Spring naar bijdragen

stevenvc19

Aspirant leden
 • Aantal bijdragen

  7
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over stevenvc19

 • Rang
  Aspirant lid

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dank aan allen voor deze feedback! Men kan dus berekenen waar het brandpunt van de schotel zich bevindt. Wanneer ik de reactie van @Sprietje lees, merk ik op dat als vuistregel de LNB dus eigenlijk steeds zo ver mogelijk van de schotel moet staan, dus de “LNB kop” op +/- 5 à 6mm van de klem geschoven. Het spelen met de LNB kan dus een betere (of slechtere) ontvangst opleveren. Maar in welke maten kan het spelen met deze afstand resulteren in minder (of juist meer) signaal-uitval bij slechte weersomstandigheden? @Ventura merkt weinig verschil bij het spelen met de LNB. maar we weten natuurlijk niet (zoals @Sprietje aanhaalde) hoe lang de hals van zijn LNB is. Laat ons zeggen dat we de LNB 1 cm dichter tegen de schotel schuiven, of de LNB helemaal tegen de klem schuiven. zou dit een grote impact hebben op de ontvangst? Gezond boerenverstand zegt mij dat je inderdaad zeer weinig impact gaat meten wanneer je met een triax 88 op Astra 1 of Astra 3 uitgericht staat. Dit omdat het signaal hier in de Benelux zeer sterk is. Maar stel nu dat we met de LNB afstand experimenteren bij Out Of Footprint ontvangst (Of zwakkere transponders). Zou de impact dan groter zijn? Gezien de % signaalmeter op de ontvanger geen echt meetinstrument is, kan ik zelf niet uittesten hoe groot de impact -en dus het belang- van een goed, in het brandpunt afgestelde LNB is.
 2. Beste allen, Misschien een vraag die al eens gesteld is, maar ik vond er niet meteen een antwoord op. Wanneer je een LNB in een zijn houder steekt kan je deze LNB ten opzichte van de schotel nog wat naar voor en achter schuiven. Wat is nu eigenlijk de beste afstand voor zo'n LNB? Gevoelsmatig steek ik de LNB altijd zo ver mogelijk van de schotel. Maar klopt dit wel? En hoeveel impact heeft dit op de ontvangst? Is dit bij alle triax schotels (van verschillende formaten) hetzelfde? Alvast bedankt voor jullie verklaringen!
 3. EUTELSAT 5 West B satelliet, opvolger van de EUTELSAT 5 West A satelliet die momenteel nog actief is maar eind september 2019 zijn "End of life -statuut" krijgt.
 4. Dag Sprietje, Hartelijk dank voor deze duidelijke uitleg! Laat die Eutelsat 5B maar komen, zou ik zeggen
 5. Dag Satkijker, Bedankt voor deze informatie. Ik vermoed dat voor mijn locatie dan ook een 180 nodig gaat zijn. een 110 zal te klein zijn om zelfs bij goed weer de Italian beam van 9 oost te ontvangen. Maar als ik zie wat Sprietje reageerde: Sprietje, Bedankt voor dit filmpje. Dit is iets of wat in tegenstelling met een kaartje dat ik vond op een ander satforum. Hier spreken ze van drie verschillende beams. Het is te zeggen, er wordt niet echt letterlijk van een beam gesproken, we zouden het ook kunnen lezen als "bedoelde ontvangstgebieden". Indien er natuurlijk effectief een Transalpine downlink komt, hoeven we ons natuurlijk geen zorgen te maken om het mogelijke wegvallen van de Italiaanse DTT kanalen.
 6. Met welke schotel en op welke plaats werd de italian beam hier ontvangen? De nieuwe eutelsat 5W B zal ook een Italian beam krijgen. Dus zou ik willen weten hoe makkelijk het is om de Italian beam van eutelsat 9e te ontvangen in Vlaanderen. (Regio Mechelen / Antwerpen)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid