Spring naar bijdragen

Zilverhippie

Leden
 • Aantal bijdragen

  143
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Zilverhippie

 • Rang
  Proef lidmaatschap
 • Verjaardag 03/22/1968

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Waarschoot
 • Interesses
  Satellietontvangst, PC, ICT

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik denk dat die over meer dan 200 servers beschikken en dat ze die wel met rust laten...
 2. Wat ik hierboven in mijn vorige post schreef houdt natuurlijk geen steek. Het zijn wel degelijk allen kanalen die uitzenden in de DVB-S2 standaard. De verwarring komt er doordat Lyngsat het kanaal "BTV Mobile" labelt als "MPEG-4/1seg". "1seg" heeft niets te maken met DVB-S2, maar behoort tot de familie van de ISDB-standaarden en is bedoeld voor handhelds (gsm's, pda's, etc...) met een lage video-resolutie. Het zou minder verwarring scheppen indien Lyngsat "1seg" zou vervangen door "QVGA" wat staat voor de lage videoresolutie van 320x240 pixels want nu worden op deze transponder resoluties en standaarden door elkaar gehaald. De overige kanalen op deze transponder worden overigens wel correct benoemd volgens hun resolutie (HD of SD). Een verklaring voor deze verwarring kan zijn dat er in de codec informatie te vinden is over ARIB, de organisatie achter de ISDB-standaard. Mogelijks wordt dit DVB-S2 signaal als satelliet-aanvoer gebruikt voor transmodulatie en verdere verdeling via het terrestrische 1seg... KingOfsat zegt hier helemaal niets over, Satbeams slaat de bal ook mis en heeft het over SD-resolutie, Flysat komt nog het dichtst in de buurt en heeft het over "MPEG-4/MD" (Medium Definitie?). @December10 Heb jij informatie over de gebruikte video-resolutie van de kanalen die door Lyngsat als "MPEG-4/1seg" worden benoemd op 65°W?
 3. In de wiki waar Mojo naar verwijst wordt "seg" terecht verklaard als "segments". Ik ben deze standaard trouwens ook tegen gekomen op 68.5° Oost (Intelsat 20) op de Botswana Mux. "1seg is the name of an ISDB-T service for reception on cell phones, laptop computers and vehicles" staat te lezen op deze wiki. ISDB is een standaard van Japanse origine voor digitale radio en TV en wordt ondertussen ook in Brazilië, Botswana en nog 18 andere landen (voornamelijk Zuid-Amerikaanse) gebruikt. ISDB komt in een aantal vormen voor: ISDB-T (terrestrial) ISDB-T International (terrestrial voor Brazilië) ISDB-C (cable) ISDB-S (satellite) 1seg (handheld) Ik vraag me wel af met welke ontvanger of software je deze standaard kunt identificeren. Ikzelf maak gebruik van een TBS 6903 kaart voor PC. Via VLC Media Player vond ik in de codec-informatie van Botswana TV (Service ID 56) een 2de stream met "ARIB-ondertitels". Dezelfde codec-informatie vond ik ook in de andere Botswana TV (SID 32) en Now! (SID 33). Volgens nog steeds dezelfde wiki lees ik "ISDB is maintained by the Japanese organization ARIB". Ik ga er bijgevolg vanuit dat deze 3 kanalen gebruik maken van de ISDB-standaard, maar slechts één ervan, Botswana TV (SID 56) - die mijn software trouwens identificeert als BTV Mobile - wordt op Lyngsat als "1seg" bestempeld. Waar vindt men bewijs dat dit echt een 1seg-signaal is? Ik kan dit gewoon bekijken via satelliet (ISDB-S), dit is toch totaal verschillend van de andere platformen (T, C, 1seg)? Slaat Lyngsat misschien de bal mis? Misschien kan December10 ook informatie vinden over de 1seg-kanalen op 65°W, want ik heb momenteel geen C-band ontvangst.
 4. Je zult het waarschijnlijk wel anders hebben bedoeld, maar de Eutelsat op 65 west is heus ook wel buiten Nederland te ontvangen. :) Hangt ervan af welke kanalen precies op de EU-beam zitten. Ik kan me inbeelden dat je het als Braziliaan wel leuk zal vinden om enkele kanalen vanuit je thuisland ook in Europa te kunnen bekijken. Ook voor een DX-er kan het een uitdaging zijn om deze (voor ons) erg westelijke satelliet te kunnen ontvangen. En als ook de frequenties van exotische aard zijn wordt de uitdaging des te interessanter.
 5. Ja, maar dat is wel de Intelsat op 58°W en niet de Eutelsat op 65°W.
 6. Transatlantic C-band coverage. Geen idee hoe groot de antenne is van December10, maar satbeams geeft 230 cm op als richtwaarde.
 7. DVB-S2X neemt t.o.v. DVB-S2 minder bandbreedte in voor eenzelfde videokwaliteit. http://www.satelliettv.be/dvb-s2x-standaard-voor-uitzendingen-via-satelliet-klaar-voor-de-toekomst
 8. Ze hadden het toch zelf aangekondigd? Dus...
 9. Je moet maar even op mrktpltz kijken om te zien wat voor stomme benamingen men gebruikt voor hardware m.b.t. satellietontvanst. LMB, kasje, draairotor... ik word er soms niet goed van.
 10. In juni stond er ook al een artikel op Radiovisie met een beetje meer duiding over dit onderwerp: https://radiovisie.eu/massaal-banenverlies-beinsports-gevolg-van-piraterij
 11. Zilverhippie

  Scan2Go-gepros

  Je zou haast denken dat de posts rechtstreeks uit een vertaalbot komen...
 12. Ik denk dat luisteraar bedoelt dat zf-freak een dx-er is die blij is om met zijn hoge mast "moeilijke" signalen/satellieten te ontvangen wanneer de weersomstandigheden het toelaten en er niet van wakker ligt om dit niet te doen als de wind het even niet toelaat. Zo te zien heeft hij nog een aantal andere speeltjes die hij wel kan gebruiken mocht het teveel waaien.
 13. Duurde bij mij exact 7 dagen om 2 stream-URL's te laten toevoegen via https://support.wifiradiofrontier.com/portal/home
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid