Ga naar inhoud


Kan niet conecten met mijn buurman @home


rongogo

Aanbevolen berichten

Ik heb een groot probleem, ik kan niet connecten met mijn buurman, omdat hij op de zelfde gateway als ik zit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Ik heb al van alles geprobeerd, en hieronder een uitleg van @ home, maar deze waaier gaat voor mij en hem al niet op, omdat ik met een router werk, en de computer waar ik mee wil conecten ook.

 

Wie weet hier een oplossing voor ?

Ik had al een idee om door een externe linux pc een ander wan ip te krijgen ,en dit gebruiken om connectie te maken met mijn buurman.

 

Alle Ideen zijn van harte welkom

 

 

van de @home site:

Hoe maak ik verbinding met een mede @Home abonnee?

Antwoord

 

 

Directe verbinding op zetten met een mede @Home abonnee

 

Normaal gesproken is het mogelijk om direct met andere internet gebruikers een verbinding op te zetten. Programma's die hiervoor gebruikt zouden kunnen worden zijn: ICQ, Netmeeting, MSN Messenger, ftp programma's en spelletjes die je online kunt spelen. Wanneer dit met een mede @Home abonnee niet mogelijk is komt dit doordat je in hetzelfde gedeelte van het netwerk zit en deze functionaliteit uit veiligheidsoverwegingen is uitgeschakeld. Indien wij dit niet zouden doen is het bijvoorbeeld mogelijk dat je wanneer je in je netwerkomgeving zou kijken je een heleboel computers zou zien.Wanneer de betreffende computers niet goed beveiligd zijn, is het mogelijk dat personen toegang krijgen tot de computers van anderen.

 

Het is mogelijk om de beperking tussen twee computers op te heffen.Wij willen je erop attent maken dat @Home hier GEEN ondersteuning op levert wanneer dit niet werkt. Je dient het volgende te doen:

 

Maak een tekstbestand aan en typ hierin het volgende:

 

1. Je start een simpel tekstverwerker programma. Voor Windows gebruikers is dit bijvoorbeeld Notepad of WordPad,

 

2. Je typt de volgende regel in: route add [iP-adres van je kennis] [iP-adres van je gateway]

 

3. Je bewaart het bestand als .bat bestand. Dit doe je met de optie Bestand, Bewaren als....

 

4. Het is belangrijk dat je het bestand bewaart als normaal tekst bestand met de naam routeadd.bat

 

5. Elke keer dat je een verbinding met je kennis op wilt zetten, dubbelklik je op het bestand routeadd.bat

 

Het IP-adres van je gateway kun je vinden door op Start, Uitvoeren en vervolgens in te typen command Er wordt vervolgens een MS-DOS venster geopend en hierin typ je ipconfig. Vervolgens zie je je eigen IP-adres en het adres van de gateway. Deze twee adressen zijn belangrijk. Je vult in bovenstaand bestand het ipadres van je gateway in. Op de computer van diegene waarmee je rechtstreeks contact wilt maken doe je hetzelfde.

 

Belangrijk: degene met wie je contact wilt leggen voert dezelfde stappen uit! Tevens is het belangrijk om in het routeadd.bat bestand het ipadres van je kennis in te vullen en dus niet dat van jezelf.

 

 

Bvd Rongogo

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kun je geen statische routes intypen bij je router dan??? Dit is namelijk wat je doet met route add.

Je moet dus de route naar het @home ip van je buurman via de @home gateway laten lopen.(je ip&gateway kun je denk ik wel via het router web interface opvragen).

Dit moet je dus ook bij je buurman doen naar jouw ip adres.

Jullie gateway zal als het goed is dezelfde zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@rongogo,

 

Heb je al eens op troublesathome gekeken, Link

De onafhankelijke gebruikersgroep van @home gebruikers?

 

Ik heb hier voor mezelf al bijzonder veel info op gevonden.

 

Onder logboeg staat een forum met veel info, en ook op de faq staat veel info

 

groetsie van poetsie

En de hartelijke groeten van Poetsdoekje...

 

COMPUTERS ??!!.... De meeste fouten zitten tussen het toetsenbord en de stoel........

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat klopt allemaal, en de troubles@home site heb ik al vaker door genomen, maar omdat ik nu al geruime tijd via een router werk, en dit probleem niet meer ben tegen gekomen de laatste jaren , is het wat anders.

Ik heb in iedergeval mijn buurman zijn ip, onze gateway en netmask ingevuld, in de router, alleen bij metric, weet ik niet wat ik moet gaan zetten, na mijn router komt het kabel modem, heb er nu even niks ingevuld om te proberen zo.

Nu is het wachten tot de buurman thuis komt :-)

 

Word vervolgd.

tnx poeple

 

Rongogo

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is geen simpel probleem....

 

Normaal gesproken werkt IP als volgt. Stel je hebt als IP adres 192.168.100.25 met als netwerk masker 255.255.255.0. Dan moet je alle adressen van 192.168.100.1 t/m 192.168.100.254 direct kunnen bereiken, zonder tussenkomst van een gateway. Deze range is jouw netwerk (vaak subnet genoemd), met als netwerk adres 192.168.100.0, en als broadcast adres 192.168.100.255 .

 

Stel je wilt met adres 192.168.100.50 communiceren, dan roept je PC over het netwerk "hallo, wie heeft adres 192.168.100.50 ?" En dan gaat je peeceetje kletsen met het systeem dat antwoord geeft. Dit werkt dus niet meer bij @home !

 

Kom je buiten deze adressen, dan moet je via een gateway verbinding leggen (die natuurlijk binnen je eigen netwerk moet liggen). Wil je b.v. communiceren met adres 10.6.7.8 dan roept je PC tegen z'n gateway "hallo, ik wil kletsen met 10.6.7.8" , en de gateway zorgt vervolgens (met andere gateways) dat de verbinding opgebouwd wordt.

 

Die addroute opdracht dient er dus voor om je PC te dwingen toch de gateway te benaderen om contact te leggen met een systeem dat jouw PC feitelijk direct zou moeten kunnen benaderen.

 

In deze voorbeelden ging ik er van uit dat er geen routers tussen de PC en @home aanwezig zijn, Dat is wel het geval, en daarom moeten deze addroute opdrachten dus (op de één of andere manier) op de WAN poort van jullie routers ingevoerd worden. En als dat niet kan krijg je geen verbinding ben ik bang.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er nog even over nagedacht, en daarbij schoten mij nog een paar zaken te binnen.

 

De routers die jullie hebben zijn geen 'echte' routers. Het zijn NAT routers die de adressen aan de LAN kant niet doorgeven. Als je directe verbindingen tussen twee PC's wilt laten lopen, dan moet je dus op de routers de nodige instellingen verrichten om poort nummers door te sturen naar jouw PC.

 

Voorbeeld: Jouw router heeft als @home (WAN) adres 82.1.2.3, en jouw PC heeft op de LAN kant adres 192.168.100.2. Om nu Telnet door te laten (poort 23) moet je een instelling maken die aan de WAN kant poort 23 doorstuurt naar LAN adres 192.168.100.2 . Alleen dan kan iemand van buitenaf een Telnet verbinding opzetten.

 

Maar misschien kun je de zaak veel eenvoudiger oplossen. Als jullie allebei een WiFi kaart kopen, dan zou je die volgens mij zo moeten kunnen configureren dat ze alleen met elkaar praten (in principe zonder WiFi router). Dan kun je heel comfortabel met een snelheid van 50 of 100 Mbit/sec met elkaar gamen.

 

Je geeft beide kaarten een vast IP adres (ergens in de 192.168.x.y range), je past de hosts en lmhosts files aan, en klaar ben je.

 

Voorbeeld:

 

kaart 1: adres 192.168.150.1 masker 255.255.255.252

kaart 2: adres 192.168.150.2 masker 255.255.255.252

 

(deze masker instelling maakt dat er maar twee IP adressen in het netwerk passen)

 

hosts en lmhosts file entries voor de systemen Jan en Piet:

 

jan 192.168.150.1

piet 192.168.150.2

 

(je vind de hosts. en lmhosts. files ergens in de Windows directories. Als ze nog niet bestaan moet je de hosts.sam en lmhosts.sam kopieren naar hosts. en lmhosts. , en daarna de files aanpassen met notepad).

 

Stel je hebt op machine piet een webserver draaien, dan kun je nu op machine jan in je browser intikken http://piet , en je opent een pagina op piet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet zeker of het werkt, maar je zou kunnen proberen om je netmask aan de WAN kant van de routers in te stellen op 255.255.255.255 . Dan zouden alle pakketjes standaard naar de gateway van @home moeten gaan...

Maar ik heb het niet getest! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Dus garantie tot aan de deur! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dan zouden alle pakketjes standaard naar de gateway van @home moeten gaan...

 

Dat lijkt mij niet. De gateway moet zich binnen het netwerk/subnet van je eigen WAN poort bevinden. Door een masker van 255.255.255.255 te gebruiken beperk je het netwerk tot het eigen adres van de WAN poort, en bevindt de gateway zich dus per definitie buiten het eigen netwerk/subnet.

 

Wat het eigen netwerk is wordt bepaald door een logische AND operatie uit te voeren op het netwerk adres en het masker. Je kunt dit zelf doen op de calculator van Windows door die in de wetenschappeijke mode te plaatsen.

 

Probeer het volgende maar eens:

 

zet adres 192.168.100.25 om in hexadecimale notatie (apart voor ieder groepje van 3 cijfers!). Zorg dat DEC aangevinkt staat, type 192 in, klik daarna op HEX, en je hebt de hexadecimale waarde. Enz.

 

192 = c0

168 = a8

100 = 64

25 = 19

 

doe hetzelfde voor het masker:

 

255 = ff

255 = ff

255 = ff

0 = 00

 

(voeg eventueel zelf een voorloop 0 nu toe bij de HEX waardes, dus noteer 05 i.p.v. 5 !)

 

Tik nu het volgende in op je calculator (in HEX mode)

 

ffffff00 AND c0a86419 =

 

Het resultaat is dan c0a86400.

 

Bouw dat weer terug tot de bekende dotted-decimal notation en je krijgt dit:

 

c0 = 192

a8 = 168

64 = 100

00 = 0

 

ofwel het netwerk adres is 192.168.100.0.

 

Als het adres van de gateway 192.168.100.100 is, en je gebruikt dat adres in deze berekening, dan krijg je hetzelfde antwoord. Dus de gateway bevindt zich in hetzelfde netwerk en kan direct bereikt worden.

 

Het Broadcast adres bereken je als volgt:

 

ffffff00 NOT OR c0a86419 =

 

Het resultaat is c0a864ff, ofwel 192.168.100.255.

 

Als we hetzelfde doen met masker 255.255.255.255 krijgen we dit resultaat:

 

ffffffff AND c0a86419 = c0a86419

 

en

 

ffffffff NOT OR c0a86419 = c0a86419

 

ofwel de WAN poort kan alleen zichzelf bereiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
In deze voorbeelden ging ik er van uit dat er geen routers tussen de PC en @home aanwezig zijn, Dat is wel het geval, en daarom moeten deze addroute opdrachten dus (op de één of andere manier) op de WAN poort van jullie routers ingevoerd worden. En als dat niet kan krijg je geen verbinding ben ik bang.

 

Precies! want normaal zonder de routers en met aleen 2 kabelmodems voer je die add routes gewoon in op je pc omdat die het ip van de kabelmodem heeft, echter met de routers er tussen zullen de routers deze routering op hun WAN moeten weten.

En daar komt de ellende: want de lowbudget routers hebben vaak helemaal geen optie om statische routeringen op hun WAN toe te voegen,

En als ze die optie al hebben dan zit je nog met de dynamische ip adressen van @home, dus kun je elke xx dagen weer opnieuw die statische routering gaan aanmaken (of je moet dynDNS gaan gebruiken en je router moet daarvoor ook de optie hebben om host adressen te kunnen toevoegen in de routering ipv ip-nummers)

 

Al met al een moeilijk probleem volgens mij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik heb al 5 jaar hetzelfde ip adres, dus echt dynamisch zou ik de ip adressen niet noemen.

Statische routes gaan bovendien ook helemaal niet ten koste van dhcp ofzoiets hoor, en volgens mij blijft het ip van de gateway gewoon gelijk.

Jammer dat de topic starter niet meer reageert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Nou ik heb al 5 jaar hetzelfde ip adres, dus echt dynamisch zou ik de ip adressen niet noemen.

 

Dan heb je veel geluk, ik denk dat ik al zo'n vier keer andere adressen gekregen heb. De laatste keer toen ik van een COM21 naar een Motorola modem over ging (dat was een echte verbetering). Ik had 212.x.y.z adressen, en nu heb ik 82.x.y.z adressen.

 

En bij iedere adres wijziging krijg je ook een andere gateway, omdat die wijzigingen doorgevoerd worden om het @home netwerk opnieuw in te delen. Tussen de netwerk wijzigingen door blijft je IP adres inderdaad vast, daar heb je gelijk in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
tatische routes gaan bovendien ook helemaal niet ten koste van dhcp ofzoiets hoor, en volgens mij blijft het ip van de gateway gewoon gelijk.

 

Hoezo die gaan niet ten koste van dhcp? als jouwn buurman een ander ip adres krijgt via dhcp , dan werkt die statische route naar ipadresbuurman echt niet meer, ik snap niet hoe je hier bijkomt....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...