Ga naar inhoud


2-in1 of losse componenten kopen.


Gast harrynak

Aanbevolen berichten

Betsen Mensen,

 

Ik heb nog steeds geen setje gekocht, omdat ik nog in dubio zit. Ik twijfel tussen een 2-1 setje en twee losse componenten. Ik ben namelijk bang dat als de 2in1 set kapot gaat ik zonder dvd maar ook zonder versterker zit als deze gerepareerd moet worden. Tevens vraag ik mij af of de kwaliteit van een 2-1 set minder is dan twee losse componenten en dus sneller stuk gaat. Wie kan mij helpen om een beslissing te maken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Alvast bedankt.

 

Groeten Harry

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zou voor losse componenten gaan. Enkel zitten er bij 2-1 sets vaak meteen de speakers erbij. Bij losse componenten niet. In het geval van losse componenten ben je wel een stuk duurder uit. Aan de andere kant zijn de speakers die bij 2-1 systemen meegeleverd worden, nou vaak niet van de hoogste kwaliteit. Wat heb ikzelf gedaan: een losse 5-kanaals versterker (5x50 Watt) van Proton (AMS-2583, €576,-) met DTS/AC3 decoder en een Liteon LVD 2001 DVD speler (€199,- maar tegenwoordig goedkoper te verkrijgen). Deze laatste is telkens van nieuwe firmware te voorzien, iets wat bij meeste andere DVD spelers van gangbare merken niet mogelijk is. Met deze speler kun je ook DivX/XviD afspelen en sinds kort ook met .srt subtitel files. Ook zit er nog een cardreader in zodat je digitale foto's zo van je memory card kan afspelen op je TV. Dan heb ik 4 stuks 2e handse B&W (€100,-) speakers aangesloten. Deze speakers zijn vele malen beter dan wat je meegeleverd kan krijgen bij 2-1 sets. Al bij al opgeteld voor €875,- een zeer goede set. Daarnaast heb ik uiteraard nog een satellietontvanger met PVR aangesloten, maar daar ging je vraag niet over.

 

Dus voor weinig €200,- heb je wel een complete 2-1 set met speakers, maar daar zul je wel al vrij snel op uitgekeken zijn. Wat je ook kunt doen is te beginnen met een DVD speler en langzaam aan uitbreiden. Eerst sluit je DVD speler op je stereo-set aan, heb je toch al flink wat volume. Dan bijvoorbeeld een surround versterker/receiver met of zonder DTS/AC3 decoder, afhankelijk of je DVD speler dit al ingebouwd heeft. Digitale receivers zijn in de regel goedkoper dan een enkele digitale versterker. En ga dan als laatste voor een speaker set. Ik moet wel zeggen: 4 stuks dezelfde speakers 2e hands zijn niet snel te vinden. Dan kun je nog altijd voor een complete nieuwe set gaan.

 

Locatie: Coventry (UK)

Receiver: Xoro HRS 8520, Diseqc switch

Schotel op 28,2 graden Oost en 19,2 graden Oost (BVN)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stuk gaan is 1 argument. Kwaliteit is een andere. In die alles in 1 setjes wordt alles in een zo plat mogelijk doosje gestopt met een stikker erop dat er 300 watt uitkomt. Vergeet het maar! En dan nog de problemen met de warmteontwikkeling. Mijn advies, koop losse componenten en bezuinig niet op echte speakers. Dus niet van die koekblikjes die bij zo'n setje zitten.

 

Suc6 met de aanschaf.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

1) stuk gaan

{als er iets stuk is heb je ook geen plezier meer tot het gerepareert is of het er 1 of 2 zijn}

2) klein en compact of dubbel en volumineus

{heb je plaats ervoor en is zo'n zwarte kast geen sta in de weg dan neem die anders neem je een klein designerblikje}

3) kwaliteit zit niet in het grote of kleine maar in de elementen en in de boardlayout van je spul

{storingen of hitte invloeden zijn makkelijker te voorkomen in een grote doos}

4) de enige die ik kan aanmerken als Pro "BIG en Los" is je reparateur kan meer doen ... die kleine compacte onderdelen worden meestal in het geheel vervangen {prijskaartje}

 

misschien ook een overweging voor je..

Tush

ZZ Top

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ALL,

 

Bedankt voor de reactie's <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />. Heb besloten om toch voor losse componenten te gaan ivm met het proppen van de electronica in het kleine doosje. Ik ga nu even goed rondkijken wat er allemaal te vinden is hier en daar. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Groeten Harry

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind nooit wat! Ik moet het altijd kopen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...