Jump to content


Binnenkort satellieten gelanceerd zonder raketten?


de vrije fries

Recommended Posts

hoi,

 

SpinLaunch werkt sinds 2015 aan zijn alternatieve lanceersysteem.

SpinLaunch voorziet de toekomst zodat satellieten en andere nuttige ladingen emissievrij aan de atmosfeer van de aarde kunnen ontsnappen.

Dit moet worden bereikt met een gigantisch elektrisch aangedreven gaspedaal dat het brandstofverbruik met een factor 4 kan verminderen en de kosten met een factor 10 kan verlagen in vergelijking met traditionele raketlanceringen.

 

Bovendien kunt u dan elke dag veel ladingen in een baan om de aarde brengen, wat een waardevol voordeel kan zijn.

Accelerator suborbital accelerator handmatige SpinLaunch bestaat uit een verticale vacuümkamer in de vorm van een massieve schijf, iets hoger dan het Vrijheidsbeeld, die een koolstofvezelkoord gebruikt voor het schieten van een projectiel met snelheden tot 8047 km / u, vele malen sneller dan het geluid, voordat het door de lanceerbuis de ruimte in gaat.

 

Het grotere systeem, de L100 orbitale massaversneller, zou volgens hetzelfde principe werken en wordt ontwikkeld om satellieten tot 200 kg te lanceren. Het bedrijf zegt dat de vooruitgang in de elektronica die het gebruik van relatief kleine condensatoren, IC's en weerstanden mogelijk maakt deze componenten te versterken om de overbelasting in de snelle spinkamer te overleven, en zijn tests hebben aangetoond dat satellietsystemen deze omstandigheden kunnen weerstaan.

 

bron: https://www.spinlaunch.com/

groeten uit het vrije friesland

deskundigheid door ervaring

Link to comment
Share on other sites


Een mooi systeem maar er komen enorme centrifugaalkrachten op. Dat kan voor kleine raketten waarin geen kwetsbare onderdelen in zitten maar deze methode van lancering kan nooit gebruikt worden voor communicatiesatellieten zoals die op de Clarkebelt hangen en die grote schotels nodig hebben om het signaal van de aarde te ontvangen en weer naar de aarde te richten.  

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.