Ga naar inhoud


Prijzen internet shops consumenten electronica


Hendrik6073

Aanbevolen berichten

Als ik soms de verschillen zie tussen winkelprijzen (consumenten electronica) en internetshops zit daar aardig wat tussen.

 

Vervolgens zitten die internetshop heel dicht bij elkaar met de prijzen (op prijs vergelijk sites).

 

Wil dat zeggen dat er op deze producten dan bijna niet meer verdient wordt ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


een winkel moet huur/hypotheek betalen voor hun pand. evt. personeel staat daar uiteraard niet vrijwillig, energie moet betaald worden, etc. etc.

 

een internetshop wordt vaak gerunt via de thuisgarage (voorraad/magazijn) en is vaak een eenmanszaak.

 

 

voel je waar ik heen wil ? <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het verschil zit hem in het feit dat webshop geen extra kosten hebben voor winkelhuur, stock, personeel, kassa's, winkelrekken, beveiliging van de winkel, enz...

 

Daardoor zijn de prijzen in een webshop veel goedkoper.

 

Goed voor de koper qua prijs, maar de service die je in de gewone winkel krijgt heb je natuurlijk niet.

iMac 27" macOS Sierra
iPhone 5s iOS 10

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Of zijn die marges van de "normale" winkels zó enorm ?

 

<img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

groetsie van poetsie

En de hartelijke groeten van Poetsdoekje...

 

COMPUTERS ??!!.... De meeste fouten zitten tussen het toetsenbord en de stoel........

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Vervolgens zitten die internetshop heel dicht bij elkaar met de prijzen (op prijs vergelijk sites).

 

Dat de prijzen erg dicht bij elkaar liggen (vergelijkingsites daargelaten) valt erg mee.

 

Even wat vergelijkingen tussen (internet)shop a en b

ReelBox PVR 1100 s = E 649 en E 699

Visiosat Bi-satellite E 95 en E 119

SG-2100 A Diseqc motor E 55 en E 69

 

Vind dat nog best forse verschillen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een voorbeeldje:

Stel, de inkoopprijs van een ontvanger is E 200,00

 

Een internetwinkel kan deze verkopen voor E 210,00. Dan heeft hij E 10 winst. De ontvanger ligt op een schapje, in een hoekje in de schuur, op zolfder oid. Hij doet alles in de avonduren, naast zijn normale werk, en werkt alleen.

Elke twee dagen een ontvanger verkopen geeft hem E 1500 in het laatje. De concurrentie is moordend, dus er zal bij de ene echt niet veel meer zijn dan de andere.

 

De officiele winkel heeft een extra winkel pand, met uitgave voor huur en energie. Deze man doet het voor zijn brood, en moet zowel zijn vrouw, als 2 kinderen voeden. De kinderen gaan naar school, moet ook boekengeld, kleedgeld ed betalen. Soms loopt er ook nog iemand mee in de winkel. Het is onmogelijk om dan dezelfde ontvanger te verkopen met maar E 5 meer dan de inkoopsprijs. Dus als hij ook een marge van E 5 wilt hebben, moet de verkoopprijs iets van E 300 zijn.

 

Bij een winkel verwacht men nog garantie, moet hij informatie geven bij nazorg ed. Bij een internetwinkel is er garantie, maar moet je de ontvanger rechtstreeks sturen naar de fabrikant. De internetwinkel doet er verder niets meer mee. Meestal heeft de winkelier nog diverse ontvangers op een schap staan, en kun je als koper eens rustig rondkijken, en je UITVOERIG laten voorlichten. Bij een internetwinkel krijg je echt geen info over de produkten, je kan direct het produkt bestellen, want je moet al weten wat je wilt hebben.

HUMAX iCord is vervangen door de VU+  4k SOLO,

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

En probeer eens terug te gaan voor de garantie..... Echt niet.

Ik heb dit aan de hand gehad met een Philips HD/DVD. Ik moest contact opnemen met Philips, een reperateur in Krimpen aan de IJssel opzoeken (ca 1 uur rijden) en een service van lik mer r**t omdat je het apparaat niet bij meneer gekocht hebt....

 

FredjeV

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel een heel positief verhaal over de winkel...

 

Citaat:
Meestal heeft de winkelier nog diverse ontvangers op een schap staan, en kun je als koper eens rustig rondkijken, en je UITVOERIG laten voorlichten.

 

Dat rustig valt natuurlijk wel mee want de winkelier wil verkopen en mocht hij het ene produkt even niet hebben dan probeert die je wel met het andere naar huis te laten gaan. Vind juist het internet een heerlijk medium om ECHT rustig informatie op te doen. Moet zeggen dat er diverse internetshops zijn die zelf heel goede info hebben en/of doorlinken naar fabrikant.

 

Voor zoiets als een receiver kan ik me een bepaalde meerprijs veroorloven door naar een winkel te gaan. Wil de man over de toonbank kunnen trekken als het niet deugt. Maar voor veel zaken is het gewoon een te groot prijsverschil tov het risico.

 

Misschien gaat het net als met de bakker, slager en groenteboer e.d.. Ooit een vaste stop bij het boodschappen doen nu voor veel alleen voor de specials (rest supermarkt).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is vaak met internet nog veel droever. Toevallig ken ik een uitbater van zo'n iternetwinkel vrij redelijk, het is een ex collega.

 

Hij heeft helemaal geen voorraad, op het moment dat je iets bij hem besteld besteld hij het weer bij een importeur of groothandel. Die stuurt het vervolgens direct op naar jou.

Hij ziet dus helemaal niets, alleen de centjes worden op zijn bankrekening bijgeschreven en hij moet zijn leverancier betalen.

 

Garantie is het grote punt. Die heb je natuurlijk wel, maar dan alleen de fabrieksgarantie. En zie die maar eens te krijgen. Veel geluk.

Dit is alles natuurlijk heel goed afgedekt in de algemene leveringsvoorwaarden van deze webshop. Eigenlijk is het niet eens een webshop, maar blijkt mijnheer slechts op te treden als tussenpersoon. Gewoon gruwelijk handig allemaal en juridisch volledig waterdicht.

 

Op deze manier kan je inderdaad marges hanteren van 10%. Voor een echte winkel inderdaad nooit haalbaar.

En je hebt helemaal geen opslag nodig op deze manier. Dat kan ook niet met een marge van 10% (of misschien nog wel minder).

 

Ga je dus alleen voor prijs dan zijn deze webshops zeker de goedkoopste optie. Maar verwacht natuurlijk absoluut geen enkele service of oplossingen bij problemen. Dat kan natuurlijk ook nooit voor een paar tientjes winst waar natuurlijk ook nog eens belasting over betaald moet worden.

 

Er zijn natuurlijk ook wel goede webshops. Die zijn te herkennen aan de logo's van bijvoorbeeld de consumentenbond. Dat zijn natuurlijk dan ineens niet meer de goedkoopste webshops, en er zit vaak ook nog eens een gewone winkel achter. Hier kan je doorgaans zorgeloos kopen.

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een internet winkel kun je vergelijken met een parasiet!

Hij heeft meestal NIETS op voorraad en kent een groothandel die het vlug levert!

Sommigen zijn zelfs niet ingeschreven in het handelsregister!

Ze hebben NIETS geinvesteerd, noch in opleiding kennis of service, hebben helemaal geen meetapparatuur die toch ook veel geld kost... kortom het zijn luchtbellen die op de kap van een ander leven!

 

Mijn zoon had voor zijn nieuw huis centrale verwarming gekozen, met een bepaald merk van radiatoren.

Ik kon als installateur die met een tamelijke korting bij de groothandel aankopen en gaf die integraal door aan de zoon...

Na wat zoekwerk vinden we een NL side waar alles zeer goedkoop was en bijna de helft van mijn inkoopprijs!

We hebben er kontakt opgenomen en besteld, op voorhand betaald en zijn met het busje alles gaan afhalen, want we wilden die fantasctische groothandel ook een leren "kennen"!

Na lang zoeken vonden we de "magazijnen"...

Een heel groot magazijn, met daarboven veel bureeltjes, en in het magazijn lagen 2 paletten met radiatoren en aansluitmateriaal en rollen buizen: die voor mijn zoon, voor de rest was er NIETS, zelfs geen "Clark"!

Dat zijn internetbedrijven: zij kennen iemand die het snel en goedkoop kan leveren en dan is de kous AF!

Wees op Uw hoede als U er artikelen koopt die service nodig hebben!

Zoals de mentaliteit nu is hier en op andere sides, zou jij nog elektronika willen studeren om met herstellingen en verkoop Uw brood te willen verdienen?

 

Eergisteren stond de HD-DVD-720 flips 799 E, nu nog 399!

Heeft de handelaar U teveel gerekend? Nee, Philips heeft zijn prijzen laten zakken, en volgens mijn mening zitten daar de bedriegers, en niet de handelaar!

Als die investeert heeft hij RECHT op een EERLIJKE marge!

Stel je straks Uw leefwereld eens voor zoals in midden en zuid frankrijk, dorpen, zonder nog een winkel!

Waar alle leven dood is en verdwenen, en waar je de auto mag nemen om 20 km verder naar het dichtsbij gelegen magazijn of grote opp te gaan om een kilotje suiker ed te gaan halen!

Dat is het resultaat van het benijden van de winstmarge van een handelaar!

Trouwens wie is de GROOTSTE werkgever in NL, Belgie en Duitsland? Dat is de kleine ondernemer!

En als je die zijn marge benijt, dan gooit hij je aan de deur, en zal hij idd nog goedkoper gaan verkopen, want je loon zit als kost in zijn marge begrepen!

Haal alles uit de internet winkel uit china, zal nog goedkoper zijn...

 

Denk na eer je de kleinhandel alles benijt, want onrechtstreeks heb je er zelf voordeel van!

Straks kan je robots verkopen die dopkaarten uitdelen "Made in ROC (Rep of China)"

De lonen worden hier te duur (staak maar voor opslag) en men produceert elders waar het goedkoper is, waar niet gemord wordt enz... en wij blijven zo dom en kortzichtig om de werkloosheid te importeren... wel zullen we steigeren als onze werkgever vertrekt... en zodra we kunnen en iets nodig hebben zullen we de goedkoopste opzoeken op internet: <img src="/forums/images/graemlins/uitlachen.gif" alt="" /> SCHIJNHEILIG vind je niet?

