Jump to content

jopiesat

Members
 • Content Count

  611
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jopiesat

 1. Ze hebben sinds kort nieuwe chinooks in Gilze. Ze komen hier vaak over, ook gespot boven de bossen ten zuiden van Tilburg. Belangrijk dat ze er goed mee trainen. Vliegen ook voor civiele hulp zoals brand in natuur terreinen. Persbericht van Defensie
 2. Ok er is inderdaad nog een methode, maar die is meer voor gevorderden. Je schakelt alles uit, vervolgens haal je de tweede schijf eruit. Na opstarten negeer je alle foutmeldingen van de synology, dat de raid-1 is gedegradeerd. Je data staat nog gewoon op schijf 1 geen zorgen. Dan alles uitschakelen en tweede schijf terug plaatsen. De synology vraagt dan of je met deze schijf de redundantie wilt herstellen, dit moet je negeren. in plaats daarvan maak je met de tweede schijf een nieuw volume aan. Nu kopieer je alle data van het volume op schijf 1 naar het volume op sch
 3. Heb inmiddels om het maar te proberen mijn Cheapconnect nummer overgezet naar Nomado. Werkt allemaal top, spraak kwaliteit is uitstekend. Nog wat kleine dingetjes op te lossen met inkomende nummerweergave. Wil verder hier geen reclame maken ivm de board regels. Dus als je vragen hebt stel ze maar via PM. Als er vanuit de moderators behoefte is aan een “uit eigen ervaring” review, laat t maar weten.
 4. Synology wizard gaat er vanuit dat je de tweede schijf erbij stopt om redundantie te krijgen. (Gegevensbescherming) Twee opties heb je nu - opslag pool verwijderen (alle data is dan weg!) en opnieuw aanmaken ZONDER gegevensbescherming - nog een schijf kopen en toevoegen Het was niet kritiek dus eerste optie dan maar. Kost alleen tijd om weer alles erop te zetten
 5. Geen idee. Google Lycamobile 100kb levert wel een hit op in Zwitserland. Ze lijken het netwerk van t-mobile te gebruiken, de instelling daar zal leidend zijn
 6. All, Laatste jaren mijn vaste nummer bij cheapconnect gehad. Kost niks maar dan is support ook beperkt. Werkt meestal wel ok. Zag nu een artikel over het Belgische nomado. Die bieden VoIP met hosted PBX features. Ping naar hun SIP server is ok, 1 hop verder met trace route dan Cheapconnect. iemand ervaring met die club?
 7. Las op een ander forum dat de DSL profielen zijn aangepast aan KPN zijde en dat de 7581 daarom is bijgewerkt om daar goed mee om te gaan.
 8. Niet alleen ICT’ers gebruiken de term https://en.wikipedia.org/wiki/Architecture_(disambiguation Lijkt me duidelijk uit de context wat er in dit geval door mij werd bedoeld. Ben het helemaal eens met jouw punt over (brand)veiligheid.
 9. Al die sites die offline zijn gegaan hierdoor zullen toch even opnieuw moeten nadenken over de redundantie in hun architectuur. Goed leermoment voor velen. Bij brand van de stroomtoevoer kan er van alles mis gaan. De brandweer kan dan de leiding nemen van de crisis en bijvoorbeeld evacuatie afdwingen waardoor de nood procedures (soms met lokale handelingen) ineens niet of onvolledig kunnen worden uitgevoerd. Vaak wordt alleen geoefend op brand bij de servers zelf. zoals gezegd, groot leermoment voor alle betrokkenen en andere datacenters.
 10. Het lijkt alsof de knoopcelbatterij op je moederbord het niet meer doet. Bij verwijderen van de netvoeding gaat de bios terug naar de fabrieksinstellingen. En dus wordt de startvoorkeur vergeten. Dus zoals tonskidutch al opmerkte
 11. Het knipperen (kort lang etc) is een foutcode van de tv. Het aantal keren kort en lang geeft aan de monteur aan wat er defect is.
 12. Andere richting: buis in het water met bovenin een time of flight sensor die de afstand tot het wateroppervlak meet. Wellicht te bouwen tot permanente meting icm arduino?
 13. Nog een update op de ontvangsttabel die ik eerder plaatste: Het Randstad ensemble 8A komt nu rond de 50 (op schaal van 100) binnen in Breda waarmee de ontvangst nu wel stabiel is. Mijn FUBA antenne is nog steeds gericht op Schoten. De doorgevoerde verbeteringen in het 8A ensemble werken dus prima door.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.