Ga naar inhoud


C120 flens info?


moonchild

Aanbevolen berichten


Dank hvdh, ik heb dus een adapter nodig om de lnb goed op de feedhorn te monteren, anders zou de lnb 90 graden verkeerd zitten. Ergens kopen of zelf maken dus.

 

Weet iemand of een geleidelijke overgang binnenin de feed belangrijk is, of mogen hierin "stappen" aanwezig zijn?

VU+ Duo 4K SE BT met openpli 8.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat je even wat meer info moet geven over hetgeen je al hebt.Normaal gesproken zitten die gaten van de lnb en de flens van de feedhorn op exact dezelfde plaats.Snap je probleem dus niet helemaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het gaat om een fibo gregorian schotel. De vast gemonteerde feedhorn heeft een vierkante flens met de afmetingen: 43x43 mm, feedgat 17.5 mm, 4 keer 4 mm montage gat in elke hoek van de flens, hor. afstand van de gaten 26 mm, vert. 28 mm.


In dat geval kan ik je het volgende vertellen. Ik heb van een gewone Grundig lnb de feedhoorn afgezaagd en de lnb bevestigd op de feedhoorn van de Gregorian. Ik had gehoopt er nog wat meer mee te kunnen expirimenteren door bijvoorbeeld een langere pijp ertussen te zetten. De ontvangst nu is perfect. Mijn volgende wordt dus een invacom waar ik de feedhoorn van af ga zagen en zal v.w.b. de flens zelf een rond plaatje maken en die passend maken op de hals van de invacom. Zal zsm een fotootje uploaden.

1216333-Afb000.jpg

post-1221-1318258799,1024_thumb.jpg

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Je kunt ze gewoon op elkaar schroeven, ik heb daar nog nooit adapters voor gezien.


kan, maar de lnb is dan 90 graden gedraaid; moet ik dus de polarisatie settings in de ontvanger voor elke transponder editten <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

@ mojo, jou feedhorn heeft een andere flens dan die van mij. Lijkt C120 te zijn, je kan toch een lnb met C120 flens gebruiken. Of je moet een passie hebben om de feedhorn van lnb's af te zagen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

VU+ Duo 4K SE BT met openpli 8.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
kan, maar de lnb is dan 90 graden gedraaid; moet ik dus de polarisatie settings in de ontvanger voor elke transponder editten

 

Dat klopt, of als het mogelijk is het geheel 90 graden draaien in de houder, maar dat staat niet zo leuk omdat de coax op de zijkant uitsteekt.

Een andere mogelijkheid is 2 van de vier gaatjes vast schroeven (moet kunnen) en de andere 2 niet of er 2 gaatjes bij boren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...