Ga naar inhoud

Zilverhippie

Leden
 • Aantal items

  174
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Zilverhippie

 • Titel
  Proef lidmaatschap
 • Verjaardag 03/22/1968

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Waarschoot
 • Interesses
  Satellietontvangst, PC, ICT

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Een zelfgemaakte mechanische polarisator?
 2. Er is wel meer te vinden dan die 2: https://sites.google.com/view/droid-tv/streaming-gaming
 3. Waarom zou je een aparte kabel trekken voor een Stab motor? Dergelijke DiSEqC motoren zijn er toch net voor gemaakt om alles over 1 coax te laten lopen?
 4. Beste Tom, ik denk dat je beter al je vragen opsplitst, elk met een andere titel, voor kans op een succesvol antwoord. Het is nogal veel voor één post.
 5. Ik heb zo'n interne PCIe kaart van TBS (6903), maar kijk ook op mijn VU+ Duo2 via dezelfde gemotoriseerde schotel. Ik maak gebruik van een zogenaamde Cable Switch. Ofwel kijk ik op het ene apparaat, ofwel op het andere. Gelijktijdig kijken kan ik dus niet. Ik dien dus manueel te switchen met dit apparaat. Nooit problemen mee gehad.
 6. Ja, dat is inderdaad handig om hebben. Een oude ontvanger, een oude monitor en een 2dehands schotel. Voor maar enkele tientjes heb je materiaal waarmee je kunt nagaan of die satelliet die volgens een app net niet te ontvangen is in werkelijkheid misschien toch binnen komt. Ook altijd handig om na een storm je antenne bij te regelen.
 7. De hoogte van je huis gedeeld door de tangens van de elevatiehoek van de schotel voor de betreffende satelliet(en) geeft jou de afstand die je minimaal zou moeten hebben tussen de schotel en het hoogste punt van je huis.
 8. Louis, uit jouw vragen blijkt dat je weinig of geen schotelontvangst ervaring hebt. Dat is niet erg, want iedere hobbyist, semi-pro of pro is ooit op die manier begonnen. Maar om dan meteen te beginnen met een schotel van 3 meter op de rand van een footprint is misschien iets te hoog gegrepen. Dit vraagt toch kennis, ervaring, behendigheid, onderhoud en opvolging, bijv. na een storm. Al doende leer je, maar als je direct wil beginnen lopen voordat je ook maar kunt stappen, dan gaat de zin vaak vlug over. Ik lees dat ze er snel internet gaan hebben, is iptv dan niet een betere optie? Ik denk ook aan Stievie, vtm go, vrt, enz... in combinatie met vpn.
 9. Er loopt een interessant topic daarover op https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=252916 Zoek op die pagina eens naar de vraag Q. I basically want a HD Audio capable (inc. Atmos & DTS:X) 4K HDR10 Kodi media player that just works with minimal hassles ?
 10. https://nl.kingofsat.net/ultrahd.php Oepsie, niet gezien dat ie er al stond...
 11. Als het in de juiste categorie zou staan (Schotelpark) en met een titel die het onderwerp van de post omschrijft, dan zou ook dit artikel gemakkelijker terug te vinden zijn voor wie er in de toekomst naar op zoek gaat...
 12. Een goedkope 2dehands ontvanger (DVB-S alleen kan in principe ook al volstaan) + een goedkope 2dehands monitor zijn inderdaad een betaalbaar alternatief voor dure afstelapparatuur, niet voor de pro, maar wel voor de hobbyist of voor de kijker die slechts eenmalig zijn schotel dient uit te richten en niet zijn hele TV-setup van de woonkamer naar de tuin wil verhuizen. Oude monitoren met VGA en zonder HDMI zijn echt heel goedkoop. Je hebt dan enkel een HDMI naar VGA adapter nodig die je bij Ali al voor nog geen 2 € vindt. Op die manier moet het mogelijk zijn om voor nog geen 30 € een ontvanger met monitor op de kop te tikken. Ik zag alvast een geschikte ontvanger voor 10 € en ook een monitor vond ik voor die prijs. Lijkt me in alle geval beter dan zo'n signaalmetertje waarmee je dikwijls focust op de verkeerde satelliet.
 13. Voor de TV-afdeling is dit alvast een feit. https://nl.wikipedia.org/wiki/TP_Vision
 14. Alle berekeningen en de wiskundige formules die erachter zitten gaan mijn petje te boven, maar ik volg deze thread met interesse. Leuk om te zien hoeveel voldoening mensen uit deze hobby halen!
 15. Inderdaad, maar als je de geregistreerde programma's toch wil behouden, dan kan de HDMI-uitgang een oplossing zijn. Alleen moet dan de HDCP-beveiliging eraf. Srikt gezien ga je dan je opnames ook niet kopiëren, maar capteren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid