Ga naar inhoud


Brusselse politie ten strijde tegen schotelantenne


Puch

Aanbevolen berichten

Wie in het westen van Brussel een schotelantenne tegen zijn voorgevel hangt, riskeert binnenkort een geldboete van 150 Euro. Het is één van de nieuwe administratieve boetes in het vernieuwde politiereglement van de zone Brussel-west.

 

Bron: Het Laatste Nieuws.

 

Greetz, Puch

iMac 27" macOS Sierra
iPhone 5s iOS 10

Link naar reactie
Delen op andere sites


Is ook inderdaad een zware criminele strafdaad die met een flinke boete bestraft moet worden..!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Kennelijk is de politie daar ook lid van de monopolistische club van kabelnet bedrijvers en TV zenders, die, op een voor mij wel zeer onbegrijpelijke manier <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />, een hekel aan het fenomeen satellietontvangst hebben.

Laat de politie zich maar liever bezig houden aan het bestrijden van grafitie op bruggen, viaducten etc. Daar doen ze beter werk mee.

Waarschijnlijk is er bij zo´n grafitie punker geen €uro 150,00 te halen, dus moet de satelliet liefhebber het maar ontgelden.

Sorry mensen in Belgie, ik moest even mijn gif kwijt toen ik dit las. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed punt. Zeker in en rond Antwerpen, waar ik zeer regelmatig kom, schijnt het bespuiten van openbare objekten tot een nationale hobby verworden.

Maar goed, wie ben ik om mij daarover op te winden, ik ben tenslotte geen Belg.

 

Grtz,

 

Rogn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Had ik niet ergens gelezen dat de Belgische Staat in het verleden reeds op zijn donder heeft gekregen van het Europese Parlement voor het onrechtmatig innen van taksen op het plaatsen van schotelantennes aan huisgevels ??

Dit zou in strijd zijn met een Europese overeenkomst over het vrij capteren van beeld en geluid van iedre Europese inwoner <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Ik denk dit gelezen te hebben in het Franse maandblad Télésatellite een tweetal jaar geleden...

 

Weet iemand daar iets meer van ?

Kaon KSC570 H/W 12.01.A5

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het krantenartikel was eigenlijk ironisch bedoeld, maar ik heb dat gedeelte weggelaten. Het ging als volgt verder.

 

Het zijn vooral migranten die gebruik maken van schotelantennes. "Als we elke overtreding moeten beboeten, schrijven we iedere dag honderden pv's uit. Het hangt hier vol paraboolantennes", zegt politiewoordvoerder Johan Berkcmans.

Voorts is het ook verboden om op pleinen duiven overmatig te voederen. Zelfs honden en katten op de openbare weg eten geven, zal worden beboet. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Greetz, Puch

iMac 27" macOS Sierra
iPhone 5s iOS 10

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
"Als we elke overtreding moeten beboeten, schrijven we iedere dag honderden pv's uit. Het hangt hier vol paraboolantennes", zegt politiewoordvoerder Johan Berkcmans.


Ik lees geen kanten en ik wist het al <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

In Antwerpen (Deurne) is het verboden om een schotel aan de voorgevel te bevestigen. Dit om estetische redenen. Ik heb het zelf meegemaakt, ik had een schoteltje van 40cm aan de voorgevel bevestigt en kreeg jaren later een brief waarin stond dat ik deze voor een bepaalde datum moest verwijderen. Er stond zelfs bij waar het wel kon, op het dak 2 meter van de voorgevel van het huis verwijderd (dus niet eender waar op het dak). Of in de achtertuin ofzo waar het het uitzicht van de buren niet aantast etc etc etc...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is bij ons hier ook zo hoor.

 

Schotels aan de voorgevel zijn verboden, alleen er wordt niet of nauwelijks op gecontroleerd cq tegen opgetreden.

 

Je moet hem sowieso aan de achterkant van het huis of bovenop het dak bevestigen.

Triax TDS 88cm / Inverto Black Ultra LNB / Alsat Dark Motor / Dreambox DM800HD+DM7000 knutselbak

Link naar reactie
Delen op andere sites

@pippen2

 

Het is ook niet leuk, maar er valt niets aan te veranderen. En het is niet echt een reden om te verhuizen. Dus leren we er maar mee leven.

 

Wat me wel opvalt is dat het niet overal in Deurne het geval is, ik zie nog regelmatig schotels aan voorgevels in Deurne. Maar ja het kan zijn dat die mensen hun brief nog niet gekregen hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@pippen2

 

Je moet maar eens komen kijken in een migrantenwijk (en dit is zeker niet racistisch bedoeld). Een appartement met 30 woningen, wel daar hangen 30 schotels aan de gevel. Dat is wat ze bedoelen met het zicht voor de buren en wat ze willen vermijden.

 

Greetz, Puch

iMac 27" macOS Sierra
iPhone 5s iOS 10

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sja ik als techneut vind dat juist wel een mooi gezicht, maarja. Ik denk dat de gemeente dan eerder bij de woningbouwvereniging moet zijn. Ze kunnen hen dan verplichten om een GSO systeem aan te leggen. Het kan toch niet zo zijn dat die mensen niet naar hun favoriete tv kanalen mogen kijken. Ik weet helaas dat het op veel plekken wel gebeurd, maar toch wel een serieuze zaak om daar wat aan te doen lijkt mij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

t'is en blijft een Apenland, Absurdistan, en vrijheid van nieuwsgaring heeft er nooit bestaan en zal er nooit bestaan!

Zelfs als Astrid volledig geinstalleerd is zal er nog voor vervolgd worden!

Ik heb destijds klacht ingediend bij de EC, en ik heb de bevestiging dat een minister een rondschrijven gestuurd heeft aan alle burgemeesters dat die wet moest worden vernietigd, met de nodige uitleg erbij!!!

Ga kijken hoe ik die kan laten inscannen!

 

Ik geef toe dat het een lelijk zicht is als er van die witte borden liefst zo froot mogelijk, op eenzelfde gevel in diverse richtingen staan! Daar kan men iets aan doen door met de bewoners af te spreken welke sat's men wil... en te kombineren op liefst 1 verdoken schotel...

 

Maar in Absurdistan veroordeelt men, zelfs in het hof van beroep, omdat men het zo wil, en staat het de beschuldigde niet aan; dan moet hij maar in beroep gaan, en de wet? Tussen twee zittingen in maken ze een nieuwe, geen parlement voor nodig!

Europese richtlijn? zal mij een worst wezen... en veroordelen op een wet zonder rechtsgeldige uitvoeringsbesluiten, allemaal mogelijk!

Zelf meegemaakt in de "rechtstaat" Absurdistan, een bananen-republiek waardig!!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/regels.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@puch wat jij zegt klopt als er in een woning 30 migranten wonen hangen er 30 schotels daar ga ik wel mee akoord ik ben van antwerpen dus zie ik dat regelmatig . maar je moet je dan ook afvragen waarom .stel jij als nederlander gaat morgen naar turkeye of zo wonen en je wilt nederlandse zenders ontvangen dan is voor jou ook de enigste oplossing een schotel plaatsen .als je dan nog in een woninggebouw woont moet je die wel aan je gevel plaatsen.

terwijl er alternatieven genoeg zijn. de eigenaar van het gebouw kan bevoorbeeld enkele schotels op het dak laten zetten en de gebruikers ervan voor de kosten laten opdraaien dat zou toch een eerlijke oplosing zijn.

en zo zijn er alternatieven genoeg

grtz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...