Ga naar inhoud


Amerika lanceert tv-zender voor Arabieren


endurance

Aanbevolen berichten

De US lanceerden afgelopen zaterdag (14 februari) een arabischtalige tv-zender gericht op het Midden-Oosten. Het moet een nieuw wapen worden in de strijd tegen de kwaadaardige propaganda, die de islamitische wereld vult. Dit volgens president Bush. In dit eerste jaar wordt 62 miljoen dollar in het project gestoken. Al-Hurra ofwel De Vrije zal het station heten en wordt vanuit Springfield (Virginia) opgestraald. Uiteraard ook hier te ontvangen en wel op Arabsat 26 gr Oost, 11661H (Dig) of Nilesat 7 gr West, 11823H (Dig)

 

Bron NRC handelsblad (za 1402)

Met vriendelijke groeten:

Jan

 

Al sille de bern strie frette, de lytse man sil wille ha

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Wie maakt er dan 'kwaadaardige propaganda' ? VS of die anderen? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />


bericht is erg kort door de bocht.als je het zo niet bedoelde dan mijn verontschuldiging...
Heeft ook niks met nieuws te maken..
Link naar reactie
Delen op andere sites

bericht van jepe verwijderd..we weten nu waar die zender te vinden is dus slotje erop..

 

Hmm, beetje een blinde reactie. Kijk, natuurlijk zijn er Arabische zenders die hiertoe oproepen maar dat zijn jammergenoeg niet de zenders waar de VS zich tegen verzet, over het algemeen doet men dat tegen de bekende zenders als Al Jazeer of Al Arabyia (of hoe ze het mogen noemen), zeker die eerste is erg objectief te noemen. Beide zenders zenden trouwens wel boodschappen uit van een Bin Laden of Hoessein, maar als deze bandjes naar CNN zouden worden gestuurd zou deze dat ook uitzenden. Dat is juist een scoop! Ik denk dat de grootste aanmoediging hiervan gewoon van de kerkleiders en uit de maatschappij komt.

 

Goed om terug te komen op de reden waarom de VS dit doet, dat zullen echt niet alleen 'goede' redenen zijn hoor, natuurlijk zal men ze opvoeren als 'tegen de kwade propaganda' en dergelijke, het doel van de VS zal zijn om toch meer voet aan de grond te krijgen in het midden-oosten. Vanwege de... Juist, olie.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...