Ga naar inhoud


BrunoVP

Lid
  • Items

    274
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door BrunoVP

  1. Zwaar teleurgesteld in mezelf. Maar toch aan iedereen die getracht heeft om mij te helpen. Hartelijk dank voor het geduld en de raad.
  2. Weet ik veel. Ik stel niks meer af. Ik stop er gewoon mee. Morgen alles demonteren. Alles en gratis voor niks op te halen. Het zal op straat staan.
  3. Sorry, sorry. Ik zie door het bos de bomen niet meer. Waar pas ik USALS aan? En sat 4,8?
  4. Mooi beeleke (op zijn Vlaams). Maar dit vind ik nergens terug bij mij. Ik ben dan ook maar een hopeloos geval. Maar wat mij nu echt het meeste opvalt? Bij jou staat Tuner A. Hier gebeurt alles via Tuner B. Maakt dat dan ergens het verschil?
  5. Jij hebt voor 1000% gelijk. Ik ben helemaal hopeloos. En nu druipt de zwarte humor er helemaal af. @Bellejt heeft vorig jaar dat ding (VU+ UNO 4k SE, sorry voor de woordkeuze) volledig operationeel gestoomd. Ik moest eigenlijk enkel en alleen bij thuiskomst de parameters voor USALS aanpassen. Heb ik kunnen verwezelijken. 3 werf hoera voor mij. Best mogelijk dat buiten alles nog een iets beter moet bij geregeld worden. Maar het weer heeft een aantal maanden tegen gezeten. Sinds vorige week een nieuwe poging. En ik tracht, echtwaar, de raad die gegeven wordt op te volgen. MOTOR ofte ROTOR mechanisch op 0 (NUL) zetten. Opdat ik dan handmatig Astra4 annex Sirius op 4,8° zou kunnen richten. Ik schrijf heel duidelijk zou. En nu komt het. Ontvanger (da ding dus) afstemmen op iets, een kanaal, op 4,8°. Da ding gaat gewoon leukweg zich al elektrisch verplaatsen. Vastelling: ontvanger en schotel babbelen met elkaar. Oef. Buiten staat alles nog los. Dan toch de schotel. Klaar om uit te richten naar pole position. Ergens al richting zuid. Maakt niet, moet toch handmatig draaien. En nu komt het het beste. Of ik ben dom of heel dom. Vanuit die zuid positie moet ik naar 4,8 E draaien. Ja toch? Maar da ding heeft er al 4,8 van gemaakt. Dus 1+1= 9,6 graden. 10 minuten? Voor mij zijn het er nu al bijna 600.
  6. Hoe moeilijk kan het toch zijn. Inderdaad. Dishpointer is heel behulpzaam. Maar voor mij komt nu het beste. Geef uw locatie in. OK Welke satelliet? Scrol naar beneden en dan komt de grote ontdekking voor mij. "Motorized Dishes" Maak uw keuze uit volgende 9 motoren. Hoe simpel kan het wel niet zijn. Maar ik moet er wel 1 bemerking bij plaatsen. Dish Elevation. Schrijven 23° Voor mij is 90 - 23 = 67° Verkeerd zeker? Nog geen beeld.
  7. Ik tracht het nog een iets anders te doen. UNO en een computerscherm (HDMI) naar buiten in de buurt van de schotel. 1ste poging is mislukt. Gewoon omdat ik niet weet naar waar de schotel juist kijkt. Best mogelijk dat de elevatie en skew nog niet exact juist staan. Maar ik moet toch eerst horizontaal uitrichten. Wat ik wel al ontdekt heb is dat de UNO de motor stuurt. Tot zelfs 36 graden west. En de andere sats doet hij ook. Maar dat is effe bijzaak. Maar eerlijk? Ik heb nog steeds geen antwoord gevonden op de hamvraag. Uitrichten op Astra4 om te beginnen. Mag UNO de motor al sturen of niet?
  8. Dit is niet alleen voor jou bedoeld. Andere leden mogen ook reageren. Ik sta al een aantal stappen verder. Mast toch nog een beetje moeten bijstellen. Gelukkig had ik nog reserve luchtbellen. Haha. Schotel en motor horizontaal nog los. In de ONE staan momenteel volgende zenders voorgeprogrammeerd: A-One Business Dobro TV News One RU Music. God weet ik waar ik nu moet gaan zoeken. AUB. heel duidelijk nu zeggen en schrijven wat de volgende stappen zijn. Moet ik de schotel al elektrisch naar Astra 4 instellen????? En hoe geef ik dan manueel God Europe in. Verdomd, had beter universiteit gedaan 40 jaar geleden.
  9. Ben ook maar alleen. En je wilt niet weten welke apentoeren ik moet maken om altijd naar die schotel te gaan. Maar ik geef het nog niet op.
  10. Ben even niet meer mee. Als ik mij niet vergis heb jij mijn UNO volledig gebruiksklaar gemaakt. En we hadden beeld. Alsook dat jouw rotor draaide naar de juiste satelliet. Het enige wat ik bij thuiskomst nog moest aanpassen was de USALS. Dat is mij ook gelukt. En daar bleef het bij. Tot gisteren. Puur toeval? 3 zenders ontvangen. Nu niets meer. Ben nu bezig om de schotel en alles wat er bij hoort overnieuw in te stellen.
  11. Eerste vaststelling. Motor staat nog steeds op 0. Tweede vastelling. Met behulp van de SataLink kan ik alsnog de motor bedienen. Tevens een reset uitgevoerd. Kan ik alles terug monteren en opnieuw uitrichten. En hopen dat UNO nu wel die commandos uitstuurt.
  12. Soms zeggen beelden meer dan tekst. Neen, ik heb nog niet buiten gaan kijken. Ik doe ergens een poging om de schotel naar 4.8° te sturen. Maar krijg ik dit voor mij toch vreemd resultaat. Links boven onder Tuner B.
  13. Sorry, ben het intussen al kwijt. Maar geeft niet. Terug van scrap beginnen.
  14. Jij hebt ergens een punt wat de uitrichting betreft. Waar baseer ik mij op? Voorlopig om het feit dat er 3 zenders door gekomen zijn. Welke sat weet ik niet. Maakt ook niet uit nu. Ergens geeft het mij wel de hoop dat alles in orde zal komen.
  15. Is voor subiet, straks, seffens. Het is opgehouden met regenen. Van de gelegenheid profiteren of de mast langs alle kanten nog loodrecht staat. Krijg er stilaan wel goede hoop in.
  16. Beeld is nu eindelijk in orde. TV stond op 16:9. Heb er "volledig scherm" van gemaakt. Wat een opluchting. Meer dan dank hiervoor. Maar het volgende punt. Als mijn fiets nog een beetje kan volgen. Sorry voor het grappige. Kan het maar niet laten. Humor houd me nog een beetje recht. Ik geef dus de opdracht in de UNO om een zender te zoeken op Astra 4A. En dan maar pas de schotel mechanisch, manueel uitrichten. Corrigeer maar als ik fout ben.
  17. Bijgevoegde afbeeldingen roepen ook vraagtekens op. Het gaat wel duidelijk over het menu. Waarom zie ik op de PC wel alles heel duidelijk ( weliswaar via LAN en webinterface ) en niet op de TV? Ik bedoel, op de TV staan zaken echt buiten beeld. Nochtans ook een 16:9 1080.
  18. Begrijp me absoluut niet verkeerd. Maar ik vind die finetune functie niet. Zowel op de TV als op de PC. In mijn ogen: goed verstopt dus.
  19. Dus als ik het enigzins begrijp, zou ik de rotor op zen nulpunt moeten zetten. Dan mechanisch uit richten naar Astra 4A. Of is mijn denkwijze fout?
  20. Goed, mijn exacte locatie is: 51°1'12'' N en 4°14'24''E Schotel zelf staat ongeveer 5 meter verder. Maar het is effe te donker nu om de de juiste positie te meten. Maar als ik de handleiding van de rotor goed begrijp moet ik het nulpunt naar het zuiden richten. Zit hier de fout? Maar het hele rare is dat ik 3 Duitstalige zenders heb mogen ontvangen. Met beeld en geluid. De welke juist weet ik niet meer. Moest helaas op onderzoek. Nam meer tijd in beslag dan ik dacht. Maar niks uitgeschakeld tijdens mijn afwezigheid. Thuis komen en 3 werf hoera. Niks meer. Ja, het sarcasme druipt er nu meer dan af.
  21. Wat heerlijk toch. Links boven in het tv scherm. Een knipperende schotel symbool. Daar onder: Tuner B Van 23.5°E Ga 23.5°E. En zo zijn we nu al 5 minuten bezig. Ikke nu wel niet, maar de ontvanger. Schotel heeft intussen wel zijn positie gevonden. Zou moeten staan op NPO1 HD. Best mogelijk dat die gecodeerd is. Dus geen FTA. Maakt niet uit als test. Maar het is en blijft een mooi zwart scherm. Nu, ze geven voor dit weekend redelijk mooi weer. Terug het dak op. En alles op nul zetten. Motor richten naar zuid. Indien het echt nodig zou zijn. Motor resetten. Kan nooit kwaad. En als ik dan nog steeds geen deftig resultaat heb, breek ik alles af en kan de eerste de beste alles komen ophalen. Gratis en voor niks. Dan is het satelliet avontuur voor mij gedaan.
  22. Vooreerst het volgende nu: Als ik het menu van de One open, staan er een hele hoop buiten het scherm van de tv. Helemaal linksonder zie ik in het blauw "elp" Linksboven: oofdmenu. de H is niet echt zichtbaar. Rechtsboven: de tijd? Ja, maar. De datum: vrijdag 26 april. 202 Men tv is een 1080 breedbeeld. Dus laat ons eerst dit euvel op lossen. Maar dan wel ergens anders ook beter nieuws. Ik heb beeld en klank. Maar alleen als ik via PC afstem. Afstandsbediening? Enkel channel up en down. En dat is ook alles. Rotatie van de motor moet ik nog effe uitzoeken of dit werkelijk juist zou zijn. Maar er is beter weer opkomst. Dus UNO en PCmonitor naar buiten (ben ook maar alleen) en tunen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...