Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto

Formuler F1: Beide SAT tuners dood?


  • Login om te beantwoorden
17 reacties in dit onderwerp

#1 Offline armin - Geplaatst: 7 januari 2017 - 22:10

armin

    Lid

  • Leden
  • 89 berichten

Ben net terug van vakantie. Doe ik mijn ontvanger aan en heb gewoon beeld. Ik ben vervolgens aan het stoeien met mijn kabel instellingen en heb vervolgens geen signaal op mijn beide SAT tuners. Backup terug geflasht maar geen verandering, geen signaal. De Mutant in de slaapkamer werkt gewoon.

 

Zijn mijn beide SAT tuners overleden? De kabeltuner werkt gewoon. Een andere, zwaardere voeding geprobeerd maar dat maakte niets uit. 


Dit bericht is bewerkt door armin: 7 januari 2017 - 22:12

Formuler F1, 2x SAT, 1x Cable, OpenPLI 4, SiteCom NAS 4TB

Mutant HD1200, OpenPLI 4
Wave Frontier T90, 8x Smart Quad LNB, 2x SatConn 10/1 Switch, 2x Maximum 4/1 Switch
0,1W, 13.0E, 16.0E, 19,2E, 23.5E, 28.2E, 39.0E en 42.0E




#2 Online ceesv - Geplaatst: 7 januari 2017 - 22:30

ceesv

    Moderator

  • Moderators
  • 19659 berichten

Ik ben vervolgens aan het stoeien met mijn kabel instellingen en heb vervolgens geen signaal op mijn beide SAT tuners.

Hoe bedoel je dat?


Gaat niet bestaat niet!               Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800,HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.


#3 Offline smetje limb.BE - Geplaatst: 7 januari 2017 - 22:40

smetje limb.BE

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 5664 berichten
  • LocatieBelgie Noord Limburg Latitude: 51.22° Longitude: 5.30°

heb je de tuner instellingen ook terug goed gezet 

diseqc enz


1x Dreambox 900UHD Firmware versie: clone pli5

Dreambox 2X DB 800SE pvr  .   Cccam2.3.0 of oscam naar keuze Deze draaien op PLI 4.0 laatste versie en Alleen sat ontvangst

1x dreambox 7020HD v2

 


#4 Offline armin - Geplaatst: 7 januari 2017 - 22:42

armin

    Lid

  • Leden
  • 89 berichten

Hoe bedoel je dat?

Kabel opnieuw gescand vanwege enkele wijzigingen.


Formuler F1, 2x SAT, 1x Cable, OpenPLI 4, SiteCom NAS 4TB

Mutant HD1200, OpenPLI 4
Wave Frontier T90, 8x Smart Quad LNB, 2x SatConn 10/1 Switch, 2x Maximum 4/1 Switch
0,1W, 13.0E, 16.0E, 19,2E, 23.5E, 28.2E, 39.0E en 42.0E


#5 Offline armin - Geplaatst: 7 januari 2017 - 22:42

armin

    Lid

  • Leden
  • 89 berichten

heb je de tuner instellingen ook terug goed gezet 

diseqc enz

Alles staat zoals het was. Heb een backup teruggezet.


Formuler F1, 2x SAT, 1x Cable, OpenPLI 4, SiteCom NAS 4TB

Mutant HD1200, OpenPLI 4
Wave Frontier T90, 8x Smart Quad LNB, 2x SatConn 10/1 Switch, 2x Maximum 4/1 Switch
0,1W, 13.0E, 16.0E, 19,2E, 23.5E, 28.2E, 39.0E en 42.0E


#6 Offline smetje limb.BE - Geplaatst: 7 januari 2017 - 22:43

smetje limb.BE

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 5664 berichten
  • LocatieBelgie Noord Limburg Latitude: 51.22° Longitude: 5.30°

Alles staat zoals het was. Heb een backup teruggezet.

toch nakijken 


1x Dreambox 900UHD Firmware versie: clone pli5

Dreambox 2X DB 800SE pvr  .   Cccam2.3.0 of oscam naar keuze Deze draaien op PLI 4.0 laatste versie en Alleen sat ontvangst

1x dreambox 7020HD v2

 


#7 Offline armin - Geplaatst: 7 januari 2017 - 22:46

armin

    Lid

  • Leden
  • 89 berichten

Is al gebeurd. Kabels ook nog een keer gecontroleerd. Ook een schone installatie en vervolgens alles instellen. Niets helpt.


Formuler F1, 2x SAT, 1x Cable, OpenPLI 4, SiteCom NAS 4TB

Mutant HD1200, OpenPLI 4
Wave Frontier T90, 8x Smart Quad LNB, 2x SatConn 10/1 Switch, 2x Maximum 4/1 Switch
0,1W, 13.0E, 16.0E, 19,2E, 23.5E, 28.2E, 39.0E en 42.0E


#8 Online ceesv - Geplaatst: 7 januari 2017 - 22:49

ceesv

    Moderator

  • Moderators
  • 19659 berichten

Oorzaken elimineren door uitsluiten van oorzaken.

 

Probeer die Mutant uit de slaapkamer eens op de antenne aansluiting van de Formuler v.v.

 

Anders de Formuler opnieuw flashen.


Gaat niet bestaat niet!               Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800,HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.


#9 Offline armin - Geplaatst: 7 januari 2017 - 22:51

armin

    Lid

  • Leden
  • 89 berichten

Is beiden ook al gebeurd.

Ook de kabels op de tuners omgewisseld. Separaat aangesloten. Heeft ook niet geholpen.


Dit bericht is bewerkt door armin: 7 januari 2017 - 22:54

Formuler F1, 2x SAT, 1x Cable, OpenPLI 4, SiteCom NAS 4TB

Mutant HD1200, OpenPLI 4
Wave Frontier T90, 8x Smart Quad LNB, 2x SatConn 10/1 Switch, 2x Maximum 4/1 Switch
0,1W, 13.0E, 16.0E, 19,2E, 23.5E, 28.2E, 39.0E en 42.0E


#10 Online ceesv - Geplaatst: 7 januari 2017 - 23:00

ceesv

    Moderator

  • Moderators
  • 19659 berichten

Je schreef backup terug geflashed, maar ik bedoel opnieuw flashen en opnieuw inrichten.


Gaat niet bestaat niet!               Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800,HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.


#11 Offline smetje limb.BE - Geplaatst: 7 januari 2017 - 23:18

smetje limb.BE

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 5664 berichten
  • LocatieBelgie Noord Limburg Latitude: 51.22° Longitude: 5.30°

en je hebt nergens op de sat signaal 

dan zou ik toch eens naar de lnb gaan kijken voor vocht enz

en staat de schotel nog goed uitgericht 


1x Dreambox 900UHD Firmware versie: clone pli5

Dreambox 2X DB 800SE pvr  .   Cccam2.3.0 of oscam naar keuze Deze draaien op PLI 4.0 laatste versie en Alleen sat ontvangst

1x dreambox 7020HD v2

 


#12 Offline armin - Geplaatst: 7 januari 2017 - 23:26

armin

    Lid

  • Leden
  • 89 berichten

Heb nu de Mutant in de woonkamer aangesloten en heb ook hierop geen signaal. De Formuler blijkt gelukkig wel te werken in de slaapkamer.Het ligt dus niet aan de ontvanger. De LNB's lijken mij geen probleem. Ik heb tenslotte op de zelfde (Quad) LNB's beeld in de slaapkamer. Je zou dan denken aan de switch maar het lijkt me sterk dat beide switches tegelijk de geest geven. De schotel is goed afgericht. Vocht lijkt me ook geen probleem omdat de LNB's een beschermkapje voor de connectoren hebben. De switches zitten in een grote waterdichte behuizing voorzien van waterdichte wartels aan de onderkant.


Dit bericht is bewerkt door armin: 7 januari 2017 - 23:29

Formuler F1, 2x SAT, 1x Cable, OpenPLI 4, SiteCom NAS 4TB

Mutant HD1200, OpenPLI 4
Wave Frontier T90, 8x Smart Quad LNB, 2x SatConn 10/1 Switch, 2x Maximum 4/1 Switch
0,1W, 13.0E, 16.0E, 19,2E, 23.5E, 28.2E, 39.0E en 42.0E


#13 Offline Cobus R - Geplaatst: 7 januari 2017 - 23:30

Cobus R

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 2478 berichten

Van wat ik begrijp heb je met stroom erop de boel aangesloten enz daar kunnen de switches en tuners niet echt goed tegen.


De Groeten Van Cobus R
Xtrend ET-9000 / Xtrend ET-10000 1X DVB C/T2 3x DVB C
Ziggo kabel(FTA)


#14 Offline armin - Geplaatst: 7 januari 2017 - 23:42

armin

    Lid

  • Leden
  • 89 berichten

Ik heb totaal niet aan de bekabeling gezeten voordat de problemen begonnen. Ik was enkel bij de instellingen van de kabeltuner aan het rommelen om ziggo opnieuw in te scannen.

 

En inderdaad bekabeling aansluiten onder spanning zou problemen kunnen geven en daarom sluit ik niets aan onder spanning. 


Dit bericht is bewerkt door armin: 7 januari 2017 - 23:43

Formuler F1, 2x SAT, 1x Cable, OpenPLI 4, SiteCom NAS 4TB

Mutant HD1200, OpenPLI 4
Wave Frontier T90, 8x Smart Quad LNB, 2x SatConn 10/1 Switch, 2x Maximum 4/1 Switch
0,1W, 13.0E, 16.0E, 19,2E, 23.5E, 28.2E, 39.0E en 42.0E


#15 Offline armin - Geplaatst: 7 januari 2017 - 23:49

armin

    Lid

  • Leden
  • 89 berichten

Ik ben 1 ding vergeten bij de mogelijke oorzaken en dat is de tunerconfiguratie al weet ik niet wat ik anders zou moeten doen. Alles staat zoals altijd ingesteld. Het werkte zo al 1,5 jaar. 


Formuler F1, 2x SAT, 1x Cable, OpenPLI 4, SiteCom NAS 4TB

Mutant HD1200, OpenPLI 4
Wave Frontier T90, 8x Smart Quad LNB, 2x SatConn 10/1 Switch, 2x Maximum 4/1 Switch
0,1W, 13.0E, 16.0E, 19,2E, 23.5E, 28.2E, 39.0E en 42.0E






Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht