Ga naar inhoud


naxos

Lid
  • Items

    60
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door naxos

  1. Mijn buurvrouw wordt ook een beetje ongerust hier in Griekenland, zij heeft reeds jaren lang canaal digitaal, reeds 2 SAT 801 opgebruikt, en nu heeft ze voorlopig mijn oude SAB receiver in gebruik. En alles met enkel een kaartje, geen CI module dus. Ik hou mijn hart steeds vast als ik daar wat moet veranderen of repareren. Ik laat de kaart er zoveel en lang mogelijk insteken, want een der dagen zal dat ook wel een eind hebben denk ik. Maar ik vind dat Canaal Digitaal wel zijn (oudere) klanten op tijd moet verwittigen. Die dame gaat ook niet elke dag op internet in forums zoeken. Aan allen Prettige feestdagen !
  2. Frans je kan gelijk hebben, bij de volgende storm of aanpassing ga ik dat eens uitproberen, bedankt voor de tip.
  3. Ik dacht dat de schotel diameter 1 meter was. En deze staat in Naxos, een Grieks eiland. Astra 19 ontvangt men hier zonder problemen, 90 % kwaliteit, Astra 23 was iets moeilijker uit te richten, maar heb ik nu ook 80 tot 85 % kwaliteit . Bij de volgende storing neem ik een foto bij de buurvrouw, hopelijk niet meer dit jaar, is niet gemakkelijk bij te komen. Bijgevoegd een foto van mijn schotel, dus niet die van de buurvrouw, maar ik heb voor Astra 19 dezelfde opstelling, al is mijn schotel 120 cm, wat zeker meer dan genoeg is. Voor Hotbird heb ik dan de oude TV Vlaanderen schotel.
  4. Nee de display is nog aan, maar doet niets verder, ook geen beeld. Als je hem uit de stroom haalt en terug erin geen verandering, boot niet meer. Maar buurvrouw is zeer gelukkig met haar SAB nu. De M7 was zeker 10 jaar oud.
  5. Vandaag goed weer terug, na regen gisteren, en daardoor heb ik het probleem kunnen oplossen, denk ik toch. De DiSEqC switch was nat, en toen ontdekte ik dat er een lek in de bescherming was, en dat de Astra 19 uitgang helemaal aan het roesten en corrideren was. Dus alles in de zon laten drogen, kabel nieuw gestript en connector erop en dadelijk hadden we weer beeld. Op een laatste probleem na, ook de receiver, een canaaldigitaal M7, was helemaal uit zijn bedoening en start kompleet niet meer op. Dan heb ik de buurvrouw mijn oudere SAB geleend, ze wou hem overnemen maar ik heb gezegd wacht maar tot 1 Januari, want er zijn veranderingen met het kaartje op komst. Blij dat het opgelost is, allen bedankt voor de tips, het was mischien iets doms en simpel maar dat moet ook kunnen lol....
  6. Hier op mijn Grieks eilandje is de eerste regen gevallen gisteren, maar we hebben nu weer rond de 22 graden. Sorry dat het daar bij sommigen zo nat moet zijn, teveel is teveel natuurlijk.
  7. Nog even een beeld, alles zeer normaal, en ik heb dit reeds 100 maal gedaan, doch nu heb ik geen oplossing tot hiertoe. Dus de achterste LNB staat op 19, en daar zijn 2 receivers op aangesloten, de voordere is Astra 23 en daar is slecht 1 receiver op aangesloten.
  8. Buurvrouw heeft dus Astra 19 en 23, die gaan beiden op haar receiver, met deze disecq switch
  9. Het zijn 2 aparte LNB's, een staat naar 19,2 en een andere naar 23,5. De astra 19,2 heeft 2 aansluitingen, en daar zijn 2 verschillende receivers op aangesloten. Heeft een jaar of zo gewerkt, tot er plotseling geen beeld meer was. Het enige wat nog niet vervangen is is de LNB zelf, kan die kapot gaan van 2 verschillende receivers erop aan te sluiten?
  10. Mijn vriendin en haar buurvrouw delen beide een LNB met 2 aansluitingen, mijn vriendin heeft perfekt beeld, bij haar buurvrouw is niets meer, het signaal is weg. Ik heb reeds alle kabels vervangen, de kabel rechtstreeks op de LNB aangesloten, op de 2 aansluitingen, ( de buurvrouw heeft een splitter want ze kijkt ook canaal digitaal op Astra 23 ), maar niets. Dan reeds de derde sat ontvanger uitgeprobeerd, een SAB, en die zegt ook niks, enkel Astra 23. Het vreemde is, als ik een Edison receiver aansluit, en enkel Astra 19 wil laden, gaat de sat receiver kompleet uit. Als ik de kabel dan weer ontkoppel is het beeld terug, na reboot. Bij het uitmeten van het signaal met een ordnaire sat meter hoor ik een zeer licht gefluit, en de meter gaat slechts 10 % omhoog. De voltage bedraagt 13.8 volt. Iemand een idee wat er verkeerd kan zijn ?
  11. DAt is balen natuurlijk. Heb je de radio reeds ergens anders uitgeprobeerd, ttz met een andere internet verbinding ? En was dit steeds zo of plotseling gekomen ?
