Ga naar inhoud


Opstartprobleem Sony KTV


TCDD

Aanbevolen berichten

Een Sony KV-25X1D geeft na het aanzetten direkt geluid, het beeld valt echter steeds weg. Als de TV na een half uur warm is loopt hij goed. Tijdens het wegvallen van het beeld is het geluid van statische ontlading te horen bij de beeldbuis, de hoogspanning lijkt dus weg te vallen. Heeft iemand een schema van dit beestje? Dat zou het foutzoeken een stuk vergemakkelijken.

Ik ben niet zo gek mij voor normaal uit te geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites


heb je de onderkant van de print opnieuw gesoldeerd? vooral de ic's met koelplaten ,de vert IC, en de geluid IC dezen zitten meestal los. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Bij sony zit zo ongeveer alles los.heb al een tv gezien waar een condensator als een achteruitkijkspiegelmascotte(mooi woord voor scrabble) aan de print hing..

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Doorsolderen heeft niet geholpen dus ik ben verder gaan meten. De secundaire laagspanningen (5,9,12 etc.) blijven goed. Tijdens het wegvallen van het beeld staat op de anode van D609 (verbonden met voedingstrafo) echter een zeer hoge spanning, >1000V. Aan de kathode van D609 blijft de spanning met of zonder beeld gewoon 137 V. Verder ben ik nog niet gekomen, ik denk dat ik vanavond D609 er maar uit ga slopen om door te meten. Suggesties uiteraard welkom.

Ik ben niet zo gek mij voor normaal uit te geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Enne laat die Diode 609 lekker op z'n plaats

Omdat er aan de Anodekant wisselspanning van een bepaalde frequentie staat..kunnen diverse meters een verkeerde waarde detecteren.

In deze gevallen moet je echt met een Scoop aan de gang.

 

Maar die 135 volt staat er, dus Scoop nog ff in de kast laten...en dat testje van Steve zal wel niets uithalen, want je hoorde de HS toch wegvallen ???

 

Jouw toestel doet het wel...na verloop van tijd, dus er is niets doorgebrand.

Voor 99 procent..zijn dat dus weer soldeerkontakt storingen

 

Snurker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

( Straks zijn meer behangers nodig om OLED schermen tegen de wand te plakken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

G2 iets rechtsom gedraaid en warempel, beeld. Het beeld verdwijnt weer bij terug draaien. Na een klein uurtje uit gestaan te hebben start de TV nu zonder gehik op. Je maakt weer iemand heel blij Steve. Kan de G2 zonder problemen blijven staan of zijn er nog spanningen die ik moet controleren?

Ik ben niet zo gek mij voor normaal uit te geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De G2 instelling zal nu wel aardig goed staan,(je ziet geen terugslag lijnen in beeld,bij overschakelen ??)dan is het wel goed.de spanning op de middelste contact van deze regelaar zal wel ong 240v zijn.Je hebt ook aan de grote regelaar gedraaid ,dus moet je even een testbeeld of een txt beeld er op zetten om de kleuren goed op elkaar te krijgen(zie bijlage)

post-1271-1318257900,6506_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 10 maanden later...

Na bijna een jaar het wonderlijke vervolg op deze thread.

 

In de periode na het vorige bericht bleef het knipperen langzaamaan terugkomen en heb ik nog enkele malen de G2 bij kunnen regelen. Een paar weken geleden was de grens bereikt, het knipperen hield alleen op bij het verhogen van de G2 tot ca. 850V waarbij rode terugslaglijnen in het beeld verschenen en het convergentie niet meer bij te regelen was.

 

Met mijn oude scoopje stelde ik vast dat op de RGB uitgangen van de YC jungle tijdens het wegvallen van het beeld geen signaal aanwezig was. Het feit dat de G2 regeling het knipperen beinvloedde bewees dat het iets te maken had met de auto cutoff, dit is immers het enige pad waarlangs terugkoppeling van het beeldbuiscircuit naar de YC-jungle/microprocessor kan plaatsvinden. Na het uitschakelen van auto cutoff in het service menu bleef het beeld na wegvallen zwart totdat de auto cutoff weer aangezet werd. Het verhogen van de waarde van groen cutoff werd het beeld gelijk zwart, verlagen verminderde het knipperen. Veranderen van blauw cutoff had geen effect. Bij een wit beeld waren er minder knipperneigingen dan bij een zwart beeld.

 

Uiteindelijk heb ik R749 (de weerstand die de stroom door de kanonnen meet) vervangen door een potmeter. Opdraaien hiervan tot ca. 50k had direkt effect, het knipperen verdween. De G2 kon nu weer teruggedraaid worden tot 780V. Alleen de groenemissie was ver beneden peil, door de green drive in het service menu flink te verhogen verbeterde dit iets. Wel bleef de TV tijdens het opstarten nog 15 minuten knipperen.

 

Na het dichtschroeven van de kast was ik wat kleurenbalken aan het bekijken toen er plotseling een luid knetterend geluid uit de TV kwam, vergezeld van heldere flitsen in het midden van het beeld. Ik heb nog nooit zo snel een TV uitgezet. Al mijn werk naar de klote dacht ik. Na 10 minuten de TV weer aangezet en tot mijn verbazing startte deze zonder enig probleem of geknipper op. Alleen het beeld wat nu wel bijzonder groen, 'Mien heb jij mijn groenemissie gezien, waar is mijn groenemissie gebleven' werd 'Zo'n groene hebben wij nog niet gehad'. Green drive weer bijgeregeld tot een stuk onder de oorspronkelijke waarde en het beeld is nu beter dan het in jaren is geweest. Het toestel speelt nu al 3 dagen zonder enig probleem. Er zat kennelijk een vuiltje in de beeldbuis wat met donderend geraas is weggebrand. Ik hoop dat het zo blijft...

Ik ben niet zo gek mij voor normaal uit te geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...