Ga naar inhoud

Rivellino

Leden
 • Aantal items

  286
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Rivellino

 • Titel
  Sat4all Regular
 • Verjaardag 6 juli

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Frankrijk (Auvergne)
 • Interesses
  fietsen

Recente bezoekers van dit profiel

2479 profielweergaven
 1. Op Franse webshop zie ik nieuwe v5 cards staan voor 34,40 euro. Normale prijs was 15 euro.
 2. Ik heb een nog niet geactiveerde TNTSAT V6 kaart in de kast leggen. Ik durf hem nog niet in de ontvanger te steken zolang er geen oplossing bekend is. Ik sluit me dus graag aan bij de vraag van Mysat. Is er een oplossing?
 3. Als je op de blauwe knop drukt, krijg je een overzicht van alle bouqets. Zie bijlage.
 4. Ik gebruik de zenderlijst van Hans. De volgorde van de zenders vind ik heel logisch. Zie bijgevoegde schermprint. Volgens mij is dit wat Ehlen000 wil.
 5. Ik denk dat openpli 4.0 niet meer gesupport wordt. De nieuwste versie is openpli 7.0. Mijn advies is om te upgraden na de nieuwste versie.
 6. Het gaat inderdaad om lampjes met een G4 fitting. En inderdaad gaan de lampjes ook uit als er geen lucht wordt afgezogen.
 7. In moderne afzuigkappen vind je tegenwoordig wel LED lampen, zeker in de hogere prijsklassen. Dus er moeten LED lampen bestaan die tegen hoge temperaturen kunnen. In onze woonkeuken staat de afzuigkap zelf niet langdurig aan, maar de lampjes branden wel vaak en lang. Ik kan nergens vinden hoeveel stroom halogeenlampjes van 20W en 12V gebruiken, maar het lijkt mij aanmerkelijk meer dan een LED lamp van 2W. De test die A33 voorstelt (een LED lampje verwijderen en kijken of de andere dan blijft branden). heb ik nog niet gedaan, omdat het nogal lastig is om bij de lampjes te komen. Ik verwacht dat dat geen oplossing is, Ik vermoed dat de transformator moeite heeft met de geringe stroomafname van de LED lampen. Dat hij een minimale stroomafname-drempel vereist.
 8. In mijn afzuigkap heb ik de halogeenlampjes vervangen door LED lampjes (G4, 12 volt). Nu heb ik het vreemde verschijnsel dat de lampjes tijdelijk uit gaan als er warmte vrijkomt van de kookbranders op het fornuis. Dat gebeurt afwisselend bij de twee lampjes. Soms zijn beide lampjes uit. Na verloop van tijd (1 of 2 minuten, dat is wisselend) gaat het lampje weer aan. Het uitvallen van de verlichting is een bron van ergernis voor mijn vrouw, bij het bereiden van heerlijke maaltijden. Als er niet wordt gekookt, doen de lampjes het prima. Wat kan de oorzaak zijn van dit ongemak: verkeerde lampjes of kan de transformator in de afzuigkap geen LED voeden?
 9. Ik had problemen met het geluid (via mijn soundbar) bij zenders die MPEG uitzenden. Dat heb ik opgelost met de volgende instellingen (zie bijlage). Volgens mij moeten de audio instellingen die Luisteraar doorgeeft worden gewijzigd in: PCM meerkanaals on.
 10. Ik heb geen verschillende instellingen per zender. Ik heb ook geen idee hoe ik dat kan instellen. Mijn gekozen instelling geldt voor alle zenders. Volgens mij zendt NPO zowel in Dolby Digital (AC3) als MPEG uit. SBS6 (en andere zenders) zenden alleen in MPEG. Indien aanwezig kiest de Solo2 het Dolby Digital signaal, zo niet dan MPEG. Het lijkt mij dat Dolby Digital de betere geluidskwaliteit is en die wil ik bij voorkeur gebruiken.Daarom heb ik de Dolby Digital / DTS Downmix uit staan. Ik heb de volumeknop van de Solo2 helemaal open staan omdat anders bij zenders die alleen maar het MPEG geluidspoor hebben het geluid erg zacht is. Nu is het geluidsvolume van Dolby en MPEG gelijk. Het geluidsvolume regel ik nu volledig met de afstandsbediening van de soundbar. Onderstaande bijlagen geven de huidige Audio-instellingen weer bij NPO1 en SBS6.
 11. Tonskidutch, dat is een gouden tip. Ik heb de soundbar nu aangesloten zoals jij aangeeft met een optisch sp/dif kabel. Met het geluid van TV erbij, kon ik de soundbar perfect synchroniseren (+90ms). Nu heb ik het tv-geluid helemaal uitgezet. Zie onderstaande afbeelding voor de goede instellingen. Meerkanaals PCM moet aan staan voor SBS en andere zenders. Het geluid van de soundbar klinkt ook veel mooier dan voorheen. Dank aan allen hulpvaardige Sat4All-ers. ,
 12. Het bovenstaande advies van Jeevanhoof (Dolbi Digital/DTS downmix aan zetten) heeft inderdaad als resultaat dat het geluidsniveau op mijn soundbar.voor alle zenders weer ongeveer gelijk is. Mag ik concluderen dat de zenders die bij mij eerst een lager geluidsniveau hadden (o.a. de SBS zenders, Veronica, Net5 en de Vlaamse zenders) geen AC3 geluidssignaal hebben? De downmix heeft wel tot gevolg dat ik het volume van de soundbar op maximaal moet zetten. Met de afstandsbediening van de Solo2 kan ik dan het gewenste geluidsnivo krijgen (ongeveer 25%). Zie de bijlage met de huidige Audio instellingen. Jeevanhoof, bedankt voor je tip
 13. Het bovenstaande advies van Michel heeft ook geen effekt. Mijn huidige instellingen bij NPO1 en SBS6 zijn als volg (zie bijlagen). Het geluid bij SBS6 is veel zachter dan op NPO1. De volumeregelaar van de soundbar moet van 15 (voor NPO1) naar 45 (SBS6). Verdere kanttekeningen: - Volume van de TV staat op maximaal - Volume van de Solo2 staat op 5% - Als ik het volume van de Solo2 verhoog, wordt het geluid van SBS6 harder, NPO1 blijft gelijk. Suggesties?
 14. Het advies van Ceesv (Automatische volume leveling inschakelen) heeft helaas geen effekt. Zijn er nog andere tips?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid