Ga naar inhoud


Welke surroundreceiver?


Rambozo

Aanbevolen berichten

Ik heb eindelijk de mogelijkheid om onze huiskamer vol te bouwen met speakers (het mag van mijn vrouw <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> ), maar nu zie ik door de bomen het bos niet meer (THX, DTS, DPL2, 7-kanalen, etc.). Mijn oog is gevallen op de nieuwe pioneerreceivers VSX-D2011/VSX-D1011 in combinatie met een Canton-speakerset (LE-serie). Ik vind echter de THD van 1% van de pioneers een beetje aan de hoge kant. Wie geeft mij een aantal goeie tips en wat gebruiken andere sat4all-ers als homecinema-systeem?

 

Groet, Rambozo

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb eeb DDB940 van Sony ben er zeer te verden over en vindt ze beter dan zijn opvolgens DB1070 en DB870.

 

Mooie ABD zit gewoon alles op 2 X sub-out DTS DD geen THX, maar ik heb nogsteeds het vershil niet kunnen horen tussen THX en DTS en er zijn volgens mij maar 3 films die met THX zijn uitgebracht dus niet blind staren op THX.

 

Er schijnen een aantal receivers te zijn die prologic 2 onderteunen dit geeft tov de prologic 1 ook achter stereo zit volgens mij in de DENON. Ik heb vorige jaar de DB940, de Pioneer VSX 9 blabla en de DENON en de YAMAHA getest, Sony DB 940, Sony 1070 getest. De DB940 kwam er bij mijn huiskamer het beste uit, vooral de klank en de opties deden het goed, terwijl je bij de overige merken de verstreker toch flink open moet zeltten om er goed geluid uit te halen.

 

Gewoon proberen heb ze toen een voor een bij de mediamarkt gehaald (14 omruilen) en uiteindelijk een keuze gemaakt. Het Klinkt namelijk in elke huiskamer weer anders.

=============================================

2 x 800HD DVB-C Newnigma2 v3.2.2 CCCam 2.2.1

Debian with Mastera, SMARGO+ CCcam 2.1.4

=============================================

Link naar reactie
Delen op andere sites

"bij een DTS-uitzending vliegen de kogels je bij een oorlogsfilm echt om de oren"

 

... en wanneer iemand de toppen van zijn vingers afsnijd spat zelfs het bloed uit de boxen <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grote betaalbare merken zijn oa. Denon, Yamaha en Marantz. Zelf heb ik een Yamaha DSP-A1. Deze is inmiddels vervangen door de DSP-AX1 geloof ik.

 

Verder toch nog wat aanvullingen.

Staar je niet dood op de THD. Die ga jij niet horen.

 

THX is een certificaat. Je versterker bevat een extra netwerk om het ruimtelijke bioscoop effect te benaderen. Een THX film bestaat dus niet.

 

Vergeet prologic. Het gaat om Dolby Digital, prologic zit er dan vanzelf op.

 

Ook DTS uitzendingen bestaan niet. Dit is dolby digital met een hogere bit-rate. Zit dus alleen op een DVD. Daar bestaan er niet zoveel van.

 

Voor luidsprekers bestaan er mooi complete sets zoals bijvoorbeeld van Tannoy. Hier is de sky de limit (of je geldbuidel). Ga luisteren bij een echte hifi zaak.

 

Suc6

 

 

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb gekozen voor een goeie stereo-set ipv surround. Het aantal zenders dat in surround uitzend op de sat is op 1 hand te tellen, en al helemaal geen nederlandse zenders. En dit zie ik ook nog niet snel gebeuren. 99% van het gebruik van de installatie, kijk ik naar de sat of draai ik cd's. Die ene % dat ik eens een keer een dvd draai heb ik liever kwalitatief goed geluid, dan mindere kwaliteit met surround (voor hetzelfde geld).

 

Maar dit is puur mijn voorkeur. Heb je een geschikte kamer en genoeg geld, dan is het een andere zaak...

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Rambozo,

 

Als orientatie, over de kwaliteit en mogelijkheden, bieden de grote Duitse hifi bladen (Stereoplay,audio,etc) een goed overzicht.De Duitsers hebben de eigenschap om in elk blad een overzicht te plaatsen, over alle geteste toestellen.Deze staan gerangschikt op prijsklasse en behaalde waardering.Zo kan je een selectie maken van toestellen die interessant zijn.

Vervolgens bij een leverancier een verdere keuze maken en eventueel bij je thuis de sets verder evalueren d.m.v. proef plaatsing. <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" />

 

Groet Croc

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog wat vergeten te vertellen.

 

Als je kiest voor sateliet luidsprekers,die niet een onder-frequentie halen van 60 Hertz,dan kan er een ''scheef'' geluidsbeeld onstaan. Vaak is het zo dat de subwoofer een aanvulling doet naar de frequenties van 60 Hertz tot soms wel 150

Hertz. Bij frequenties onder de 60 Hertz kun je niet horen waar dat geluid vandaan komt. Gaat de subwoofer boven dit gebied werken om het ''geluidsgat''te dichten, dan kan het hinderlijk zijn omdat je dan hoort waar de woofer staat.

Met film valt dit minder op maar met muziek dvd hoor je dit wel.

In principe moeten alle luidsprekers een groots geluidsbeeld opbouwen zonder te verraden waar ze staan.

 

Groet Croc <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...