Jump to content

hvdh

Members
 • Content Count

  1,518
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About hvdh

 • Rank
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Oss

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sinds begin april is Intelsat 901 actief op 27.5°W. Deze oude satelliet kan dankzij de aangehechte MEV-1 (Mission Extension Vehicle) weer enkele jaren mee. Intelsat 907 is nu passief, een stukje opgeschoven naar 27.6°W, en begint te inclineren. Intelsat heeft nog steeds niet de website geactualiseerd met de footprint voor Intelsat 901 op 27.5°W. Maar ze zullen weinig schelen, de 901 en 907 zijn ook bijna identiek. En de eerste rapporten uit omgeving Spanje melden een verbetering na de omschakeling.
 2. RASD TV hoort eigenlijk alleen op 3.0°W ABS-3A te zitten, maar blijkbaar is de uplink schotel te klein of verkeerd uitgericht. En komt zodoende ook binnen op de naburige 3.9°W Amos 7 transponder met dezelfde uplink frequentie. Hier een bericht met de transponder indeling van beide satelliten: https://www.satellitescommunity.de/thread.php?threadid=1138&postid=28038#
 3. Inderdaad, ik heb de 13° oost houder slanker gezaagd, en een ty-rap i.p.v. de bovenbeugel gebruikt. Het midden is ca. 26° oost, de LNB's van 9 t/m 42 oost.
 4. Het ligt wat anders. Als een GEO satelliet niet d.m.v. correcties op zijn plaats gehouden wordt, gaat die meteen wegdriften richting de dichtsbijzijnde positie waar de zwaartekracht maximaal is (gravitational wells). Bij de aarde is dat bij ca. 75° oost en 105° west. Omdat niets de satelliet afremt op deze hoogte, blijft de satelliet eeuwig pendelen (libration orbit). Zie hier bijvoorbeeld Amos-5 op 17° oost, eind november 2015 was plotseling alle contact verloren. Een maand later was de satelliet al rond 18° oost, en bijna 1,5 jaar later bij het keerpunt op ca. 130° oost. Dus een heleboel operators moeten rekening houden met zulke satellieten op drift.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy