Ga naar inhoud


kopen van home cinema


Gast

Aanbevolen berichten

Graag had ik advies voor het kopen van een home cinema,

wat wil ik graag,

 

een regio vrije. ( als die er zijn )

een die alles afspelen kan dus ook foto cd's

een met zuilen.

 

Hij mag +/- € 1000.= kosten.

 

groetjes Joris

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Regiovrij is alleen handig als je dvd's van buiten Europa wil spelen/kopen/huren. Verder kan ik maar een ding toevoegen: ga naar een zaak waar diverse sets demoklaar opgesteld staan (met de rearspeakers ook echt achter opgesteld) met een tv. Ga daar naartoe op een doordeweekse ochtend en neem eigen cd's mee (want in de praktijk draai je meer cd's dan dvd's) en ga luisteren. Alleen dan weet je dat wat je koopt ook voldoet aan je wensen ten opzichte van je budget. Als je echt een "grote" set wilt kopen (denk dan aan een paar duizend euro), neem er dan een dagje vrij voor, dat zal uiteindelijk de moeite waard zijn. Ga in ieder geval nooit op koopavond of zaterdag of zondag, er is dan bijna geen winkel waar ze de tijd nemen voor je , gezien de drukte. Succes!

 

Hoi, Swaag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is de tijd vh jaar dat er nieuwe modellen aankomen en de oude worden opgeruimd.

Je vindt dan aanbiedingen voor losse DVD speler + receiver.

 

Bij de zaak waar ik (parttime) werk bv Pioneer 454 DVD + Pioneer receiver 511/711/811 rond de 700 euro.

Ligt eraan welke receiver je neemt.

 

Investeer dan nog eens bv 700 euro voor een set speakers en je hebt voor iets meer dan je oorspronkelijk uit wou geven een redelijke set waar je jaren lang plezier van hebt.

 

Suc6.

Eggspert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ik er wel uit kom, bedankt voor het goede advies. Dus een losse dvd, receiver, en luidsprekers.

En het is ook zo, straks ruimen ze op in de winkels, en het maakt mij niet uit of het een ouder type is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

effe wachten...

 

home cinema and audiophil hifi sound?

wil je ook een beetje aardige stereo muziek cd's luisteren dan is voor 1000 € eigenlijk een andere verdeling aan te brengen als de duim van Bigfoot <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> (sorry voor de samenvoeging)

 

150 voor een finlux regiovrij (absoluut onderkent meesterstuk)

400 voor een denon 1603 autoswitch van alle signalen

450 voor een vijf goede ouderwetse (maar brilliante speakers tweedehands) wel van een merk en type... speakers liefst allemaal van 20-21000 Hz

 

subwoofer kun je de huisstofmeit een plezier mee doen maar je oren niet... of je zit op alleen een subwoofer voor 700 euro

 

 

echter ben je helemaal de kabels vergeten te rekenen.. want die zijn niet goedkoop...

 

 

 

cheers

Simply Wonderfull (new)

Kid Creole And The Coconuts

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Koop eerst een goede reciever b.v (Pioneer VSX 2011)en dan goeie boxen erbij (7Pascal met sub van Sony)sluit de pioneer met USB kabel op je computer aan en spelen maar.

Marantz SR7008,Pioneer PDP5090,ET-10000,Monitor Audio RS8 en subwoofer GSW12 en Antec Fusion Remote

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat je vooral niet gek maken door verkopers. Die smeren je vaak de duurste kabels aan terwijl een veel goedkopere vivanco kabels (of soortgelijke) voor het gehoor net zo goed presteren.

Natuurlijk zijn die dure kabels beter, maar op een afstand van 50 cm van de dvd speler naar de versterker, hoor je echt geen verschil tussen de allerduurste kabel en de eenvoudige vivanco kabel.

Ik moet altijd erg lachen om die audio freaks die 25.000 euro uitgeven voor een dvd speler, versterker, speakers en kabels "omdat het zo heel veel mooier klinkt". Ik heb er al heel wat geblindoekt gefopt met installaties die nog geen kwart van die prijs kosten. Die sets klonken volgens hun geblindoekt mooier dan het "wedstrijdspul":-))

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toxic(Q),

 

dat is vaak maar niet altijd het geval.. die aansmeerpraktijk van de bediende uit het HIFI winkeltje.

 

als je een goede installatie hebt zul je goed geluid horen

met of zonder dure kabels

 

als je echter vergelijkt (en dat is met die DVD eigenaren toch wel erg leuk tegenwoordig en objektiever te testen, doormiddel van het herhalen van een scene en/of geluidssequentie) met kabel A of kabel B zul je weldegelijk een verbetering waarnemen.

 

dat het razendduur moet zijn is inderdaad flauwekul, maar een luidsprekerkabel die beter afgestemd is op de impendantie van je boxen en het bijbehorende vermogen, is wel zeker een verbetering in waargenomen geluidskwaliteit.

 

ik wil hier helemaal niets mee insenueren maar mijn ouders die wel eens op bezoek zijn horen dat inderdaad niet en horen alleen maar "veel herrie" zoals zij stellen.

Een dove (met respect) heeft daar niets aan.

 

Als ik nu als voorbeeld de ferriet kernen neem (als klem aangebracht om de aansluitkabels van de plasma-tv naar plasma -tuner) dan ziet een ieder meteen een duidelijk verschil als ik ze afkoppel...> elk bezoek welke ik zoiets toon.

 

Het is echt wel analoog/vergelijkbaar aan een netwerkkabel met veel ruis erin of een CAT5 kabel coorect aangesloten.

 

En als je dan zo'n dure kabel hebt en je rolt het teveel aan kabellengte op en propt hem tegen je receiver is die dure kabel inderdaad weggegooit geld geweest (spoelwerking en storing op je receiver)

 

dat dacht ik erbij toen ik je reactie las.

 

chiao

Simply Wonderfull (new)

Kid Creole And The Coconuts

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uiteraard. Maar ik maak ook geen vergelijking tussen een pruts-snoertje en een peperdure kabel, maar tussen een goede kabel en een peperdure kabel.

Daar zit namelijk vrijwel geen hoorbaar kwaliteitsverschil meer tussen.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo het heeft even geduurd, maar ik heb er een. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Met belangstelling heb ik gekeken naar de goede raadslagen en er wel wat van op gestoken. Ik heb gekozen voor een JVC set, en wel de rx-es1sl en de xv-n55sl. Dit setje vond ik wel aan mijn eisen te gemoetkomen ( behave regiovrij )

 

een regio vrije. ( als die er zijn )

een die alles afspelen kan dus ook foto cd's

een met zuilen.

 

Met een beetje gepangel ben ik ook op de € 1000.- uitgekomen,met goeie luidspreker snoeren en niet met die bragel van hun. Er zal ongetwijfeld wel wat beters op de markt wezen, maar ik ben uitermate tevreden met het setje,

bedankt voor de adviezen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

de mazzel Joris

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Uiteraard. Maar ik maak ook geen vergelijking tussen een pruts-snoertje en een peperdure kabel, maar tussen een goede kabel en een peperdure kabel.
Daar zit namelijk vrijwel geen hoorbaar kwaliteitsverschil meer tussen.

Tox.


Wat vind je goede kabel dan? Ik heb nu 2.5mm^2 kabel, vond ik al duur met een prijs van 1.69 per meter (en dat was nog bij een goedkope winkel, ergens anders vroegen ze 3.50)

Als ik alles wil vervangen gaat het om 30 meter, vraag me af of het de investering waard is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen ik mijn set ging kopen heb ik me ook bezig gehouden met interlinks en luidsprekerkabel. Het kwaliteitsverschil tussen kabels is echt wel meetbaar. Je moet het echter ook kunnen horen! Dus hightech apparatuur, superieure geluidsopname, prima kabeltjes aan je boxen en een behoorlijke akoestiek in je huiskamer. En dan maar speakers en kabels wisselen.

 

Voor de meeste van ons is dat dus niet uitvoerbaar. En als je zoals ik graag een CD'tje van Rammstein draait heeft het allemaal niet zoveel zin.

 

Je kan in hifi bladen wel vinden wat een goede kwaliteit kabel is met een voor jou geschikte prijs. Koop die gewoon en hou de kabel zo kort als mogelijk. Gebruik als het even kan ook geen stekkers achter in je versterker en speakers. Iedere materiaalovergang geeft verlies.

 

NB: Ik las laatst een test van een kant en klare luidsprekerkabel set. Voor slechts 20.000 euro ligt die bij jou in de huiskamer.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...