Ga naar inhoud


zijn er hier toevallig ook vis kenners aanwezig ?


Gast Aston79

Aanbevolen berichten

Citaat:
Even terzijde....vissen moet je altijd in een oneven aantal houden...dus 1 of 3 is veel beter voor ze
Citaat:
Ik denk dat die met de kromme staart mischien ooit is gebeten door een vogel ofzo en dat de staartvin daarom zo krom is gegroeit maar ik weet er zelf ook niks vanaf.

 

Dus liever 21 als 22 vissen jaja zal het onthouden voor als ik guppen ga houden <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time"

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 35
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

En ze tellen het na he! Voor je het weet heb je een staking in je bak. Vakbond erbij enzo. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Volgens mij is die rode vis (dus die dikke) geen Koi maar meer een soort goudvis (of kan dat niet).

 

tuurlijk kan dat....er zijn wel meer goudvis-soorten die er zeer ongewoon uit zien.

je weet wel...dikke buiken , hele bolle ogen, vreselijke lange vinnen waardoor hij door het gewicht achterover helt....etc..

ik neem aan dat deze (goud)vis voorheen toch niet zo dik was ??

 

en over de reserves naar de winter toe....

het heeft niet zo veel zin om ze dan maar extra veel voer te geven...

zeker bij koi niet..die schijten het er dan zo weer onverteerd uit !!

wel kun je voer gaan gebruiken die er voor zorgt dat ze beter de winter in gaan.

( dat is voer waar meer spirulina in is verwerkt)

dat voer is ook weer zeer geschikt voor als de vissen verzwakt de winter uit komen.

 

DB 7000 met pli-jade, DB 500 met pli-jade.

DB 600( image ?), VU + Duo met open-pli

philips 6073 / nokia 9500/ humax 5400 ci ( staat stuk in de kast, wie is er handig??)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
En ze tellen het na he! Voor je het weet heb je een staking in je bak. Vakbond erbij enzo. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />


Nee hoor, gewoon een stoelendans en de verliezer saat op het menu.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
je weet wel...dikke buiken , hele bolle ogen, vreselijke lange vinnen waardoor hij door het gewicht achterover helt....etc..
ik neem aan dat deze (goud)vis voorheen toch niet zo dik was ??


Nee, normaal heeft hij zo'n dikke buik niet. Maar hij zou het al een lange tijd hebben. Verder is er niet veel aan de zien (schubben enzo zien er normaal uit) en hij zwemt gewoon goed rond.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn wel degelijk vissen waar je er maar 1 van in de bak kunt hebben,of waar je meerdere van moet hebben,denk aan een scholen vis.

Maar aan een oneven aantal dat is flauwekul,andres moet ik maar steeds hopen dat de winkel er nog 1 heeft als er 1 dood gaat,en zo niet moet ik er 1 vangen en slachten.

wat ook is bv 1 mannetje en 2 of 3 vrouwtjes ik denk dat je dat bedoeld ipv oneven aantal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kocht guppen, tetra's en platy's ook per 1 man/3 of 5 vrouw.

Vuistregel was toch minimaal 3 tot 5 vrouwtjes op elke man.

Alleen vissen als de kempvis kunnen niet met meerderen in 1 bak zwemmen, met meerdere vissen maken ze hun naam waar en hou je niks over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ patrick 79

 

Kijk eens naar de website van koieagle.nl

hier worden zeer veel tips gegeven over het houden van koi (maar ook wel wat andere soorten)

hier las ik net een verhaal over een goudvis die zeer dik geworden was en las t had van een lintworm.

 

koieagle website

 

mocht het via de link niet lukken...

ga naar koiegale.nl....klik op forum....klik op gezondheid@ziekte en zoek naar het topic "dat heb ik dan weer''

 

DB 7000 met pli-jade, DB 500 met pli-jade.

DB 600( image ?), VU + Duo met open-pli

philips 6073 / nokia 9500/ humax 5400 ci ( staat stuk in de kast, wie is er handig??)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Och een lintworm, die heb je er zo uit vandaan hoor. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

Dat doe je met 7 wormen en 6 rozijnen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

voordat er een diagnose gesteld kan worden moet er gewoon meer info zijn. Wat zijn bijv je waterwaarden? In jouw geval zou ik zeer zeker eens de nitriet en nitraat waarde testen. hoeveel en hoe vaak krijgen ze te eten? krijgen ze afwisselende soorten voer of gewoon uit een potje (dat is altijd schadelijk).

 

Vissen die verschillende ziektes hebben in dezelfde vijver is ALTIJD een gevolg en niet de oorzaak. Als je de oorzaak niet aanpakt dan zal je altijd blijven kl**ien met ziektes. Wat ik vermoed in je vijver is dat je nitriet waarde niet klopt. Oorzaak daarvan is vervuild water(ontlasting, overvoeren en in een vijver ontbindende bladeren). De vissen zijn dan gevoeliger voor ziektes en die krijgen ze dan ook. Koi's worden vaak overvoerd omdat ze zo leuk reageren als je ze voert <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Ikzelf heb dan geen koi's maar al jaren discus vissen en die zijn nog iets gevoeliger dan koi's. Ook heb ik lektuur waar deze ziektes (waarschijnlijk TBC en waterbuik) uitvoerig beschreven staan. In het begin heb ik met beide ziektes te maken gehad. TIP: hoe zielig het ook mag zijn, beide vissen eruit halen en doden. Vooral waterbuik is erg besmettelijk en de vis zal het zowiezo niet overleven. De "gebroken staart" kan ook een mineralen tekort zijn (te eenzijdig gevoerd). Als het waterbuik is Heb je een groot probleem. In een aquarium moet je de hele bak leeghalen en met een ontsmettings middel de bak schoonmaken, alle planten weggooien en zand/hout/stenen uitkoken.Dit geld ook voor de gereedschappen zoals schepnetten en emmers (ontsmetten). Ook alle andere vissen moet je in quarantaine zetten en met een medicijn behandelen.

1 druppel besmet water of een besmet schepnetje en je bent terug bij af..

 

Iig succes..je zal het nodig hebben

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

nog effe wat info gevonden over ziektes TBC en Waterbuik:

 

waterbuik:

 

Myxobacterie

Flexibacter maritumus

 

 

 

Introductie

Myxobacteriën vormen een groep, die algemeen in het buitenwater voorkomt. Binnen deze groep bestaat een subgroep zoutwatermyxobacteriën, zoals Flexibacter maritumus welke invloed heeft op zeevis. Flexibacter maritumus heeft een optimale groeitemperatuur tussen 15-34 °C.

 

Kenmerken

Myxobacteriën veroorzaken met name onder stressvolle omstandigheden allerlei bek-, vin- en huidontstekingen. Doordat deze bacterie de slijmlaag vernietigd krijgen ook andere bacteriën de kans om toe te slaan. Tevens groeit er vaak schimmel op de wonden. De kieuwen kunnen verkleefd raken door ontstekingen. Hierdoor krijgt de vis ademhalingsproblemen, gaat minder eten en sterft door secundaire infecties en uitputting.

 

Behandeling

De overdracht van de ziekte verloopt horizontal, dat wil zeggen, via water, vis, netten, emmers etc. Er dient dus een geode hygiëne te worden betracht tussen de units van kwekerijen, om de ziekte niet van de ene naar de andere unit over te dragen. Omdat myxobacterie-infecties optreden onder invloed van stress dient deze voorkomen te worden. Antibiotica inzetten is geen goed idee, omdat myxobacteriën onder invloed van stress tot ziekte aanleiding geven. Er wordt gewerkt aan vaccins.

 

(bron: Aquacultuur 5/2002)

 

TBC:

 

Vistuberculose

Mycobacterium marinum

 

 

 

Introductie

Mycobacterium marinum kan in principe bij iedere vissoort voorkomen, in zowel zoet als zoutwater. In de Nederlandse visteelt komt het met name voor bij warmwatervissen. Tot op heden is het gerapporteerd in paling en meerval. Mycobacterium marinum is een mycobacteriose die ook wel vissen-TBC genoemd wordt. Het heeft een optimum groeitemperatuur bij 25-30 °C. Het wordt waarschijnlijk op een natuurlijke wijze overgebracht op de vis door het eten van besmet voer of dode besmette vis. De bacterie kan ook via een beschadigde huid of kieuwen binnendringen. [color:"red"] De bacterie is zoönotisch, wat betekent dat hij ook schadelijk is voor de mens.

[/color]

 

Kenmerken

Deze bacterie tast allerlei inwendige organen aan. Het is een chronische ziekte, die de vis doet verzwakken, waarna meestal andere ziekteverwerkkers voor de dood van de vis zorgen. Warmwatervissen met chronische vissen-TBC kunnen de volgende verschijnselen vertonen: ze verliezen schubben, worden bleek of juist erg donker, gaan in een hoek van het aquarium hangen, gaan snel met de kieuwdeksels op en neer, zijn lusteloos en willen niet meer eten, krijgen uitpuilende ogen en een doffe huid, wondjes en vinrot. In de lever, milt en nieren en om de darmen heen kunnen allerlei grijswitte bacteriehaardjes ontstaan, die gaan verkazen (zgn. granulomen). Er ontstaan daardoor verstoppingen en de lichaamsfuncties worden minder.

 

Behandeling

Met strikte hygiëne kan TBC voorkomen worden. Indien vissen geïnfecteerd zijn dienen ze direct verwijderd te worden. Gezonde vis vreet namelijk zieke vissen aan en raakt zo makkelijk besmet. Een therapie tegen de ziekte is langdurig en moeizaam. Als een populatie vissen al sterk is aangetast is het beter, de hele partij af te voeren en het systeem te desinfecteren. Als het om zeer waardevolle vissen gaat die nog niet zwaar ziek zijn wordt o.a. rifampicine, kanamycine-sulfaat of tetracyclines aangeraden als medicijn. Dit is echter zeer kostbaar. Voor desinfectie geldt het volgende: Mycobacteriën zijn hardnekkige organismen en reageren slecht op desinfectanten als jodium, benzalkoniumchloride en natronloog. Ze zijn echter te doden met ethanol 70%, Lyorthol, formaline en een hoge concentratie van chlooramine-B, en ze kunnen niet tegen verhitten tot 70 °C voor 120 minuten.

 

 

 

(bron: AQUAcultuur 1/2003).

 

 

 

Beide hebben als oorzaak (missende) hygiene of besmet materiaal. Dit zie je aan je nitriet waarde.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Och een lintworm, die heb je er zo uit vandaan hoor. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Dat doe je met 7 wormen en 6 rozijnen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


Leo
Bij de myhbusters waren vanavond lintwormen in beeld blijven enge dingen <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Zo kan je als werkgever ook je werknemers optijd laten komen met een paar parkeerplaatsen minder <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time"

Link naar reactie
Delen op andere sites

De eerste foto is toch geen koi?

volgens mij is het een goudwinde

Als het wel een koi is is die veel te mager,

dan heeft die vis last van wormen!

waarom het een kromme staart heeft weet ik niet.

 

En die andere foto, als die vis haar kuit niet kwijd kan,

kun je er niets aan doen.

hou hem gewoon in de gaten , gaan zijn schubben wel

uit elkaar dan heeft hij buikzucht en kun je veder

niets doen.

...........................Groetjes:...Boelo

VU+--DUO 4K----Big bisat 13E-19.2E-23.5E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk ook niet dat beide vissen Koi zijn.

Ik het begin is er Koi in gegaan maar die is bijna allemaal dood gegaan. Die andere vissen weet ik niet wat het is maar het zou goed zo'n goudwinde kunnen zijn.

 

Ik zal eens kijken of we met het water naar de vijverhandel kunnen gaan voor tests want ik kan wel testen op PH, KH en GH maar niet op Nitraten e.d.).

 

P.S.

Voor is idd altijd hetzelfde zijn gekeurde korrels (geel, rood en groen) maar ik weet niet precies wat het voor iets is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...