Ga naar inhoud


SimonLeBon

Lid
  • Items

    123
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door SimonLeBon

  1. Dit speelt al langer. Het kleine loodgietersbedrijf dat het onderhoud op mijn CV ketel en de ketels bij ons op de zaak uitvoerde, beklaagde zich ook al over de certificering en met name de kosten ervan. Elk jaar certificering á € 1700 per monteur en de verplichtingen gaan ten koste van de nuttige werktijd. Bovendien zijn sommige zaken echt te vergezocht. De enigen die hiervan profiteren zijn de grotere bedrijven waarvoor er speciale regels zijn. Het was nog zo'n winkeltje dat een paar dagen per week geopend was en waar je nog gewoon losse onderdelen kon kopen.
    Hij heeft begin 2023 de boel verkocht en is nu met vervroegd pensioen. Het bedrijf is verhuisd naar een industrieterrein en de winkel is gesloten.

    Jammer.
     

  2.  @Codx Nooit van Multicast gehoord?

     

    Op 7-3-2022 om 20:59, moonchild zei:

    Dit jaar is de F1 via deze dienst te bekijken, kosten op dit moment zijn 52 euro per jaar.

     

    Maar wat krijg je dan precies? Wie heeft er ervaring mee?

     

    -beeldkwaliteit

    -storingen

    -uitzending gemist

    -voor/achteruit spoelen

    -apps voor Samsung, LG etc

    -surroundsound

    -op hoeveel devices te installeren en te kijken

    -meer vragen die ik nu nog niet verzonnen

     

    Voor zover @RonBoy je vragen niet heeft beantwoord:
    F1TV Pro is al veel langer beschikbaar in Nederland, ik maak er sinds de Nederlandse introductie in 2019 gebruik van, in de jaren ervoor gebruikte ik de F1 Live Timing app. De eerste twee jaar kampte F1TV nog regelmatig met storingen, in 2021 heb ik geen storing meegemaakt.

     

    Wat krijg je?

    Kort gezegd:
    Live F1 streams, Live Timing (via de Formula 1 app), beschikking over een gigantisch F1 archief en een F1 account.


    Iets gedetailleerder:
    Er is een F1TV app en een officiële Formula 1 app.
    De Formula 1 app geeft nieuws, achtergronden en bevat tevens de live timing (met vele mogelijkheden). De live timing kun je ook pauzeren of later terug kijken, handig wanneer je het beeld en live timing wilt synchroniseren.


    Met de F1TV app kun je de live streams en archieven (gereden races) bekijken van zowel de F1, F2, F3 als Porsche supercup.

    En je kunt ook echt alles zien: Vrije trainingen, Kwalificatie, Sprint Races, Feature races, Persconferenties, pre- en post-race shows, Tech Talk, analyses, etc.

    De streams: World Feed, Live Timing, Pit Lane channel, Driver Tracker en onboard camera's van alle 20 auto's. Bij de onboards is het wel zo dat de regie bepaalt wat je te zien krijgt: meestal is dit de 'shoulder' cam (boven de air box), maar soms ook front cam, rear cam en helmet cam. Bij de onboard hoor je ook de ongefilterde boordradio van de betreffende coureur.

     

    Tip: de boordradio bevat 2 kanalen, op het linker kanaal is de motor/rijgeluid te horen en op het rechter kanaal de coureur en zijn engineer/team.

     

    Devices waarmee je kunt kijken:

    Android, Apple: F1TV en Live Timing (via off. F1 app)

    Windows: F1TV via de officiële F1TV website en de live timing via de F1 website, maar die zou ik afraden.
    Wat pas echt geweldig is op Windows, is RobvdPol's open source  F1TV desktop client, RaceControl

    Daarmee kun je de verschillende streams over je scherm(en) verdelen, dus bijvoorbeeld de race op het linkerscherm, live timing en onboards op het rechter scherm. Of de Race op je TV en de timing op je laptop. Dat kan dus ook bij de archieven (oude races).

    AndroidTV: officiële F1TV app, daarvoor was er een wat spartaanse app van een Italiaanse hobbyist. Deze app werkt ook op sommige mediaspelers.

    LG WebOS/Samsung: geen idee, zelf gebruik ik mediaspelers met AndroidTV (Formuler GTV) en overweeg een NVidia Shield aan te schaffen.

     

    Beeldkwaliteit:
    Zeer goed, dit jaar opgeschaald naar 1080p/50 (was 25).

     

    Ik kijk de F1 wedstrijden op 4-5 schermen tegelijk:

    -Grote TV de Main/World Feed (media player/TV)

    -TV ernaast met Live Timing en 3 onboards (PC, RaceControl)

    -Laptop (RaceControl) met Driver Tracker

    -Tablet (Android) met Live Timing (sector tijden)

    -Telefoon (Android) met Live Timing (Segments/Tyres/Driver Comparison)

    Het is wel even een gedoe om de boel te synchroniseren, maar dan heb je ook wat.

    Voor zover ik weet, wordt er geen NTP timestamp/LTC (SMPTE) in de live streams meegezonden dus synchronisatie moet ik nog steeds handmatig uitvoeren.


    In 2019 kon je maar 1 op 1 device tegelijk kijken, nu heb ik vaak 3 devices (met meerdere streams) tegelijk draaien.


    Off Topic:
    Heb de laatste wedstrijd met ViaPlay bekeken, dat liep niet echt lekker, diverse keren errors gehad, dus ga weer gewoon via F1TV kijken. Moet zeggen dat ik het commentaar van ViaPlay wel goed vond.

  3. 1 uur geleden, Codx zei:

     

    Tja ik heb het idee dat ze inderdaad wat anders verstaan onder prepaid dan ik.   Je moet hier nog steeds het maandelijkse abo of jaarlijks abo direct aan sky betalen en je registreren. Dat is wat anders dan een winkel in lopen, een zak met geld overhandigen en de box en kaart mee nemen en hij blijft een x tijd werken. 

     

    Er dan staat er ook nog dit:  

     

    Houd er echter rekening mee dat het Sky prepaid abonnement niet na zes maanden eindigt, maar een contractduur heeft van 12 maanden. Vanaf de zevende maand is het reguliere factuurbedrag maandelijks verschuldigd.

     

     

     

    Misschien dat ze met pre paid een koop-decoder bedoelen? Het is in ieder geval inderdaad geen pre paid kaart zoals een HD+ kaart.

     

    9 uren geleden, edbe zei:

    je kunt ook een Sky pre paid kaart nemen.

     

    Zoals Codx al aangaf moet je een (jaar)abonnement afsluiten en registreren, waardoor het hoogstwaarschijnlijk niet in NL te verkrijgen is.

  4. 12 uren geleden, ceesv zei:
    Hij die, met het oogmerk daarvoor niet volledig te betalen, door een technische ingreep of met behulp van valse signalen, gebruik maakt van een dienst die via telecommunicatie aan het publiek wordt aangeboden, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie.
    ....

    Je bank, verzekering etc. sturen je daarna ook nog eens een verrassing in de vorm het opzeggen van de zakelijke relatie.

    grotere aanbieders, zeker die in Duitsland pakken ook de afnemer van het signaal aan.

    De wetgever heeft dit geclassificeerd als misdrijf.

     

    De pakkans is nog klein, maar ga er maar vanuit, dat men al lijsten heeft van illegale gebruikers.


    Ja ik ken de strekking van het wetsartikel al uit de tijd dat ik kaartjes programmeerde voor de Nokia MM9200.

    Al die overdreven bangmakerij boeit me niet zo. De gebruikers zijn in NL niet illegaal totdat aangetoond is dat ze illegaal zijn.


    De discussie zal gaan of er sprake is van "het oogmerk daarvoor niet volledig te betalen". De reden is niet dat ik niet wil betalen voor een Sky UK abonnement, maar dat het in NL niet mogelijk via een legale weg te kijken. De intentie om volledig te betalen is er aangezien ik ook bereid ben voor meerdere andere diensten te betalen. Mocht het ooit tot rechtszaak komen, verwacht ik niet dat het mij zwaar aangerekend zou worden en het hoogstwaarschijnlijk op een schikking uitdraaien en verklaring tekenen. De kans is echter gering omdat de jacht, voor zover die er is in NL, ook meer is gericht op verspreiders dan op gebruikers.

     

    Duitsland heeft sowieso een andere (recht)cultuur dan in NL. Daar wachten mensen bijvoorbeeld keurig bij een voetgangersoversteekplaats wanneer het licht op rood staat, ook al is er in velden of wegen geen ander verkeer te zien.

     

    Dat opzeggen van de relaties door banken en verzekeringsmaatschappijen zie ik op deze basis (thuis 'grijs/zwart' kijken dmv IPTV) niet zo snel gebeuren, dan zou geen enkele veroordeelde pleger van een misdrijf een bankrekening of verzekering kunnen hebben. Hooguit zou de acceptatie bij bijv een hypotheek of orv lastiger (maar niet onmogelijk) zijn na een veroordeling. Misschien zou ik mijn F-licentie kunnen kwijtraken.
     

    2 uren geleden, sattv4iedereen zei:

    er is o.a. een manier om iptv te verminderen en zo ook cs, is , maak het mogelijk om ons te abonneren op buitenlandse zenders.

    we SCHREEUWEN er zo lang naar, maar de lokale tv boeren en commerciëlen moeten blijkbaar beschermd zijn, alsof het beschermde diersoorten zijn.

     

    ^^^^Dat dus...

  5. Kan eventueel ook een aluminium pijp nemen...

     

    Let er wel op dat er boven de bovenste beugel minimaal 3 á 4 rijen bakstenen zitten, de bovenste stenen van een muur zitten het minst stevig.

     

    Keilbouten is voor 1 schotel overdreven, gewone flinke (12 of 14mm) pluggen met bouten zijn echt voldoende. Heb er nog wel een berg liggen. Als je me een pb-tje stuurt, zal ik er wat opsturen tegen verzendkosten.

     

    In bakstenen gebruik ik overigens liever chemische ankers ipv keilbouten, keilbouten kunnen de steen kraken en chemische ankers niet, die vormen één geheel met de steen. Ik heb in de jaren '00 zonneschermen opgehangen met een breedte van 7 meter en een uitval van 3 meter met chemische ankers, ze hangen er nog steeds.

    Ik zou niet te korte muurbeugels nemen, met beugels van 20cm heb je nog wat speelruimte om de schotel af te stellen. Als je met de schotel boven het dak uit wil steken, dan zou je wel 10cm beugels kunnen nemen (afhankelijk van de overstek van de dakrand).

    WMM20 Muurbeugel voor Mastmontage Schotelzaak.png

    • Like 1
  6. Zorgen dat je sowieso een goede provider neemt die vrijheid en privacy hoog in het vaandel heeft staan. Ben overgestapt van Ziggo naar de opvolger van XS4ALL die samenwerkt met Bits of Freedom. Ziggo internet was hier (in de wijk) brak en ontkent het probleem.

    Ik gebruik een PiHole met Quad9 als DNS(SEC) resolver. Met een goede vpn heb je ook wel wat extra bescherming.

     

    Ik heb er tegenwoordig geen probleem meer mee me in het grijze/zwarte gebied te begeven; ik wil betalen voor bijvoorbeeld Sky UK en Italy maar dat is legaal niet mogelijk in NL. Inmiddels heb ik -behalve FTA-satelliet- ook NLziet, Netflix, Prime, Discovery+, F1TV Pro, nog wat betaalde meuk. De grijze 'ga snel' IPTV provider gebruik ik voor de Zuid-Afrikaanse en (Sky) F1 kanalen. Omdat IPTV soms hapert (op Formuler GTV/Z8 boxen) wil ik eigenlijk andere IPTV provider en evt een goede CS server, maar moet me daarvoor eerst nog even verdiepen in cccam/oscam. Maar ja, dat kost weer tijd en aangezien ik midden in mantelzorg, verbouwing en drukte op het werk zit, is dat laatste iets waar ik nu gebrek aan heb.

  7. Op 13-6-2020 om 17:03, jopiesat zei:

    Een update van mijn DAB antenne experiment. Lees en leer hier ontzettend veel en geef daarom ook maar wat ervaringen terug om te delen.
    Met behulp van fmscan.org een beeld gekregen van de DAB zenders in de omgeving. Het was duidelijk dat de coax antenne die ik even snel had gemaakt niet zo best werkte. Deze stond qua locatie ook niet zo ideaal dus dat hielp niet.

     

    Vervolgens schetsje gemaakt van de zenders in mijn omgeving. Gekozen om de Fuba DAT 304 aan te schaffen In Duitsland. Iets richtinggevoelig maar ook wel rondom. De antenne staat binnen, verticaal georiënteerd aan een pvc pijp in de berging. Deze berging ligt achter de woonkamer waar de ontvanger staat. Hoogte van de berging is ongeveer 4 meter tot het dak-isolatiemateriaal. (Geen metalen folie)

    Na installatie een aantal oriëntaties geprobeerd en gekeken wat de ontvanger als ontvangst sterkte aangaf. Zie ook het tabelletje.

    Mijn conclusie: de NL kanalen zijn voor mij met deze antenne in bijna alle oriëntaties goed te ontvangen. Wil ik ook wel de BE kanalen ontvangen dan is de richting van Schoten voor mij het beste, dus uiteindelijk daar de antenne op gericht.

    De groen gekleurde vakjes onderaan de tabel komen nu bij mij storingsvrij door. Mijn experiment is daarmee geslaagd.

    Doe er je voordeel mee!

     

    TNX voor deze ervaring!

    Volgens mij zijn de Vlaamse zenders vertikaal gepolarisserd en de Waalse horizontaal.

     

    Ik zat een beetje te twijfelen of ik een flinke yagi/logper meerdere elementen + rotor + mast LNA om te gaan DX-en, maar omdat ik al veel te veel hobby's heb, zou dat toch weer een project worden wat in een hoekje op zolder/in de garage zou belanden.

    Dus wordt het vooral een praktische oplossing; een vaste richtantenne op Den Haag, omdat daar precies wat zenders zitten die op de ontvangstgrens zitten op de dipool onder het dak.

  8. Ik ben in ieder geval blij dat F1TV Pro beschikbaar blijft in NL, dus dat vind ik goed nieuws. Voetbal en darten boeien me sowieso niet, dus liever F1TV dan voor Viaplay waarschijnlijk meer dan € 20,-/mnd gaan betalen.

    Ik had eerst een F1 live timing abonnement, en sinds F1TV in Nederland beschikbaar direct een F1TV Pro abonnement.

     

    F1TV werkt nu wel goed itt 2 jaar geleden. Dit seizoen (en vorig seizoen) maar weinig problemen gehad. Rob van der Pol's Race Control is inderdaad een aanrader, dan kun je je schermen tenminste indelen zoals je dat wil. Alleen synchroniseren is bij live uitzendingen een beetje tricky, maar ik zet gewoon alle streams tijdelijk op Nederlands, dan is het goed te doen. Moet op de TV (Ziggo) wel even de time shift inschakelen.

     

    Ik kweeg de tip van F1 TV Viewer ook op Tweakers, maar nog niet geprobeerd, zal hem eens op mijn Formuler GTV installeren.

  9. Nog een 'leuk' *kuch* bericht, van Canal Digitaal kreeg ik vandaag een aankondiging dat er wat zenders bijkomen en de abonnementstarieven met €2,- per maand omhooggaan. Bij dergelijke tariefsverhogingen heb je het wettelijke recht om per die datum op te zeggen.

     

    Zijn er hier al mensen overgestapt?

    Hebben deze overstappers ook de tariefsverhoging gekregen?

  10. Er is nog iets wat bij IPTV/OTT/VOD speelt; privacy.

    Vrijwel alle legale IPTV-aanbieders kunnen in pricipe zien wat je kijkt en hebt gekeken en je kijkgedrag opslaan/analyzeren. Bij FTA 'uit de lucht' kijken is dat niet mogelijk. Gelukkig is er nog een goed FTA aanbod van Duitse en Engelse zenders en denk dat dat nog wel even blijft.

     

    Die versnippering door alle streamingdiensten (Netflix, Discovery+, Disney, Videoland, NLZiet etc. etc.) heeft TV kijken niet echt goedkoper gemaakt.

    Ik heb na het Joyne-debacle er toch maar weer een Ziggo kabel-TV abonnement afgesloten en ook een IPTV-provider genomen voor de Vlaamse zenders. CDS vraagt mij teveel voor 2e en 3e kaart en die zijn nog eens beperkt ook (geen Royal op 2e en 3e kaart). Je kunt ook niet, net als bij Joyne, het Nederlands én het Vlaamse pakket op 1 kaart krijgen. Ik ga geen CI-modules lopen wisselen, dat is A. veel te onpraktisch en B. niet echt bevorderlijk voor het CI-slot in de TV/ontvanger.

  11. Aangeboden wegens teruggang naar Ziggo:

     

    Canal Digitaal CI+-module en Royal pakket dat is afgekocht t/m 8 februari 2022, dus nog 8 maanden kijkplezier.

    Contract hoeft dus niet direct overgenomen te worden, maar de kaart kan eventueel daarna op naam gezet worden.

     

    Vraagprijs: € 225,-

     

    Bij voorkeur afhalen in Ridderkerk (thuis) of Rotterdam (werk), géén contante betaling.

  12. Wat is de negeer functionaliteit toch heerlijk om de onzin van stennisschoppers te filteren.

     

    Voorlopig nog beeld, maar dat zal over 2 weken anders zijn. Inmiddels zijn de overgebleven Discovery-kanalen ook niet meer zichtbaar, maar ach met een Discovery+ abo kan ik het meeste weer zien.

     

  13. 2 uren geleden, Codx zei:

     

    Nee, je speculeert zelf net zo hard mee.  Nogmaals je weet niks en loopt te gokken. Algemeen bekend zegt niks over de afspraken tussen deze 2 partijen wat ik ook al eerder heb aangegeven trouwens.  Stop met andere terecht wijzen als je het zelf ook doet!   

    In tegenstelling tot jouw (imo off topic) reactie heb ik geen speculatie in CeesV reactie gezien. Hij stipt aan dat de hoge(stijgende)  doorgiftevergoedingen van Discovery en Eurosport een extra lastenverzwaring voor Joyne is geweest wat natuurlijk niet bevorderlijk is wanneer ja al in de rode cijfers zit.

    Ik begrijp ook je punt niet dat CDS waarom het faillissement van Joyne het einde in zou luiden voor CDS. Dat CDS in overleg met de curator het klantenbestand en tijdelijk de diensten heeft overgenomen bewijst eerder het tegendeel. Vanwege de bekabelingsdichtheid in Nederland en de ontwikkelingen zoals IPTV, OTT, on demand platformen, zit er niet zoveel toekomstperspectief in satelliet-tv gericht op Nederland. Hoewel ik geen fan ben van CDS, moet ik ze wel nageven dat ze niet stil staan en wel met de ontwikkelingen mee gaan (bijv. OTT).

  14. Precies, ik vermoed dat wanneer zich geen nieuwe huurder gemeld had, Joyne wellicht iets meer respijt gehad zou hebben.

    Ik denk dat vooral de flinke stijging van de doorgiftevergoedingen/licentiekosten van ESPN, Discovery etc het kostenplaatje meer deed stijgen dan initieel begroot was. In zo'n geval hoeft er maar iets te gebeuren en het loopt fout af.