 

Nu nog chinezen naar hier halen die hun produkten aan ons rechtstreeks verkopen, en je hebt het het goedkoopst!

Proficiat, sans rancunes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Jan Ambers

Vind het wel een heel ongenuanceerd verhaal.

 

Natuurlijk zijn er schooljongetjes/boefjes die via het internet zaken willen doen, maar er zijn ook internetzaken die zoals prutsie zegt netjes verenigd zijn.

 

Er zijn internetshops die keurig laten zien of gevraagde artikel op voorraad is.

 

Wilde laatste een smart LNB kopen bij een "echte" winkel had de beste man niet op voorraad kon wel een twin lnb kopen a E 49,95. Kan ik dat mijn vrouw en 2 kindjes aandoen dat bedrag uitgeven terwijl ik voor nog geen E 10 klaar kan zijn.

 

Ken een gecombineerde intenetshop/winkel als je daar binnenloopt en in je onschuld een droom wilt kopen word je tot de grond toe afgebrand of het de marge is of een echt geloof van hen is me niet duidelijk.

 

Overdrijf toch niet de voordelen van een echte winkel...

 

Las vandaag in een ander forum hier over televisies, daar werd ook gesproken over slecht afstellen van minder lucratieve mmodellen.

 

Heeft vast iets te maken met onze (loon)kosten in Nederland dat we steeds meer genoegen moeten nemen met een mindere service.

 

Het zou heel mooi (buiten eerder genoemde bezwaren) zijn als het nog te betalen was om bij een echte speciaalzaak iets te kopen maar helaas.

 

Overigens zitten hier in de buurt 2 hele grote internetwinkels 1 met een adres en opendeur een andere met een adres en deurbel (die hele foute a=c <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Momenteel gaat het economisch zo slecht dat veel distributeurs het ook toelaten dat er gerotzooit wordt.

Veel handelaren slijten hun spullen met kleine winst,andere handelaren(shops) moeten vervolgens weer mee ,daarnaast veel consumenten willen het onderste uit de kan en slaan een winkelier over.

Die distributeur moet de spullen ook kwijt en laat alles toe,ondanks hij liever zaken doet met een winkelier die ook service verleend.

Uiteindelijk zal een winkelier ook mee gaan,maar dat is ook te merken,want onze verwachte service is in veel zaken ver te zoeken.

Daarnaast houden we ons zelf ook voor de gek,we zien een aanbieding bij een totaal onrelevante winkel(bv sat set bij de slager),het lijkt allemaal goedkoop,maar als we uiteindelijk de boel draaiend hebben is er al een hoop vervangen en hebben we ons suf gebeld naar dure hulplijnen omdat de desbetreffende slager of drogist geen verstand van satellietontvangst heeft,de schotel en lnb ed die bij de set zat ligt inmiddels in de vuilnisbak.

Al met al,als we als cosumenten zo door gaan komt inderdaad straks elke bestelling rechtstreeks via internet uit china,maar al die dingen die we overslaan zijn we uiteindelijk zelf (dief van eigen portemainee).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dat zijn internetbedrijven: zij kennen iemand die het snel en goedkoop kan leveren en dan is de kous AF!
Wees op Uw hoede als U er artikelen koopt die service nodig hebben!


Wil ik toch graag even nuanceren. Er zijn ongetwijfeld internetbedrijven die zo werken, het kan ook anders, dat heb ik zelf onlangs meegemaakt.

Ik heb een Plasma tv bij een internetbedrijf besteld. Door een lichtinval met rasters (door de lamellen), bleek al snel dat er een vertekening in het beeld voorkwam.

Nu heeft dat bedrijf dat voor mij prima opgelost. Zij zijn meerdere malen bij me terug geweest, vanuit de fabrikant (geregeld door het internetbedrijf) zijn er ook 2 maal mensen langs geweest. De fabrikant heeft toen besloten om bij mij thuis de glasplaat te vervangen.

Helaas bleek het probleem daarmee niet opgelost.

Daarom het heeft het internetbedrijf een nieuw plasma scherm geleverd.

Als ik bedenk hoe vaak deze man bij mij is langs geweest en hoeveel tijd hij hieraan besteed heeft, weet ik zeker dat hij aan deze tv niets heeft verdiend.

Mijn volgende tv koop ik dus ook lekker daar.

En ja, het kan best de uitzondering zijn die de regel bevestigd, maar wilde het toch even delen.

En nee, ik heb geen internetbedrijf en ik heb ook niets met deze te maken. Ik zou de naam graag noemen, maar is tegen de regels.

Groeten allemaal!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
evt. personeel staat daar uiteraard niet vrijwillig.


@Ome Merde,

Personeel staat er wel degelijk vrijwillig.
Je wordt er niet toe gedwongen, je moet zelfs
vaak nog flink je best doen bij de sollicitatie
om die baan in de winkel te krijgen.


Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...