Ga naar inhoud


RaveMaus

Lid
  • Items

    758
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door RaveMaus

  1. 12 uren geleden, Tonskidutch zei:

     

    Spannend dat jij met de Loewe TV wel opnames over kan zetten naar MKV video container. Maar wat heb je er dan aan aan niet versleutelde programma's?

    Ik heb al wel eens iets uit het regionale nieuws dat ik wil bewaren voor het "nageslacht". Dingen genoeg, maar wat ik het meest interessante vind aan dat, mja Loewe eco-systeem: alle series, uitzendingen,... die we volgen worden opgenomen. Ik haat het om 30 min reclame te kijken en 15 min programma. Dus doorspoelen is de boodschap.

    Als we moe worden, druk ik op het knopje "follow me". Ik schakel het toestel in de slaapkamer in, die pikt aan waar we gestopt zijn en schakelt de tv in de woonkamer uit.

    Ten tijde van de Deltacam kaartjes met Cobra software was dat zo mogelijk. Heerlijk toch.

    • Like 1
  2. 2 uren geleden, _Bartje_ zei:

    Het nadeel is dat Telenet veruit de stabielste provider is op veel plaatsen. Proximus is hier nog een drama, fiber ja ooit.

    Orange is afhankelijk van Telenet, gebeurd er iets kan het lang duren. 

     

    Proximus kan ik boeken van schrijven. Ik werk in een elektrozaak en doe dienst na verkoop aan huis. Met Proximus maak ik wat mee...

     

    Ik kan het alleen maar beamen dat Telenet inderdaad op internet en tv gebied erg stabiel werkt. Het is natuurlijk snel getest. Een aparte router doet het werk hier. Als ik straks Orange aansluit en het hapert wat vaak, dan zal het snel opnieuw Telenet zijn. Doe ik nog profijt, want voor nieuwe klanten geven ze korting 😈.

    Heb toch wel enkele kennissen die inmiddels ook overgeschakeld zijn. Behalve hun rekening merken ze geen verschil. Het enige probleem: de klantendienst van Orange zuigt verschrikkelijk. Hopelijk niet vaak nodig.

  3. 11 minuten geleden, digitaal kijker zei:

     

    zou in theorie toch ook moeten lukken denk ik zo, je vraagt een bepaalde zender om af te spelen, of misschien dat dit per merk decoder verschillend is.

    dmv de Vu+ lukt dat, met mijn televisietoestel naar een ander in huis zou dat ook moeten lukken. Helaas houdt die wel rekening met de restricties opgelegd in de CI+. 

    Mocht ik overgaan naar TVV zou ik zo'n kaart in de televisie stoppen.

  4. 6 minuten geleden, digitaal kijker zei:

     

    het gsm netwerk van MV is via proximus, de beste geteste ontvangst in Vlaanderen door test aankoop.

    Zoals je zelf zegt hangt alles er wat vanaf op welke plaatsen je vaak komt. 

    In een vrij recentelijk verleden heb ik ze ook alle drie getest en mijn geval was dat mijn huidige gsm provider die het het beste deed: Orange. 

     

    Fiber ligt in onze straat nog niet en helaas zijn ze direct niet van plan om dat te doen blijkbaar.

     

    Vanmorgen wat gerekend en zo'n Love pack van Orange wordt erg interessant als we onze drie mobiele abbo's daarin steken. Zoiets zal het sowieso gaan worden.

     

    TV blijft nog een issue. Ik las ook dat bij TVV de tweede kaart a 2,5€/maand niet alle zenders bevat. Sterker nog, enkel de Vlaamse commerciëlen en VRT.  Een Eurootje per maand extra voor kabel tv van Telenet. Ik houd mijn 4 Telenet Ci kaartjes en alles blijft verder zoals het was.

     

    Wat ik helaas nergens kan vinden is dat met de huidige Ci+ modules van TVV in house streaming mogelijk is. Zoals eerder in dit topic ergens vermeld blokkeert Telenet dat. Dat kan een dealbreaker zijn.

  5. Maar dit begint wel stilaan de spuigaten uit te lopen. Als je iet of wat fatsoenlijk internet hebt, een mobiel abonnement+tv betaal je straks maandelijks +120€. 

    Vorig jaar was het op het randje, maar dit jaar is het er bij mij toch ook over. 

    Je moet ook weten dat er nog steeds problemen zijn op hun klantendienst naar aanleiding van software-issues en hun mobiel bereik is niks waard.

    Vast internet en televisie zijn op en top stabiel mits je kabelaansluiting goed is, dat moet ook gezegd worden.

     

    Wat mij persoonlijk nog het meeste ergert: wij zijn hier reeds 16 jaar onafgebroken klant bij Telenet. Kijk je op hun website bulkt dat uit van promo's. Natuurlijk voor nieuwe klanten. Behalve prijsstijgingen krijgen bestaande klanten NIKS. 

    Het zou misschien eens een tip kunnen zijn voor de marketing om daar eens iets mee te doen.

     

    @_Bartje_: de benzine wordt ook altijd maar duurder, maar als je op één bepaalde rit 5 tankstations tegenkomt die in principe hetzelfde product leveren, dan vermoed ik toch dat jij gaat tanken op de plek die de brandstof als goedkoopste levert...

    • Like 1
  6. @Codx: Als je gaat Googlen is het bijna onmogelijk om tussen de vele IPTV aanbieders direct de juiste te vinden, niet grijs zoals jij dat noemt, laat staan legaal en/of stabiel met goede beeldkwaliteit. Mijn ervaring hiermee inmiddels is dat je "het van horen zeggen" moet hebben wil je op alle vlakken iets degelijks tegenkomen. Maar niemand wilt dat blijkbaar zeggen.

     

    @Tonskidutch: Niet om je met de vinger te wijzen, maar om mezelf te informeren... Heb jij andere bronnen dan deze: https://www.tv-vlaanderen.be/tv-via-satelliet/abonnementen/basic-light/ ?

  7. @digitaal kijker: daar zat ik gisteren ook plots aan te denken. Vandaag een dagje vrij, dus ik ga eens wat rekenen. 

     

    Ik heb zo mijn redenen om dit allemaal te gaan regelen, maar het geld is inderdaad de doorslaggevende factor.

    Komt er nog bij dat in het totaalpakket van Telenet momenteel ook één mobiel nummer zit, waarvan het bereik bar slecht is. Telenet/BASE staat er in België voor bekend om het zwakste bereik te hebben. Niet zo'n probleem voor de smartphone van mijn dochter die toch veelal wifi gebruikt, maar voor mezelf niet te doen.

     

    De bewuste lijntjes is leuk om eens wat andere kanalen te kunnen bekijken en om wat te hobbyen, maar ik wil dat niet als "hoofdoplossing", want je bent nooit zeker van de stabiliteit. Ooit nog eens mee geëxperimenteerd en het besluit was dat je ook vaak naar lagere resoluties en een laag FPS zat te kijken. Ooit eens geïnvesteerd in een deftige tv, dus moet de bron ook maar deftig zijn. 

    En nogmaals, leuk om wat mee te experimenteren, maar ik wil voor vrouw en dochter iets stabiels hebben aangesloten waar zij ook mee uit de voeten kunnen.

  8. Momenteel doe ik dat ook zo: in de Vu+ zit een kaartje van Telenet en dat werkt prima. Ook kan ik de opnames, middels die kaart gedecodeerd, gebruiken hoe en waar ik wil.

    Mij gaat het er momenteel over dat ik na Telenet's prijsstijgingen van juni straks dik 120€ per maand mag afleggen voor mijn telecom factuur. Wetende dat ik ooit 80€ betaalde als dat abonnement aangegaan is (en ok, wel geen gigabit internet toen).

    Als ik hetzelfde abonnement pak bij Orange, maar het basic light abbo bij TVV (hardware heb ik toch al) betaal ik net geen 100€ per maand. 

    Orange werkt ook via de kabel, maar laat geen CI+ modules toe. Ik kan natuurlijk een Ci+ module op naam van een kennis laten activeren en zo de ontbrekende HD kanalen van Telenet opvullen. Het tv systeem van Orange is véél te duur voor wat het is, dus dat laten we sowieso achterwege.

     

    De apps zijn inderdaad ook te gebruiken, maar dat beperk ik, want dan heb je weer niet doorspoelbare commercial skips.

     

    Er zijn nog andere manieren om lineair te kijken, maar die kan en mag ik natuurlijk hier niet bespreken. 

  9. Nu heb je me niet 100% begrepen denk ik, Tonski...

    Als ik middels een Telenet kaart wat opneem op m'n Loewe televisie, kan ik de niet versleutelde kanalen exporteren naar een USB stick in MKV formaat. De versleutelde lukt niet.

    Hetzelfde met streamen in mijn thuisnetwerk. 

    Er is een periode geweest dat men via niet offciële wegen de versleutelde kanalen van Telenet kon decoderen. Gebruik makend van zo'n kaart, deed ik ook met de gedecodeerde kanalen wat ik wou. 

     

    Vroeger moet dat met TVV ook gegaan hebben (met de kaart waar ik het topic mee opende). Wat met de actueel verkochte kaarten?

    De "+" in CI+ betekent immers dat de uitgever van de kaart restricties kan opleggen die hij wil, maar hij hoeft dat niet te doen...

  10. 38 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    Ja en heb je die oude CI-Cam al eens in de TV getest of die nu herkent wordt?

     

     

     

     

    Doet ie. Ik kan zowel de cam als de kaartgegevens opvragen, dat is het probleem niet.

     

    Als het zover is wel eens contact opnemen met de TVV klantendienst.

     

    Toevallig iemand die weet welke mogelijkheden er juist beperkt worden bij die nieuwe CI+ modules?

  11. Als ik de kaartjes kan gebruiken die ik op de foto liet zien, bespaar ik me al de aankoop van die Ci+ modules uit. 

     

    Mijn televisie heeft een interne HDD. Met de kaartjes van Telenet er nu in, kan ik daarmee opnemen, doch enkel op dezelfde tv dat afspelen.

    Als je een CI module gebruikt en geen CI+ module zoals de huidige nieuwe kaartjes van TVV, dan zou ik de bestaande opnames kunnen doorstreamen naar de televisie in mijn slaapkamer. Soms handig.

    Dat zou het tweede voordeel zijn van mijn bestaande kaartjes terug te laten activeren. 

     

    Kabel tv gaat straks bij Telenet 21,32€ kosten tegenover 18€ bij TVV+ dan eventueel die extra "in huis stream" mogelijkheid.

     

    Met de Vu+ kan dat natuurlijk sowieso, maar qua gebruiksgemak voor mijn huisgenoten zou het systeem van Loewe zelf superieur zijn.

    (nog niks beslist, ik informeer me natuurlijk eerst 🙂 )

  12. Telenet gaat blijkbaar in juni zijn prijzen weer eens met 3% optrekken. Ik ben er helemaal klaar mee. Het werkt allemaal wel goed en prima, maar het moet eens ergens stoppen.

    Nu ben ik wat aan het rekenen geweest en zeker nu concurrent Orange in mijn straat ook Gigabit internet aanbiedt valt er eea te doen.

     

    Probleem is tv. Ik wil absoluut met Ci modules werken en niet met een decoder, tenzij mijn Vu+.

    Van mijn periode bij TVV heb ik nog enkele van onderstaande cams + kaart liggen. Zouden die nog te activeren zijn op mijn naam? Ik las in het verleden dat er daar wat mee geweest is?

     

     

    image.thumb.jpeg.4a2a682a001273cefcf3bcc45783f201.jpeg

  13. Toch nog maar eens een vraagje over dit onderwerp...

     

    Op straffe van eventueel heel de box leeg te maken heb ik eens zo'n testlijntje ingegeven. Werkt eigenlijk vrij goed, enkel als ik tijdens een lopende opname ze al bekijk, gaan beeld en geluid uit sync. Even op stop en weer play drukken lost het op.

    Om één of andere reden is er geen EPG te zien. Daar ga ik vandaag nog even naar zoeken.

     

    Bestaat er een commando om die "777" teniet te doen, of is dat bouquet wissen voldoende?

  14. Goed dat je me hiervan verwittigt Ton! Ik wou op die manier al eens aan de slag met die gratis lijntjes die je vindt. Ik zal de lijsten dan maar handmatig importeren met Deamon Editor ofzo.

     

    Opnieuw een lesje Linux: bestaat er een alternatief voor die 777 zodat men die onbeperkte toegang niet krijgt?

  15. 1 uur geleden, Tonskidutch zei:

    let wel, de schrijfrechten en compleet beheer 777 is altijd riskant op je apparaat thuis.

     

    Dat impliceert dan dat de aanbieder van die m3u link in mijn voorbeeld dan toegang kan krijgen tot mijn Linux apparaat, of heb ik het nog mis?

  16. Dat verhaal van die DRM is heel duidelijk. Kan verklaren waarom die Loewe tv's sommige streams ook niet slikken.

     

    Het zou leuk zijn om zo'n streams werkend te krijgen op de Vu+, dan wel de Loewe tv's, want opnames zijn hiermee mogelijk en dat is volgens mij met zo'n internetmediaplayer niet het geval.

     

    Op één van die aanbieders hun website zie je vaak volgend commando staan om hun lijst(en) werkend te krijgen op Enigma2:

    wget -O /etc/enigma2/iptv.sh “your m3u link” && chmod 777 /etc/enigma2/iptv.sh && /etc/enigma2/iptv.sh

    Mijn kennis Linux is te beperkt... Installeert dat direct zo'n M3U lijst tussen je bouquets?

     

  17. Alle katjes zijn gegeseld, er is terug wat meer tijd, dus ik ga me even terug in het IPTV wereldje verdiepen.

     

    Eerst wat info ivm mijn motivatie: Via sat zijn er gratis Duitse kanalen te ontvangen die wij hier in België niet op de kabel hebben. Ik heb ze via mijn schotel FTA, mijn pa is jaloers, maar kan geen schotel zetten. In eerste instantie opzoek gegaan of die Duitse kanalen ook vrij te ontvangen zijn via IPTV.

     

    Door hier naar opzoek te gaan, kwam ik toevallig te weten dat Loewe tv's met SL3 en SL4 chassis zonder app perfect met IPTV kunnen werken. Meerbepaald, men biedt een M3U file aan (dewelke een zenderlijst bevat), via USB in de tv, inladen en spelen maar.

    Heb zelf een Loewe tv met dergelijk chassis en mijn ouders ook.

     

    Ik ging wat googelen en vond allereerst op Github een vrije lijst van enkele Belgische kanalen in m3u formaat. 

    De kanalen die hierin zitten kan je vrij bekijken via betreffende websites, dus mag ik hier ook linken dacht ik.

     

    Goed, bijgevoegd bestand is die bewuste playlist. Dat openen met VLC op de Mac en dat werkt. VTM kan ik perfect bekijken.

    Dat bestand in zo'n Loewe tv laat me al die kanalen in een lijstje zien, maar nergens beeld.

     

    Omdat ik Mac gebruiker ben, moet ik met DemonEditor werken voor de zenderlijsten op de Vu+. Dus importeerde diezelfde "be" zenderlijst in de ontvanger, ook geen beeld.

     

    Met oudjaar wat verder gezocht, beetje illegaal wellicht (enkel om te testen en voor eigenbelang), en vond een Nederlandse IPTV lijst met alle mogelijke Nederlandse zenders, filmkanalen etc in M3U. Die in mijn Loewe tv geploft; werkt perfect. 

    Natuurlijk geen tijd meer om dat in de Vu+ te proberen. Vandaag de eerste keer terug tijd en de (vrije) lijst werkt al niet meer. Jammer

     

    XStreamity geinstalleerd, maar blijkbaar kan die niet met M3U files overweg? 🤨

     

    Ik moest ook eens mijn kanalenlijst updaten in de VU+. Gekozen voor de Kanalenlijst van Hans, want daar staan heel veel stream zenders in. Geen enkele werkt, terwijl ik me herinner dat dat vroeger wel ging.

     

    Tot slot duikel ik via DemonEditor terug in die recente zenderlijst van Hans, kies het bouquet "stream België" (ook dit speelt geen enkel kanaal af met de Vu+), exporteer dat bouquet België naar een M3u8 file en speel af in VLC, dan blijkt dat die VTM uit Hans' lijst het hier wel doet.

     

    Beginnen bij het begin, en jullie specialiteit, wat kan de oorzaak zijn dat die streaming kanalen op deze manier niet willen werken op de Vu+?

     

    De box van dienst is een Duo4K met laatste VTI op geïnstalleerd.

    be.m3u.zip

    • Like 1
  18. In het verleden nog eens gekke dingen mee gehad zelfs nog met analoog signaal.

    Maar goed, ook dat getest, werkt niet. 

     

    Ik testte ze hier bij me thuis (open bebouwing) met de antenne buiten waar ik met alle andere soorten signaal vol ontvangst heb. Alle kanten opgedraaid, niets.

    Eigenlijk erg dat er zo'n zooi verkocht wordt.😧

×
×
  • Nieuwe aanmaken...