Jump to content

hvdh

Members
 • Content Count

  1,550
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About hvdh

 • Rank
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Oss

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het is eindelijk gelukt. https://www.intelsat.com/newsroom/northrop-grumman-and-intelsat-make-history-with-docking-of-second-mission-extension-vehicle-to-extend-life-of-satellite
 2. Er zijn niet veel mensen in Europa die 65WA kunnen bekijken. Nog niemand heeft transponders van 65WA naar Flysat gerapporteerd. "Feedsat" is daar niet meer toe te porren, helaas. Dus als bij Flysat een satelliet in de EMPTY tabel staat, wil dat nog niet zeggen dat die daadwerkelijk leeg is! Flysat is de EMPTY en ook de MOVING tabel enkele jaren geleden begonnen, om niet langer in de "hoofd-lijsten" te hoeven schuiven.
 3. Aha, dat lijkt me meer een default configuratie setting dan een bug. Misschien omdat de V.I.P. groep er later bij is gekomen, als ik me goed herinner.
 4. Eris een soort bug in de forum software. Via de menubalk - Overig - Ledenlijst zoeken: geen resultaat. Via een klik in het zoekvenster rechtsboven - Zoeken in - Meer opties - Leden: 1 resultaat.
 5. De downlink bedoel je denk ik? In het gebied rond 3,5 GHz wordt alleen gedownlinkt (van satelliet naar aarde).
 6. Inmarsat sleept Nederlandse regering voor de rechter, omdat de Burum locatie door invoering van 5G onbruikbaar zou worden voor de GMDSS service. https://www.inmarsat.com/en/news/latest-news/corporate/2021/inmarsat-launches-civil-court-proceeding-in-the-netherlands.html https://www.spaceintelreport.com/inmarsat-wants-dutch-court-to-stop-governments-3-5-ghz-5g-decision-which-would-close-satellite-gmdss-earth-station/ PARIS — Satellite fleet operator Inmarsat said it is taking the Dutch government to court over the government’s decision to allow 5G terrestrial operators the
 7. Ik snap je vraag misschien niet goed? In Amerika is C-band tot 4,0 GHz, en in Europa tot 3,8 GHz, ook beschikbaar voor 5G. Als dat helemaal uitgerold is zal C-band satelliet ontvangst tot die frequenties meestal heel lastig zijn. Dus wil een satelliet dienst in zo'n 5G regio ontvangbaar zijn, zal die een hogere frequentie moeten nemen. De Russen kunnen gewoon hun satellieten blijven gebruiken die vaak vanaf 3.4 GHz transponders hebben. Het is natuurlijk niet zo dat 5G in Europa, in Rusland storingen veroorzaakt.
 8. Intelsat en SES zijn zeker bij de transitie betrokken en worden ervoor gecompenseerd. Ze verkassen naar de bovenste 200 MHz, en nog te bouwen satellieten houden er al rekening mee. https://investors.intelsat.com/node/16396/pdf In Europa (excl. Rusland) wordt C-band heel weinig voor ontvangst gebruikt. https://www.satellites.co.uk/forums/threads/anti-interference-filter-for-c-band.175371/
 9. In Europa is 5G toegelaten in de band 3.4...3.8 GHz.
 10. Gegenereerd met STK (Systems Tool Kit). https://www.agi.com/products/stk
 11. De Verhees Delta is misschien een kandidaat.
 12. Zuinigkyk corrigeer dag en datum even! Hoe dan ook op 11 en 14 december +/- een half uur, laat playback van flightradar24 niets anders dan gewone vliegtuigen zien.
 13. Ja, dit was onverwacht. Het plan om Eutelsat 7A te verplaatsen naar 12.5°W (als Eutelsat 12 West D) is van oktober 2020. Oorspronkelijk, ca. een jaar geleden was het plan naar 139.2°W (als Eutelsat 139 West A). Die locatie zal dan pas eind februari bereikt worden, met de huidige drift snelheid. Zelf denk ik nu, dat Eutelsat gemerkt heeft dat er veel minder brandstof over is dan verwacht. Misschien zelfs onvoldoende om de minimale hoogte van ca. 36100 km te bereiken voor "graveyard orbit". Zie onderstaande grafiek. Op 10 december is het nog gelukt nog
 14. Oh dit had ik toch niet verwacht en wist niet dat hij ziek was. Heb hem enkele jaren geleden een oude T-90 gegeven en ook zijn vrouw gezien, een markant stel. Dag Paul.
 15. Frappant, ik heb een N4417 (hij staat nu elders), en deze had ook hetzelfde probleem na ca. 10 jaar. Dus dat de rechterspoel spontaan stilviel, en na bijv. een minuut weer wel opwikkelde, met bandsalade tot gevolg als ik het niet zag gebeuren. 😬 Is nooit opgelost helaas. Heb intussen een goed werkende N4506 maar ben toch nog benieuwd waar dit aan lag.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.