Ga naar inhoud


VTM en VRT volgend jaar op sat


bangkok

Aanbevolen berichten

uh als die canal + gaan volgen, of wel onderdeel ervan gaan uitmaken is hotbird en viaccess 2 / irdeto 2 toch wel hopelijk een grapje he?

 

dat zou dus voor kanaal digitaal ook gaan gelden / of zijn die aannamen niet aan elkaar te verbinden...

 

> waarom is men dan bij canal + met seca 2 bezig en lees je in alle pseudo nieuws flashes dat kanaal digitaal (onderdeel van canal +) op seca 2 gaan?

 

ik vind het een hele goede zaak dat de Belgea ook eindelijk op Sat komen.. Maar dat kan toch ook FTA? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> zal Belgacom eens bellen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

chiao

Comptine d'un autre été, l'apres-midi

Yann Tiersen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 95
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

De Steden en Gemeenten zijn nu al aan het bereken hoeveel schotels er zouden bij komen ,en hoe zij het best en hoeveel belastingen kunnen op heffen.

Dus eerst een abo van Belgacom aan dumping prijzen ,en het jaar daarop de volle pot en de belasting op de schotel.

Ik hoor er al veel zeggen een belasting op de schotel mag niet,want dit is bij Europese wet verboden,maar ja de mensen die hier in geloven wonen niet in België.

***ongewenste_url***. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onjuist hoor: ik heb nog 2 krantenartikels liggen uit 1996 waar, nà honderden klachten, de europese commissie belgië teruggefloten heeft omdat een aantal gemeenten, vooral Brussel en waalse gemeenten gedurende jaren 5.000 BEF lieten betalen per schotel en per jaar. Sindsdien bestaat die heffing niet meer en komt zeker nooit terug!

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jongens laat ik eerlijk zijn: ik doe schietgebedjes dat dit mag door gaan!!!

 

Kijk onze hobby is misschien het sat-wereldje, maar eerlijk voor deze service wil ik betalen en wil zelfs niet prutsen!!!

 

Ten eerste, zijn de Belgen veel te afhankelijk van de kabel, ze stoppen soms maar eender wat in het pakket!

 

Ten tweede, gedaan de jaloezie in campings, waar Nederlanders en Duiters op vakantie genieten van hun programma's!

 

Ik ben zeker geen tv-maniak! Sterker ik ben geabonneerd op een dvd verhuurservice via post, hier in Frankrijk! Films genoeg en tenminste recente, in DTS OV etc! Ik mis de tv-kanalen niet!

 

maar, wat zou ik het fijn vinden mocht ik meer opvangen van mijn geboorteland en toch nog wat volgen van van de gebeurtenissen aldaar! Ik aboneer mij via een vriend in België en hupsakee! Dit bewijst dat als het aanbod je ècht interesseert, je gerust wil betalen, en dat "hacken" veel minder belangrijk wordt!

 

Een tip: iedereen die in dit project is geinteresseerd, schrijven en mailen naar "Belgacom" om dit project aan te moedigen! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef toe en je hebt 100% gelijk ,als het gaat over dat wij Belgen achter gebleven zijn met het Sat gebeuren.

Maar ik stel vast dat de Abo die je dan zou willen nemen van Belgacom niet zo legaal is ,daar je het via en vriend in België wilt bekomen.

En geloof mij hoor door het gebrek aan sat programs in België blijven wij echt niet bij de pakken zitten hoor,je moest eens weten hoeveel Nederlanders ik wekelijks help.Ook plaats ik mijn files door de oplaad centers in heel Europa en krijg hier dagelijks goede reacties op. Het TV kijken is ook niet aan mij besteed,maar de pc.en de schotel dat zijn mijn hobby,met of zonder Belgacom.

Groetjes van ***ongewenste_url***. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een abonnement, betaald door een Belg niet legaal, kom nou!

 

iK BEN EN BLIJF bELG EN HEB ZELF NOG EEN ADRES IN bELGIÊ? DAT IS ALLES OM 100% IN ORDE TE ZIJN VOOR EEN ABONNEMENT

 

Voor de auteursrechten heeft dit belang! Niet om legaal een abonnement te bekomen! Zolang iemand een abonnement neemt in het land van de auteursrechten heeft het geen belang waar die persoon kijkt!

