Ga naar inhoud


Plaatsen van satelliet luidsprekers in woonkamer


LaRaZa

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik heb net een SONY home theater cinema system (Receiver STR-DE695 en speakersset SA-VE2M) gekocht, maar ik heb het geheel nog niet kunnen installeren. Vooral omdat ik niet zeker weet welke opstelling het beste is. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Wel heb ik in de meegeleverde boekjes van de speakerset gelezen, dat je alle vier speakers (dat is de twee voorluidsprekers en de twee achterste surround luidsprekers) op dezelfde hoogte en afstand moet installeren. Omdat je met deze opstelling de beste geluidskwaliteit zou krijgen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Ik zou graag van jullie willen weten of het echt belangrijk is dat je al je luidsprekers op dezelfde hoogte hebt staan. Wat ik graag zou willen hebben is de twee achterste luidsprekers op vloerstandards hebben en de twee voorste op de muur hangen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

 

Thanks LARAzA <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

--------------------

Dreambox 800-HD

VisioSat Quatro LNB's (Astra 1/ Astra 2 / Astra 3 /HotBird (HB))

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je maar zorgt dat de speakers ongeveer op oor hoogte staan dan maakt het niet zoveel uit maar dat moet je gewoon zelf testen totdat je het beste geluid hebt.

Nooit geen consessies doen aan het plaatsen van de speakers want dat gaat altijd voor,dus altijd zo goed mogelijk plaatsen voor een optimaal surround geluid.

Marantz SR7008,Pioneer PDP5090,ET-10000,Monitor Audio RS8 en subwoofer GSW12 en Antec Fusion Remote

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Als je maar zorgt dat de speakers ongeveer op oor hoogte staan dan maakt het niet zoveel uit maar dat moet je gewoon zelf testen totdat je het beste geluid hebt.


Bedankt voor je snelle antwoord, dus als ik het goed heb begrepen moeten de speakers wel op dezelfde hoogte staan. Dat is op ongeveer oorhoogte, verschil in hoogte maakt wel uit dus...

Thanks,


LaRAZA <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

--------------------

Dreambox 800-HD

VisioSat Quatro LNB's (Astra 1/ Astra 2 / Astra 3 /HotBird (HB))

Link naar reactie
Delen op andere sites

idd.

 

Het richten van satelliet speakers is daarbij ook belangrijk. Ik zou inderdaad zelf testen; Wanneer je satelliet speakers 2cm draait krijgt het geluid al een andere klank kleur, dus ga op je gehoor af zou ik zeggen.

 

Greetz!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het beste is om te kijken hoe het geluid kaatst, dus als je een speaker richt het geluid door kan kaatsen zodat je hem in heel je kamer kan horen, als je hem op vlakke muur richt komt het geluid namelijk terug naar de speaker wat dus weinig effect zal hebben omdat je eigen speaker zijn eigen geluid zal dempen terwijl de buren gek worden hoor jij het niet zo hard als zei doen zeg maar, automatish zul je vrijwel altijd je speakers richten op de lokatie bankstel ofzo of waar je graag zit, maar als je speakers laat kaatsen op je muren of in de hoeken zal het niet uitmaken waar je staat of zit omdat het geluid natuurlijk overal terecht komt, laat ook links en rechts niet met elkaar in botsing komen, je kan dit goedkoop uitrichten met plakband en een draadje, span een draadje van de richting speaker naar de muur kijk dan aan de hand van de richting waar het heen kaatst, dan span je draadje even verder zodat je weet dat geluid niet terug komt op je speaker of de andere, je kan ook zo kaatsen dat alle geluid geheel je kamer doorgaat, als een stuiterbal dus en dat is het beste wat je kunt hebben, het geluid zal harder voor je klinken en de buren zijn blij naast het feit dat je dan wel alles zo hoort zoals het eigenlijk moet. Helaas laat niet iedere huiskamer dit toe dus is belangrijkste dat ze elkaar niet raken zeg maar. Dus je speakers kunnen makkelijk op de grond staan of aan het plafon hangen, op oor hoogte is niet nodig in dit geval en geeft beter resultaat. Dus geef links een goede lokatie en richt het goed uit zelfde met rechts en voor en achter, je bass kan je overal verstoppen.

 

Ik heb 10 jaar lang podiums gebouwd voor concerten was ook DJ voorheen en geluid is voor mij een kritiek onderwerp, naast het piraatje radio jupiter ook nog 5 jaar lang drive in gehad. Het belangrijkste onderdeel van je audio zijn de speakers en ook al zijn die misschien wat goedkoper richten is wat je moet doen en zorgen dat geluid elkaar niet in de weg staat. Als ik nu in NL was had ik ze zo voor je geplaatst omdat het nu eenmaal nog steeds in mijn intresse ligt ook al ben ik nu al oude bok (38 tja tegenwoordig hoor je boem boem boem met 15 jarigen, zit er te ver overheen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ) maar ook al ben ik nu zo oud en getrouwd het gevoel blijft altijd, het blijft me hobby voor altijd.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn hele boekwerken geschreven over hoe je je speakers moet plaatsen. Er zullen altijd mensen zijn die een andere mening hebben. Ook een probleem is dat je niet naar dezelfde surround codering zal luisteren, Dolby surround heeft een andere opstelling nodig als dolby 5.1 ook is er een verschil tussen DVD-video en DVD-Audio. Je moet gewoon kijken wat bij jou het beste past. En in mijn "humble opinion" maakt het niet uit hoe de speakers staan als je alleen maar in de 5.1 effecten van spectakel films geinteresseerd bent. Bij concerten op DVD-audio is het natuurlijk wel wat anders.

 

Voor raad kijk op de Dolby site

 

Voor mensen die goed engels kunnen en meer over de techniek willen weten lees de Multichannel Monitoring Tutorial Booklet van Yamaha

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het goed is staat er in de handleiding van jouw set een hele verhandeling hoe je speakers te plaatsen. Voor alleen bioscoopeffecten van films kan je best je achterluidsprekers wat hoger aan beugels op de muur schroeven.

 

Je voor speakers zou ik dan op standaards doen of ook met beugels, maar niet rechtstreeks op de muur.

 

Maar eerst zou ik gewoon proberen wat het beste klinkt voordat ik alles vastschroef. En dat bepaal jij gewoon.

 

Suc6

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...