  12. Bij mij was het wel niet zo "heftig" als op jouw radio, maar dat bufferen had ik dus ook bij bijna elke 5 a 10 minuten zie vorige posts. Momenteel speelt de radio perfect, zelfs aangesloten aan een broadband wifi modem met matige ontvangst soms. De fabrikant heeft inderdaad een update gedaan aan de software. Kan jij dat niet manueel proberen eerst ? Er is een knop settings>software>update bij mijn radio.En jouw display lijkt heel hard op het mijne.
  13. Hier is een update. Ik heb mij rechtstreeks met Audizio in verbinding gesteld en het probleem uitgelegd. Men wist daar reeds van en er was zelfs een oplossing in de maak. Na een paar weken en mails is er dan een software update naar alle Audizio Bari radios gestuurd die men moest installeren en het ongelofelijke is dan ook gebeurd, de radio speelt nu 100 % zonder haperingen ! Ik was zo blij daarmee en heb de mensen van Audizio ( wat overigens een Nederlandse firma blijkt te zijn ) uitvoerig bedankt. Dus topic gesloten en nu maar genieten van de muziek !
  14. Kleine donatie gedaan, heb hier reeds zeer veel bijgeleerd, iedereen is vriendelijk en beleefd en ik denk dat ik in de toekomst nog een paar vragen ga hebben 😀
  15. Nee Linn radio valt ook uit, spijtig want dat is mooie muziek en van goede kwaliteit. Ach ja, ik overleef het allemaal wel hoor, is enkel lastig en ben bang een nieuwe aan te schaffen en het gelijke probleem te hebben.
  16. De radio heeft geen LAN, dus enkel over WiFi. Maar het probleem is bij steeds meer en meer zenders. En ik heb practisch geen buren hier, het dichts bijzijnde modem of router staat minstens 100 meter verder.
  17. Ik heb Linn radio gevonden en uitgeprobeerd, de normale en classical versie. Eerstens vermelden dat de normale versie wel een goede zender is, ik heb hem dadelijk bij mijn favorieten gevoegd. En op beide zenders geen storingen, onderbrekingen of buffering, zelfs de EPG info komt tevoorschijn, incl fototje. Het topic mag hier afgesloten worden, het zal voor mij steeds een geheim blijven, mischien moet ik de radio eens naar een ander land meenemen en daar uitproberen. Radio Monique zal ik dan wel vanaf mijn telefoon en via bluetooth spelen. In ieder geval bedankt allemaal, ik heb toch wel weer een paar dingen geleerd hier !
  18. Hier is een update, ik was dus met de radio op een andere lokatie, en ook daar geen succes. Hij begint dadelijk te spelen, zelfs met EPG en fototje op het scherm, echter na 2 a 3 minuten of bij een andere song valt hij uit, het is bijna zo of hij alle power eruit heeft gehaald en dan niet genoeg heeft om voorts te doen, maw zijn buffer is leeg lol.
  19. Ik woon op een grieks eiland, en dat zijn allemaal namen van Hotels, Airbnb of appartementen te huur.
  20. Dat was een screenshot VOOR de omstelling, dit heb ik nu..
  21. Ik heb wifi analyzer geinstalleerd gisteren, en dan channel 3 gekozen op mijn modem, doch geen verbetering. Ik rijd deze middag naar een vriend en neem de radio mee om een keertje op een andere lokatie en netwerk uit te proberen.
  22. Interssante theorien hier wederom, bedankt allemaal. Ik moet even zeggen dat ik die buffertijd instelling nu ook reeds 2 jaar zoek op de radio. Gewoonweg niet te vinden. IVM de onderbrekingen, dit gebeurt steeds na 2-3 songs, dan hoor ik een halve "jingle", dat zijn zo spotjes waar ze hun eigen radio een beetje in het daglicht zetten, of ook iets zoals "yesterplaaaaaay ( veronica vroeger ) etc...Dan stopt de radio, op de display komt "buffering"25% tot 50% te voorschijn en dan na ongeveer 30 seconden terug muziek. Ik heb ook eens WiFi Analyzer geinstalleerd, zie screenshots. En tenslotte heb ik mijn channel verandert naar channel 3, maar bij elke channel verandering zegt hij dan weer een ander channel te nemen....
  23. Bedankt, ik ga dan maar eens alle channels uitproberen vanavond.
  24. Ik heb maar een simpele broadband modem, alhoewel er wel een paar instellingen op staan. Hieronder een paar screenshots, mischien dat iemand mij zeggen kan waar ik de 802.11n kan vinden of instellen... Bedankt
  25. De antwoorden hier zijn zeer interessant, maar ik ben een leek op dit gebied. Dus ik ga enkel nog eens proberen op een andere lokatie, als hij daar nog blijft bufferen gaat hij op de vuilbak. Fijn weekeinde allemaal !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...