Ga naar inhoud


Grenzeloos TV-kijken


Gast

Aanbevolen berichten

Volgens mij hebben jullie het over grenzenloze relaties i.p.v. grenzenloze TV <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

VU+ Duo - OpenPli 4.0 - VU+ Solo - OpenPli 4.0

TeVii DVB-S2 - MyTheatre - DVB Dream
Wavefrontier T90 (0,8W - 28,5E) - Triax 88(30W) - 2x EMP 168-w V2

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 105
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Klopt helemaal.

 

 

Mijn vrouw is Maleise en hier in Zwitserland heeft zij net als ik een woon-werk vergunning voor 10 jaar. Als (gaat niet gebeuren) wij zouden terugkeren naar Nederland gelden wij (door ons Zwitserse verblijf) als burgers van de Unie en hoeft zij geen verblijfs vergunning aan te vragen, niet in te burgeren, etc. etc.

 

 

JJK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uit de thread opener:

 

Citaat:
Uit het antwoord blijkt dat er vanwege de overdracht van rechten nog juridische obstakels zijn om dit probleem aan te pakken, maar de Europese Commissie belooft Van den Berg 'verder op dit punt in te gaan om het de Europese burgers in de toekomst mogelijk te maken tv-programma's uit andere lidstaten te ontvangen.'

 

Dit is nu nog eens goed nieuws

 

Gelukkig is de politiek zoooo snel ..... die zullen waarschijnlijk voor het jaar 2020 nog niets veranderd hebben ;-(

 

De zwitserse oplossing bevalt me nog het meeste, oftewel inwoner van CH of zwitserse nationaliteit. Niet echt moeilijk, vraagt echter wel enige flexibiliteit van CS.

 

Lees bovenstaand veel over uitzendrechten, die aan de filmindustrie betaald moeten worden. Dat doet CS niet, maar moeten de zenders doen. Ik neem aan, dat de zenders gebaseerd op hun totale kosten daarna een moeie prijs voor CS bepalen.

2x VU+ Solo 4K, 2x DM8000, 1x DM800, Triax 90cm (13.0° / 19.2° / 23.5° / 28.2°)

Link naar reactie
Delen op andere sites

CS is card sharing?

 

willen we wel duidelijk blijven en niet zoveel afkortingen gebruiken die allerlei zoekopdrachten en interpretatie fouten opleveren

 

grenzenloos tv kijken

(de afkorting tv staat voor tele visie; veR kijken, vooruit zien)

 

veel kijken

of

zonder de oudbollige nationale grenzen >> dus zonder restricties en/of licentie problemen tv kijken

(impliciet ook abonnementen mogen afsluiten "over de grenzen")

 

de europarlementariers zijn wederom ingedud en slapen na een lekker wijntje te hebben genoten, ter beschikking gesteld door de lobbyisten

 

te triest voor woorden hoeveel geld ermee gemoeid is

en

hoe weinig internationaal de lidstaten blijken te zijn als het om hun hachje gaat

 

cheers

Eisenhower Blues

J.B. Lenoir
:grin:

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 maanden later...

Hier een artikel van iemand die het snapt:

 

Weg met kunstmatige muurtjes

Uitgegeven: 14 juni 2008 09:46

Laatst gewijzigd: 14 juni 2008 11:16

 

Terwijl Ierland gisteren het Verdrag van Lissabon naar de prullenbak verwees, zat ik te vloeken voor mijn tv. Niet omdat ik zo'n warm voorstander ben van deze Grondwet Light die er door Balk en co doorheen gedrukt is - want dat ben ik niet - maar omdat ik het signaal van de Ierse televisiezender RTÉ niet kon bekijken. Door Arjan Dasselaar

ANP

 

Letwel, ik heb het over 'bekijken', niet over 'ontvangen'. Ik heb aan mijn balkon een schotel hangen waar de doorsnee Turkse medelander stikjaloers van wordt. Met behulp van een rotor richt ik hem zonder moeite op Astra 28.2E. Dat is Nerds voor de satelliet waarop Britse en Ierse zenders worden doorgegeven.

 

Afstemmen lukt nog net op de publieke omroep RTÉ. Maar beeld krijgen: ho maar. Het signaal van RTÉ is gecodeerd met behulp van een technologie die Videoguard heet. Je hebt een smartcard nodig om iets meer te zien dan een pikzwart beeld. Als Nederlander is het kopen van zo'n card onmogelijk, althans, op een legale manier.

 

Geen enkel recht

 

Nou en, zult u zeggen. Wat voor recht denk ik als Nederlander te hebben om naar de Ierse publieke omroep te mogen kijken? Nou, geen enkel. Maar dan is het op zijn minst inconsequent dat ik via de website van RTÉ wel de uitslag van het Lissabon-referendum kon volgen.

 

Waarom in de naam van Florp, god van genuanceerde agnosten, moet ik genoegen nemen met een brokkelige versie van hetzelfde signaal dat ik via de satelliet in DVD-kwaliteit met Dolby Surround zou kunnen bekijken?

 

OLPC-laptop

 

Dat is natuurlijk een retorische vraag, want satelliet- en kabelboeren kunnen ongetwijfeld prima redenen aanvoeren waarom het via hun infrastructuur niet mogelijk is om uitzendingen toegankelijk te maken die een inwoner van Uruguay met zijn OLPC-laptop van 140 dollar wél kan bekijken.

 

Ik doe een voorzetje. RTÉ zal via de satelliet ook uitzendingen doen van programma's die auteursrechtelijk zijn afgekocht voor gebruik in Ierland, en eventueel Groot-Brittannië, maar niet daarbuiten. Terwijl de webstream van RTÉ alleen materiaal bevat waarover de omroep vrijelijk kan beschikken.

 

Microsoft snapt het

 

De vraag is of wanhopig vasthouden aan deze op zichzelf geldige rationalisatie de lange-termijnkansen van satelliet- en kabelbedrijven vergroot.

 

Veeg teken is het gedrag van Microsoft, toch niet 's werelds meest open bedrijf. Dat investeert nu in Livestation, een computerprogramma waardoor ik op mijn laptop allerlei satellietzenders in relatief hoge kwaliteit kan bekijken.

 

Arbitraire beperkingen

 

Internet is een netwerk dat door zijn open infrastructuur kunstmatige muurtjes omverwerpt. En consumenten die eenmaal gewend zijn aan de mogelijkheid om overal, op elk moment, inzicht te krijgen in alle informatie die ze wensen, zullen geen genoegen nemen met een alternatief waarbij ze zijn overgeleverd aan voor hun gevoel arbitraire beperkingen.

 

De toekomst is aan organisaties die snappen dat openheid, niet obscurantisme, de toekomst heeft.

 

Overigens: als ook politieke partijen dat eens zouden willen inzien, en de Europese Commissie aan de transparantie van internet een voorbeeld zou nemen, was 'Lissabon' gisteren misschien niet afgeschoten.

© NU.nl/Arjan Dasselaar

 

a>http://www.nu.nl/news/1612469/1205/Weg_met_kunstmatige_muurtjes.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Zie de yank zijn probleem niet. Meer buitenlandse abo's gewoon omslaan op percentage naar auteursrechten verstrekkers. Prijs zou moeten dalen zelfs. Nu kijken alleen duitsers naar zo'n Tiroler film. Weet niet wat jullie in Premiere zien, maar allé dan.

 

Alleen de franse en spaanse pakketten zijn echt interessant.

Teveel duitse kanalen met hetzelfde nog steeds. En verrek er zijn FTA nog heel wat andere veel interesantere kanalen.

 

Ik mis de Galavision nog altijd. Wat er nog van over is mist toch veel van die begindagen.

 

 

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Alleen de franse en spaanse pakketten zijn echt interessant.

Ben ik het ook niet mee eens wink Zweedse maar ook Noorse en Deense pakketten zijn voor mij ook interessant... en ook de Duitse!! Het Krimi kanal heeft veel goede programma's! Ik ben een echte Krimi fan... en ja, ik weet dat 99% van deze films en series gratis en voor niets te zien geweest is op ZDF of Sat1... maar het is gewoon leuk om steeds een krimi bij de hand te hebben!

 

Mijn Frans en Spaans is eigenlijk veel te slecht om iets in deze talen te volgen...

Zoveel mensen, zoveel smaken en keuzes....

het zou heel erg wenselijk zijn om (ten minste dan) in de hele EU elkaars pakketten te kunnen abonneren. Via pay tv heb je een exacte registratie van het aantal abbonnees/kijkers... dus kan je een perfecte berekening van de auteursrechten verwezenlijken. Maar ja, de eu wordt alleen maar gebruikt om de inwoners te pesten lijkt het.....

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De franse en spaanse pakketten geven meestal original tracks weer. En goede documentaire kanalen zitten er ook op. Duitse krimis zie je volop FTA. Heb je er tien gezien, heb je ze allemaal gezien. Geliefd ontwikelingshulp geschenk voor derde wereld landen, gratis Tatort afleveringen. Noors of Deens leren lijkt mij niet zo zinvol. En los van Oprah Winfrey en wat van die *** kanalen zat er ook niet veel op. Dan vind ik de Turksat nog een betere optie

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: rudolfdebeer
Duitse krimis zie je volop FTA. Heb je er tien gezien, heb je ze allemaal gezien. Geliefd ontwikelingshulp geschenk voor derde wereld landen, gratis Tatort afleveringen. Noors of Deens leren lijkt mij niet zo zinvol.


Dit is toch wel zeer een eigen visie. Het neerzetten van Tatort en de andere krimi (nog voortkomend uit de DDR) Polizeiruf 110 is een beet raar en is een eigen mening.
Dat Frans en Spaans zo goed is, is jouw mening. Maar bestempel Duitse krimi's en dus andere Duitse programma's van de Duitse publieke omroepen niet als simpel en dom weg.
Bovendien wel eens gekeken naar de 6 digitale zenders van de ARD en ZDF en ook nog naar het kinderkanaal KiKa en zender Phoenix? Wat is mis met het Deens, Noors,Zweeds?

http://www.daserste.de/tatort/
http://www.daserste.de/polruf/
Link naar reactie
Delen op andere sites

gorilla king,

 

ik vind het artikel eerder een wolwasmiddel dan objectieve journalistiek

 

maar goed >iets< onderhuids erin klopt wel.

 

de mannekes en vrouwmensen uit brussel zullen toch onze laatste hoop zijn tegenover de paytv provider lobby.

 

als er ooit een vergelijking gemaakt kan worden betreffende vrije handel en dus harmoniseren van de nationale wetgevingen dan was de hedenmorgen op radio2 gehoorde aanpassing in europees verband betreffende de consumentenbescherming wel een eye-opener.

onze garanties en bescherming gaat omlaag om in europa op gelijk niveau te komen

 

kunnen dan ook voor internationaal televisie kijken de restrictieve regels afgezwakt worden? a.u.b. om maar eens te beginnen met harmoniseren????

 

enkelen zoals ik kijken al erg lang grenzeloos, met abonnementen en zien natuurlijk een cyclus betreffende de bioscoopfilms en series die van buitenlandse paytv provider naar nationale paytv provider gaan met weken of maanden (CSD) verschil

 

dus dergelijke uitzendingen zouden ook door 1 bollywood provider kunnen worden aangeboden

dan blijft enkel de nationale regionale TV die ik zou moeten kunnen zien van cyprus tot zweden omdat mijn belang ligt in het tijdig zien horen en weten wat daar speelt

 

(voor het geval ik er bijvoorbeeld een volkstuintje heb gekocht en moet weten wanneer er een hoogbouw naast komt die me de zon wegneemt)

 

ik heb gegrond belang bij informatie vergaren (dat is al een Europese wet), dus moet informatie ook grenzenloos worden aangeboden.

 

chiao

 

 

Eisenhower Blues

J.B. Lenoir
:grin:

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is allemaal te doen om maximale winsten te behalen door de content providers: lees Filmmaatschappijen. Door alle uitzendrechten te beperken per land creeren deze bedrijven veel klanten; De Premieres, CD's, Canalsats enz. Als die grensbeperking er niet zou zijn, moeten deze bedrijven met elkaar gaan concurreren. Je zult meestal als kijker niet snel een Film1 abbo en een Sky movies abbo nemen. Door de concurrentie zouden er waarschijnlijk vele providers omvallen, en blijven er enkele grote providers over die veel meer macht zullen hebben om te onderhandelen over de prijzen die zij betalen voor doorgifte. Dat zou slecht zijn voor de filmproducenten, dus houden ze grensbeperkingen liever in stand. Hetzelfde zien we voor regio indelingen voor dvd's.

 

Het is eigenlijk te gek voor woorden dat de EU het toestaat dat deze concurrentiebeperkende voorwaarden in stand gehouden worden. De EU is toch juist voor concurrentie en voor vrij handelsverkeer voor haar burgers? Dan wordt het hoog tijd dat er een verbod komt op bepalingen die het verkopen van abonnementen over de grens beperken. Waarom zou ik niet een frans abonnement of een engels abonnement mogen afnemen omdat ik in Nederland woon? Ik kan toch ook een abbonnement op een engelse krant nemen? Er is een prima methode mogelijk om eerlijke afdracht van uitzendrechten te regelen, gewoon naar het aantal abonnementen dat verkocht wordt. Dat het nog niet geregeld is heeft waarschijnlijk te maken met de machtige lobby van de filmmaatschappijen. Dezelfde lobby die heeft geregeld dat wij toeslagen betalen voor cd's en dvd's omdat wij daar misschien wel eens een copy van een cd of dvd op zouden kunnen zetten.

Wat we inderdaad doen omdat de prijs van cd's en dvd's absurd hoog zijn. Maar dat is een ander onderwerp...

 

Dreambox 800

Wavefrontier

6 x Interstar LNB

1W,5E,13E,19.2E,23.5E,28.5E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lampion,

 

moet toegeven dat je een heldere reactie gegeven hebt

Citaat:
Door alle uitzendrechten te beperken per land creeren deze bedrijven veel klanten;

 

maar je quote daar kan ik het dus niet mee eens zijn

 

een grote content provider is er al

namelijk de filmmaatschappij met alle rechten als eigenaar

 

en distributie licenties worden dus net als alle andere handelswaar geopteerd, gehandeld, herverdeeld en zo meer

 

ze hebben het distribueren gedelegeerd omdat het een aandelen markt onderdeel is betreffende dienstverlening die elkaar kapot concurreert.

 

het opsplitsen en delegeren van handelswaar en dienstverlening dat een vet profijt opleverde dat zal gedaan zijn, gedurende de komende 20 jaar nadat de concurrentie is verdampt.

 

bovendien, mij als consument helpt het niets verder.

 

ik wil enkel de content zien, of het nu bij content provider x of y is.

 

DUS

waarom koopt Murdoch een Premiere, als differentiatie veel klanten zou creëren, dan zou Murdoch toch dief in eigen portemonnee zijn?

 

chiao

 

 

Eisenhower Blues

J.B. Lenoir
:grin:

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...