Jump to content

Zilverhippie

Members
 • Posts

  390
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

1 Follower

About Zilverhippie

 • Birthday 03/22/1968

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Waarschoot
 • Interesses
  Satellietontvangst, PC, ICT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Zilverhippie's Achievements

 1. Is opnemen op die manier ooit wel gelukt? Hoe is je tv box van Proximus met de DVD-recorder verbonden?
 2. Dat is een interessante en terechte opmerking. Bij gebruik van usals is het inderdaad mogelijk om ook bijv. de Astra op 19,2°E als referentie te gebruiken i.p.v. de meest dichtbij gelegen zuidelijke satelliet. Maar omdat in dit stadium van de uitrichting de elevatie/inclinatie nog maar grof ingesteld is zal de eventuele fout op de verticale instelling groter worden naarmate de motor verder van het 0-punt wegdraait. De kans is daardoor groter dat je meer problemen hebt bij het vinden van de Astra op 19,2°E dan die op 4,8°E, maar het kan een alternatief zijn als je geen vrij zicht hebt op het zuiden. Een ander punt is - zoals @trust al aangaf - dat bij het uitrichten van een polarmount (en vroeger zonder de hulp van usals of dishpointer, maar met een kompas) het veel eenvoudiger is om de voor jou meest zuidelijke satelliet te vinden dan pakweg de Astra op 19,2°E. Wel jammer dat er nu weer foutieve of op zijn minst verwarrende informatie is neergepend waardoor zeker een beginner gaat twijfelen of ie het wel goed doet. De grootste reden hiervoor is het feit dat velen van ons het "geluk" hebben om op een longitude te wonen in de nabijheid van een ideale satelliet om op uit te richten waardoor een foute redenering i.c.m. een schotel met een grote openingshoek niet onmiddellijk een slecht resultaat oplevert.
 3. De stippellijn is de boog die je schotel gaat volgen als je de motor in 0-stand gaat fixeren op een satelliet die zich ten oosten van jouw longitude bevindt. Hij heeft zijn hoogste positie (want in 0-stand) dan net iets te oostelijk. De volle lijn is de Clarke Belt. Bij een klein verschil tussen jouw longitude en de satellietpositie zal de afwijking niet zo uitgesproken zijn zoals op de figuur en valt jouw gestippelde boog oostelijk net iets boven de Clarke Belt en westelijk er net onder waardoor ontvangst nog steeds mogelijk is door schotels met een grotere openingshoek. Bij grote schotels met een kleinere openingshoek zul je er toch baat bij hebben om de ontvanger (met de juiste coördinaten erin) de motor te doen draaien naar de satelliet en vervolgens de motor manueel op de mast te draaien tot maximale signaalsterkte. Als je hem daarna naar zijn 0-punt laat terugkeren staat hij op zijn hoogst op de longitude van jouw woonplaats zoals het hoort.
 4. @BrunoVP Die unieke transponder geeft Eduard07 je hier en D-box hier al gegeven.
 5. En zorg dat je niet steeds naar binnen moet lopen om het resultaat van je afregeling te zien.
 6. De uitleg van @mebo870 is correct. In de praktijk zal de uitleg van @Eduard07 waarschijnlijk ook wel werken vanwege het minieme verschil tussen de longitude van jouw woonplaats en de positie van de meest dichtbij gelegen satelliet, maar theoretisch is het niet helemaal correct. Het zal je maar overkomen dat je net op een positie op deze aardbol woont waarbij je helemaal niet in de "buurt" van een satelliet bent. Dus: motor op nulpunt (en reset hem ook eens als hij zich op zijn nulpunt bevindt) motor draaien MET ONTVANGER naar Astra 4,8°E maximum signaal zoeken door het motorblok MANUEEL op de mast te draaien (Dishpointer kan je daarbij helpen). Daarnaast zijn nog tal van andere zaken belangrijk (mast loodrecht, juiste coördinaten in ontvanger, schotel loodrecht op motor in nulpuntpositie, ...) die ik ook al gaf in die andere topic die je over hetzelfde onderwerp opstartte. @ceesv misschien kunnen beide topics worden samengevoegd.
 7. Het zou nog zo handig zijn indien je bij het starten van een topic een titel gebruikt die het onderwerp van jouw probleem samenvat.
 8. Dan lijkt het mij niet zo moeilijk om een refund te vragen met het bewijs in de hand.
 9. Voldeed je aan de voorwaarden om het gratis te krijgen?
 10. OK, die schotel is dan in orde. Nu nog enkel dat Q/V-band dingetje. 🤭
 11. Ik heb het over de module van Telenet. Momenteel zijn er bij Telenet al beperkingen op het doorspoelen van reclame op de vrij recente TV box. Later komen oudere modellen aan de beurt, bijv. de Digicorder. Vraag is of Telenet zich ook de moeite doet voor hun CI+ modules aangezien het gebruik daarvan minder verspreid is.
 12. Geen idee, maar hangt die niet achter de horizon vanuit onze contreien gezien?
 13. Links en rechts een touwtje aan de schotel en 2 gaatjes in het raamkozijn.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.