Ga naar inhoud


Hoe in bios te komen zonder paswoord te weten


Penthe

Aanbevolen berichten

Tja dat is het nu juist, het gaat hier om een PIII 500 mhz fijn werkende PC , heb hem gehad gisteren alles aan boord ook lan, heeft ook keurig 256mb aan geheugen, maar kan dus niet in de bios die is paswoord beveiligd, nu weet ik dat er wel tooltjes zijn en die hebben we ook geprobeerd maar geen resultaat, de ex eigenaar weet dat paswoord niet, dus wat kunnen we hiermee ?

 

De PC werkt prima dus kan zo installen en noem het maar op, maar enkel de gedachte dat je niet in bios kan zit me niet lekker.

 

Dus wie weet juiste tooltje om toch bios paswoord te achterhalen?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


zit waarschijnlijk ook ergens drie pinnetjes omhoog met de overbrugging van twee effie in de papieren kijken welke overbrugging moet effie over twee andere pinnetjes heen dan loopt de stroom uit de condensator, en is de spanning er geheel af en het password vertrokken, staat alles weer in orginele stand. Ik weet niet als de batterij er iuit is of dan ook de stroom er meteen af is maar zou best kunnen.

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoogst waarschijnlijk een AWARD BIOS?

 

Gebruikt als paswoord met NUMLOCK op

d85on

of

AWARD_SW (let op keyb staat qwerty)

Dus word het qzqrd°sz (ook met numlock op)

 

Voor een Phoenix bios gewoon phoenix intypen

 

Greetz {Spirit}

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
yeah, jumpertje plaatsen op board bij de pennetjes met de tekst : CLEAR CMOS, pc aanzetten, pc uitzetten, jumper eraf halen et voila....

merDe


Inderdaad! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> En als hij jumperloos is de Batterij eruit tillen zodat het systeem helemaal geen stroom meer heeft.

 

Triax 78 Multiblock

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jongens enorm bedankt voor de reacties, ik kan dit pas morgen uitproberen omdat ik een pc die gerepareerd moet worden onderhanden neem, dat was echt een gaos, voeding gaar gfx gaar cd-rom gaar, maargoed hij is up and running op het moment, test test test is het nu dus, maar heb wat haren uit me kop moeten trekken om uit te vinden wat nou juist gaar was, naja die gene die me de pc gaf maar erg blij zijn met een vrij lage rekening die er aan vast zit, een ander zou er gelijk koel een ander mainboard inzetten.

 

Ow ter informatie ik ben geen handelaar ofzo hoor, en ook niet iemand die de kost verdiend met het repareren van pc's, het zijn meestal vrienden diensten met een kostprijsje, het paswoord bios probleem is dus mijn eigen probleem want die pc is van ons, tis gewoon hobby en help er mensen mee, zou er eigenlijk wel wat mee moeten verdienen zo ondertussen want ik krijg er steeds meer, dus erg weinig tijd om eigen pctjes na te kijken of fixen, enne nee er word niet van me geprofiteerd, de mensen waarvoor ik het doe zijn erg aardig en uit eten en noem maar op altijd het geval.

 

Maar toch het valt me op dat hier een hoop kennis hangt van pc's, want een bios probleem zoals ik nu zie zou ik nooit zelf opgelost hebben zonder enige hulp, ik ben meer de hardware man zeg maar. Ik laat jullie uiteraard weten of het is gelukt en ik dat pctje voor mijn (niet schrikken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ) schoonmoeder kan neerzetten met een spaanse windows zodat ze met haar zoon kan chatten die altijd wel ergens anders in europa te vinden is, ik zie hem ook maar 2x per jaar, dus het zou leuk zijn als ze zo contact kunnen hebben met een vaste kabel verbinding, dat utp kabeltje vind ik niet erg, zorgen we wel voor.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Je bent op de wereld om mekaar te helpen....niet waar????

Het is altijd fijn om iemand te helpen, maar er zijn natuurlijk grenzen.

Grtz, Steven


Natuurlijk ben je op de wereld om elkaar te helpen, zou zeer ego zijn om dat niet te doen, natuurlijk help je dan wel de mensen die jou niet gelijk in de stront laten zakken, er zijn dus inderdaad grenzen. En vergeet daarbij ook niet dat het spaanse leven net ietsje anders is dan waar ik vandaan kom genaamd nederland.

Maargoed mijn bios probleem is opgelost met het simpele jumpertje op de C-MOS CLEAR, was zo gebeurd pc aan pc uit klaar. Dus mijn dank is groot! En ook nog een bedankje van mijn schoonma die dus nu der eigen pctje heeft.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...