Jump to content

Zilverhippie

Members
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

About Zilverhippie

 • Rank
  Sat4all Regular
 • Birthday 03/22/1968

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Waarschoot
 • Interesses
  Satellietontvangst, PC, ICT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat is juist de reden waarom ik mijn PC wil gebruiken. Zij kijken naar de kabel, DVD of Kodi-box via de TV, dus de satellietontvanger is tot mijn beschikking (maar de TV niet). Als de satellietontvanger vrij is (maar de TV niet omwille van gebruik van andere beeldbron) zou ik de HDMI-kabel van de sat-receiver tijdelijk naar een andere monitor kunnen versteken, maar dat wil ik vermijden. Vandaar dat ik zocht naar manier om het vanop afstand via de netwerkkabel te doen.
 2. De ontvanger hangt aan de TV in de woonkamer waarmee ook naar kabel-TV en andere beeldbronnen wordt gekeken, meestal door vrouw of kinderen. Terwijl zij naar een programma kijken dat niet via de satelliet komt, zou ik vanaf mijn PC eens een frequentie kunnen scannen, boeket updaten, etc... zonder gedoe van een kabel te moeten versteken naar een andere monitor.
 3. Het is niet praktisch, maar het is een noodoplossing. Het vervelendste vind ik nog het gebruik van de viruele remote. Het zou handiger zijn indien je rechtstreeks de cijfer- en pijltjestoetsen van je keyboard zou kunnen gebruiken.
 4. Ik gebruik OpenWebif om kanalen via mijn PC in boeketten te organiseren, maar daarvoor moeten ze wel eerst ingescand zijn natuurlijk. Is het ook mogelijk om een manuele scan van een gekozen transponder te starten op een VU+ via PC? Dit mag voor mijn part via OpenWebif, remote access software zoals RealVNC of Teamviewer of andere Windows-software. Kan dit op één of andere manier? Bedankt!
 5. Doe mij maar één van die andere op het dak, die passen beter in mijn tuin.
 6. Het ziet er mij een robuuste mount/H2H-motor combinatie uit, maar voor de rest valt er niet veel op te maken uit het plaatje. Iemand die dit type/merk kent? Hij kan ook best wel wat verdragen want er heeft volgens de verkoper altijd een metalen schotel van 1,26 meter op gezeten. Nieuw zijn H2H-motoren voor zwaardere antennes voor de hobbyist al helemaal niet meer te vinden. Gelukkig wordt er af en toe nog eens een gered van de schroothoop en kan hij na een restauratie aan een tweede leven beginnen. Hopelijk vindt dit exemplaar via de grootste Nederlandse koopjessite ook een nieuwe eigenaar die er nog iets moois kan van maken.
 7. Dat is gewoon een thread binnen het subforum feedhunters, maar geen subforum over pcie-kaarten.
 8. Behalve als je fan bent van duiveluitdrijvingen!
 9. Nog eentje om de lijst aan te vullen: SatExpat Alles nog eens in een overzicht: FlySat LyngSat KingOfSat SatBeams SatExpat Sathint
 10. Ik had al een vermoeden dat het niet mijn schotelgrootte was aangezien het bovenste stuk beeld wel vaak doorkomt (gelukkig staat daar ook soms het zenderlogo). Ik meende inderdaad al het logo van Discovery te hebben gezien, ook dat van RTL 4. De stream heb ik nog niet kunnen analyseren. Als ik wat tijd heb probeer ik het ook eens met andere ontvangers/software. Wat is MIS: 1 in de frequentietabel van Flysat? Ik zie dat ook op mijn scherm verschijnen na het uitvoeren van een blindscan op die frequentie. Op andere zenders zie ik MIS: 0 Ik dacht zelf aan Multiple Input Stream, maar op de Flysat-tabel van 5°W (waarop veel multistream zit) vind ik de term MIS niet terug...
 11. Mijn TBS 6903 PC-kaart vindt dit signaal nu met een FEC van 2/3. Ik ontvang slechts flarden beeld... misschien is mijn schotel te klein, 90 cm.
 12. Als je het dan toch zou willen, zoek eens naar een recente image van Open Black Hole.
 13. Kijk eens naar het KODI-forum als je up-to-date wil zijn. 2 links om in het oog te houden: The Best Of - categorised - media players on the market Pick the Right Kodi Box
 14. Op de site van Intelsat staat dat de 901 op 29,5° W komt. Elders las ik dat hij de 907 moet vervangen en die zit op 27,5° W. Momenteel hangt de 901 inderdaad op 27,5°W.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy