Ga naar inhoud

Zilverhippie

Leden
 • Aantal items

  158
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Zilverhippie

 • Titel
  Proef lidmaatschap
 • Verjaardag 03/22/1968

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Waarschoot
 • Interesses
  Satellietontvangst, PC, ICT

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik zou iptv nemen of verhuizen naar een plaats waar een schotel wel kan.
 2. @RimaNTSS Indrukwekkend gat! Lijkt me een uitdaging om dat te graven. Een put van 1.30 meter. Hoe diep zitten de draadstangen dan? Welke diameter hebben de draadstangen?
 3. Ik wist niet dat ze die nog maakten. Is wel een mooi koopje, maar ik heb er al één.
 4. Ik zie er momenteel een te koop staan in Duitsland voor 500 € (met verwarming). Inderdaad jammer van de afstand.
 5. Ja, het is de bedoeling dat het beton niet boven het maaiveld uitsteekt, liefst nog een beetje dieper zodat ik er nog een laagje aarde overheen kan doen om weer in te zaaien met gras. De afstand tussen het beton en de metalen voetsteun voor de mast zou dan wel meer bedragen dan de dubbele diameter van de draadstangen zoals Tonskidutch aangaf (wel minder dan op de foto), maar aangezien de schotel niet te hoog staat zou ik het proefondervindelijk willen vaststellen wat dit in de praktijk laat zien.
 6. De onderkant van de schotel komt maar 60 cm boven het maaiveld. Ik probeer het morgen eens bovengronds uit voordat ik alles onder de grond stop. Inderdaad een goed idee van dreka1 om de draadstangen te beschermen. Ook wat vet of afdichtkit waar de stangen in het beton gaan lijkt me aangeraden. Persoonlijk vind ik tegelstatieven goed op een terras, maar in de tuin op het gazon stop ik het gewicht liever ondergronds. Dat ziet er beter uit. Ook een tegelstatief kun je gedeeltelijk ondergronds steken, je hoeft niet altijd beton te storten. Tegels kunnen later eenvoudiger worden opgegraven en verwijderd dan een blok gestort beton. Op deze site staan enkele constructiefoto's van statieven voor grote schotels waar losse stukken betonboorden worden gebruikt als verankering. @moonchild: het is inderdaad het resultaat van geklus/gepruts zonder voorkennis of opleiding, maar ik beleef hier evenveel plezier aan als het opzoeken van de kanalen nadien. De bedoeling was om met wat materiaal dat ik liggen had en een minimum aan aankopen zelf een voet te creëren. Met wat ik heb uitgegeven koop je inderdaad tweedehands een tegelstatief dat er wel netjes uitziet. Het onderste stuk is geen hout, maar een betontegel van 13 kg, het blok erboven weegt 38 kg. De beugels zijn inderdaad niet roestvrij, maar ik had ze nog liggen en ik ga ze invetten. Ook de stangen zijn niet van inox, dat was 3 keer duurder dan de gegalvaniseerde. Er gaat gewone aarde over, dat is zwaarder dan potgrond. Akkoord, geen schoonheidsprijs en niet professioneel, maar wel fun.
 7. Bedankt voor die info. Ik kan me inderdaad voorstellen dat daar regels voor zijn. Mijn bedoeling is om nog een laag aarde over de betonblok heen te doen en er weer gras op te zaaien, maar toch de bouten en moeren bereikbaar te houden om eventueel bij te regelen mocht het blok toch verzakken. Ik zal zien wat het geeft bij ongeveer 15 cm tussenruimte en 4 à 5 beaufort met een 90 cm schotel erop, zo'n meter boven de grond. Lijkt me leuk om dat proefondervindelijk vast te stellen. Indien hij teveel wappert of de stangen M10 vervormen, dan kan ik altijd de voetplaat toch tegen het beton zetten.
 8. Ja Trust, het is precies die op jouw foto links. Eigenlijk 3 apart geïsoleerde kabels die aan elkaar vast zitten, maar die wel eenvoudig van elkaar kunnen worden losgemaakt. De coax en het motorkabel gedeelte (3 dikkere kabels + 4 fijne) zitten aan de buitenkant. Centraal zit dan een dunnere kabel met 5 fijne kabeltjes. Die dienden inderdaad voor het aansturen van een mechanische polarisator en ook voor het aansturen van een switch om te schakelen tussen C-band en Ku-band die beiden op dezelfde feedhorn zaten (Chaparral Corotor II Plus). Ik vond die kabel wel handig. Kwam indertijd van Satnet in Kloosterzande, maar ondertussen al lang failliet... Zou wel handig zijn mocht die nog ergens te koop zijn.
 9. Sprietje, jouw foto is duidelijker dan die van mij, maar bij nader inzien is het toch nog een andere waar ik naar zoek. Ik zoek coax + 2 draden voor een 36 V motor + dunne kabeltjes voor reed contact, mechanical polarizer, ... De dikkere draden voor 36 V ontbreken op beide foto's. Ik denk dat ik nog een stukje oude kabel in mijn tuinhuisje heb liggen. Ik probeer er morgen een foto van te nemen.
 10. Ik vond geen grotere foto, maar heeft dergelijke kabel een specifieke naam? Naast coax en motorkabels zijn er ook nog fijne kabeltjes voor reed-contact, mechanische polarisator, e.d. aanwezig. Namen van fabrikanten of typenummers zijn ook welkom. Dank.
 11. Of ervoor zorgen dat je wat kunt bijsturen mocht dit toch gebeuren: met moeren op de voetplaat zoals dit ook bij tegelstatieven gebruikelijk is of met bouten die de paal vastklemmen. Op de foto hieronder kan het op beide manieren. Voor draaibare systemen geen overbodige luxe omdat de paal loodrecht moet staan.
 12. Tijdens mijn zoektocht naar informatie over het switchen van de polariteit van een oude feedhorn kwam ik terecht op de deze pagina. Nieuwe ontvangers hebben de mogelijkheid niet meer om de servomotor van een mechanische polarisator aan te sturen, maar daar had Trust wel een oplossing voor onder de vorm van een "ccpm servo consistency master" waarmee je manueel de polariteit kunt schakelen. Ik vond nu echter ook een geautomatiseerde versie die de 13 V of 18 V van de ontvanger detecteert en nadien de juiste puls naar de feedhorn stuurt om de gewenste polariteit in te stellen. Als je zoekt via Google op "automatic polarity controller", dan vind je het wel op website van Rick Caylor. Ik vond dit toch de moeite van het vermelden waard omdat het vaak wel wat creativiteit vereist om ouder antennemateriaal nog steeds te kunnen gebruiken in combinatie met nieuwe ontvangers.
 13. Ik zie dat lid Mojo op een ander forum 3 gregorians van 90 cm te koop aanbiedt. Misschien bij hem ook eens luisteren...
 14. Dat ze bandbreedte willen sparen wil daarom niet zeggen dat ze die analoge kijkers ook kwijt willen. Met SD besparen ze bandbreedte t.o.v. analoog, maar bieden ze ook een alternatief zodat kijkers niet gelijk overstappen naar de concurrentie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid