Ga naar inhoud


HTip

Lid
  • Items

    501
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door HTip

  1. Ik heb recent ook problemen gehad met de Triple LNB. Ik heb veel gehad aan dishpointer.com voor de exacte positionering.

    Afstelling van de LNB moest ik doen op 23,5 graden (Astra 3), dus op 157 graden. Elevatie was bij het grootste probleem.

     

    Ook de afstand van de LNB in de houder bleek van belang te zijn. Heb veel gehad aan de adviezen van de experts op dit forum.

  2. Goed nieuws! Ik heb weer goed signaal 👍

    Het was even een beetje beter weer en ik ben meteen de ladder op gegaan. De elevatie was door de storm toch verschoven. Een van de 2 stelschroeven draait door, dus die moet ik vervangen. Daarom is de schotel minder gezekerd dan ik had gewild.

    Ook de LNB op ca. 6 mm van de houder geplaatst. Resultaat is 92% op NPO1 👍

     

    Bedankt voor de hulp! 🙏

     

    Graag het topic open houden. Als alle stormen weer voorbij zijn ga ik de Triple LNB terughangen. Ik zal natuurlijk daar ook het resultaat van laten weten. En met de kennis die ik nu heb zou dat makkelijker moeten gaan.

     

  3. Toen ik de SNR niet boven de 75% kreeg heb ik de Triple LNB vervangen door een Inverto SIngle LNB. De SNR verbeterde toen niet, maar het was al laat in de middag en heb die toen laten hangen. Nu met de storm hebben we helemaal geen signaal. Hoop niet dat de schotel weer verschoven is. Ik kan nu niet de schotel afstellen. De schotel hangt op 4m hoogte en alleen met een ladder te bereiken.

     

    De satfinder heeft me wel geholpen, maar uiteindelijk met de signaalzoeker in PLi 4.0 de afstelling gedaan.

     

    Heb je enig idee waarom ik de SNR niet boven de 75% krijg?

  4. Het is gelukt 👍 Bedankt voor de hulp 🙏 Het probleem lag idd in de elevatie. Hoe die is verschoven snap ik niet, maar ik weet nu in ieder geval weer hoe het moet. Ook de azimuth kon nog iets beter. Mbv dishpointer.com de preciese getallen gevonden. En de satellite finder doet het gelukkig ook nog.

     

    De SNR kwam echter niet boven de 72-74. Nog een andere LNB (Inverto Black) geprobeerd, maar geen beter signaal. En met de afstelling van de Triple LNB had ik waarden van 98%. Op 28.2 soms zelfs 100%. Enig idee waardoor dit minder kan worden door de jaren? Is het de schotel (15 jaar oud) of de coax-kabel? Of kan het nog iets anders zijn. De tuners van de VU+ Ultimo? De afstand van de LNB tot de schotel?

  5. Morgen kan ik gaan proberen. Even nog een andere vraag.

    Weet niet of de satellite finder het nog doet, maar misschien doe ik iets verkeerd.

    De Triple LNB heeft 4 aansluitingen, waarvan ik er 3 gebruik en 1 is afgesloten met een eindkap.

    Moet de finder op elke uitgang werken?

     

    Korte meegeleverde kabel van LNB naar “TO LNB” en signaalkabel op “TO REC”. Klopt dit?

  6. Hallo,

     

    Ter voorbereiding op de storm wilde ik de schotel beter vastzetten. Daarbij verschoof de schotel en moest ik opnieuw uitrichten. Met satellite finder geprobeerd, maar deze gaf geen signaal. Waarschijnlijk is ie helaas kapot. Dus moest het met de signaalzoeker van OpenPli 4.

    Vraag: Welke transponders op Astra 1, 2 en 3 moet ik gebruiken? 

     

    Configuratie:

    - VU+ Ultimo met CanalDigitaal Triple LNB op Triax 78cm

    - Schotel afgesteld op Astra 3 (23.5E), LNB 11 graden

    - Tunerconfig: Eenvoudig, LNB 1 (19.2), LNB 2 (23.5), LNB 3 (28.2), 22kHz (ja)

     

    Met zenderzoeken (Netwerk doorzoeken: Ja, Zender wissen Ja) vind ik slechts 208 zenders.

    Vraag: Doe ik iets fout? Zo ja, wat moet ik doen.

     

    Alvast bedankt voor de hulp.

     

  7. Hoi HTip,

    Volgens mij en de bijgeleverde gebruikershandleiding moet je de triple (middelste) LNB op de Astra 3 richten.

    Je hebt gelijk. Ik verwarde door de oplopende frequentie de 23.5 met Astra 2, maar dat is inderdaad Astra 3 ;) Dan heb ik geen idee waardoor het zou kunnen komen...
  8. Met de triple LNB zou je de middelste LNB op Astra 2 moeten richten. Dan zijn de linker en rechter resp. op Astra 1 en 3 gericht. Afdekken van de rechterkop (gezien vanaf de schotel) zou dan Astra 3 uitschakelen, niet Astra 2. Tot slot nog de LNB draaien totdat deze een goed signaal op zowel 1 als 3 geeft. Zo heb ik het gedaan.

  9. Beste Sprietje,

     

    Bedankt voor het compliment. Voor nu denk ik dat het zo laat. Mocht ik een beter signaal voor de Astra 1 willen dan weet ik in ieder geval wat ik moet doen. Thanks!

     

    In 2004 toen we naar België verhuisden was ik voor de NL-zenders aangewezen op de satelliet en heb toen de sprong in het diepe gewaagd met een Dreambox en een single LNB en alles zelf geïnstalleerd. In die tijd heel veel over positionering geleerd via dit forum. Nu 10 jaar later werd het tijd voor HD, omdat nogal wat zenders waren verhuisd naar de Astra 2 en hier gevonden dat er een Triple LNB bestond, dus ook nog de mogelijkheid om de Engelse zenders te ontvangen. Omdat jij zei dat het nogal lastig was heb ik samen met de LNB ook de satfinder besteld.

     

    Ik vond de satfinder een simpel maar wel effectief hulpmiddel voor mij als hobbyist ;) Eerst signaal zoeken, dan opschroeven naar 5 dB. Als het geluidssignaal lager werd ging moest ik in tegengestelde richting bewegen. Als de piep dan heel hoog werd, schroefde ik de dB's weer terug naar 5 en dat blijven herhalen totdat de piep niet meer hoger werd. Leuke was dat dat ook door mijn vrouw werd waargenomen op de signaalzoeker op de TV.

     

    We genieten inmiddels een week van HD B)

  10. Ik heb ook recent de Triple LNB aangeschaft voor mijn Triax 78cm die is aangesloten op een VU+ Ultimo met Enigma 2.

     

    Met alle tips en technieken die in dit topic zijn vermeld heb ik m.b.v. een satfinder en mijn vrouw ;) die de signaalzoeker van de Ultimo in de gaten hield, mijn schotel kunnen afstellen. Voor de zenders heb ik dezelfde gekozen als forumlid Tripleboy.

     

    Astra 1 (19.2): Servus TV HD SNR 86% (13.9 dB) AGC 78%

    Astra 2 (23.5): Nat Geo Wild HD SNR 100% (16.2 dB) AGC 78%

    Astra 3 (28.2): Channel 4 HD SNR 100% (16.2 dB) AGC 79%

     

    Op Astra 1 zijn er zenders die sterker zijn (bijv. Das Erste HD 90%), maar ook zwakker zijn (bijv. BVN 75%)

     

    Ik weet niet of de AGC nog beter kan, maar ik ben supertevreden. Bedankt allemaal en in het bijzonder Sprietje. Ik ben erg onder de indruk van jouw kennis!

  11. @iemand: Bedankt voor je aanbod! Ik ga het eerst nog "even" zelf proberen. Ik heb een handige schoonpa :D

     

    Trouwens, jullie site is super! Sinds gisteren heb ik een VU+ Ultimo en ben al redelijk op weg, maar met jullie presentaties erbij kom ik er een stuk sneller B)

  12. Er schijnt hier in de buurt een bedrijf te zijn dat reparaties van elke component kan uitvoeren, dus als het zelf niet zou lukken dan is er nog een manier. Gisteren de DB aan laten staan en vandaag gewoon beeld. Maar na het bekijken van een opname en weer terug naar TV weer hetzelfde. Na een tijdje arte was er weer beeld.

     

    Maar omdat ik toch richting HD wil gisteren de eerste stap gezet en een nieuwe satbox besteld. De DM7020 kan dan na reparatie naar de slaapkamer ;)

  13. Dan is misschien nog de LNB defect...

    Je kan nog een andere lnb proberen

     

    Zojuist de LNB vervangen en in eerste instantie geen verschil. Transponderscan scande alleen service onder de 11700 MHz. Daarna een sterke FTA zender (arte) een tijdje op laten staan en toen begon een opname van RTL4 en we hadden beeld. Heel vreemd, maar ik ben natuurlijk wel blij. Echter ik juich niet te vroeg, want ik ben wel benieuwd of ik morgen ook gewoon beeld heb.

     

    Wordt vervolgd...

  14. Een paar maanden heb ik mijn LNB vervangen, maar het kan natuurlijk geen kwaad om dat ook uit te sluiten. Ik heb 4 LNB's (Inverto Black Ultra) met switches overgenomen van iemand die stopte met de sat-hobby. Dus wisselen is snel te doen. Vanavond als de zon weg is zal ik dat proberen.

     

    Nog een vraagje daarover. Hoe moet de LNB in de houder, zover mogelijk van de schotel af? Of juist zo dichtbij mogelijk?

     

    Overigens iedereen bedankt voor het meedenken B)

  15. Zit er ook een diseqc switch tussen? Die willen nog wel eens problemen geven bij een DB.

    Nee, de LNB is rechtstreeks verbonden met de DB en er zitten ook geen connectoren tussen.

     

    Heb net een automatische transponderscan gedaan en alle services aan het aflopen. Ik heb goed signaal onder de 11.7 GHz (11685 geeft nog goede SNR), maar daarboven valt SNR onder de 70% en heb ik geen beeld.

  16. Was ik nog vergeten te melden. Ik heb meerdere zenderlijsten geprobeerd. Die van Satje07 van 31-8-2012 en een die via PLi is te downloaden. Ik zie overigens net dat Satje07 een nieuwe lijst heeft van 7-9-2012.

     

    @Ebor: Ik neem aan dat de sat.xml in de settings "satellites.xml" heet. Klopt dit?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...