Ga naar inhoud


Antenne kan van dak af


borsjea

Aanbevolen berichten

Ik mis nog een klein stukje van mijn berichtje in jouw citaat.

 

Heb je daar ook een mening over.?

 

Citaat:
Nu lees ik ook dat een CanalDigitaal kaartje +/- 75 euro kost en een Digitenne/KPN kaartje 20 euro.

 

Dus gratis bij CD is altijd nog zo'n 50 euro minder gratis als bij Digitenne/KPN

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 63
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Mocht dan via een hark Ned 1 , 2 , 3 hier goed te ontvangen ,

ik ga er geen zetten , daar deze 3 zenders mij niet interesseren !!

Ik kijk zelfs niet eens naar de VRT-kanalen !!

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onderwerp: Re: Antenne kan van dak af

 

En komen we uit bij het kaartje van CD <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

GR <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Onderwerp: Re: Antenne kan van dak af

En komen we uit bij het kaartje van CD <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

GR <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />


Dit is alleen maar de titel van het onderwerp aart44.

Inhoudelijk gaat het over onderstaand citaat en heeft ook het prijsverschil
van +/- 50 euro tussen het CanalDigitaal en Digtenne/KPN kaartje er alles mee te maken.



Citaat:
Bron : telegraaf op internet 28-04-2006

DEN HAAG - De ouderwetse 'harkantenne' op het dak verliest binnenkort zijn functie. Vanaf 30 oktober zijn er geen tv-signalen meer mee te ontvangen. Wel is er dan een alternatief voor de analoge signalen. Nederland 1, 2 en 3, alsmede de regionale zenders, zijn dan gratis te ontvangen via digitale ethertelevisie.

Het kabinet heeft vrijdag besloten op te houden met analoge televisie, omdat het instandhouden geld kost, terwijl bijna niemand er nog gebruik van maakt.

De harkantenne werd na de start van de televisie in Nederland, in 1951, een vertrouwd beeld. Later verdrongen kabel en sateliet de harkantenne.

[color:"red"] Daar is een derde alternatief, digitale ethertelevisie, bijgekomen. Digitale ethertelevisie (DVB-T) is de nieuwe norm voor televisiedistributie via de ether. Het kan een aantrekkelijk alternatief worden voor ontvangst via de kabel en biedt mogelijkheden voor ontvangst op de camping, in de tuin, of aan boord van schepen. [/color]

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zal wel aan mij liggen maar ik zie nog steeds geen enkel verband met een kaartje van Digitenne of KPN krijg je dan de drie publieke zenders, met een kaartje van CD krijg je dan die honderd zenders die FTA zijn.

 

Maar je als je een CD ontvanger hebt zal er een kaart in moeten zitten om beeld te krijgen omdat die bakjes gecastreerd zijn.

 

GR : <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja als je een campingontvager wil hebben dat je een paar maanden per jaar daar verblijft zou ik gaan voor Digitenne/KPN en ook voor de binnenvaart is het aantrekkelijk als het landelijk dekkend is.

 

Wil je een koopje koop je een kaart van CD zonder set top pakket kijk je de publieke zenders en wil je meer ja moet je naar de Duitse commerciele kijken en ook de publieke zenders zijn daar FTA.

 

Maar ja dat zou mijn keuze niet zijn.

 

GR <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat bij CDS ook de publieken gecodeerd zijn is nog te begrijpen. Het signaal houd niet op bij de landsgrens op de SAT. Dan zouden we voor nederland een apparte SAT moeten hebben met een hele kleine antenne. De BBC gebruikt dit om zo niet te hoeven coderen. Maar voor DVB-T is het volstrekt onnodig om te coderen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Volgens mij mogen de publieke zenders gewoon in FTA uitzenden, want ze richten zich op Nederland. (ik meen dat het een soort verdrag is)

Nu de analoge signalen straks weg vallen, zal de regering met een oplossing moeten komen, want het KIJK en LUISTERGELD zit al een tijdje in de belasting verwerkt.


Ik ken de huidige mediawet niet uit m'n hoofd, maar er staat me iets bij dat de publieke zenders altijd gratis te ontvangen zouden moeten zijn. Dat komt in mijn beleving overeen met de term FTA = FREE TO AIR = VRIJ TE ONTVANGEN. En zonder codering uitzenden scheelt kosten (iets wat de VVD zou moeten aanspreken).

De commerciële zenders willen altijd geld zien en zullen wel staan te springen om de smartcard. Stelletje schijnheiligen ook. Kan me nog goed herinneren toen Veronique (RTL) en later SBS de lucht in gingen dat ze expliciet riepen dat hun programma's "helemaal gratis" werden aangeboden. OK... kijkgeld was toen nog normaal, maar toch.

