Ga naar inhoud

hvdh

Leden
 • Aantal items

  1541
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over hvdh

 • Titel
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Oss

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Gegenereerd met STK (Systems Tool Kit). https://www.agi.com/products/stk
 2. hvdh

  Raar vliegtuigje

  De Verhees Delta is misschien een kandidaat.
 3. hvdh

  Raar vliegtuigje

  Zuinigkyk corrigeer dag en datum even! Hoe dan ook op 11 en 14 december +/- een half uur, laat playback van flightradar24 niets anders dan gewone vliegtuigen zien.
 4. Ja, dit was onverwacht. Het plan om Eutelsat 7A te verplaatsen naar 12.5°W (als Eutelsat 12 West D) is van oktober 2020. Oorspronkelijk, ca. een jaar geleden was het plan naar 139.2°W (als Eutelsat 139 West A). Die locatie zal dan pas eind februari bereikt worden, met de huidige drift snelheid. Zelf denk ik nu, dat Eutelsat gemerkt heeft dat er veel minder brandstof over is dan verwacht. Misschien zelfs onvoldoende om de minimale hoogte van ca. 36100 km te bereiken voor "graveyard orbit". Zie onderstaande grafiek. Op 10 december is het nog gelukt nog
 5. Oh dit had ik toch niet verwacht en wist niet dat hij ziek was. Heb hem enkele jaren geleden een oude T-90 gegeven en ook zijn vrouw gezien, een markant stel. Dag Paul.
 6. Frappant, ik heb een N4417 (hij staat nu elders), en deze had ook hetzelfde probleem na ca. 10 jaar. Dus dat de rechterspoel spontaan stilviel, en na bijv. een minuut weer wel opwikkelde, met bandsalade tot gevolg als ik het niet zag gebeuren. 😬 Is nooit opgelost helaas. Heb intussen een goed werkende N4506 maar ben toch nog benieuwd waar dit aan lag.
 7. Eutelsat 7A heeft enkele dagen geleden de 30,9° Oost positie verlaten.
 8. Turksat 4B is juist volop in gebruik, niet omroep maar data diensten. De nog te lanceren Turksat 5A is "all electric", dan zal ingebruikname pas ca. een half jaar na lancering zijn. Wat vertraging van de lancering kan er dan ook wel bij! Geduld...
 9. Van elk één exemplaar getest, in een smal frequentiebandje, en op één schotel waarvan de F/D misschien beter past bij de X2 ? Ja, ik ben om!
 10. Interessant en ben benieuwd of dat klopt, dan ziet men blijkbaar toch in dat Arabsat 5A/6A op 30.5° oost te dicht bij hangt (overlappende up/downlink banden en footprints).
 11. JSTV 1 en 2 HD hebben een Japans en Engels geluidsspoor, allebei in AAC, een wat oudere box ondersteund dat mogelijk nog niet (goed)? Edit: het kan ook nog zijn, dat er niet altijd geluid is op het Engelse geluidsspoor. Nog een vraagje voor stevy77: vroeger was alleen JSTV 1 regelmatig FTA tijdens de nieuwsbulletins, en had JSTV 2 alleen een vast info scherm. Gisteren zag ik dus dat JSTV 2 FTA was, kan JSTV 1 ook nog soms FTA zijn?
 12. Hmmm, ik heb hier ook problemen met JSTV 1 HD en JSTV 2 HD. Ze zijn wel te scannen en daarna te bekijken, maar in de editor (e-channelizer) alleen terug te vinden in het "Last Scanned" bouquet, en NIET in de hoofd zenderlijst. Hier lijkt me iets nog niet in orde in de NIT ofzo, misschien gewoon afwachten... Zag trouwens dat JSTV 2 HD inderdaad af en toe FTA is, zelfs met Engels geluid.
 13. Hier zie ik een soortgelijk probleem met deze box: https://forum.digitalfernsehen.de/threads/technistar-s2-kein-signal-high-band-8psk.317815/ Waar blijkbaar, nadat de kanalen gezocht en gevonden zijn, naderhand de verkeerde transponder parameters gebruikt worden (QPSK i.p.v. 8PSK). En als oplossing: handmatig de transponder aanpassen met een iets afwijkende frequentie, en daarna opnieuw zoeken. In dit geval voor de JSTV HD zenders bijv: 11177 H 27500 3/4 DVB-S2 8PSK.
 14. Omdat een Visiosat Bisat de vier bevestigingsbouten in een vierkant heeft, is het makkelijk deze schotel op 3 alternatieve manieren te monteren. Heb ik allemaal ooit geprobeerd op mijn balkon, om het beste compromis te zoeken tussen volledige belichting, en minimale hinder (bijv. hoofd stoten tegen de LNB). Maar als ik de schotel van Phoenixx zie, moet er (voor draaibaar) een adapterplaat geknutseld worden tussen schotel en motor. Maakt het geheel slapper en asymmetrisch, en zou er niet aan beginnen.
 15. Nog even het vervolg, omdat de 3-maanden actie van HD+ vandaag afgelopen was. Via de HD+ site voor een jaar verlengd, met Paypal betaald, er was alleen een email adres nodig. En inderdaad, lukte de activatie niet met de HD+ kaart in het kaartslot. Heb 2 minuten gewacht. Daarna de ET8500 (mutiboot) opgestart met het oude image van 2016 dat de HD+ CAM nog ondersteund. Activatie na een paar seconden. Terug opgestart met het nieuwe image en de HD+ kaart in het kaartslot. Alles in orde!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.