Ga naar inhoud

stevenvc19

Leden
 • Aantal items

  168
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over stevenvc19

 • Titel
  Sat4all Regular

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Mechelen (Antwerpen)

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik zoek enkel een FTA ontvanger, voor m’n Franse schoonvader. Hij kan dan via de multistream tuner de Franse tv zien. De reden dat het een dubbele tuner moet zijn, is dat hij dan naar alle vrijheid kan opnemen. mijn voorkeur gaat ook naar de octagon. (Jammer dat je deze afstandsbediening niet kan instellen voor de tv) maar dat is een detail.
 2. Hoi iedereen, Ik ben opzoek naar een betaalbare decoder met een dubbele multistream tuner. Tot nogtoe heb ik enkel de "OCTAGON SF8008 4K UHD HEVC Twin DVB-S2X" gevonden voor een prijs van om en bij de 129 euro. Zijn er nog soortgelijke modellen van in die prijsklasse? Of heeft iemand ervaring met bovenstaand model? Voor zover ik weet spreken we verder over dreambox en VU+ die een aardig stukje meer kosten. Alvast bedankt voor jullie reacties.
 3. Ik heb zo iets eens gedaan. De ondertiteling kan je uit de ts file trekken in een .sub bestand en er dan een vertaler op los laten. Je zou dit aangepaste sub bestand bij de originele ts file moeten kunnen bewaren en op sommige apparaten kan je dan bij de ondertitel instellingen de vertaalde .sub weergeven
 4. @Sprietje@Tonskidutch @ceesv @a33 en uiteraard ook @prutsie en alle andere toppers hier; BEDANKT! Het afstellen van zo'n rotor is inderdaad niet moeilijk... Maar je moet er je hoofd wel bij houden... Als je weet wat je doet, is het kinderspel... Deze avond heb ik het nog een poging gegeven en jawel, alle satellieten van 28e tot en met 30w komen hier met zeer ruim signaal binnen! Moest inderdaad de motor nog wat naar het oosten draaien. Zonder jullie hulp was dit mij nooit gelukt. Nogmaals; bedankt. Weer heel wat bijgeleerd!
 5. Ik heb geprobeerd om op de boerenmanier mijn schotel met rotor af te stellen en zit nu op het punt waar ik oostelijk mijn schotel naar omhoog moet duwen om signaal te krijgen op astra 2 en mijn schotel omlaag moet duwen om signaal te krijgen op hispasat. Astra 1 is ook maar belabberd qua ontvangst. Volgens de boerenmethode zou ik nu mijn motor naar links moeten draaien om de oostelijke satellieten iets hoger te ontvangen en de westelijke satellieten iets lager te ontvangen. Ik stuur mijn motor aan via USALS. Als ik mijn motor verdraai valt het signaal op de thor/sirius satellie
 6. Krijg je geen gevaar op kortsluiting door condens na het uit de vriezer nemen?
 7. klopt. Nadien heb ik dit dus proberen te verbeteren
 8. 5W heb ik op een aparte schotel gezet. Meteen een triax 88 genomen
 9. Voor er mensen gaan lachen of opmerkingen geven dat dit totaal niet professioneel is. Ik ben me hier van bewust Mijn doel was mij tijdens de lockdown spelend bezig houden. Ik heb sinds het maken van de laatste foto's slechts één ding meer gedaan. Ik heb de schuinte van de rail aangepast, zodat de LNB van 19e hoger kwam te staan. Om te compenseren heb ik de LNB van 0.8W ook hoger moeten zetten. Deze staat dus niet meer met de LNB houder over de railing geschoven. Deze staat met de houder en al OP de railing. Ik heb hier ook eens een foto van gemaakt maar die kan ik nu niet meteen terugvind
 10. Mijn huidige opstelling op de triax 88 is, zoals hierboven vermeld, 19e, 13e, 9e, 4.3e, 0.8w Tot over enkele jaren werd deze triax 88 gebruikt voor 19e, 13e, 9e, 5w Maar, die multistream zenders kwamen inderdaad niet goed. Bij mooi weer geen probleem, bij slecht weer niets. De overige zenders op 5w gaven geen probleem. Daarom heb ik nu voor 5w ook een apart schoteltje gezet.
 11. Zo doe ik het 😉 Maar ik geef toe dat je niet optimaal ontvangst op 19e en 0.8w hebt, wat logisch is. Maar het lukt. Als ik ergens een foto kan terugvinden van m'n opstelling, dan stuur ik deze door.
 12. Ik heb een triax 88 waar ik 19e, 13e, 9e, 4.3e en 0.8w op ontvang zonder problemen. Ik krijg er zelfs 5w bij met wat geknutsel. Het is absoluut niet optimaal, maar het werkt zeker. Dus met een beetje geluk kan je de schotel zodanig draaien dat de 28e zich op het uiteinde van de rail zit. de 0.8w zal dan wel behoorlijke slechte versterking van de schotel krijgen. Moet je even rekening mee houden.
 13. Daar zitten ze de komende 40 jaar ook mee goed om nog eens op een kerstavond heruit te zenden...
 14. De meeste (zo niet alle) grote tv stations die in Frankrijk via DVB-T te ontvangen zijn geven ook de originele audio mee bij de programma’s die ze uitzenden.
 15. Ik heb dit soort strepen ooit al eens gezien. Youtube is je vriend. Hoogstwaarschijnlijk een connector op het scherm die niet goed meer vast zit. Heb zelf nog nooit zo'n tv opengemaakt dus voor de praktische kant van de zaak kan ik je niet meteen helpen vrees ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.