Ga naar inhoud


Mediamaster 9500 piept trafo stuk


satknutselaar

Aanbevolen berichten

Ik heb onlangs een gebruikte Nokia Mediamaster gekocht die hinderlijk piept. Ik heb eerdere berichten erop nagelezen en toen de LM317 en de transistor bc369 vervangen, echter de piep blijft. Als ik echter op de piepende trafo (oranje) druk houdt het piepen op, blijkbaar is de trafo stuk. Kan iemand mij vertellen waar ik een nieuwe trafo kan kopen???? Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


desoldeer er eens de trafo uit!

Is die opgebouwd uit twee E vormen of een E en I ???

Check even uit of er geen trillingsmogelijkheid bestaat tussen de 2 componenten?ev een kleine druppel cyaanacrylaat lijm en dan stevig drukken, kan soelaas bieden tegen een trillende trafo!

Check oof uit of er geen elco's verlopen zijn! vb 100µf=>10

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

ik heb eens een tip gelezen met een mengsel van hobbylijm en aceton.lijm is dan zo dun dat hij mooi in de kieren gaat van de trafo.de aceton verdampt dan weer en de lijm wordt hard.alleen als er kunstof op de trafo zit(ik d8 dat dat zo was bij de nokia)dan moet je een klein stukje bedruppelen om te kijken of deze niet oplost.

 

makkelijker,maar niet overal te krijgen is een speciale spuitbus van contact chemie.weet de naam alleen niet.zal wel iets van anti kwietsch zijn <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

sorry was even te snel met vorige antwoord had niet gelezen dat je de

lm en de bc al had vervangen is het ook niet minder geworden het piepen?

controleer dan elco CS02 47uf 400 volt op cap. bij twijfel vern

 

gr metropar

VU+ DUO met Blackhole 1.7.8 +hbbtv .dreambox7000,500plus,nokia 9500,

nokia9600 ,dbox2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik durf het bijna niet te zeggen, om allerlei opmerkingen van ...... zeg maar andere te krijgen, maar kijk eens even naar de twee kleine print c'tjes aan de onderzijde van de voedingsprint/zijde en vervang deze eventueel.

De chopper frequentie ligt iets lager, je hoort de trafo terwijl de box nog gewoon werkt.

Kijk eventueel even op het schema van het voedingsgedeelte, in m'n herinnering zit het c'tje direct aan de andere zijde van het board onder de trafo.

Succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geachte heren (en dames?), bedankt voor jullie reacties. Maar ik ga echt niet met kaarsvet zitten druppelen of gevaarlijke lijmsoorten in de trafo proberen te spuiten. De ontvanger doet het verder prima en ik heb geen zin om meer kapot te maken dan te repareren. Ik heb de LM317 en de transistor vervangen en de trafo piept nog net zo erg als eerst. Als ik op de trafo druk is ie zo stil als een muis, het lijkt mij dus erg logisch dat de trafo niet meer helemaal fris is. Is er echt niemand die mij kan vertellen waar ik een nieuwe trafo kan kopen????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zojuist condensator CS02 van 47uf vervangen maar dit geeft ook geen verandering. Ik twijfel toch of de trafo wel echt kapot is want als ik erop druk is ie toch niet helemaal stil. Hij blijft een suizend geluid maken. Wat kan dit toch zijn? Ik kan toch niet alle elco's gaan doormeten? Ik weet trouwens niet eens hoe ik een elco kan doormeten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

kan het van hier uit niet bekijken maar meestal is het opgelost

door IS04 enTS07 te vervangen (de lm317en de bc369) wat jij al gedaan hebt

de elco wil ook wel eens voorkomen

raar geval

is in ieder geval zo dat het probleem in de voeding zit niet in de trafo

wat ik ook raar vindt is dat na vern. van lm, bc het geluid het zelfde is gebleven

maakt het ook geen verschil met of zonder coax aangesloten?

 

gr metropar

VU+ DUO met Blackhole 1.7.8 +hbbtv .dreambox7000,500plus,nokia 9500,

nokia9600 ,dbox2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de ontvanger standby staat maakt hij haast geen geluid. Als ie wordt opgestart begint het gepiep, dat varieert tijdens het opstarten. Ook bij het zappen door de kanalen verandert het geluid. Als tijdens het zappen het beeld op de tv donker is maakt ie minder geluid dan wanneer het beeld er is. Ook de lichtsterkte van het display heeft invloed op het geluid. Als ik het display dim op bijv. stand 1 of 2 piept hij veel harder dan wanneer ik het display op stand 0 (vol) of 7 (helemaal uit) zet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...