Ga naar inhoud


Waarom een Topfield 5000 kopen?


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb dit Topic helemaal doorgelezen en gelet op alle opmerkingen over deze mooi ogende tuner ben ik toch wat gereserveerd om zo'n apparaat aan te schaffen. Dit juist naar aanleiding van uw bevindingen. In de reclame folder lees ik niets over rode balken, niet goedwerkende EPG enz. Is dit niet misleidend, want zoals iemand opmerkte mag je voor 1000 (duizend) Euri (met wat modulers erbij) toch wel iets goeds en betrouwbaars kopen. En Xperimenteren? Oké, maar niet voor een zo duur apparaat. Wat zijn nou uw redenen geweest om een Topfield te kopen en niet een ander merk. Immers hier ervaar ik de praktijk en dat er sprake is van lijdzaam wachten op iets beters, een soort software-rijpingsproces van wellicht jaren. Dat wil ik wel voor een bak waarvan ik bij de koop door de verkoper wordt geattendeerd dat het een Xperimenten doos gaat. Anders mag ik voor zoveel geld een goed werkende doos geleverd krijgen.

 

K. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


De uitgebreide en verder ook goed werkende opnamemogelijkheden is een belangrijk voordeel van deze receiver. (2 kanalen opnemen, een 3e kijken bijv)

 

USB uitgang heb ik zelf nog niet gebruikt anders dan voor het laden van settings maar het is wel handig natuurlijk als je films op DVD wilt branden.

 

Verder heb je niet in alle software versies last van verkeerde EPG.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Knorrie

 

Ik ben een beginner met Topfield heb hier voor een merk gehad daar kan ik de naam niet meer van uit spreken zoveel ellende dus als je het geld ervoor over hebt is mijn advies koop een Topfield voor mij is er een wereld open gegaan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Mvrgr Sigma

DM8000HD-PVR/DvD_DM7020HD-V2_DM800Se-V2_DM525

Harddisk Samsung 2TB__Tuner A :draaibaar Tuner B :vast Tuner C Tuner D

Vantage 8000 S TWIN HDTV PVR

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nooit kopen, gewoon blijven dromen naar/over de ontvanger die je wel wilt hebben en waaraan hij minstens moet voldoen.

 

Als je de topics doorleest van alle merken op dit board zul je zien dat er geen enkele receiver voldoet, ........althans voldoet aan onze "drang naar beter en meer".

 

Wil je enkel blijven binnen het toegestane, koop dan een officiele/goedgekeurde ontvanger van Canal+ en geniet van hun pakket en alle FTA-kanalen.

 

Wij "genieten" ondertussen van onze hobby, blijven "pielen" aan onze ontvanger en zoeken steeds naar "meer" en praten lekker over onze hobby op dit board.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel kopen! Het is een prachtapparaat, zeker ten opzichte van de Humax8000 (kan ik weten want ik heb deze ingeruild tegen de Topfield) als je de firmware van 25 aug. toepast is er eigenlijk weinig aan de hand. Hij doet wat ie moet doen, een paar dingen kloppen nog niet maar dat doet niets af aan de functionaliteit.

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is niet mijn bedoeling om de Topfield af te kraken. Ik wil weleens weten waaom u zo een "dure" onrvanger koopt met zoveel tekortkomingen. Ik bedoel door schade en schande wijs geworden met een HUMAX 8000 PVR, weet ik wat ik zeker nooit meer zou kopen. Ik heb hier nog een Nokia 9500 staan die probleemloos werkt met IrDeto 1. Maar is verouderd en in die tijd 1998 een fantasties apparaat. Het mooiste beeld komt van die Nokia, ook al zijn de Xtreme's (die ik ook heb) een goede tweede. Maar die Xtreme is geen Xperimenteerbak. Ik heb er twee en werken nagenoeg probleemloos. Maar ik zoek nog een derde ontvanger en ben zodoende bezig uit te vissen welke de beste mogelijkheden heeft en waar ik op de service van de dealer/leverancier voor 100% kan rekenen. Ik bedoel dat de service van de leverancier van HUMAX, evenals het duitse moederbedrijf me gewoon heeft laten stikken. Waardoor ik de ontvanger weer heb doorverkocht. Heeft iemand wellicht ervaring met de nieuwe Nokia of moet ik dan naar het Nokia Topic?

 

Greetz.

 

K.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je koopt een ontvanger omdat je ZELF in de ontvanger gelooft. Heb je er geen goed gevoel over dan koop je hem niet. Zo simpel is dat. Vind je de prijs te hoog ten opzichte van wat de ontvanger biedt dan heb je geen goed gevoel erover en koop je hem dus niet.

 

Topfield mag duur genoemd worden in de aanschaf maar ze hebben er wel de naam bij dat er kwalitatief goede compennenten worden gebruikt in de ontvangers, de support vanuit Korea heel goed te noemen is, men open staat voor probelemen van gebruikers en ik zelf heel weinig tit geen verkeerde woorden heb gehoord over de importer van Topfield in de Benelux.

 

Maar het is en blijft je eigen keuze. Voel je je er niet goed bij, zelfs bij de minste twijfel niet doen.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik draai hier ook met de firmware van Augustus (= de meest recente versie die per OTA wordt aangeboden) en in grote lijnen doet hij het prima. Al zitten er nog wel meer bugs in dan ik van ik van Topfield verwacht had. Ook worden niet alle hobby cams 100% ondersteund.

 

Verder heeft ie gewoon een aantal unieke eigenschappen die je in geen andere receiver vindt (twin-tuner, usb, super goed beeld en geluid)

Link naar reactie
Delen op andere sites

En als beregoed alternatief kun je dan altijd nog nadenken over de Topfield 4000. Een stuk goedkoper. Maar iets minder functies, je kunt maar een kanaal opnemen en een tweede bekijken, de 5000 kan er twee opnemen en een derde bekijken. Geen USB, maar serieel, dus wel knutselen als je de opname's zou willen kopieren naar DVD, maar dat heb ik zelf nooit nodig gevonden. Over de stabiliteit van de 5000 kan ik niet oordelen, je leest inderdaad wat meer 'negatieve' berichten, maar de 4000 heeft mij in het afgelopen jaar GEEN hoofdbrekens of problemen bezorgd. Ik heb hem in de dure tijd gekocht, (toen zo duur als de 5000 nu) maar ik heb er nog geen euro spijt van. Overigens, ik heb twee linkerhanden als het om knutselen gaat, maar ik heb het wel voor elkaar gekregen om een 120Gb schijf in de 4000 te zetten, ter vervanging van de 40Gb.

 

Mijn advies: als je twijfelt over de 5000 koop dan de 4000, ongetwijfeld!!

 

Groet'n van de Veluwe

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Wij hebben ook een topfield 5000 en deze werk perfect. De vele vragen op deze website komen vanwege de sumiere gebruikershandleiding. Maar wij zijn er ook uitgekomen met behulp van o.a. de leden van dit forum. We hebben ook een Nokia ontvanger staan en dit was echt niet makkelijker. DUS DE TOPFIELD 5000 = TOPPIE

En dat terwijl wij nog niet eerder een schotel hebben gehad en dus totaal onbekend hiermee waren.

 

groetjes,

 

Een schotelbeginneling <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Bedankt voor uw reacties over de TopField. Hierdoor kan ik beter bepalen wat ik kan verwachten en wat ik wellicht beter kan doen.

 

Greetz.

 

Knorrie.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...