Jump to content

hvdh

Members
 • Content Count

  1,528
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About hvdh

 • Rank
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Oss

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Omdat een Visiosat Bisat de vier bevestigingsbouten in een vierkant heeft, is het makkelijk deze schotel op 3 alternatieve manieren te monteren. Heb ik allemaal ooit geprobeerd op mijn balkon, om het beste compromis te zoeken tussen volledige belichting, en minimale hinder (bijv. hoofd stoten tegen de LNB). Maar als ik de schotel van Phoenixx zie, moet er (voor draaibaar) een adapterplaat geknutseld worden tussen schotel en motor. Maakt het geheel slapper en asymmetrisch, en zou er niet aan beginnen.
 2. Nog even het vervolg, omdat de 3-maanden actie van HD+ vandaag afgelopen was. Via de HD+ site voor een jaar verlengd, met Paypal betaald, er was alleen een email adres nodig. En inderdaad, lukte de activatie niet met de HD+ kaart in het kaartslot. Heb 2 minuten gewacht. Daarna de ET8500 (mutiboot) opgestart met het oude image van 2016 dat de HD+ CAM nog ondersteund. Activatie na een paar seconden. Terug opgestart met het nieuwe image en de HD+ kaart in het kaartslot. Alles in orde!
 3. Zowel Paypal als Duitse bankrekening is beschikbaar. Een profiel heb ik een paar jaar terug niet hoeven in te vullen, geloof ik. Maar bedankt voor de waarschuwing!
 4. Ja, poort 83 geeft de WebIF. Was haast vergeten dat die er ook nog was! De ORF kaart, die in april 2015 geactiveerd is, heeft 1 entitlement die over een week afloopt, en 3 entitlements tot maart 2021. De HD+ kaart is midden april geactiveerd, met de "3-maanden gratis" actie. Loopt dus binnenkort af, maar zal er een jaar bij kopen, nu het zo lekker vlot zapt!
 5. OK Mimisiku op die problemen wil ik niet wachten! Als ik heb goed begrepen heb, is er nog geen nieuwere stable dan r11572. Dus heb de Oscam stable r11572 vervangen met de trunk r11581. Daarna weer oscam.server aangepast, en de softcam herstart. Eerst werkte alleen HD+, maar na een reboot ook ORF. De Oscam optie "Card infos" meldt "Please choose CCcam-Reader". Dus moet daarvoor ook CCcam geinstalleerd worden? Zou wel prettig zijn om de afloopdatum van de HD+ kaart weer te kunnen zien! Oh ja, ciplushelper heb ik als eerste gedeinstaleerd, en inderdaad, had blijkbaar geen functie.
 6. Ja het is gelukt! In oscam.server zitten meerdere hd+ configuraties voor zowel reader0 als reader1 Bij alle hd+ reader0 configuraties, heb ik de regel "enable = 0" toegevoegd. En de reader0_orf_0d95 configuratie juist "enable = 1" gemaakt. Na een reboot (voor de zekerheid) werken beide kaarten onmiddellijk! Of nu uiteindelijk de ci+helper plugin iets bijdraagt, in combinatie met de volgens Mimisiku te oude oscam build r11572... wil ik liever nog even niet proberen. Ga nu nog rustig allerlei instellingen finetunen. Iedereen bedankt voor de hulp! P.S.: de ORF kaart is al meer dan 5 jaar oud, maar vanwege covid-19 is de distrubutie van nieuwe kaarten vertraagd, en lopen de oude kaarten nog wat langer door.
 7. Te laat Mimisiku, de ciplushelper ipk is geinstalleerd vlak voor jou bericht! Sindsdien doet de groene knop iets anders, toont nu sub services (komende programma's uit de EPG). Weet dus niet of er, na de ipk installatie er weer een plugin gezocht moet worden. Maar: HD+ werkt nu (in bovenste kaartslot)! Zonder nog maar 1 regel aangepast te hebben in de bestanden. En zapt veel sneller als eerst via de CI+ module. Server Info (Oscam-Version: 1.20_svn build r11572) reader1_hd+_hd03 toont CAID 1860, de 3 andere readers tonen nog CAID 0000
 8. Mimisiku, onder 6.4 heb ik de CI+ module uiteraard verwijderd. En probeer nu de HD+ en ORF kaart in beide kaartlezers, zoals je voorstelde! De HD+ kaart is versie HD03A. Tonski, DCC-E2 kende ik nog niet maar is nu geinstalleerd en maakt verbinding. Satmaat, de 5.3 config bestanden zijn er niet meer... het probleem waar het mee begon was dus, dat na de mipsel install er geen oscam plugins verschenen. De ciplushelper ga ik nu installeren. Nog een lange weg te gaan denk ik, weet het allemaal niet meer zo goed!
 9. Was vanmorgen al begonnen met openATV 6.4 (de laatste Nightly) als OS1 (OS2 is nog de oude openATV 5.3). Crazy Sat's softcam-feed-universal_6.Plus_all.ipk, en daarna de ip4-only oscam-stable gevonden en geinstalleerd. Hoe nu verder die configuratie bestanden aan te passen weet ik nog niet, ik kan er in ieder geval wel bij m.b.v. WinSCP. Bedankt zover Mimisiku & satmaat!
 10. Ik gebruik al vele jaren een Xtrend ET8500 met openATV 5.3, de versie van 24 dec 2016 die nog net CI+ ondersteund (HD+ CAM in mijn geval). Ik heb ook altijd een ORF kaartje in het kaartslot. Om het slot actief te hebben had ik Oscam geinstalleerd. Door een menu bedieningsfout fout heb ik recent een software update gedaan, waardoor de CI+ ondersteuning niet meer werkte. Alle software van 4 jaar geleden heb ik nog, en heb openatv 5.3 en de HD+ ondersteuning weer werkend. Maar Oscam krijg ik (nu 4 jaar later) niet meer geinstalleerd. De softcam-feed-mipsel_1.0_all.ipk (of enkele andere mipsel ipk's) installeert wel. Maar vervolgens is er in het "Downloadable plugins" menu geen softcam optie bijgekomen. Dus kan geen Oscam downloaden Zie ik nu iets over het hoofd, of werkt e.e.a. na al die jaren niet meer zoals toen?
 11. Sinds begin april is Intelsat 901 actief op 27.5°W. Deze oude satelliet kan dankzij de aangehechte MEV-1 (Mission Extension Vehicle) weer enkele jaren mee. Intelsat 907 is nu passief, een stukje opgeschoven naar 27.6°W, en begint te inclineren. Intelsat heeft nog steeds niet de website geactualiseerd met de footprint voor Intelsat 901 op 27.5°W. Maar ze zullen weinig schelen, de 901 en 907 zijn ook bijna identiek. En de eerste rapporten uit omgeving Spanje melden een verbetering na de omschakeling.
 12. RASD TV hoort eigenlijk alleen op 3.0°W ABS-3A te zitten, maar blijkbaar is de uplink schotel te klein of verkeerd uitgericht. En komt zodoende ook binnen op de naburige 3.9°W Amos 7 transponder met dezelfde uplink frequentie. Hier een bericht met de transponder indeling van beide satelliten: https://www.satellitescommunity.de/thread.php?threadid=1138&postid=28038#
 13. Inderdaad, ik heb de 13° oost houder slanker gezaagd, en een ty-rap i.p.v. de bovenbeugel gebruikt. Het midden is ca. 26° oost, de LNB's van 9 t/m 42 oost.
 14. Het ligt wat anders. Als een GEO satelliet niet d.m.v. correcties op zijn plaats gehouden wordt, gaat die meteen wegdriften richting de dichtsbijzijnde positie waar de zwaartekracht maximaal is (gravitational wells). Bij de aarde is dat bij ca. 75° oost en 105° west. Omdat niets de satelliet afremt op deze hoogte, blijft de satelliet eeuwig pendelen (libration orbit). Zie hier bijvoorbeeld Amos-5 op 17° oost, eind november 2015 was plotseling alle contact verloren. Een maand later was de satelliet al rond 18° oost, en bijna 1,5 jaar later bij het keerpunt op ca. 130° oost. Dus een heleboel operators moeten rekening houden met zulke satellieten op drift.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy