Ga naar inhoud


OpenATV 7.2 in bèta


de vrije fries

Aanbevolen berichten

De auteurs van de populaire OpenATV -software voor multimedia-settopboxen hebben de afgelopen dagen een bètatestversie uitgebracht. Het is gemarkeerd als 7.2 en brengt een aantal updates en verbeteringen met zich mee. De nieuwe OpenATV 7.2 -software is gebaseerd op OE 4.1 (OpenEmbedded) en maakt gebruik van openssl versie 3.0.7. De populaire KODI hier is versie 20, openvpn versie 2.5.8, tailscale 1.20.6. Python programmeertaal versie 3.11 en GST 1.20.4.

Andere bibliotheken die nodig zijn voor de werking van het systeem en sommige applicaties zijn ook bijgewerkt. Beveiligingsupdates zijn ook toegepast op bèta 7.2. De auteurs van Open ATV wijzen erop dat Open ATV 7.2 zich momenteel in de bètatestfase bevindt en dat de 7.2-software zelf nog niet bedoeld is voor dagelijks gebruik. Voor nu verwelkomt het ontwikkelingsteam alle bugrapporten voor deze software. Gebruikers van E2-settopboxen met Open ATV moeten voorlopig bij de Open ATV-software in de beproefde versie 7.1 blijven. De vorige versie 7.0 stopt eind dit jaar met ondersteuning.

bron: https://www.opena.tv/forum627/

groeten uit het vrije friesland

deskundigheid door ervaring

Link naar reactie
Delen op andere sites


Waarom niet ?
------------------------------------

Important Updates Infos

Based on OE 4.1

openssl 3.0.7
Kodi 20 Beta 1
openvpn 2.5.8
tailscale 1.20.6
Python 3.11
GST 1.20.4

 

downloadsite

feedhunting , a crazy hobby !

 

Edison OS mio 4K UHD + Octagon SF8008 4K UHD + Dr.HD F15 + Edison OS mini + Technomate TM-5402 HD M3 CI   , Moteck SG2100 + Deltastar 90 cm + Invacom C120 QDF-031 Quad lnb + SkyStar HD2,TBS5927 , en TT-budget S2-1600 kaart. Channel Master 180 cm schotel + ESX241 lnb voor C-band.

DVB-T2 via Oostvleteren,Egem,Mont des Cats,Bouvigny en Doornik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ook op het OpenATV forum zelf kunnen ze weer helemaal niks anders antwoorden dan de Duitse Pinokkio's die elke vraag ontwijkt.

 

Autofullbackup om direkt van je HDD een image te flashen gaat niet werken in OpenATV 7.2, die plugin werkt niet onder de nieuwe Python versie (zo is dat daar te lezen in meerdere vragen)

dus Open ATV gaat het voor mij nog niet worden.

 

Moet ik gelijk recht zetten want het blijkt met OFGwrite dat ook in de laatste versie zit toch vanaf harddisk te kunnen worden geflashed

je moet enkel de juiste persoon op het forum treffen

aangepast door Tonskidutch
nieuwe informatie

The Piper S Call

David Gilmour

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Einde van beeldondersteuning. Wat betekent het?

De magie van multimedia-settopboxen op basis van het Linux-besturingssysteem met E2 (Enigma2) is dat het mogelijk is om een systeem (image) van verschillende makers in de receiver te installeren. Met de ontwikkeling van hardware (evenals broadcasting) wordt ook het vrijgegeven imago voor ontvangers verbeterd.

 

Vrijheid, aanpassingsvermogen. Zo kunnen settopboxen met het E2-systeem eenvoudig worden gekarakteriseerd. Het beeld voor deze apparaten wordt ontwikkeld door teams van programmeurs. Een van de meest populaire van vandaag is de OpenPLi-image en vooral OpenATV, die misschien wel de grootste ondersteuning biedt voor merken en modellen van multimedia-ontvangers. We mogen het image onder de naam VTi niet vergeten, dat speciaal ontwikkeld is voor Vu+ settopboxen.

Het image van de bovengenoemde (evenals andere teams) heeft de gebruikelijke basisaanduiding XY (.Z), waarbij X de hoofdontwikkelingsversie van de image aangeeft, Y de ondermijning en elke Z duidt mogelijke gedeeltelijke (kleine) wijzigingen aan dat het nieuwe imago met zich meebrengt. Een bepaalde versie van de image is te vinden op de pagina's van de ontwikkelingsteams met verschillende releasedata. Geleidelijk aan wordt de gegeven versie van de image uitgebreid en verbeterd. Ze bevatten ook oplossingen voor alle gevonden en gerapporteerde bugs.

Momenteel (ten tijde van publicatie van het artikel) waren VTi versie 15.0.01, OpenPLi versie 8.3 en OpenATV 7.1 (beta 7.2 voor testen) beschikbaar voor Vu+ ontvangers.

 

Met de komst van een nieuwe versie van de image zal vroeg of laat de ondersteuning voor de oudere versie van de image worden uitgefaseerd en stopgezet. Zo heeft het ontwikkelingsteam van OpenATV aangekondigd dat ze de ondersteuning voor versie 7.0 op 31-12-2022 beëindigen. Het beveelt gebruikersversie 7.1 aan, waarvoor nu teamondersteuning beschikbaar is, en bètaversie 7.2 is bedoeld om te testen, niet voor algemeen gebruik. De vorige grote versie 6 (de laatste release versie 6.4) van het OpenATV-team beëindigde de ondersteuning op 18 november 2022.

OpenATV 6.4 is nog steeds erg populair - het systeem in deze versie is gedebugd, stabiel en alle veelgebruikte plug-ins (extensies) zijn functioneel. Met de komst van OpenATV 7 werd de programmeertaal Python geüpgraded naar een nieuwere versie in de image. Helaas zijn sommige plug-ins nog niet gedebugd met de nieuwe afbeeldingen (in Python).

Updates en beveiligingspatches zijn niet langer beschikbaar voor OpenATV 6.4 (hetzelfde geldt voor OpenATV 7.0 vanaf het nieuwe jaar). Dit kan een beveiligingsrisico met zich meebrengen in de vorm van een mogelijke hacking van het systeem en controle van de ontvanger door hackers. Aan de andere kant is het mogelijk om de ontvanger zelfs met het oude image te gebruiken. Maar er zullen geen verbeteringen, softwarenieuws en updates beschikbaar zijn.

Net als bij de beschreven OpenATV werkt ondersteuning ook voor image van andere ontwikkelaars.

bron: Martin Vyťal / https://www.parabola.cz/clanky/7394/konec-podpory-image-co-to-znamena/

groeten uit het vrije friesland

deskundigheid door ervaring

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja en toch zijn er leden die dat niet in de gaten hebben en zich in een image versie hebben vastgebeten. ik noem enkel Jan Ambers :whistle: ;)

Als "the End Of Life" dan gebeurd is is er geen feed en dus herinstallatie van dat image zal problemen met zich brengen.

 

Als je pas JAAAAAREN later naar een nieuwer image upgrade kan het zijn dat je helemaal de weg kwijt bent wegens alle vernieuwingen.

 

p.s. Jan is ook uiteindelijk uitgekomen op een nieuwer image

The Piper S Call

David Gilmour

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...