     

    Bij menig gezin dat in de schulden is geraakt is het zo begonnen; ik heb zelf geen schulden (op hypotheek na), maar onlangs CV-ketel kapot, hond ziek, zelf een kaakontsteking, autopech en nog wat ongein (zoals Joyne). In nog geen 2 maanden tijd bijna € 7.000,- van mijn spaargeld pleite.

    Als je op zo'n moment geen reserve hebt, kun je flink in de schulden raken.

  15. 4 uren geleden, Mimisiku zei:

    Ik ga nu absoluut niet zeggen dat ik het voelde aankomen, maar met nieuwe abo's betaal ik altijd handmatig per maand. Ik heb me daar al een keer goed aan gebrand... Dus bij mij is de schade beperkt gebleven tot de aanschaf van de module en de registratie....

     

    Soms kun je beter met automatische incasso betalen, die kun je nog terugboeken en een bankoverschrijving/iDeal niet.

  16. @astro iris Om even advocaat voor de duivel te spelen; Ik denk dat de eredivisiebelasting (verplichte toeslag per abonnee aan ESPN) een van de oorzaken voor het faillissement is. De verplichte bijna €3,- per maand per abonnee (particuliere gebruiker, ik weet niet hoe hoog de vergoeding voor zakelijke abonnees is) tikt toch wel aan.

     

    Het is natuurlijk niet alleen ESPN, maar dat geldt natuurlijk ook voor Discovery en andere content providers die steeds hogere distributievergoedingen in rekening brengen.

     

    Een van de conclusies van dit rapport is dat door de als maar hogere distributievergoedingen er een vicieuze cirkel ontstaat en kijkers steeds meer van lineaire tv naar OTT/IPTV zullen uitwijken.

  17.  

    Quote

    Aanpassingen televisie-aanbod

    Canal+ Luxembourg heeft inmiddels aangegeven dat oude Joyne-klanten per mei 2021 door Canal+ Luxembourg (Canal Digitaal, resp. TV Vlaanderen) zullen worden gefactureerd en alleen zenders worden aangeboden die het bedrijf in zijn aanbod heeft. Dit zal betekenen dat zenders als Discovery, Eurosport1 en 2, TLC, Investigation Discovery Crime+Investigation, Dusk, Meiden van Holland en andere zenders die nu nog op de Eutelsat 9B uitzenden, mogelijk al per morgen (dinsdag 20 april 2021) van de Eutelsat 9B zullen verdwijnen.
    ...
    ...

    Preview-kijken

    Joyne werkt met preview-kijken. Kijktegoeden van Joyne zijn als gevolg van het faillissement vervallen, zo heeft Canal+ Luxembourg aan klanten duidelijk gemaakt.

    Bron: Mediamagazine

    Ik heb zowel een prepaid (Vlaams, 1 jaar) als een maandabonnement (Nederlands pakket) bij Joyne. Als ik deze informatie lees, krijg ik een factuur van CD voor mijn Joyne-abonnement (met minder zenders), maar kan wel naar mijn (Vlaams) tegoed fluiten? Saillant detail is dat ik ook nog een CD-abonnement heb lopen.

     

    Het lijkt erop dat ik toch beter de (illegale) weg van IPTV had kunnen bewandelen... Dat is goedkoper, heeft een veel uitgebreider aanbod en is blijkbaar net zo betrouwbaar als de legale weg.

     

    Misschien toch maar weer met hangende pootjes naar Ziggo, waar een extra CI-module € 2 per maand kost (ipv € 10 per module bij CD). Wel jammer van de Vlaamse zenders, heb bij onze zuiderburen toch wel wat leuke programma's aangetroffen. Zal morgen eens bellen om te kijken of er nog mogelijkheden zijn bij CD.

    • Bedankt 1
  18. 12 uren geleden, Mimisiku zei:

    Mocht de afschakeling van de Seca tunnel een feit zijn (en er geen oplossing komt) dan is het bye bye CDS en TVV... Liever niet dan met een module... Blijft Ziggo over in huis.. Kan de schotel van de muur....

    ...of laten hangen voor de vele Britse en Germaanse FTA-zenders...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...