Ga naar inhoud


SS2 kaart zet systeem vast


Gast Bram13

Aanbevolen berichten

Help!

 

Ik heb laatst een ss2 kaart gekocht, dus toe ik thuis was meteen in de pc gestopt. Maar tijdens de installatie van de drivers liep het hele systeem vanst. Dit kan gebeuren dacht ik (Microsoft) dus nog eens proberen. Maar weer liep hij vast.

Dus ik window opnieuw er opgezet en weer geprobeerd de drivers te installeren, maar dit mocht ook niet baten. Nu heb ik de drivers uiteindelijk wel geinstallerd, maar dit lukte omdat ik het aparaat heb uitgeschakeld in het hardware profiel. Telkens als ik hem probeer in te schakelen loopt het systeem weer vast.

Heeft iemand een iedee waar dit aan zou kunnen liggen. Ik zou het graag horen, want ik weet het niet meer.

 

Met vriendelijke groet Bram.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo Bram.

 

Allereerst welkom op dit board.

 

Geef verder even wat meer info over wat voor operating systeem je gebruikt, welke versies drivers je wilt laden, wat je gedaan hebt en waar en hoe je PC vastloopt.

De installatie bestaat uit het installeren van de drivers, dit gebeurd eigenlijk automatisch als je de wizzard verteld waar hij de drivers moet zoeken, op de CDROM of op de plaats waar je ze na het downloaden neergezet hebt, en het installeren van de Setup4PC en de Server4PC en eventueel nog de installatie van de meegeleverde DVBViewer.

In welk statium loopt de PC vast, en kun je dan helemaal niets meer, ook niet met ctrl alt del de taakmanager oproepen en kijken wat er nog loopt en er vast staat ?

 

Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klop, daar zat ik ook al aan te denken.

Ik heb een pentium 4 (3,0 Gh) met 768 mb intern geheugen

op een asus P4p800E - deluxe motherboard

De computer draait op windows XP + sp2 en aanvullende updates

ook heb ik een isdn kaart en een usb kaartje erinzitten.

 

De eerst keer dat ik de pc opstarte haalde hij de drivers automatiche van de cd af, en toe ging het al mis net nadat ik ingelogt had. Toe heb ik de nieuwste drivers van internet gehaald maar hier reageerde hij het zefde op waarna ik het hele systeem opnieuw heb geinstalleert.

Bij het wegschrijven van de drivergegevens loopt hij helemaal vast, de enige optie is om dan de reset knop te gebruiken alt+ctrl+del werk niet. Ook loopt taakbeheer vast als ik het open heb staan.

 

Ik hoop dat ik het nu een beetje compleet heb.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hoor voor mij in ieder geval wel volledig genoeg, <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Ik kan zo geen dingen zien of bedenken die nagelaten zijn of beter zou moeten.

Dit soort dingen gebeurd mij ook af en toe en dan is het veel zoeken en doorakkeren.

 

Als je het systeem gereset hebt, loopt het dan daarna wel ?

Kun je zien of er dan iets en zo ja wat er geÏnstaleerd is of komt hij meteen weer met " nieuwe hardware ontdekt "? Als je de installatie dan weer doorvoerd loopt hij dan weer op dezelfde manier vast ?

 

Dat zijn enkele dingen waar ik dan mee verder ga. En, ondanks dat ik er veel te weinig inzicht in heb, ga ik dan in de logging van XP kijken in de hoop dat ik daar een aankopingspunt vindt, verder forums nalopen en kijken of het een bekend probleem is. Maar daar ben je hier al mee bezig <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> en het is met de SS2 in ieder geval geen veel voorkomend probleem. Ik heb twee SS2 kaarten die ik in 4 PC's geïnstaleerd heb, en daarbij heb ik alleen problemen gehad in één systeem met de Set4PC en / of de Service4PC. Die vraten regelmatig al het virtuele geheugen op. Na het weghalen van die beide services is het niet meer voorgekomen. De kaart loopt alleen met zijn drivers goed met DVBdream, altDVB en RitzDVB maar wil zonder Setup4PC niet lopen met progDVB. Op de andere systemen heb ik alles lopen behalve de DVBViewer en dat gaat tot nu toe goed.

 

Succes met zoeken, en ik hoop dat er iemand post met dezelfde ervaring en er een oplossing voor heeft.

 

Succes Albert_H.

Nextwave Plus 2500SUC met Canaal Digitaal kaart en penta 1.09, PCTVsat, Skystar 2, Skystar 1 CI, Technotrend V 1.3, DEC3000, 80cm schotel met twin LNB draaibaar op een SM3D12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ook heb ik een isdn kaart en een usb kaartje erinzitten


Heb je al geprobeerd zonder die twee kaartjes? Klinkt nl. als een interrupt of adresseringsprobleem (omdat niet Windows, maar je hele PC vastknettert). Stel hij doet 't zonder die twee kaartjes, dan proberen steeds eentje bij te voegen.

Grappige is dat ik zeker 3 keer mee heb gemaakt dat-ie het bleef doen met bovenstaande methode ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi

 

Heb met zelfde moederboard veel problemen gehad met Porgdvb en SS@.

Gebruik XP + servispacks en nu trouwens mediacenter.

Probleem zat hem bij mij in de codecs. Alleen op codec: Elecard werkte het.

Overigens na installatie van XP mediacenter, kan ik meerdere codecs selcteren, zonder dat het tot problemen leidt.

 

satje4u <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

 

Gigablue Quad HD Plus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zoiets ook al gehad, bij mij lag het aan het switchen van overlay zodra je beeld hoort te zien zegmaar loopt hij vast .. reset knop was enigste keuze.

Ik had het idee dat het aan mijn ingebouwde audiokaart lag, of meerdere codecs die door elkaar lopen te kutten en het systeem dan geen raad weet.

Installeer gewoon 1 mpeg2 codec en 1 audio codec en probeer het opnieuw.

 

Succes,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...