Jump to content

Pass3c

Members
 • Posts

  80
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,430 profile views

Pass3c's Achievements

 1. Geen idee waar jij het over hebt, Sony is nou net 'het merk' dat zich niet bezighoudt met onnodige en/of schreeuwige beeldverbeteraars, en samen met Panasonic de meest neutrale beeldweergave hebben. Ik denk eerder dat de ontwikkelaars meer naar Sony SPE (oa. Columbia Tristar) geluisterd hebben dan naar de marketing afdeling.
 2. @Old Satterhand Ik heb hier een Sony OLED uit 2020, en die laat zeker geen donkerder beelden zien zodra HDR (HLG) content uit mijn Uno4k-SE komt. Als ik er iets op moet aanmerken, is het eerder te fel, want dan komt er ineens een bak licht van dat ding vandaan. (gelukkig kan ik bij Sony de beeldinstellingen op HDR apart instellen van de SDR content)
 3. Dankzij John ben ik voorzien. Mag een slotje op 👍
 4. Voor de caravan vind ik de huidige Selfsat vlakschotel toch wat beperkt vanwege 1 satelliet. Vandaar ik op zoek bent naar een Multyenne voor 4 satelliet posities. Mocht je er nog 1 over hebben die niet meer in gebruik is, dan heb ik daar interesse in, mits hij verzonden kan worden of ophalen in de regio Dordrecht - Breda. Eventuele inruil van mijn huidige vlakschotel (1 jaar oud) is ook een mogelijkheid.
 5. Dus de auto had 1 wiel op 20cm over de streep en de andere 3 wielen precies op hun plek ? Of zaten er 3 monteurs op de verkeerde plek, want de overige 3 wielen waren in 2sec al gewisseld. Wat kan die Wolf soms onzin uitkramen.
 6. Tja, dat heeft eerder met verantwoordelijkheid te maken (who to blame als iets fout gaat), dan dat je technisch gezien wel of niet kunt knippen in een PoE kabel. Want, stel je voor dat je na het afknippen de kabel ineens in een 230v aansluiting valt, of desnoods een live rail raakt, en zodoende een switchpoort opblaast van een 10k+ kostende backbone blade, of heeeeeel misschien, erger nog, de boel helemaal down gaat. Maar dat is een heel ander scenario dan dat je thuis aan de gang gaat. Zodoende heb ik 100den, zoniet 1000den kabels geknipt en geknepen in mijn 26 jaar als Network Engineer, en nog nooit een poort defect veroorzaakt. Als je de IEEE 802.3af en 802.3at even op naleest, zul je ook zien waarom dit geen probleem mag zijn. Maar ehm, Nexus 7000 met PoE poorten ???
 7. Is geen probleem, zelfs niet met PoE, POE poorten zijn hiervoor tegen beveiligd. Wellicht dat dit niet opgaat op de hele goedkope Aliexpress meuk, maar als men aan de standaarden heeft gehouden kun je prima knippen en knijpen op een kabel die al is aangesloten.
 8. Het maakt geen bal uit of je de VPN server draait op je router, of op een Synology NAS. Dat laatste is eerder ten zeerste aan te raden, omdat veel routers bijna geen crypto performance bieden, en mogelijk hierdoor een bottleneck kan vormen voor je streams.
 9. Met entitlements van 6 maanden, deed ik dat sowieso al, 2 a 3x per jaar even de EMM doorlaten, dit eigenlijk alleen maar om eventuele toekomstige ongewenste vrijheidsberovende updates zo lang mogelijk uit te stellen. (met 2FBC tuners en HDhomerun apparaten, hangt er nogal wat aan die kaart) Nu ik er even over terugdenk, wellicht had ik dus al veel langer het Sport Totaal pakket, maar omdat ik pas op 1 mei de EMM had doorgelaten, toen pas tot deze ontdekking gekomen. Waarom ik het Sport Totaal pakket heb gekregen is mij nog onduidelijk. Ik dacht in eerste instantie aan een aktie ofzo, maar blijkbaar ben ik toch de enige. Wel even komende maanden de facturatie in de gaten houden, het is leuk, doe er verder niets mee, dus ga er ook niet voor betalen.
 10. Vroeger kon je nog kiezen uit alle aangeboden extra TV paketten, later is dat inderdaad beperkt tot Movies XL, kids en Sport. Zoals ik al zei, daar is in geen jaren meer aan gesleuteld, en heb nog steeds Film1 op 0027. In Mijn Ziggo staat niets over Sport Totaal, wel de rest (waarvan Film1 weer als korting op factuur gezet wordt). Ben ik dan de enige ?
 11. Die heb ik wel, daar krijg ik Film1 van.
 12. Gisteravond zat ik een beetje te zappen, en kwam tot ontdekking dat ik ineens beschikte over de betaalde Ziggo Sport kanalen, niet 1 maar allemaal ! Wat ik raar vind, ik heb dat helemaal niet in mijn pakket zitten. Kijk ik in Oscam, ([CAID:0604] [PID:000000] [CHID:0028] [SID:4BAA] [L:44]): found (141 ms) by Reader-Ziggo En inderdaad bij entitlements: chid 0604 03B81C 0000000000000028 00000000 2021-05-01 2021-11-18 0028 heb ik volgens mij niet eerder op de kaart gehad, dus als nieuw pakket toegevoegd (?) Toch nog maar even dubbelchecken bij Mijn Ziggo online, maar nee, naast mijn huidige paketten, zit geen Ziggo Sport Totaal tussen. Heb ik soms ergens een memo gemist, en heeft iedereen nu deze extra zenders, of gaat het hier om een administratieve fout ? (mijn laatste wijziging bij Ziggo is alweer jaren geleden)
 13. Je zou al remote TV kunnen kijken door enkel alleen een portforward in je router te maken naar je Enigma2 ontvanger. Dat werkt meteen, maar niet al te lang, want dan is je ontvanger gehacked Beter installeer je de Synology VPN server op je NAS (staat in de Synology Package store), en maak je remote een VPN verbinding naar je intern netwerk, en zodoende kun je de dan alsnog TV streamen vanaf je Enigma2 ontvanger. Afgezien dat mijn VPN server in mijn router zit (USG Pro) is het verder een vergelijkbare setup wat verder prima werkt.
 14. Ooit eens gekocht voor de hobby, kwijtgeraakt tijdens een verhuizing, jaren later teruggevonden, maar intussen overcompleet. Alle producten zijn nieuw in ongeopende gesealde verpakking. Technisat SkyStar USB 2 HD CI Externe USB DVB-S/S2 ontvanger met CI slot en afstandbediening. TechniSat CableStar HD 2 (pakket) 3 producten in 1 doos. CableStar HD2 PCI DVB-C tuner kaart + CI module slot + afstandbediening. Technisat SkyStar 2 TV PCI Interne PCI DVB-S tunerkaart met afstandbediening. Technisat SkyStar HD2 Interne PCI DVB-S/S2 tunerkaart met aansluiting voor CI slot lezer. Technisat Ci-Slot HD2 Losse CI slot lezer, kan aangesloten worden op de SkyStar HD2 hierboven. Ik heb echter geen idee wat ik hiervoor nog zou kunnen krijgen, wat mij betreft mag er op geboden worden. Ruilen tegen een DVB-C E2 ontvanger of RTL-SDR materiaal kan ook (voorkeur).
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.