 

Zeg, ze zijn al blij dat er geen hacking bij te pas zal komen!!! 90 % van de kijker van het nederlands aanbod in het buitenland doet dit via een kennis in Nederland!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@indieke

 

Foute redenering ! Televisiezenders kopen rechten voor een grondgebied. Dit staat los van de officieel geregistreerde inwoners van dat "gebied" - in de meeste gevallen een land. In principe mag daar niet van afgeweken worden zonder de rechtenhouder daarvan in te lichten. Een Nederlander die zijn satinstallatie op een Spaanse camping gebruikt mag dus eigenlijk niet naar de Nederlandse zenders kijken, zelfs al heeft de brave man een officieel abonnement.

Deze polemiek zou eindelijk eens moeten aangekaart worden in het "Europees" parlement dat op dat vlak verre van Europees kan genoemd worden omdat vooral Amerikaanse distributeurs daar beter van worden. Maar hoe los je dat op ? Nederland betaalt anderhalve keer zoveel rechten als Vlaanderen, ook al gaat het over meer dan een dubbel zo groot kijkerspotentieel. De Duitsers betalen vaak onwezenlijk hoge bedragen en dat weerhoudt de Amerikanen ervan om moeilijk te doen. Een andere reden die de Duitsers steeds aanhalen is dat ze nooit originele versies uitzenden (behalve terrestrieel dan), maar "aangepaste" (lees : gedubde) versies. Vraag blijft of het land dat de laagste rechten betaalt het signaal net zo goed in heel Europa mag verspreiden als een land dat een veelvoud aan rechten moet ophoesten. Daar zal het schoentje uiteraard blijven wringen en mocht dat zo zijn, dan zal iedereen zich wel in Liechtenstein of Andorra gaan vestigen...

De enige oplossing lijkt me een een soort controlled circuit waarbij het voor iedere Europeaan mogelijk wordt zich op om het even welk satellietzenderaanbod te abonneren. In een aantal gevallen is dat al zo, maar dan gaat het meestal over digitale pakketten die het sowieso al van controlled circuit moeten hebben en meestal gedubde versies uitzenden.

Ik kan je natuurlijk wel volgen : een legaal abonnement is een legaal abonnement, maar bel dan vanuit Spanje niet naar Belgacom om te melden dat er iets fout is gegaan met je kaart en of ze dat eventjes kunnen oplossen...

 

 

Xamuh

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem blijft Europa!

Waarom? Europa heeft het hele verhaal nooit begrepen, want in de VS word op grote schaal nieuwe shows filmen verspreid. Europa wil een worden en dit niet alleen met een wettig betaal middel maar ook in alles.

Het beste positief voorbeeld was nog de tijd van RTL4 op de analoge transponder die films uitzonden in luxscript maar de normale (homemade) producties uitzonden in FTA.

Kan je nagaan dat 10 gold, Sky radio, etc tec uitzenden in FTA terwijl Radio 1,2,3,4 738 AM in irdeto en mediagard uitzenden. Wel zijn zij via het internet in RA wel te beluisteren.

Dus publieke omroep radio wel betalen en commerciële omroepen gratis... ......is dit logies???

 

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah Fr.......!

Eventjes boven water gekomen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />?

 

Sinds het nieuws van Belgacom op de proppen (en in de dagbladen) kwam, en ook hier gepost werd, had ik je al vroeger verwacht!

 

Mijn prangende vraag: hoe schat JIJ de kansen in dat dit realiteit kan worden als we rekening houden met de politieke houding (en deze van VRT e.a.) tot nog toe in dat landje?

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de goede orde wil ik benadrukken dat RTL4 & 5 geen Nederlandse zenders zijn. En door de manier van programmering zal dat ook onmogelijk kunnen veranderen. Het Luxemburgse TV station heeft b.v. tegen alle Nederlandse regels in een reclame blok in het nieuwsprogramma van 19:30 uur. En zijn duidelijk merknamen in programma’s als ‘eigen huis & tuin’ en ‘live & coocing’ te zien wat een grote No No is volgens Nederlandse regels.

 

Waarom de staatszenders niet FTA zijn?

Het zijn op de eerste plaats ->Nederlandse<- staatszenders. En op de andere eerste plaats zenden op die zenders (zowel radio als TV) verenigingen en stichtingen uit die om onbegrijpelijke redenen van ons belastinggeld commerciële TV, Film en muziek producties kopen en uitzenden. En voor die commerciële producties moeten zoals eerder vermeld in dit topic rechten voor worden betaald. De rechten om het alleen in Nederland uit te zenden is vele malen goedkoper als de rechten voor uitzending in geheel Europa (FTA dus).

 

De programma’s, salarissen en accommodaties van vrije (commerciële) zenders worden betaald door sponsors en niet uit belastinggeld.

 

Het is een groot misverstand dat dit in de VS anders is geregeld. Daar kunnen de grote netwerken voor heeeeeeeel veel dollars b.v. filmrechten kopen voor de Amerika’s (alle staten) of b.v. lokale station (te vergelijken met RTL4) voor een habbenkrats rechten kopen voor een enkele staat. Echter wordt er vaak misbruik gemaakt van de kopers door een pakket programma’s aan te bieden waar vaak naast de grote kassuccessen die ze willen hebben voor hun kijkersgroep een paar geflopte films of series bij zitten waar wij (de kijker) uiteindelijk mee opgescheept worden.

 

Wat kan de federale overheid in Brussel (Europa) hier aan doen?

Ik wil liever de vraag stellen, ‘waarom zou Brussel hier iets aan moeten doen’. Als jij een bedrijf hebt en iets verkoopt mag je zelf bepalen aan wie en voor hoeveel je het wil verkopen. Die vrije markt moet gewoon blijven bestaan.

Het wordt pas een issue als andere bedrijven met het zelfde product niet blijken te concurreren. Dan ‘zou’ er spraken kunnen zijn van prijsafspraken of kartelvorming.

 

Ik denk trouwens niet dat het commercieel aantrekkelijk is om in het dicht bekabelde gebied van de wereld een zenderpakket aan te bieden via DVB-S. Helaas voor ons Hollanders, dat wel.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een duidelijk verhaal. Verkoper bepaald de prijs en aan wie hij verkoopt.

Maar waarom worden de rechten per gebied en niet per aantal kijkers bepaald (betaald).

Als dit met alles zo was:

-was het verboden met jouw in nederland gekochte auto in het buitenland rijden.

-was het verboden een in nederland gekochte film op je vakantieadres in het buitenland te draaien.

-was het verboden jouw in nederland gekochte software op je laptop te gebruiken zodra je de grens over gaat.

etc. etc

 

Bij FTA zenders hebt je geen duidelijk aantal kijkers, dus wordt er geschat hoeveel mensen het programma kunnen ontvangen. Afhankelijk van zendgebied, de taal en aantal geinstalleerde satelietontvangers.

Bij betaalkanalen ligt het aantal kijkers vast en kunnen de rechten makkelijk berekend worden zonder rekening te houden met (steeds verder opngaande) grenzen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor een deel heb je gelijk maar een ander deel dus niet:

Inernet media wordt ook gezien als meer luisteraars of kijkers.

Omdat er programma's zijn die puur of louter wel alleen als doelstroom Nederalnders heeft zou dit makkelijk kunnen via FTA Ook zijn ALLE nederlandse zenders via het Internet live te horen! OP de Sat dus niet FTA!

Weer kom ik terug op het voorbeeld van RTL4 en de analoge periode waar hun eigen Nederlandse producties dus FTA waren en b.v.b. het Rad van Avontuur (buitenlandse productie) weer achter Luxcript verscholen ging.

Ja dat RTL4 dus een zender is uit Luxenburg heeft met auteurs recten niets te maken die zijn in de wereld het zelfde via de wet geregeld.

 

Het zelfde kan je terug vinden bij de Croatische en TV Slovenie die hun eigen producties FTA uitzenden andere producties weer achter Via verschuilen...

Maar diverse staats omroepen zoals de Duitsers, Polen, Bulgraarse, Italianen etc. etc. zijn FTA en dat heeft niets te maken alleen met hun Filmen die na gesigroniseerd zijn...

Als die landen het kunnen betalen waarom Nederland niet?

En velen onder ons die Nederlanders zijn in het buitenland betalen ook Nederlandse belasting dus ook KIJK en LUISTERGELD

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga hier niet gauw / vlug iets zeggen........ alleen dit......dat ik uit goede bronnen weet........dat we zeker geen te hoge verwachtingen moeten koesteren.......schudden maar dus..........

Een eerder hier genoemde Vlaamse Internet Provider die zijn diensten via de Kabel aanbied, zou hier voor iets tussen zitten.........jammer dus.........we zijn weer een illusie rijker.......... en hopen en bidden maar.......... dat het misschien TOCH nog eens IETS wordt.!!!

 

Misschien eens een klachtenregen laten neerdalen bij de EU commissie wegens kartel toestanden....?? De Vlaming is zowat nog de énige die in Europa buiten zijn kabelvlaanderen verstoken moet blijven van zijn thuiskanalen en informaties...discriminatie dus...en inbreuk op menig artikel, op termijn moet daar wel eens iets aan te doen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...