Ga naar inhoud


OFDM

Lid
  • Items

    1526
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    15

Aanvullende info

  • Geslacht
    Gaat je nix aan

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Misschien zijn hier nog specialisten te vinden die Badr 4 kunnen testen? Ik zit met een heel vreemd probleem: In de regio Utrecht heb ik een nieuwe Kathrein CAS120 geplaatst en die levert daar op zijn best 0 tot 2 dB marge op 4 frequenties. Om de schotel uit te sluiten heb ik daar ook op een 2e CAS 120 getest en die gaf dezelfde signaal waarden. Voorafgaand had ik uiteraard getest in Twente met een oude CAS120 en dat ging beter. Dat gaat ook vandaag nog steeds goed, ik heb minstens 2 dB meer signaalreserve dus 2 tot 4 dB. Uit de footprint haal ik absoluut geen informatie dat er verschil zou zitten over die 120 km naar het westen maar er is ook geen verschil in specificaties tussen de oude en nieuwe CAS 120. Het zit niet in de LNB(s). Ik heb er ook 1 mee terug genomen en die werkt in Twente ook 2 dB beter dan in Utrecht. Iemand een idee?
  2. Als ik de link naar Nederlands vertaal staat er: “Een klein aantal contentklanten verspreid in Europa werd getroffen door deze inmenging” Vanuit Eutelsat geredeneerd zijn het niet veel klanten lijkt me. Zo'n type transponder ken ik niet maar daarmee zou je slechts 1 service overnemen. Dat maakt weinig verschil in het principe, alleen minder multiplex werk.
  3. In het Portugese artikel wordt gesproken van externe interferentie. Dat klinkt voor mij als hoogfrequent maar Eutelsat houdt de kaken misschien terecht stijf dicht. Ik denk dat UA TV het doel was met de rest als bijvangst. Dat zou het incident op een rare manier wat minder spannend maken want Rusland is immers al jaren in pest oorlog met Ukraïne.
  4. Uiteraard maar het is de vraag of de andere klanten dit ook opmerkten. Wat mij ook in het oog springt is UA TV op dezelfde transponder. Misschien was dat het hoofddoel en is het filmpje met een paar service ID's uitgezonden? Als het in de toevoer wordt gehackt verwacht ik geen blocking artefacten. Dat lijkt me trouwens moeilijker vanwege toegang. In deze link, even in Translate plakken, wordt beter ingegaan op details van Eutelsat. https://observador.pt/2024/04/05/propaganda-russa-no-baby-tv-rede-de-satelites-eutelsat-nao-revela-origem-do-ciberataque-mas-mantem-alto-nivel-de-vigilancia/
  5. @Eduard07 Inderdaad heeft Iran ervaring met uplinks storen. Maar nog nooit een kopie met andere content? Hoe dan ook, het lijkt me zeker mogelijk mits de transponder correct omgaat met een 10 tot 15 dB hoger ingangssignaal. De satelliet beheerder kan hier ongetwijfeld op reageren met een afschakeling.
  6. Inmiddels staat het bericht op talloze sites waaronder ook een groot techneuten forum. Daar wordt ook vrij laconiek gereageerd inclusief de link naar de bekende maar al wat jaren oude videoclip. Waar echter niemand in slaagt is het opmerken van een belangrijk detail: De eerste 6 seconden baby TV zijn storingsvrij. In de Russische videoclip zijn herhaaldelijk blocking artefacten zichtbaar. Dit kan wijzen op resten van het oorspronkelijke uplink signaal dat een aantal dB onder het zgn hack signaal stoort. Bij een hack aan de studio zijde zou je dit niet zien. Daarnaast is het natuurlijk onzin dat het Russische signaal gecodeerd moet zijn. Elke satelliet ontvanger accepteert FTA dus alleen de uplink parameters moeten kloppen inclusief de transport stream parameters. Wat ik wel graag wil weten is welk logo in de videoclip zichtbaar is. Het lijkt een opname van een andere zender. Er is ook een Portugese website met dit nieuws die iets meer nadruk leggen op informatie van Eutelsat.
  7. NOS voegt nog wel het een en ander toe: https://nos.nl/artikel/2515707-russische-propaganda-te-zien-op-kinderzender-in-nederland-na-verstoring-door-hackers
  8. Er is vast wel vaker iets vergelijkbaars gebeurd maar dat is weinig relevant. Heeft deze uitzending echt plaatsgevonden? Is het mogelijk om + 10 tot 20 dB over een uplink heen te walsen? Gaat de transponder daar goed mee? Of het uplink vermogen van de over te nemen zender via de vermogen regeling naar beneden te krijgen?
  9. Ik hoor graag waarom ze leken zijn. Vooral of de genoemde verklaring van Eutelsat zelf niet klopt.
  10. Op de Canal digitaal app? NL Ziet is al gestart met BBC 3 en 4? Uiteraard zenden die op gewoon Astra 28,2 maar 99 % van de potentiële klanten weet dat niet of kan/ wil daar niets mee. TF1 is natuurlijk geen Engelse zender.
  11. Die indruk heb ik wel ja. Maar goed, Ziggo doet het blijkbaar wel zoals het moet. Maar ze worden beide om de oren geslagen want ik lees op de minst betrouwbare medianieuws site dat NL Ziet al heel snel BBC 3 en 4 als vervanging gaat aanbieden. Daarmee hakken ze er behoorlijk in!
  12. Echt, dat is een zwak excuus. Ze kunnen deze pagina ook op dinsdag plaatsen! Deze manier van handelen is geen goed visitekaartje vind ik.
  13. Helaas is het een niche aan het worden, dat voel ik zakelijk ook maar dat heeft nog voordelen. Ja, ik ken ook iemand die zappen via IPTV heeft ontdekt.
  14. Ik zie de beelden hier zeker langskomen en die zien er wel spannend uit. Een vraag die ik wel heb als onwetende in die hobby: Waarom zenden ze die feeds ongecodeerd uit? Onnodig omdat het pop up verbindingen zijn? Heb je de juiste symboolsnelheid nodig als sleutel? En zijn het even sterke signalen als standaard omroep zenders? Maar ik kan goed begrijpen dat je een ander forum verkiest waar meer leden zijn die hierin actief zijn. Het is zoals het is. Ik heb ook nog een paar andere fora maar daar is mijn aardse TV DX hobby helaas ook bijna uitgestorven. Af en toe krijg ik nog een reactie op Youtube dat is dan ook wel handig dat het niet teveel wordt. Kun jij opnamen op Youtube posten of stuit dat op problemen?
  15. Politici zijn geen techneuten en hier botsen twee werelden keihard!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...