Ga naar inhoud


[7025] rotor instellen (DiSEqC 1.2)


Gast

Aanbevolen berichten

Krijg het maar niet voor elkaar om m'n rotor in te stellen op m'n dreambox 7025. Met m'n humax 5400 was het niet echt een probleem, maar dit is andere koek. Kan iemand mij wegwijs maken?

 

Alvast bedankt!

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gebruik de GOTO functie ( mits je motor dat ondersteunt ) en vul daar je geografische gegevens in ( longitude / latitude ). Deze gegevens kun je aflezen op een TomTom o.i.d.. Ook het progje Gorbtrack is er geschikt voor. Daarna hoef je niets meer in te stellen. Dan weet de dreambox waar alle sats zich bevinden.

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

even kijken : hier

feedhunting , a crazy hobby !

 

Edison OS mio 4K UHD + Octagon SF8008 4K UHD + Dr.HD F15 + Edison OS mini + Technomate TM-5402 HD M3 CI   , Moteck SG2100 + Deltastar 90 cm + Invacom C120 QDF-031 Quad lnb + SkyStar HD2,TBS5927 , en TT-budget S2-1600 kaart. Channel Master 180 cm schotel + ESX241 lnb voor C-band.

DVB-T2 via Oostvleteren,Egem,Mont des Cats,Bouvigny en Doornik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je goto-X gebruks moet je geen sat-in de tabel hebben staan (als goto-X uit staat).

 

De lijst even leeggooien (die je ziet als goto-x uit staat) is een "bekende bug" in de 7000, mogelijk ook bij de 7025.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap het niet!!

 

Als ik m'n humax op m'n rotor aansluit, krijg ik beeld en als ik m'n dreambox op de m'n rotor aansluit, geeft ie niks weer. Maak gebruik van een DiSEqC 1.2 rotor. Hoe kan dat in godsnaam. Ga nu echt twijfelen aan Image, Emu etc.

 

Tuner 1 gebruik ik voor m'n Sateliet en Tuner 2 voor m'n DVB-C (kabel)

 

Iemand ervaring met het bovenstaande?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
heb je die procedure gevolgd, eerst single lnb, dan herstarten en dan meerdere satellieten, positie invoeren, settinglijst erin en dan weer opnieuw opstarten?



Rasta!

Ik heb dat niet volgens de bovenstaande procedure gedaan. Is dat wel vereist dan? Maar als het waar is wat je zegt, dan zou ik toch alsnog met m'n rotor moeten kunnen draaien ongeacht beeld of niet?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben erg benieuwd naar de uitkomst van deze zoektocht...

Ik heb hetzelfde probleem. Ooit voor elkaar gekregen dat hij automatisch draaide, maar sinds ik een verse image erop heb gezet wil hij niet meer auto-draaien.

Is het soms verplicht om voordat ik een settingslijst erin jas, het ding eens zelf te laten zoeken naar kanalen? Dat is het enige wat ik nog niet gedaan heb volgens mij. Coordinaten zijn goed ingesteld en (twinLNB) de A-tuner staat op rotor en de B-tuner op "tweede kabel van rotor". Niks nakkes nada....is er een soort van handleiding om die rotor goed aan de gang te krijgen? Het verhaal van "handmatig satellieten toevoegen" zou volgens mij niet nodig moeten zijn toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

bij mij werkt het perfect. tuner 1 op diseq switch en tuner 2 op rotor. in je sattelietconfiguratie bij de tuner kiezen voor simpel daaonder op rotor en de usuals posities aangeven, druk op OK en werken!! let op !!antennekabel moet in tegenstelling tot de meeste ontvangers op de onderste aansluiting geplaatst worden. antenne ingang en uitgang zit omgekeerd tov de 7000 en 500.

 

als dit niet lukt dan maar de image opnieuw erin flashen. ik gebruik zelf gemini 1.80. deze heeft een kleine bug met het handmatig een transponder programmeren. je krijgt dan een blauw scherm te zien met een foutmelding. dit is te verhelpen door via het menu een software update te doen.

 

renzie

3x VU+ Uno 4K met Open Pli, 1x Zgemma h2h ,  Mag 256 iptv, Samsung 59" 1080p plasma met Yamaha RX-V381en Boston Acoustics A26-A23 en Mcenter speakers, 2x Apple TV 3, Rasperry Pi XBMC,  Synology 213+ Nas met 2x 3TB WD Red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...