Ga naar inhoud

stevenvc19

Leden
 • Aantal items

  20
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over stevenvc19

 • Titel
  Sat4all Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Naar deze uitkomst ben ik zeer benieuwd. Ikzelf heb eens geprobeerd 30W & 5W te combineren op een triax 88. Ik kreeg het niet voor elkaar om voor deze twee satellieten optimale ontvangst te verkrijgen
 2. Ik veronderstel dat dit gewoon de vervanger van Sony Christmas zal zijn. ?
 3. Je zal de Coax van Telenet (of een andere aanbieder van tv via coax) bedoelen neem ik aan? Belgacom/Proximus levert bij mijn weten geen tv via coax.
 4. Steve, zie mijn vorig bericht. Ik heb contact opgenomen met Onkyo...
 5. Bedankt voor de talrijke reacties. Ik ben er ondertussen 100% zeker van dat er een defect is in de ontvanger zelf. De bovenstaande trucjes (zowel receiver als modem van het net halen) werkte ook niet. gezien ook de USB functie en Bluetooth functie het niet doen (en deze op hetzelfde circuit als het netwerk gedeelte zitten) is het wel duidelijk dat het probleem niets te maken heeft met mijn netwerkinstellingen. Bij ONKYO zelf wou men mij ook geen herstelling binnen verlengde garantie geven. (Onder andere omdat de defecte chip die in de TX8050 gebruikt werd niet in de TX8150 Gebruikt werd. De persoon die ik hiervoor aan de lijn had, wist me wel te zeggen dat ze het probleem al enkele keren gehoord hebben (en dus ook kennen) zoals gezegd kon hij geen reparatie aanbieden. Het vervangen van het defecte onderdeel kost +/- 150 euro. + werkuren (aan 80 euro/uur) kom je al snel aan een herstelling van om en bij de 300 euro. De man zei me er meteen bij dat ik beter een nieuwe receiver kan kopen... wel gaf hij een sprankeltje hoop door me te zeggen dat ik mijn huidige ontvanger best nog wat bijhoud en binnen 2 a 3 maanden nog eens naar hen zou kunnen bellen... maw, het zou kunnen dat ze binnen 2a3 maanden misschien toch het probleem erkennen en mij een reparatie kunnen aanbieden. Maar goed... wat kan ik daar van geloven, natuurlijk... voorlopig blijft mijn ONKYO dan maar gewoon DAB+ en radio via de schotel spelen...
 6. Achter de schermen zullen ze daar bij Eutelsat wel volop bezig zijn met alle mogelijke scenario's. Hoe dan ook is het wachten op een nieuw persbericht. Ik ga er wel van uit dat men bij Eutelsat de nodige voorbereidingen al heeft getroffen om met zo weinig mogelijk hinder de continuïteit te verzekeren. Het is ook nog niet gezegd dat 5w B een volledig verlies is. Men zou ook tijdelijk met minder transponders 5w B kunnen inschakelen bijvoorbeeld. + zal er wel een marge zitten op het brandstofniveau van de oude satelliet. Maar we gaan hier wel off topic 😄
 7. Het lijkt me economisch niet verantwoord om de Multistream aanvoersignalen, noch de Fransat DTH signalen van satellietpositie te laten verhuizen. Dan zou men bij de DVB-T Transmitters (in Frankrijk en Italië) en de Fransat consument de schotels opnieuw moeten uitrichten. Logische oplossing lijkt mij dat men probeert in brandstofbesparende modus te gaan, zoals jij in het ander topic verklaard hebt. En dat men probeert om een "back-up satelliet" naar 5W te brengen, mocht 5w B toch een probleem bljken te zijn.
 8. Multistream ontvangen zal waarschijnlijk wel gaan met 40-45cm. Onder goede atmosferische omstandigheden. Maar bij zware mist of hevige regenval zullen de multistream zenders snel wegvallen terwijl de “normale” zenders nog keurig te bekijken blijven. De afstelling van de schotel is ook een pak gevoeliger voor de multistream zenders. Ik had vroeger een triax 90 waar ik 28.2e; 19.2e; 13e; 5w op had zitten. (In die tijd was France television nog met een gewone HD ontvanger uit de lucht te plukken. Dat is nog niet zo heel lang geleden) die opstelling werkte zeer goed. Ondanks dat de LNB van 5w zich aan het uiteinde van de railing bevond en ik dus wel wat db verlies had. Tot de Multistream er aan kwam. Op zonnige dagen werkte dat zeer goed, maar bij de minste regenval viel het signaal weg. Sindsdien heb ik een triax 80 op 5w gericht staan. Dat is natuurlijk mijn ervaring. Ik ga er van uit dat jij meer ervaring hebt in schotelantennes en het afstellen daarvan. Misschien is het eens een experimentje waard?
 9. Volgens mij hebben die multistream kanalen ook wel wat meer nodig dan een schoteltje van 60cm. Ik gebruik een schotel van 80cm en dat is bij een flinke bui toch onvoldoende om de multistream zenders te blijven bekijken.
 10. Dan hebben ze wel wat imagoschade te herstellen. Vanaf welke series zouden die problemen dan verholpen zijn?
 11. Bedankt voor de reacties, ik heb inmiddels ook de erkende ONKYO service dealers in Nederland en België gecontacteerd. De man in België wist me te zeggen dat dit niet meer onder het customer care programma valt. Hij kende het probleem in ieder geval meteen en hij zou me een offerte maken. De man uit Nederland wist me te zeggen dat hij bij ONKYO zelf moet navragen of dit al dan niet onder garantie zou kunnen gemaakt worden. ik heb geen idee wat me dit zou kosten... Als ik het zo hoor kan ik best geen ONKYO meer kopen in de toekomst ?
 12. De reset brengt geen soelaas. De Onkyo klantenservice is ingelicht... Maar of ik daar ooit wat van ga horen is nog maar de vraag.
 13. Beste, Wie weet heeft één van jullie ervaring met het volgende probleem: Ik heb een Onkyo TX-8150. Deze is momenteel ongeveer 3 jaar oud. Sinds enkele weken wil het gedeelte "NET" niet meer werken. Dwz, geen internetradio, geen muziek vanaf de NAS, geen muziek vanaf een USB apparaat. Op internet vind ik slechts één persoon met (wat er uitziet als) hetzelfde probleem. (zie video) De receiver is niet meer te bereiken via zijn IP adres. Ook niet wanneer ik deze rechtstreeks op de laptop aansluit. Ook kan ik tussen de settings de netwerkinstellingen niet altijd terugvinden. Deze komen en gaan zonder enige begrijpbare reden. De overige functies van deze receiver werken perfect. (FM, DAB+ en aangesloten bronnen zoals DVD speler en digitale geluidsingang satellietontvanger) Ik heb al geprobeerd om een firmware update uit te voeren, maar via het netwerk gaat dit (om verstaanbare redenen) niet. Maar zo heb ik dus ook ontdekt dat er geen USB's meer herkent worden. De receiver van stroom ontdoen gaf ook geen oplossing. Evenals een hard reset/ fabrieksinstellingen terugzetten... Het toppunt is dat ik deze receiver van Onkyo heb toegestuurd gekregen nadat ik mijn TX-8050 ter reparatie (onder -verlengde- garantie) had opgestuurd. (De TX-8050 had een fabricagefout waardoor deze na verloop van tijd ook geen netwerkverbinding meer kon maken en op den duur helemaal geen geluid meer produceerde en zelfs niet meer aan wou gaan. Onkyo was hier van op de hoogte en deed een terugroepactie om de receiver gratis te laten repareren). Ik kreeg toen van Onkyo de melding dat de TX-8050 een verloren zaak was en dat ik daardoor de TX-8150 teruggestuurd kreeg... Maar nu zit ik wel weer met een netwerk receiver die niet meer naar behoren werkt... Iemand van jullie die dit herkent?
 14. Dank aan allen voor deze feedback! Men kan dus berekenen waar het brandpunt van de schotel zich bevindt. Wanneer ik de reactie van @Sprietje lees, merk ik op dat als vuistregel de LNB dus eigenlijk steeds zo ver mogelijk van de schotel moet staan, dus de “LNB kop” op +/- 5 à 6mm van de klem geschoven. Het spelen met de LNB kan dus een betere (of slechtere) ontvangst opleveren. Maar in welke maten kan het spelen met deze afstand resulteren in minder (of juist meer) signaal-uitval bij slechte weersomstandigheden? @Ventura merkt weinig verschil bij het spelen met de LNB. maar we weten natuurlijk niet (zoals @Sprietje aanhaalde) hoe lang de hals van zijn LNB is. Laat ons zeggen dat we de LNB 1 cm dichter tegen de schotel schuiven, of de LNB helemaal tegen de klem schuiven. zou dit een grote impact hebben op de ontvangst? Gezond boerenverstand zegt mij dat je inderdaad zeer weinig impact gaat meten wanneer je met een triax 88 op Astra 1 of Astra 3 uitgericht staat. Dit omdat het signaal hier in de Benelux zeer sterk is. Maar stel nu dat we met de LNB afstand experimenteren bij Out Of Footprint ontvangst (Of zwakkere transponders). Zou de impact dan groter zijn? Gezien de % signaalmeter op de ontvanger geen echt meetinstrument is, kan ik zelf niet uittesten hoe groot de impact -en dus het belang- van een goed, in het brandpunt afgestelde LNB is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid