Ga naar inhoud


computer loopt steeds vast


Gast

Aanbevolen berichten

Help! Weet iemand waar ik moet beginnen met zoeken, nu mijn pc steeds vast loopt. Wat er gebeurt, is dat opeens de pc niet meer reageert op commando's via het toetsenbord of de muis. De cursor is bevroren op één plek. Er rest niets anders dan de pc uitzetten en opnieuw opstarten totdat hetzelfde zich herhaalt. De problemen doen zich voor nadat ik een nieuw moederbord, nieuwe processor en nieuw intern geheugen heb geinstalleerd. Ik heb inmiddels windows xp opnieuw geinstalleerd, maar dat helpt niet. Moederbord is een msi kt4v series, processor is een sempron 2300 en ddr geheugen 512 mb. Weet iemand raad?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 62
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Citaat:
Help! Weet iemand waar ik moet beginnen met zoeken, nu mijn pc steeds vast loopt. Wat er gebeurt, is dat opeens de pc niet meer reageert op commando's via het toetsenbord of de muis. De cursor is bevroren op één plek. Er rest niets anders dan de pc uitzetten en opnieuw opstarten totdat hetzelfde zich herhaalt. De problemen doen zich voor nadat ik een nieuw moederbord, nieuwe processor en nieuw intern geheugen heb geinstalleerd. Ik heb inmiddels windows xp opnieuw geinstalleerd, maar dat helpt niet. Moederbord is een msi kv 400 series, processor is een sempron 2300 en ddr geheugen 512 mb. Weet iemand raad?

Dat kan van alles zijn. Te lichte voeding? Videokaart? Wanneer bevriest ie precies?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat heeeeek belangrijk is is om de bijgeleverde motherboard-CD te installeren.

Hierop staan drivers die speciaal voor het motherboard geschreven zijn om de communicatie met de diverse onderdelen en XP goed te laten verlopen.

Als een PC om de haverklap vastloopt dan is er duidelijk een schakel die niet is zoals ie hoort te zijn.

 

Haal alle EXTRA kaarten uit het systeem, behalve de videokaart en ga daarna testen of het probleem zich nog steeds voordoet. Vergeet ook niet om even de SETUP-DEFAULTS te laden in de BIOS en je ervan te verzekeren dat je de laatste BIOS hebt.

 

Gaat het daarna goed, stop dan elke keer een kaart erbij (voor zover je die hebt natuurlijk).

OP die manier kun je het probleem "vangen". Heeft ie bij een kale configuratie nog steeds problemen kijk dan naar je geheugen en haal er desnoods even 1 DIMM uit (als je er meerdere hebt) en kijk wat ie dan doet. Het zal niet de eerste keer zijn dat een defecte DIMM roet in het eten strooit.

 

Hou ons maar op de hoogte, ben wel benieuwd.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je voor antwoord. Ik heb nu voorlopig even wat te doen. Zal eerst de cd installeren. Dat heb ik nog niet gedaan nadat xp er opnieuw op is gezet. Verder begon ik zojuist om 13:05 en eindigde mijn sessie onvrijwillig om 13:50 uur. Ik heb dus drie kwartier kunnen spelen op de pc. Toen hij bevroor had ik een net een nieuwe site geopend en wilde naar beneden scrollen. Toen liep hij vast. Groeten, Borry

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij heb ik alle software van de cd rom van het moederbord geinstalleerd. De pc werkt nog steeds niet goed. Heb net een intern geheugen test gedownload (memtest), maar dat snap ik niet. Er gebeurt niets. Verder wordt ik van de amd site niet veel wijzer. Ik wil gewoon weten wat de specificaties van mijn processor zijn (sempron 2300 tm), zodat ik in het bios kan kijken of alles goed is ingevuld. Eerst werkte de processor op een te lage snelheid. Ongeveer 1.1 gig nu op 1.59 en herkent de pc de processor goed als een sempron 2300. Heb de bussnelheid verhoogd naar 166 (clock is 9.5), maar de programma die ik op de amd site zie werken niet. Bij utilities 2 programma's bij sempron. Als ik het exe prg draai dan stopt het omdat ik geen athlon processor heb. Nou dat is inderdaad correct, maar ik verwacht niet dat hij daar om vraagt nu het prg onder sempron is gerubriceerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb cpu z (analyse prg) gedraaid, maar het geeft alleen de huidige instellingen weer, maar niet wat er niet goed zit. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gebeurt het steeds als je een internet pagina opent of ook als je met iets anders bezig bent?

Dat heb ik een keer gehad, bij het openen van bijzonder kleurrijke pagina's sloeg m'n pc vast. De oplossing was volgens mij nieuwe drivers van m'n videokaart installeren maar het kan ook een stukke videokaart geweest zijn, dat weet ik niet precies meer.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toevallig geen problemen met virussen ? Lees dat je op internet bezig bent etc.

Heb dit ook eens bij iemand gehad, kwam er elke keer een worm in, ook zodra de pc schoon was, internet connectie, weer de worm.

 

Maak eens een schone instal en dan gaan werken zonder internet en verdere toeters en bellen (zo min mogelijk kaarten erin), kijk wat er gebeurd en wanneer.

 

Suc6

VU+ DUO 4K 4x DVB-S / Octagon SF8008 4K / Wavefrontier T90

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedoel je met een schone instal dat ik weer opnieuw windows xp moet installeren? Nee, toch? Ik heb een goede virusscanner (norton anti_virus en haal zo nu en dan met adaware de spyware weg. Had net 39 trackers, zo heet dat toch, moeten verwijderen. De pc is inmiddels tergend langzaam geworden. En dat voor een pc met 1,57 gh. Ik begrijp er echt helemaal niets van. Groeten, Borry

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels al iets wijzer. Maar afwachten of de problemen verdwenen zijn. De specificaties van de processor heb ik gekregen via een behulpzame persoon op een support forum van AMD. De processor werkt inderdaad met clocksnelheid 9.5 en fsb 166 MHz, de systeembussnelheid moet 333 MHz zijn. Dat laatste kon ik niet vinden in het bios. Nadat ik default settings heb geladen werkte de pc weer op 950 MHz. Toen heb ik de juiste gegevens bij de processor ingevoerd en toen werkte hij weer op 1,58 GHz. Wel heb ik mij verdiept in het Oostduitse interne geheugen (DDR geheugen). Ik heb in het bios de user functie gebruikt en 333 fsb ingevoerd. Aanvankelijk liep de pc meteen bij het opstarten al vast. Het echte probleem was dus iets anders. Tegelijk heb ik nog eens bekeken wat er in het bios ingesteld is bij de videokaart (geforce 3). Dat zou een 128 mb kaart zijn. Daar heb ik niets aan veranderd. Wel viel mijn oog op het feit dat het bios aangaf dat de kaart in een pci slot zou zitten. De andere mogelijkheid in het menu was...AGP. Nadat op die plaats AGP is aangegeven liep de pc bij het opstarten opeens niet meer vast, en dat terwijl ik die usersettings van het interne geheugen met 333 fsb niet heb veranderd. Ik laat hem nu even aanstaan en kijk zo wel of hij weer vast is gelopen. Dat gebeurde altijd. Groeten, Borry

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij is toch weer vastgelopen in de tijd dat hij aan stond en nu ik weer terug ben. Inmiddels weet ik dat de videokaart een 64mb en geen 128 mb zoals het bios aan geeft is. Heb dat aangepast en doe weer een poging.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk eens naar de temperatuur van je cpu en naar de settings van je geheugen.

 

Als je CPU temp te hoog wordt, kijk dan eens of de koeler er goed op zit en of je Vcore op 1,60 V staat en niet hoger.

 

(Controleer ook met een HW-monitor programma of je moederboard de juiste spanning afgeeft, ik heb een ASUS mobo gehad die consequent 0,10 V teveel gaf.

 

In de bios is er voor je geheugen ook vaak een wat tragere setting mogelijk welke stabieler moet zijn.

 

Probeer in de bios eens Quick-POST uit te zetten, ik heb wel eens meegemaakt dat met een Quick-POST de geheugenmodule goed werd gekeurd en dezelfde module bij een volledige test faalde.

 

Kijk ook even wat voor geheugen module je hebt.

Als je een PC2700 (DDR333) of lager hebt en je moederboard klokt het geheugen toch op 400 Mhz dan wordt je systeem ook instabiel. (Of een PC2100 module op 333 Mhz geklokt werkt ook niet goed)

CanalDigitaal, blijf met je vingers van onze opnamemogelijkheden af!

Xtrend ET-9000, Samsung HD322HJ 320Gb, OpenPLi 2.1

Visiosat G4 Quadro, Astra 19.2, Hotbird 13.0, Astra 28.2, Astra 23.5

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...