Ga naar inhoud


Schakelen tussen vaste en draaibare schotel


Rakker71

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik heb aan de schoorsteen een draaibare Triax schotel (vangt veel wind) en aan de zijgevel (beschut) een vaste Visiosat Bisat met 3 LNB's. De kabels gaan naar 2 verschillende receivers (in de woon- en slaapkamer). Mijn vraag is of het mogelijk is om een soort "schakelkastje" te maken zodat ik kan kiezen welke schotel op welke decoder ik doorkrijg zodat ik niet telkens de kabels hoef om te wisselen.

Omdat bij een beetje wind het beeld van de draaibare al wegvalt.

 

Ik werk met een Dreambox en Humax.

 

Alvast bedankt,

 

Groetjuzz van Rakker71 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Receivers: Vu+ Solo2, Dreambox DM7025, Dreambox DM 7000, Dreambox DM 500

Schotel: Visiosat / Cahors Big Bisat Antraciet met 4 LNB's (Hotbird, Astra 1 t/m 3)

Link naar reactie
Delen op andere sites


of je dat met dreambox en/of humax ook kunt zou toch in dat forum na te lezen moeten zijn...

 

maar met de juiste diseqc switches kan ik inderdaad vast en draaibaar via het lnb menu van mijn receiver aansturen. (op een coax)

 

zal eens de specs erbij pakken.

Als iemand zo iets over mij zegt sla ik hem op z'n bek

😁

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar ik heb me dan waarschijnlijk niet goed uitgedrukt. Mijn bedoeling is dat ik in een normale situatie (geen wind) de draaibare schotel op de Dreambox aansluit en de Visisat Bisat op de Humax. Maar zodra het hard waait dat ik deze d.m.v. een of ander kastje omschakel, dus dat de vaste schotel op de Dreambox komt te zitten.

Waarom? De draaibare staat in de woonkamer en wordt het meest bekeken (omdat we geen kabel -meer- hebben). Nu met ik hiervoor telkens de kabels verwisselen.

Ook geen ramp natuurlijk, maar gemak dient de mens, toch?

 

Enige suggesties?

 

Groetjuzzz van Rakker71 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Receivers: Vu+ Solo2, Dreambox DM7025, Dreambox DM 7000, Dreambox DM 500

Schotel: Visiosat / Cahors Big Bisat Antraciet met 4 LNB's (Hotbird, Astra 1 t/m 3)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er bestaat ook nog zo iets als een 0/12V switch. Als je ontvanger die ondersteunt kun je naast de DISEQC schakeling ook 0 of 12v instellen en zo schakelen tussen de draaibare en vaste opstelling

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor wat je wil doen, omwisselen van 2 antennes naar 2 ontvangers, zal je denk ik niet makkelijk een kant en klaar kastje vinden.

 

Je zou zelf iets in elkaar kunnen solderen met bijv. zo'n klein 2-polig tuimelschakelaartje. Elk van de 2 moedercontacten naar de ontvangers. 2 paren dochtercontacten 'kruislings' doorverbinden, en die verbinden met beide antennes.

 

Alles natuurlijk zo compact mogelijk: de afschermingen van de 4 kabels direct tegen elkaar, en de binnenaders naar de schakelaar zo kort mogelijk. De verliezen en overspraak zullen niet gering zijn maar 't is te proberen...

Dr.HD F16, TBS 5927, ET 8500, T-55 voor 9/13/19/23/28/39/42/45°O, Technisat 52/53°O, Laminas 120cm 1°W...68°O.

Link naar reactie
Delen op andere sites

12 V switch voor de Dreambox zetten en die met een schakelaartje sturen (mijn Nokia kan je met de afstandsbediening zo instellen dat 12 Volt aan of uit is, ongeacht het gekozen kanaal, dan kan je dus zelfs in je stoel blijven zitten, maar als je dreambox dat niet kan moet je even de 12 V schakelaar omzetten), de 12 V moet je even ergens vandaan zien te halen, desnoods een adapter of batterij.

 

Je schakelt dan tussen de draaibare antenne en de LNB uit van je slaapkamer ontvanger. Als je slaapkamer ontvanger aan staat bepaalt die H/V en hoge resp lage band en welke van de drie LNB's. Als je slaapkamer ontvanger uit staat bepaalt de dreambox e.e.a. Maar dat levert voor de diseqc switch vaak problemen op met je settings, de dreambox stuurt immers de motor aan en veel ontvangers hebben dan niet de mogelijkheid om ook nog diseqc switch aan te sturen (mijn Nokia en Humax kunnen dat wel, maar of de Dreambox al zo ver is weet ik niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />). Moet je even uitpuzzelen dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...