Ga naar inhoud


[DBOX-II] DBOX2 in Debug-modus zetten


Gast Pekka

Aanbevolen berichten

Sorry mensen voor het Duits, zal proberen e.e.a zo snel mogelijk te vertalen, maar hier de eerste.....

 

Voor NOKIA, PHILIPS en SAGEM DBox2

 

 

 

vertaling staat een een paar berichten lager...

Duidelijk?

 

Greetz,

Pekka

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 46
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Moderator

de vertaling...

 

we zullen er maar aan beginnen,ik doe het kort en bondig.

 

voordat we beginnen hebben we volgende programma's nodig:DBoxBootManager, Tuner.so, Ppcboot en een Image met Neutrino Software.

 

Als hardware hebben we een Nullmodemkabel, D-Box2, een Netwerkkabel (crossover), een gat-torx, een soldeerbout, 6 Kabeltjes en een schakelaar nodig.

 

Als eerste schroeven we onze dbox open en kijken wat voor chipset erin zit.Daarbij letten we op 3 dingen,de AVIA-chip,de Flashrams en wie de fabrikant is.Bij mij in de sectie FAQ staan de individuele chips beschreven.

 

Om de box in debug-mode te krijgen is van chipset tot chipset afhankelijk,in grove lijnen is het toch hetzelfde.

 

Als we zekerheid hebben welke box het is en in de FAQ nagekeken hebben wat we waar solderen moeten kunnen we aan de slag.

 

We maken een directory op de HD aan waar we later onze flash inhoud van onze box bewaren.Belangrijk is dat deze directory geen enkele spaties heeft,dus het beste direct onder c:\dbox

Nu starten we het programma DBoxBootManger en zien dan door de bomen het bos niet meer,maar geen paniek,ik leg alles uit.Wat we in het begin nodig hebben is enkel de NFS-server.Daar stellen we onze directory in,dus c:\dbox.Nu hebben we nog de RAAP server en het kortsluit-tijd nodig.De compoort zet je op 57600 en dan druk je op start.

 

Als je de box met de PC verbonden heb,zet je de box nu aan.De schakelaar die je erin hebt gesoldeer moet op open (uit) staan.Staat de schakelaar op aan dan zal het display zwak oplichten.

[color:"red"]Als dit gebeurt zo snel mogelijk de stekker eruit trekken en hopen dat je de flash niet gemold hebt!!! opletten dus!! [/color]

 

DUs de schakelaar op [color:"red"] UIT [/color] zetten.Nu zou de box op moeten starten en de bootmanager zal na een tijdje aangeven :" Jetzt Kurzschließen "(ligt eraan in welke taal die image is -matchless).Als dat gebeurt de schakelaar op AAN zetten.

Nu moet de box gestopt zijn met opstarten.We testen nu in RSH-client of de box op een commando reageert en daarvoor tikken we "help" in.Komt de melding [color:"red"] TIME OUT[/color] moet je de stekker van de box eruit trekken en opnieuw beginnen,zie je iets anders dan is de verbinding gelukt.We doen een verdere test om 100% zeker te zijn.Daarvoor tikken we [color:"red"]"ECHO TEST" [/color] in de RSH-client in.De uitgave zal dan "test" moeten zijn en als dit werkt dan tikken we meteen maar [color:"red"]"MOUNT" [/color] in.komt er geen melding dan heeft de box het file systeem nog niet gemounted.

Dat is niet zo fijn want dan moeten we weer alles van voren af aan doen.

[color:"red"]BELANGRIJK!! SCHAKELAAR PAS OP UIT ZETTEN ALS DE BOX VOLLEDIG ZONDER SPANNING IS!!!!! [/color] doe je dat niet dan kan je hem als opstaphulpje in de keuken gebruiken.de box is dan dood.

 

Nemen we aan dat je box de HD gemounted heeft dan staat er een knopje met de naam [color:"red"]execute script [/color] ,deze klikken we aan en we zien nu meerdere scripts.Als dat niet zo is dan kijk in DBoxBootManager menu,daar moeten ze allemaal staan.We hebben de script [color:"red"]"copy_os" bij BN 1.6 of "copy_all" bij BN2.0 [/color] .Voordat we op openen klikken de schakelaar weer op UIT zetten zodat de flashrom met spanning voorzien is anders werkt het niet.De script uitvoeren en wachten tot alle files gekopieerd zijn.In de Bootmanager niks veranderen,maar de ge-downloade Tuner.so file in de directory,wat bij jullie zo uit moet zien:C:\dbox\root\platform\drv ,vervangen.De directory C:\dbox\root\upgrade en upgrade_old een andere naam geven.

Als dat alles gedaan is dan gaan we terug naar de Bootmanager en voeren de script enable_Debug uit.

 

Als de Bootmanager klaar is met kopieren,dat is nadat hij ongeveer 9.400.000 Bytes,de stekker van de box van het net afhalen en de Bootmanager stop zetten.

Nu de box opnieuw opstarten.In het display zal,als het goed is,nu een hele hoop informatie staan.

Als dat niet gebeurt dan kan dat liggen aan het feit dat OF de schrijfbeveiliging van de flash niet ge-deactiveerd is OF dat het kopieren mislukt is.Als er geen info verschijnt zolang proberen totdat het wel gaat.

 

Staat nu bij jullie box "geen systeem" of de box blijft zich resetten dan heb je nu een groot probleem.De box is nog niet kapot maar wel op het punt kapot te gaan.Je kan nu proberen de box zelf te redden waarbij je het gevaar loopt dat de box verder kapot gaat.Het beste is de box naar ons te verzenden want nu kunnen we hem nog redden.

 

Als alles gelukt is kan je nu onder How To lezen hoe je de Neutrino image in de box krijgt.

O ja,nu kan je alle kabels van de box afhalen want deze worden nou niet meer gebruikt.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Matchless: Mijn complimenten! ik kan duits redelijk lezen, maar om er zo snel weer een fatsoenlijk verhaal van te maken.....chapeau!

 

@Appien: ziet er keurig uit, laat Matchless maaar eens zo'n vloeiende vertaling maken, en 't gaat allemaal lukken.

 

Nog geen nieuws uit D.. trouwens!

 

Matchless, wat vind je ervan als ik er nog een paar klaarzet? Jatwerk, uiteraard zonder bronvermelding, van mijn zijde, en jouw voortreffelijke D-NL woordenboek maken zo te zien een aardige aanvulling c.q. begin van het Dbox2-hoofdstuk!

 

Hoor het wel, ik ga zo maar weer eens CUT 'n PASTE'n

 

Greetz,

Pekka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij deze het duitse jatwerk om te flashen:

 

komt uit: Linux@Dbox2 Daar staan ook de plaatjes...

 

omdat dit een nederlands board is moeten de berichten in het nederlands vertaald zijn.het vervolg wat hier heeft gestaan zal ik(als ik de tijd ervoor heb)wel vertalen.het moeten natuurlijk geen FAQ's van 100 pagina's zijn.ook degene die de faq wil plaatsen kan de boel ook vertalen..

 

Zo, da's het 2e gedeelte.

 

Greetz,

Pekka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dbox2 ombouwen,

 

hier de volledige (duitstalige) handleiding,

 

voor Nokia, Sagem en Philips dozen, incl. alle plaatjes etc.

 

HIER staat ie dus <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> voorlopig!

 

En als je het zaakje gezipt wilt hebben, PM doet wonderen!

 

 

Greetz,

Pekka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...