Overigens... zijn de analoge zenders werkelijk zo duur? Voor DVB-T staan er straks een veelvoud aan (steun)zenders in het land dan er nu voor analoge TV zijn. Dat kost toch veel meer energie + onderhoud en dus meer geld?

Als de overheid / Publieke Omroepen volledig op DVB-T willen overgaan, dan mogen ze wel direct de bitrates opschroeven. Er is zonder de analoge TV zenders voldoende ruimte in de band beschikbaar hiervoor.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik herinner me nog de tijd dat er vanop een boorplatvorm werd uitgezonden... (commerciele zender) en het was FTA!

Waren er toen geen kosten voor het uitzenden?

Nu gaan betalen om publi te "mogen" bekijken, en betalen om publi te mogen maken!!!

Zijn de staatsomroepen geen dienstverlener aan de bevolking meer?

Die diensten mogen toch niet belemmerd worden, en moeten vrij kunnen circuleren doorheen de gemeenschap!

Heeft de nederlandse regering dat ook niet ondertekend?

Waarom zo moeilijk doen met die coderingen om zich deskundig te kunnen verstoppen?

Zijn de politiekers zo kort van geheugen of zonder geweten/crupules hun handtekening verloochenen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

OP de sateliet is ook voldoende ruimte maar daar schroeft Canal Digitaal de bitrate ook niet op ..

 

Analoge landzenders moeten met veel groter vermogen uitzenden en vreten daarom ten opzichte van DVB-T zenders stroom.

 

Ik vind het trouwens erg triest dat Nederland zowat het enige land ter wereld is waar de publieke omroepen gecodeerd worden via de ether.

Zit iedereen aan een geblokkeerde KPN/Digitenne ontvanger vast die de ontvangst van de ongecodeerde buitenlandse DVB-T zenders uit Duitsland of Belgie tegenhoudt.

Ik kan hier met mijn pet niet bij dat onze regering dit zomaar besluit.

Nederland wordt steeds meer een eenling in televisieland.

Alles dichtgetimmerd, en de kijker maar betalen.

In Duitsland is zelfs de politiek verontwaardigd over de codeerplannen van de commercielen en in ons land bevordert onze regering juist het coderen en dichttimmeren.

Te zot voor woorden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nederland wordt op bijna alle vlakken in europa al een eenling, de nederlandse regering denkt alles beter te weten dan de rest in europa en overtroeven met een griffel al de franse arrogante politiek, ik weet dat er al aantal europese landen zijn die nederland nu liever kwijt dan rijk zijn in de eu, en ik kan dit wel begrijpen met die 1 richtings slavernij politiek die nederland voert.

 

Antenne van het dak, schotels weg omdat het straatbeeld vergalt en lekker betaald digitenne/kabel kijken, in 1 woord WALG.

 

Ik ben beslist niet trots op nederland als het om de regering gaat en als men duitser tegen me zegt wat vaak gebeurd in het buitenland vind ik dat helemaal niet zo erg, alles beter dan gezien worden als iemand uit het land der politieke freakshows.

 

Maargoed val mij er maar niet op aan, dit is hoe ik het persoonlijk ervaar en ik vind dit allemaal erg vreemd raar en een vorm van slavernij met voorbedachte rade, elke beslissing is een belemmering in je vrijheid in nederland voor je het weet kan je niets meer zonder daar de nodige euro´s voor neer te leggen want het gaat economish zo goed, ja misschien voor de schatkist wel maar het gros aan nederlanders heeft wel enstige financiele problemen.

 

Sorry beetje offtopic maar moest het echt even kwijt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sinds de software-update kan mijn single tuner van KPN/Samsung zonder probleem de buitenlandse zenders op het scherm toveren. Dus als je vlak bij de grens woont kan je zonder smartcard naar de belgische en/of duitse zenders kijken!

Samsung Q75BA 65 TV / Quantis CI 1.3 voor Ziggo / Chromecast met Google tv HD  voor Telenet TV, VTM GO, VRT Max, NL Ziet en Prime / Samsung 40KU6470; Quantis CI 1.3 voor Ziggo en Chromecast Ultra / JBL Bar 5.1  / 2x JBL Link Music / Harman Kardon Citation 200 / Google Nest Hub v2 / Lenovo smart clock v2  / Philips HUE verlichting / Samsung Galaxy A52s 5G / Samsung Galaxy Tab A8 2022 /  Xiaomi mi band 7 / Tweak glasvezel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...