Ga naar inhoud


focus103

Lid
  • Items

    382
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Over focus103

  • Verjaardag 03/21/1957

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Zaandam
  • Interesses
    Zendamateur elektronica software enzv

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

focus103's prestaties

  1. wellicht kan je ze hier kwijt dan kan je ze later nog in kijken. https://www.transistorforum.nl/forum/index.php?id=78607
  2. Komt er nog spanning uit om de LNB te voeden? 13 of 18 volt. Kan je hem ook op de doorlus van de werkende ontvanger zetten en dan testen.
  3. Hier geld dat ook. Denk er om dat er hoge spanning op staat Het is beter om deze vraag hier te stellen https://www.nfor.nl/ dat is een buizen radio forum.
  4. Het is beter om deze vraag hier te stellen https://www.nfor.nl/ dat is een buizen radio forum.
  5. Tunner werkt weer. afstemming was speling tussen tandwiel en as van de afstem condensator. Heb deze met een stripje blik in een omega vorm _| |_ kunnen oplossen. En tevens de mute (die altijd aan was) schakelbaar gemaakt via een vrij contact het dolby schakelaartje zodat het afstemmen makkelijker gaat. Versterker gedeelte niet maar wacht op andere versterker module.
  6. Hoi @Steve Ben op zoek naar service manual van een sony XO-3 de eindversterker heeft de geest gegeven en afstemming op FM en MG is ook niet oke. Wil in plaats van de print met de STK4272 een andere eind versterker in zetten. Alvast bedankt.
  7. Je ontvanger blijft ongeveer 950-2250 ontvangen alleen veranderd de uitlezing. LO van 9750 geeft bij een ontvanger die laag gaat zeg 900mhz kan 10550mhz als laagste ontvangen. Nu was er ook wat met de RTL converter die je tussen de LNB en ontvanger kon zetten maar hoe en wat weet ik niet meer.
  8. Ook nog in analoog dus je hele oude analoge ontvanger is bruikbaar.
  9. tussen de " " selecteren dan rechts klikken en kiezen voor zoeken bij Google enzv. Dus dat valt wel mee toch. 😀
  10. Die kon je bestellen bij PI6ZTM maar of die ze nog hebt weet ik niet. maar zoek eens op "Ku Band Lnb Fta 9Ghz Lnbf Richting Voor Zwak Signaal Gebied Speciale Frequentie" suc6
  11. Het lijkt mij een aanloop condensator. Motor plaatje is er nog? Daar staande gegevens op. Berekenen kan je hem ook met de volgende formule C= 68*P*(230/U)²*50/f en vereenvoudigd op 230V en 50hz geeft dit dus : C= 68*P (met C in microfarad, en P in KW)
  12. Het is zeker de RQ3E120GN N ch 30V 27A Power MOSFET. Je kan als ruimte heb een andere N kanaal mosfet nemen die ook de 27A aankan om te testen of het dan wel werkt. En als het dan werkt een origineel bestellen.
  13. Denk wel dat dat de bedoeling is. Google maar naar wat ik al eerde schreef. Normaal zit er dan een convertor voor die HF omzet naar 100-165 mhz "CONVERTER VOOR DE RTL SDR STICKS DC – 65 MHz". En zoals Bobje al aangeeft zelfbouw kan ook daar is genoeg te vinden op het net.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...