Jump to content

Canaldigitaal card werkt ineens niet meer in 1 ontvanger


Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ik heb na mijn vorige issue een aantal weken heerlijk kunnen genieten van mijn box en ontvangst. Toen ik vanmiddag echter de box aanzette had ik geen beeld meer. Ik ben er inmiddels al 5 uur mee bezig en kom er niet meer uit. Ondertussen heb ik de volgende informatie al verworven:

- Het betreft een VU+ Solo 2 ontvanger

- origineel CD kaart

- Ik had hierop OpenPli4 staan, echter het werkt ook niet met OpenPli 6.1 en VTI 13. 

- BVN werkt wel gewoon op al deze versies

- De CD kaart werkt prima in de andere ontvanger, dat is echter geen linux ontvanger maar een standaard andere ontvanger.

- Ik heb het met Oscam (laatste 2 versies) en CCcam (2.3, 2.11 en 2.0.11) geprobeerd

- Toen ik OpenPli 6.1 erop had staan zag ik wel de melding "No Parse cannot emu", daar heb ik ook uitgebreid op gezocht en hoopte dat dit met de VTI image opgelost zou zijn.

- Wat me opvalt als ik een nieuwe image inlaad is dat hij bij netwerkinstellingen de configuratie onthoudt. Ergens bewaard hij dus nog wat als je hem flasht. Wellicht dat er een configuratie bestand corrupt is geraakt die hij maar niet overschrijft bij een nieuwe image. 

 

Mijn gedachte is dan ook, is het niet mogelijk om alles er helemaal af te gooien (of het betreffende bestand) en dan opnieuw te flashen. Wellicht is het ook mogelijk om bepaalde logging te genereren waardoor ik meer informatie heb. 

 

Het ligt in ieder geval niet aan de schotel/kabels/CD kaart, dus ik moet het in software zoeken. 

Link to comment
Share on other sites


Welke softcam staat nu op de ontvanger?

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-One UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT

13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link to comment
Share on other sites

Misschien dat de cardreader op tilt heeft gestaan. Sommige ontvangers werken niet heel fijn

Soms werkt cccam 2.2.1 of 2.3.0 beter met kaarten van cd dan oscam in bepaalde enigma2 ontvangers

Vu+duo 4K  openatv 6.4 1TB HDD sat&kabel + Vu+duo2 openatv 6.4 1TB HDD sat&kabel 

Zgemma H9.2H SE 4K openatv 6.4  + Android sat&kabel
Wavefrontier T90. Titanium TQS Universal quad LNB's

Nvidia Shield Android 9 + H96 PRO 4K android 7

Link to comment
Share on other sites

Enige logische wat ik kan bedenken is dat de kaart in strafmodus is gevlogen door de SID limiet te overschrijden. Was je wellicht aan het opnemen en als een wilde aan het zappen? CCcam 2.3.0 loopt vast als er geen prio is ingesteld... 

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-One UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT

13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link to comment
Share on other sites

@Mimisiku, niet dat ik weet. Ik zette de tv gewoon aan. Overigens ben ik er nog niet. De kaart van CD moet namelijk weer terug in een andere ontvanger (derde). Ik ontvang het signaal via OSCAM, echter als ik de instellingen doe van die ontvanger werkt het nog niet. Wellicht dat dit voor VTI net wat anders werkt dan op de OpenPLI image. Het zou toch voldoende moeten zijn om de juiste instellingen in de oscam.server in te stellen. Of moet ik voor VTI nog een aantal andere bestanden aanpassen?

Link to comment
Share on other sites

Ja, wat zou je zeggen van een reader aanpassen om verbinding te maken met de hoofdbox. In dit soort situaties is het handig om de hoofdbox een vast IP te geven. Bij een reboot zou je anders zomaar een ander IP tiegewezen kunnen krijgen.

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-One UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT

13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link to comment
Share on other sites

@Mimisiku, klopt inderdaad. Wat bedoel je met de reader aanpassen? Ik weet dat dit in de .server file staat. Maar wat precies aanpassen. De gegevens heb ik gecheckt en zijn goed. Ik vroeg mij af of ik ook andere oscam bestanden aan moet passen om het werkend te krijgen. Dat hoefde bij OpenPli niet namelijk.

Edited by Wirret
Link to comment
Share on other sites

In je oscam.server staat op de clientbox alleen de reader die verbindt met de hoofdbox..

[reader]

.....

.....

device=ip adres van de hoofdbox, poort

user=gebruikersnaam

password=wachtwoord

 

 

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-One UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT

13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Idem hier van een op andere moment niets meer open pli 6.1 op DM 8000. gedowngrade naar openpli 4 en alles draaid weer , viel mij op dat het begon na de laatste update, of hij bevroor of bleef zwart na een 10tal minuten . 

8000hd, 800se hd pvr,800hd pvr,7020se,7000s 2 * philips plus n pccard. 1 triax met duolnb.2 flatscreens

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.