Jump to content

Zilverhippie

Members
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

About Zilverhippie

 • Rank
  Sat4all Regular
 • Birthday 03/22/1968

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Waarschoot
 • Interesses
  Satellietontvangst, PC, ICT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Geldt dit ook omgekeerd? Dus bij ontvangst van lineair gepolariseerde signalen met een circulaire feed.
 2. Elk bestand wordt dan inderdaad gewijzigd (en niet zoals bij optie 1 enkel info toevoegen hoe de player ermee moet omgaan), maar als dit de enige mogelijkheid is om het goed af te spelen dan heb je verder geen keuze. Trouwens, mp3 is ook al minderwaardig in vergelijking met het origineel. De vraag is of je de verschillen ook werkelijk kunt horen. Het zou in elk geval handig zijn mocht je weten als je carplayer de extra informatie (optie 1) uit een mp3-bestand kan halen. Met een testje kan je dit wel uitvissen.
 3. De Canal Digitaal TV App of App TV van TV Vlaanderen zijn toch legale alternatieven voor een schotel?
 4. Nee, maar als je nu investeert voor de komende 10 jaar zou ik alle opties bekijken, van elk de voor- en nadelen opsommen en aan de hand daarvan mijn keuze maken.
 5. Er zitten hier genoeg mensen met meer kennis van zaken dan mezelf - dus corrigeer mij indien nodig - maar als het iets mag kosten, is Unicable dan ook geen optie?
 6. Ik heb geen Shield en kan daar geen antwoord op geven, maar ik had een gelijkaardig probleem na installatie van Windows 10 om mijn Synology NAS te benaderen. Dit kon ik oplossen door op mijn NAS voor minimaal SMB2 te kiezen en vervolgens de share op mijn NAS te benaderen via \\DISKSTATION_214\sharename. Is er op de Shield bij de instellingen niets te vinden over SMB (of CIFS) dat je kan wijzigen?
 7. Iedereen doet ermee wat ie zelf wil, maar om veiligheidsredenen wordt SMB v1 afgeraden.
 8. if it ain't broke, don't fix it 😃
 9. Je kunt de ontvangst van een signaal van 100% slechter of beter maken en nog steeds 100% aflezen. Je werkt dus beter met een meter (maar een ontvanger kan ook) die de SNR in decibel weergeeft. Ik weet niet hoe het zit bij de Uno 4K, maar kun je bij de instellingen niet aangeven om de SNR in dB te zien i.p.v. in %? Dan nog hangt het af van wat de mogelijkheden zijn van je tuner. Bij een Vu+ Zero 4K wordt de SNR in % weergegeven, ook al geef je bij de instellingen aan dat je het in dB wil. Bij de Vu+ Solo 2 krijg je de SNR wel in dB. Geen idee hoe het zit bij andere Vu+ modellen of andere merken ontvangers.
 10. Is het niet precies de bedoeling van een forum om informatie uit te wisselen, te discussiëren over een gemeenschappelijke interesse of gewoon elkaar te helpen? Als je daar niet mee om kan, dan is een forum niet "your place to be". a33 deelt die info toch met iedereen? Knap toch, die berekeningen? Ook knap van Vrachelen om die gegevens zo netjes op te meten. Leuk om die wisselwerking te zien. We zouden met zijn allen als hobbyist veel minder ver staan met enkel de informatie die ons door een winkel of fabrikant wordt meegedeeld.
 11. Ik heb de voorbije 3 jaar één of twee kleine Channelmasters zien passeren op de bekendste Nederlandse koopjessite. Eén van de verkopers had hem zelf op de camping gebruikt. Ik ben er jammer genoeg toen niet op ingegaan, maar herinner me dat hij er bijna geen geld voor vroeg. Van één heb ik nog een foto.
 12. Kun je er ook voor ontvangst voordeel uithalen?
 13. Waarom is de brandpuntsafstand zo groot bij die 0,96 m Channelmaster?
 14. Je kunt wel degelijk streamen met de Vu+ Solo 4K, maar er is geen support voor multi input stream. S2X en multistream staan los van elkaar. Er zijn ook gewone DVB-S2 tuners (zonder X) die multistream ondersteunen (maar niet die van de Solo 4K).
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy