor te zorgen dat de lnb niet boven of onder de schotel door kijkt, moet de lnb op 40% (maximaal 45%) van de hoogte van de schotel gericht staan.
 8. Het enige wat we willen weten is welke zender je ontvangt en op welke transponderfrequentie, dan kunnen wij wel zien (maar jij zelf ook) op welke satelliet je gericht bent door gebruik te maken van "KingofSat".
 9. Je en als we dan vragen welke zender je dan wel ontvangt, komt er geen antwoord.
 10. En heb je ook geen waterpas waarmee het ook kan? Ik heb in 10 jaar tijd op dit forum nog niemand meegemaakt waarbij het afstellen van een draaibare schotel zo moeizaam verloopt als in dit draadje. Ik krijg er een beetje dit gevoel bij:
 11. Sprietje

  F1 in 2022

  Uitstoot brommers veel vuiler dan auto’s en trucks Bromfietsen zijn verantwoordelijk voor 27% van de emissies van koolwaterstoffen en 9% van de CO-emissies uit wegverkeer.
 12. Sprietje

  F1 in 2022

  Een fractie van alle CO2 die bij de verbranding vrij komt van de olie die door de Arabische oliestaatjes geproduceerd worden. Daarom is het ook één grote zandwoestijn in die olielandjes.
 13. De motor moet ingesteld worden op de latitude waar de schotel wordt geplaatst. Daarna moet de elevatie van de schotel ingesteld worden zodat hij op de satelliet gericht staat. Op welke schotel-elevatie dit is, is afhankelijk van de knik in de motorbuis. Die is niet bij alle motoren hetzelfde. Bij een juiste instelling volgt de schotel precies de Clarkebelt. Omdat de schotel bij het draaien ook kantelt, veranderd ook de skew maar dat wil niet zeggen dat de skew voor alle satellieten dan ook goed staat. De Astra 19,2, 23,5 en 28,2 hebben namelijk een pré-skew van 7,5 graad waardoor de signalen van deze satellieten niet optimaal ontvangen worden. Dat geldt ook voor bijna alle Eutelsat satellieten.
 14. Dit is een totaal onzinverhaal en kan helemaal niet. Wat je wel kunt doen is aan de voorzijde van de schotel meten hoe schuin die achterover staat. Dat kun je met een digitale waterpas meten of een mechanische of digitale hoekmeter als de schotel rechtstreeks op de paal gemonteerd is. Op diezelfde schuinte moet hij ook op de motor gemonteerd worden. I.p.v. een hoekmeter of digitale waterpas, kun je ook een gewone waterpas voor tegen de schotel plaatsen en aan de bovenzijde meten hoe ver de waterpas van de schotel staat.
 15. John kwam met een Triax schotel aan, niet ik. Ik gaf alleen aan dat wideband-lnb niet op een Triax 80 passen en dat je een grotere schotel nodig hebt, minimaal een van 85cm breed. Een Triax 88 of 110 met een multirail is niet erg stabiel. Daarom alleen maar toepassen als de schotel niet in de volle wind staat en ik weet niet of dat mogelijk is. Verder moet je ook nog kijken of de schotel verkrijgbaar is want grote schotels via de koerier bezorgen is vragen om moeilijkheden. Ze komen meestal krom of gedeukt aan, dus zelf ophalen.
 16. En wordt het nu zeker een Triax 110 i.p.v. de eerst voorgestelde Triax 80? Of misschien een ander merk? Normaal reken ik deze zaken uit op het moment dat iemand de schotel in huis heeft.
 17. Sprietje

  F1 in 2022

  Formule 1 kalender 2022 Nr. Grand Prix Datum 1 Bahrein 20 maart 2 Saoedi-Arabië 27 maart 3 Australië 10 april 4 Emilia Romagna* 24 april 5 Verenigde Staten (Miami)** 8 mei 6 Spanje* 22 mei 7 Monaco 29 mei 8 Azerbeidzjan 12 juni 9 Canada 19 juni 10 Groot-Brittannië 3 juli 11 Oostenrijk 10 juli 12 Frankrijk 24 juli 13 Hongarije 31 juli 14 België 28 augustus 15 Nederland 4 september 16 Italië 11 september 17 Rusland 25 september 18 Singapore* 2 oktober 19 Japan 9 oktober 20 Verenigde Staten (Austin)* 23 oktober 21 Mexico 30 oktober 22 Brazilië 13 november 23 Abu Dhabi 20 november * Onder voorbehoud van contractverlenging ** Onder voorbehoud van de FIA goedkeuring
 18. In het eerste bericht schrijft John: Een kennis van mij gaat verhuizen naar een gehucht in Schotland of het VK. Op dit moment heb ik geen idee waar het precies ligt. Blijkbaar weet hij het dus niet eens zeker. En waarom nu ineens een Triax 110? Staat dit al vast of is het een mogelijkheid? Ik ga niet een hoop rekenwerk uitvoeren voor onzekere zaken.
 19. Hier een voorbeeld van een rooster dat gebruikt wordt om signalen te scheiden. Het betreft de ontvangst van Tooway internet in de KA-band. De downlink van de KA-band loopt van 17,7 - 20,2 GHz en de Uplink van 27,5 - 30.0 GHz. Om van dezelfde satelliet ook de gewone tv-zenders in de KU-band te kunnen ontvangen waarvan de frequenties van 10,7 tot 12,75MHz lopen, is een rooster geplaatst waar de korte golven voor de KA-band gewoon doorheen gaan naar de zend-ontvangstkop van Tooway terwijl de langere golflengtes van de KU-band gereflecteerd en teruggekaatst worden naar de normale universal-lnb. Als je zo'n gelijkaardig rooster in de kap van een gewone universal-lnb zet, kun je er dus voor zorgen dat de golven van 10,7 - 12,75MHz er gewoon doorheen gaan en lagere golflengtes van bijv. de C-band die van 3,4 tot 4,2MHz loopt en de mid-band 5G die loopt van 2,3-4,7 GHz worden tegen gehouden. Hiermee kan interferentie-storing en oversturing worden voorkomen.
 20. Het lijkt me handiger de zaak pas uit te gaan rekenen als je zeker weet waar hij woont en je ook weet welke schotel hij gaat gebruiken.
 21. Geen hoge band dus maar dit heeft toch allemaal niets te maken met het speciale filter in de lnb-kap.
 22. Ik lees dat die lnb nog niet eens de volledige lage band heeft en geen hoge band.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.