Jump to content

minplus

Members
 • Posts

  5,836
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Everything posted by minplus

 1. Belgen zijn dommer, zeggen sommigen in Nederland, dus betalen ze natuurlijk minder. Logisch toch?🥴😁
 2. Mondkapjes werken in en uit natuurlijk even goed. Alleen zal een covid-zieke enorm veel virussen uitblazen en houd het kapje enorm veel tegen, terwijl in een supermarkt een beetje rondhangt en dus minder wordt tegengehouden. Het houdt bv 90% tegen. Zeg maar, een covid-zieke verspreid een miljard en het kapje houdt 900 miljoen tegen, terwijl in de supermarkt met wat pech als er een covid-zieke rondloopt een miljard rond zweven. Maar waar jij loopt in de hal zweven er 10 miljoen en houdt het kapje 9 miljoen tegen. Genoeg om niet (dood)ziek te worden, want die overgebleven miljoen kan je afweer wel aan. Vanzelfsprekend dat het mondkapje dus vooral bij besmette personen een enorm effect heeft.
 3. Wat besmetting betreft, ze lopen flink op om ons heen. De ziekenhuizen stromen weer vol met vooral niet-gevaccineerden. Isala in Zwolle annuleert operaties vanwege de instroom uit Staphorst en plaatst mensen over naar andere ziekenhuizen. Staphorst 56% van de volwassenen gevaccineerd, nog geen 11.000 inwoners en 368 besmettingen, Zwolle met ruim 10x zoveel inwoners en iets van 80% gevaccineerd 248 besmettingen. Triest. We waren overigens de enigen met een mondkapje in de supermarkt vandaag; het dringt nog niet erg door... Roemenië met een grote vaccinatie-onwil is trouwens helemaal een rampgebied momenteel, zag ik in een reportage op Duitse TV.
 4. 😁☹️ Vooral de afbraak ervan die begin jaren 80 begonnen is en inmiddels een kleine 40 jaar aanhoudt. Alle nieuwe plannen zullen geen enkel effect hebben zolang de Lumpsum (superdirecties met een zak geld voor tussen- en onder-lagen voor administratieve onzin en luxe gebouwen, onzinnige competities tussen scholen) en de HOS ( een enorme salarisverlaging) niet terug gedraaid worden. De enige positieve ontwikkeling die ik sindsdien heb waargenomen is dat mrs. Netelenbos met haar geschifte studiehuis is afgevoerd naar elders (waar ze vervolgens daar rampen veroorzaakte).
 5. M'n grootste vriend in Frankrijk was inspecteur bij de centrales daar en moest alles controleren. Hij had ook alles elektrisch en had daar een goede reden voor want het gas was daar zeer corrosief en niet als hier. Hij liet me een krater zien waar een gebouw had gestaan dat wel met gas had gewerkt. Aan de andere kant heb ik hem toen hij met pensioen was duidelijk moeten maken wat de halfwaardetijd inhoudt bij kernafval. Daar schrok hij erg van want hem was geleerd dat daarna alles aan straling weg was. En hij was toch bepaald niet dom, integendeel. Zoiets maakt voor mij ook het volgen van wan-informatie in bubbels op internet door verder intelligente mensen heel begrijpelijk.
 6. Zag de kop over de danswedstrijd in de krant. Had geen enkele behoefte het artikel te lezen, laat staan naar dit soort waanzin IQ 20 kijken. Maar goed, zo'n miljoen kijkers; dat verklaart veel dingen in onze maatschappij, zou ik haast zeggen.
 7. Een vraagstuk voor wetenschappers, super-immuniteit bij mensen die covid overleefd hebben en na een vaccinatie daarna beter beschermd zijn dan mensen die geen covid gehad hebben en wel een vaccinatie. Voor mij als bioloog een open deur en vanzelfsprekend want als je covid overleefd hebt kent je afweer vermoedelijk vrijwel alle eiwitten aan de buitenkant van het virus en na een vaccinatie kent het enkel de eiwitten van de spikes waarvan de info in het vaccin zit. Maar goed, het gaat onderzocht worden, hebben ze weer wat te doen en mogelijk levert het iets fantastisch op. https://www.nature.com/articles/d41586-021-02795-x
 8. Covid begint hier aardig uit de hand te lopen. Helaas. Maar te verwachten.. https://nos.nl/artikel/2351241-de-coronaweek-in-grafieken-nederland-bijna-koploper-besmettingen-in-europa
 9. De boerenmanier kan in je eentje. Heb het een keer gedaan met een zenderlijst van internet in de ontvanger en dan hem met hoog volume op een zender. Dan hoor je buiten dat je ontvangst hebt. Het fijn afstellen is daarna wel enig gekloot want het geluid wordt niet harder als je beter uitricht, dus dat wordt heen en weer lopen. Of dan alsnog een lieve buur met een fles wijn voor je TV zetten.
 10. Ik ben nog steeds uiterst jeugdig🥴 maar geen teen of twen meer.😁 En m'n 20 jaar oude korte broek zit tegenswoordigs wat te strak. Maar ik heb ergens nog wel een paar Jezussneakers als ik het goed heb. 😎
 11. Erg lang geleden dat ik die zender opgezet heb om iets te zien; kan het me niet eens herinneren. Maar Doe Maar wel weer even geklikt. Lekker nummer en het geeft het perfect aan.🙂
 12. Moet je voor en na gemeten hebben en dat is een van de problemen. Verbruik het jaar ervoor en erna zegt ook weinig want hoe keut was de zomer en hoe streng was de winter. Kun je mogelijk berekeningen op loslaten. Voorlopig ga ik ervan uit dat het bij mij is als bij jou en heb ik vaak het gevoel gehad dat ik me de spouwmuurisolatie had kunnen besparen.
 13. Vandaag m'n 3e teken-encefalitis prik gekregen. Heb gelukkig geen last van wappie- en antivax-gevoelens, dus met groot genoegen genomen ondanks dat het niet gratis is en kan er wat dat betreft weer jaren tegen zonder risico op verlammingen of erger door de veelvuldige teken hier. Niets van de prik gevoeld maar als ik hard op m'n bovenarm druk kan ik vaag voelen waar hij gezet is. Bijkomend voordeel: m'n afweer is op scherp gesteld waardoor ik ook beter een griepvirus kan aanpakken want die vaccinatie komt hier vrij laat dit jaar. Idem voor covid.
 14. Lang geleden spouwmuurisolatie toegepast. Of het energetisch geholpen heeft, vast misschien wel, geen idee hoeveel ondanks opeens een paar koudebruggen die er eerder niet waren. Maar mogelijk vrijwel niets, kom daar maar eens achter, maar ik heb m'n best gedaan. Kan nu wel aan de buitenkant zien of er ergens een muis de spouwmuur ingedrongen is door buiten liggend steenwol, da's een voordeel. Heb wel de indruk dat ze sindsdien veel makkelijker omhoog komen naar het dak, da's een nadeel. Gelukkig heb ik een paar snoezige katten die dagelijks muizen vangen voor ze in de muur komen, da's een voordeel. Helaas laten ze soms binnen los waarna die muizen onder de koelkast al dan niet doodgaan, da's een nadeel.
 15. Zou het?😉 Had het filmpje gemist.. Mijn laatste MacDonald moment had ik 4,5 jaar geleden in Londen om snel op vakantie aldaar wat veilig te kunnen consumeren. Maar ik kan iedereen die Toko aanbevelen en niet alleen vanwege de veiligheid ook al kun je er zonder QR en kapje probleemloos in.
 16. Valt dit niet onder complot denken, los van het feit dat ze in Den Haag leep en leip zijn? Trouwens, Tonski, bij mij als na-oorloger is er eerder ingestampt: wees zuinig, consumeer weinig, werk hard en wees gelukkig.
 17. Ik zit op dik 6,5 oost en heb dus indertijd bij het installeren handmatig op 7 oost gericht en daarna ook handmatig de schotel minimaal naar het westen gedraaid voor het optimaal volgen van de Clarkebelt. Voor de rest alles op de boerenmanier met duw- en trekwerk voor het optimaliseren.
 18. Idem. Een top product vooral niet mollen met goedkope troep ook al klinkt die best aardig. Ik weet in Nederland een paar buitengewoon goede mensen voor een revisie waarna hij weer als nieuw is, waarbij alle solderingen ook gecheckt en zo nodig verbeterd worden en hij weer tig jaren probleemloos is. Voor een fatsoenlijke prijs. Maar geen in Marbella.
 19. Ik weet niet of ik het hier al eens vermeld had maar kort geleden bij de Toko Amazing Oriental in Groningen geweest en het viel me op dat minstens 75% daar een mondkapje droeg. Ook de meeste jongeren. We vielen dus totaal niet op. Toch heel anders dan supermarkten ed in deze contreien, waar velen overigens wel de kar en hun handen ontsmetten.
 20. Enquete bij RTV Drenthe: Moeten de corona-maatregelen versoepeld worden? Keuze alleen tussen ja of nee; 3/4 zei nee.
 21. Tientallen afleveringen van Benny gezien. Vermakelijk.
 22. Zijn jullie in dit opzicht nog meer de lul en in sommige andere ook, maar in sommige andere opzichten vermoed ik dat je beter in België kunt wonen. Het is wat. Beter bier en een minder erg volkslied is al heel wat.
 23. Toen de BTW in '69 ingevoerd werd was het voor de consument een ramp. De aankondiging dat het ging komen was al jaren eerder en toen was het voor iedereen met benul duidelijk dat de gewone Nederlander die geen firma had extra geplukt ging worden. Dat is niet veranderd behalve dat het steeds meer ging worden. Gewoon een belasting op een belasting.
 24. Nee. Als de motor de schotel op de juiste sat heeft gezet merk je dat je signaal hebt op de gekozen afstem-frequentie en kun je zenders inscannen. Waarbij je wel een afstem-frequentie moet kiezen die niet ook op 5 andere sats zit.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.