Ga naar inhoud


CF card probleem, foto's weg?


TangoBravo

Aanbevolen berichten

Vandaag een heleboel foto's gemaakt, op mijn nieuwe Ultra II CF card. (512Mb). Tijdens het downloaden (via een USB reader) liep de PC vast (Windows ME) waarschijnlijk omdat ik tegelijk effe wilde checken of er nog mail was (Outlook Express). Na het opnieuw opstarten van de PC kreeg ik nog een keer toegang tot de CF card maar toen ik het downloaden wilde starten liep hij weer vast. Opnieuw geprobeerd, geen toegang meer tot de CF card, en nu diverse freeware en demo utilities geprobeerd, de utilities die toegang tot de CF card weten te forceren (maar dat lukt ze alleen maar via mijn XP laptop) zeggen allemaal dat er gewoon niets meer op de card staat. Zelfs een truc, die in één van de utilities werd aangegeven, om via de DOS-prompt de card te formatteren (quick-format) lukt niet. De card bestaat niet meer voor de 'gewone' programma's.

 

Van de 190 belangrijke foto's heb ik er maar 73 uitgekregen voor de crash, ben ik die anderen nu definitief kwijt? Kan iemand mij nog een goeie tip geven?

 

Alvast bedankt

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites


Big fellow heeft mij een eind op weg geholpen, maar ook zijn tips hebben mij niet verder kunnen helpen, steeds meer lijkt het erop dat er hardware storing is. De CF card was splinternieuw en dit was de eerste keer dat ik de foto's er af wilde halen, bij nieuwe card's kan zoiets zich uiteraard voordoen.

 

De kern blijft dat hij vrijwel niet benaderbaar is, alleen voor gespecialiseerde software, en zelfs deze melden foutcode's, ofwel na een diepe scan, zeggen ze dat ik een lege schijf heb.

 

Ook de foto's die ik er in de eerste sessie van heb afgehaald (via 'kopiëren', niet via 'knippen'), lijken verdwenen, terwijl ze er wel op zouden moeten staan.

 

@naitsirhc

Advies voor degenen die hetzelfde overkomt: Google op 'CF card recovery'. Ik heb o.a. freeware programma's gevonden met de naam PC Inspector Smart Recovery, en Digital Photo Recovery, en ook een paar demo programma's gevonden, (weet naam niet meer, al weer gewist), die je kon kopen als je met de demo kon ontdekken dat er wat op je card stond, in mijn geval zijn ze echter allemaal onvoldoende gebleken. Ook via de site van Sandisk is er een demo te downloaden, en die zegt uiteindelijk dat ik met mijn card naar de leverancier terug moet.

 

Maar er zijn ook bedrijven die recovery aanbieden, sommigen beginnen bij 85 euro, anderen no cure no pay, iemand goede ervaringen? Áls het mij lukt is het me wel wat waard.

 

Overigens, uiteraard specifieke namen per pm...

 

nogmaals dank

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Misschien is het verstandig om ff uit te leggen hoe je foto's weer kunt recoveren....Ik denk dat er wel meer met hetzelfde probleem zitten.

Alvast bedankt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />


Nou het "geheim" is dat ik TangoBravo een mailtje heb gestuurd met het programma "RescuePro" van Sandisk ( de maker van zijn Ultra II kaartje ). Dit programma kan je gebruiken om indien het fout gaat, en je foto's kwijt bent ze toch weer terug te halen. Je kan hiervan dus een demo downloaden, die laat zien wat hij allemaal kan, maar hij was gratis bijgeleverd bij mij Extreme III kaartje.
Nix speciaals dus <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

@TangoBravo

 

Mijn schoonmoeder heeft ooit een gelijk probleem gehad.

Zij is toen terug gegaan naar de winkel waar zij de camera had gekocht

Ze had immers nog garantie.

Die hebben toen de kaart in zo'n apparaat gehad had waarmee je in de winkel vanaf de cf card je foto's kunt printen.

En zo de kaart weer tot leven geroepen.

De kaart was daarna weer benaderbaar maar of ze ook de foto's hebben kunnen redden weet ik niet.

Of dit ook voor jou helpt weet ik niet maar je zou eerst eens naar zo'n winkel kunnen bellen.

En kijken of hun er iets mee kunnen.

Groetjes Alv

Visiosat bi sat met 4 LNB's & een kabel aansluiting
VU+ Duo met 2* DVB-S2, en een Vu+ Duo2 met 2* DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

TangoBravo,

 

Kun je het CF kaartje nog wel lezen in de Fototoestel?

Als dat wel kan dan is er mischien een probleem met de kaart lezer driver.

Kun je het toestel dan niet via USB aan je PC hangen en zo je fotos er af halen.

 

Groetjes,

freetv.

Hornet receiver aan Kathrein CAS90 op Moteck SG2100 te hangen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties, ik ga inderdaad vandaag langs een winkel om eens te zien wat ze kunnen. Alleen hier op het 'platteland' zijn niet zoveel winkels gespecialiseerd, dus moet nog even zoeken.

 

En ik heb de card ook in de camera geprobeerd, maar de camera wil zelfs niet meer aan gaan als de card er in zit. Ik heb ook een USB reader aan mijn WindowsME desktop computer, die krijgt hem ook niet meer leesbaar, maar met een CF card adaptor in een PCMCIA card in mijn laptop (onder XP) heb ik bovengenoemde testprogramma's kunnen draaien. Maar gewoon Windows zegt dat er geen card in zit, en formatteren o.i.d. lukt ook niet.

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...